Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Exit Eden - Rhapsodies In Black (2017)

 Látogatottság
Összesen
88137305
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Six Feet Under - Torment (2017)

Lemezismertetők

Hurrá, örvendjünk, tizenhatodik alkalommal indít támadást a hallójáratok ellen a veterán groove-death metal brigád, már ha a förtelmes feldolgozáslemezeket is figyelembe veszem. Apropó, a két évvel ezelőtti Crypt of the Devil után, ami azért nem volt egy csapnivaló anyag, tavaly minden különösebb csinnadratta nélkül megjelent egy újabb kompiláció, Judas Priest és Iron Maiden dalok elferdítésével. Aki esetleg volt olyan perverz és vette a fáradtságot végighallgatni, majd írja meg milyen volt, nálam már eljátszották a sanszot, hogy ilyen mókákba csak úgy bele tudjanak rángatni. A "rendes" új lemezre azért kíváncsi voltam, még ha a meglepően világos, de szokásosan groteszk ábrázolású képpel próbálják is elriasztani az esetleges érdeklődőket...
Egy mondat erejéig visszatérve az átiratokhoz: a tavalyi anyagról egyik kedvenc Maiden dalom, a The Evil That Man Do első percét elég volt csekkolni... pontosabban csak ennyit tudtam meghallgatni, mert ez übergáz, még poénnak se jó. Tényleg nem értem Chris Barnes és alkalmi társulata - mert persze megint lecserélte a tagságot - ki(k)nek csinálja ezt, pláne nem értem, miért éri meg ezt kiadni és ki veszi ezt meg? Költői jellegű kérdések, igazából választ se várok rá. Az előzetesben elpotyogtatott új dalok viszont objektíven nézve sem voltak rosszak, és mivel az Unborn - Crypt of the Devil páros elég galádul rugdosta hátsón a hallgatót (nálam kétségkívül az ezredforduló utáni kedvencek a csapattól), így nem is volt kérdés esélyt adni az aktuális korongnak.

Minő meglepetés: újító szándéknak, szokatlan zenei megoldásoknak és tiszta éneknek nyoma sincs, a Főhörgő jellegzetes mormogása viszont megmaradt. Ezzel együtt is meglehetősen ambivalens érzések dúltak bennem az első végighallgatást követően, mivel furcsa kettősség érhető tetten a tucatnyi szerzeményben. Egyfelől ott vannak a minden felesleges bonyolítástól mentes groove-os darabok, itt-ott tempósabban, máshol kimért bólogatásra késztető formában. Kár, hogy eléggé egy kaptafára valónak tűnnek... Ugyanakkor pedig némelyik dalban (pl. Schizomaniac, Slaughtered as They Slept, Roots of Evil) olyan ízesebb, kimunkáltabb részletek is felbukkannak a rajongók közé vetett koncok között, amelyek túlmutatnak a SFU standard világán.

Ilyenekből mondjuk nem ártott volna több, és ha valóban Jeff Hughell írta az anyagot, akkor jár neki a piros pont, mert ügyesen lelte meg az önnön keretei közé kövesedő csapat lehetséges új pályáját. Talán a fentebb hivatkozott Unborn emlékezetesebb mivolta is az ő közreműködésére vezethető vissza. Akárhogy is, ezekben a nótákban szép számmal akadnak remek témák - Marc Pitruzella is többet tesz ezekbe a szerzeményekbe, mint ami minimálisan elvárható, mondjuk nem csoda, hiszen korábban a Brain Drill őrült debütlemezét is ő ütötte fel -, a teljes végeredményt tekintve azonban nem igazán tudok lelkesedni az anyagért. Leginkább Barnes egyhangú acsarkodása miatt, elég fárasztó és lassan ő a legnagyobb ellensége a saját csapatának ezzel a meglehetősen béna teljesítménnyel.

Biztosan lesznek páran, akik itt találják meg kedvenc halálfém adagjukat, meg olyanok is, akik rövid úton fogják ezt a kiadványt is ignorálni. Elég sok bélsarat zúdított már a hallgatókra a SFU, voltak már ettől rosszabb lemezeik, de jobbak is. Néha egész jól esik hallgatni, máskor viszont roppant fárasztónak tud tűnni ez a 47 perc... Egy próbát megér, aztán ha mégsem tetszik, lehet ugrani mondjuk az új Obituary-ra.

6,5/10
Track lista:

01. Sacrificial Kill
02. Exploratory Homicide
03. The Separation of Flesh from Bone
04. Schizomaniac
05. Skeleton
06. Knife Through the Skull
07. Slaughtered as They Slept
08. In the Process of Decomposing
09. Funeral Mask
10. Obsidian
11. Bloody Underwear
12. Roots of Evil

Közreműködő zenészek:

Chris Barnes - ének
Jeff Hughell - gitár, basszusgitár
Ray Suhy - gitár
Marco Pitruzella - dob

Lemezeik:

1995 - Haunted
1996 - Alive and Dead - EP
1997 - Warpath
1999 - Maximum Violence
2000 - Graveyard Classics
2001 - True Carnage
2002 - Double Dead - live
2003 - Bringer of Blood
2004 - Graveyard Classics 2
2005 - 13
2007 - Commandment
2008 - Death Rituals
2010 - Graveyard Classics III
2012 - Undead
2013 - Unborn
2015 - Crypt of the Devil
2016 - Graveyard Classics IV: The Number of the Priest
2017 - Torment

Video:
2001 - Maximum Video - VHS
2002 - Double Dead - DVD
2004 - Live With Full Force - DVD
2011 - Wake the Night! - Live in Germany DVD


Kiadó:
Metal Blade
Hazai terjesztő:
HMP
Honlap:
facebook.com/sixfeetunder
sixfeetunder.bandcamp.com
reverbnation.com/sixfeetunder
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds