Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Essence of Datum - Nevermore (2017)

 Látogatottság
Összesen
88347343
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Vangough - Warpaint (2017)

Lemezismertetők

Feltámad a 2007-ben, Oklahomában alakult Vangough nevű - Pain Of Salvation-hasonmásnak mondható - progresszív metálos zenekar, ami 2013-ban adott ki utoljára stúdió lemezt Between the Madness címmel, amiről kétszer is írtunk annak idején. A hosszabb szünetről 2015-ben tértek vissza a Living Madness című koncert album kiadásával, de most már itt van a friss stúdió mutatvány is Warpaint címmel, ami az ötödik sorlemezükként jelenik most meg, továbbra is saját kiadójuknál őrizve a függetlenségüket...

Nem túl felemelő a Morphine elnyújtott fájdalma és tompa önmarcangolása, de egy Pain Of Salvation klóntól mit is várhat az ember, mint öncélú drámát, a kelleténél elnagyoltabb színpadiassággal. A dolog a grunge-közelien kínlódó Dust-ban sem változik sokat, de a nagy művészkedés közben, a gitár itt azért a direktebb oldalát is megcsillogtatja. A The Suffering végre vágtázni is merészel a kiszámíthatatlan dülöngélés közben, ami energiát indításnak kellett volna használni... Mondjuk a dal akusztikus és merengős részeit kihagytam volna a feleslegesen depressziós drámájával együtt, de nekem mindez a Pain Of Salvation-ból sem hiányozna, ha elhagynák.

A Gravity mindezt a színpadias melodrámát teljes súlyával mutatja be, élesebb váltások között merengve és dühöngve, némileg légiesebb és barokkosabb témákat is a bedobva, amik művészileg indokoltabban kerülnek elő, de nekem így sem tűnik elég izgalmasnak a végeredmény, ahogy a Till Nothing's Left egyértelmű Alice In Chains hatású depressziója sem elég érdekes ebben a depressziót mesélős formában. De itt legalább az énekes merészel üvölteni is valamiféle dallamot... A lassan-lassan felépülő Knell elektronikát is bedobva mutatja meg a kiégettség modern kori formáját, de szerencsére a záró Black Rabbit már inkább a gyors és dühös kapkodásával hívja fel magára a figyelmet... A zárás 11 perces hosszúságába persze sok minden más is belefér, például King's X-esen mesélős grunge-kavarodás és lassító depressziós merengés is, a misztikusabb és drogosabb Black Sabbath-merülés levezetőjéről nem is beszélve.

Mindez azt jelenti, hogy a Vangough minden fontos korábban is bemutatott klisét és sémát felhasználva tért vissza közénk, de hogy ez mire lesz elég, azt nem lehet tudni... Szerintem ennyi nem lesz elég, mert közben egyéniséget most sem tudtak a zenéjükben felmutatni! Márpedig az eredeti mindig érdekesebb és jobb, mint a klónja... és ezt szerintem minden fiatal rock-metál zenésznek és bandának a fejébe kellene verni egy nagy gumikalapáccsal!

10/05
Track lista:

1. Morphine - 07:21
2. Dust - 04:38
3. The Suffering - 07:57
4. Gravity - 08:14
5. Till Nothing's Left - 06:28
6. Knell - 05:46
7. Black Rabbit - 11:08

Közreműködő zenészek:

Clay Withrow - ének, gitár
Jeren Martin - basszusgitár
Kyle Haws - dob

Lemezeik:

2009 - Manikin Parade
2010 - Game On!
2011 - Kingdom of Ruin (-2-)
2013 - Between the Madness (-2-)
2017 - Warpaint

2012 - Acoustic Scars - EP
2015 - Living Madness - Live album


Honlap:
officialvangough.com
facebook.com/officialvangough 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.37 Seconds