Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87372161
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Al Joseph - All of Creation (2017)

Lemezismertetők

A '87-ben, Highland Parkban született és Scranton-ban felnövő Al Joseph gitárhősi képességeiről elsőként a The Great Gamble nevű zenekarának 2012-es Book 1 lemeze kapcsán írtunk, ráadásul kétszer is... A kiváló lemez után, fphpsünk 2013-ban Out in the Open címmel szólóban is bemutatkozott, bemutatva gitárhősi képességeit, ami végül a Berklee zeneiskolába és bemutató anyagok készítéséhez vezették...

Most eljött a pillanat, hogy másodszor is szólóban tekerjen pár nagyot, amihez meghívta vendégnek pár barátját, Per Nilsson-t a Kaipából, Marco Sfogli-t James LaBrie szóló csapatából, és Jack Gardiner-t, akiknek a munkájuk sokszínűbbé és komplexebbé tették a végeredményt!
Al Joseph nagyon tehetséges gitárhős, aki progresszívabb felfogású dalokat képes írni a tekerései köré. A lágyságból a mélység felé építkezik, miközben a dallamot fontosnak tartja... és ettől tetszett meg nekem igazán! A nyitó Shift epikusságból válik egyre fémesebbé, ami végül vadul lüktető, súlyos betonozásba is torkollik... Izgalmas és komplex szerzeményről van szó, ami már-már prog-metálnak is mondható... A Satriani-iskolás Eve in Flow kiegyensúlyozottabb percei után, a Shogun durva erődemonstrációnak indul, ami nagyon izgalmasan dülöngél a változatos ritmus-képletek és klasszikus gitár-dallamok között!

A finomkodó Ocean Levels-be a Kaipás Per Nilsson is segített nyújtózkodni, de persze magával hozott némi régimódibb prog-rockos témát és váltást is... Ezzel szemben az All of Creation-ban Marco Sfogli a vendég, akit leginkább James LaBrie szóló csapatából ismer mindenki, bár mostanában sokan várjuk az Icefish nevű új szupergroup jellegű bandájának a bemutatkozását, amiben Virgil Donatival, Alex Argento-val és az Astrás Andrea Casali-val dolgozik együtt ilyen és hasonló súlyos témákon-dalokon... Nos, főhősünk Al Joseph vendégeként sem veszti el az egyéniségét, az All of Creation a dallamok mögött rendesen keménykedik is nekünk pár ismerős prog-metáloa hang-kavalkádot...

A Calling nagyvonalú lágyulását nagyszerűen egészíti ki a gitár-billentyű csatája, de engem a lassan és finoman vibráló Elysium sokkal inkább levett a lábamról... Aztán megkapjuk a funk-rockal is játszadozó Nightlights-ban Jack Gardiner vendégjátékát, majd az elektronikát előtérbe toló Master Builder után, zárásnak a neoklasszikusságát jó kedvűen tálaló Purpose-t hallhatjuk, aminek a hátterét és mélységét adó tudásanyaghoz nem férhet kétség!

Al Joseph rendkívül tehetséges gitáros és dalszerző! Ez az idei év egyik legjobb instrumentális gitárlemeze, amit a beugró vendégek még sokszínűvé és "látványossá" is tesznek! Úgyhogy a magam részéről teljesen meg vagyok elégedve ezzel a produkcióval, amiről csak némi Hendrixes ösztönösség hiányzik szerintem... de az sem nagyon...

10/8.5

Legvégül pedig megjegyezném, hogy már alig várom az Icefish bemutatkozását, remélem Sfogli felfogta, hogy Planet X minőségű - és stílusú - anyagot kell letenniük az asztalra, hogy beleszeressen minden prog-metál és persze Dream Theater rajongó!
Track lista:

01. Shift - 3:52
02. Eve in Flow - 6:13
03. Shogun - 5:51
04. Ocean Levels (feat. Per Nilsson - Kaipa) - 7:19
05. All of Creation (feat. Marco Sfogli - James LaBrie Band) - 6:11
06. Calling - 5:22
07. Elysium - 4:38
08. Nightlights (feat. Jack Gardiner) - 5:20
09. Master Builder - 1:59
10. Purpose - 4:56

Lemezei:

2012 - The Great Gamble - Book 1 (-2-)
2013 - Out in the Open - EP
2017 - All of Creation


Kiadó:
JTC Records
Honlap:
aljosephofficial.com
facebook.com/aljosephguitar 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.41 Seconds