rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282814
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Elliott Sharp @ 2017. május 14. - A38 Hajó

Koncertmenü

A New York-i avantgárd jazz és underground színtér egyik legnagyobb figurája, Elliott Sharp ezúttal sok év után, május 14-én visszatér Budapestre, az A38 hajóra, hogy bemutassa zseniális Monk projektjét. Az estet felvezeti a kiváló magyar ...

Elliott Sharp mindaz, ami a New York-i avantgárd jazz, kísérleti underground szcéna maga. Budapesten már sokszor járt, a Tilos az Á-ban adott koncertjei felejthetetlen élmények maradtak mindazok számára, akik látták és hallották, elképesztő kétnyakú gitárján, szaxofonján, basszusklarinétján megszólalni, mindig egzotikus, kísérleti és formabontó anyagaival, amelyek mégis mindig egyszerre voltak nagyon befogadhatók, szerethetők, csiklandozók is.

Ami nem csoda, hiszen egy minden hájjal, értsd tapasztalattal és tudással megkent figurával van esetében dolgunk. Ugyanis Sharp, az amerikai zenész, zeneszerző és előadó 1970-óta meghatározó alakja a New York-i avantgarde és kísérleti zenének. Több, mint 85 lemezt adott ki, melyek stílusa a blueson és a jazzen keresztül, a zenekari muzsikán át, egészen a wave rockig és a technoig terjed. A '80-as években elsőként használt számítógépet élő fellépésen. A '70-es évek óta épít bele algoritmusokat és Fibonacci-számsorokat kísérleti kompozícióiba. Előszeretettel improvizál, többnyire gitáron, szaxofonon és basszusklarinéton játszik. Karrierje során számos együttes élén állt, legismertebb formációi a bluest játszó Terraplane, vagy az Orchestra Carbon.

Elliott Sharp a basszusgitáron, szaxofonon, basszusklarinéton és elektronikán egyaránt virtuóz zenész és zeneszerző hosszú évek után ismét visszatér Budapestre, hogy bemutassa Theoloniuzs Monk-nak szentelt zseniális opusát egy hagyományosan izgalmas és pimasz, vaskos és sodró klubkoncerten.


 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.45 Seconds