Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Pentakill - Grasp of the Undying (2017)

 Látogatottság
Összesen
88209104
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Stabbed - Mute (2017, dal)

Rövid hírek

A budapesti Stabbed április 09-én mutatja be első nagylemezét Long Way Down címmel, most itt van az anyagról az első beharangozónak kiválasztott dal, a Mute. A korábbi dalaikhoz képest szokatlanul agresszív, de intelligens szám, ami nyers brutalitással és dinamikával örvénylik, majd húz magával egészen a legvégéig...
A tavaly megjelent Submerge EP-óta, a koncertezést leszámítva szinte minden energiájukat az új anyag megírása, feljátszása kötötte le, ezért is voltak némileg csendesebbek a külvilág felé. Most, a megjelenés előtt úgy érezik, hogy megérte ez a remeteség, de a döntést a hallgatókra bízzák. Az albumot Szegeden, a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vették fel Vári Gábor (Dystopia) vezényletével, valamint az utómunkálatok is az ő kezét-fülét dicsérik. Az artwork-öt ismét Farkas Zénó (Artphetamin) készítette. Külön kuriózum, hogy a leginkább Dalriada dobosként ismert Tadeusz Rieckmann vendég énekel egy dalban.

Az EP-hez képest zeneileg bevállaltak kis kísérletezést, módosították a hangzás arányain, sokkal inkább a groove-ok, az elsöprő nyers energia dominál, a korábbi ambient és post elemek helyett. Úgy érzik, ez már egy érettebb, kerekebb anyag lett, de mivel minden zenekar ezt mondja, inkább úgy fogalmaznak, hogy az övék izgalmasan "szögletes" lett, éles csúcsokkal, hajmeresztő magasságokkal, őszinte zuhanásokkal. Keverésben, felvétel minőségben is sikerült erőteljesen fejlődniük, nagyon büszkék a végeredményre, Vári Gábor félelmetesen profi munkát végzett.

Mute - az EP útkeresése után, a nagylemezre a hangzás mellett a lemezkoncepciót és mondanivalót is drasztikusan összerántották. Nyolc dal, ami őszinte kegyetlenséggel rángat végig azon a poklon, amit a szembejövő problémák kényelmes halogatásával építünk magunknak. Az utazás során feltárul egy világ, ahol az emberek félelemből fakadó gyűlölettel, cinizmussal és apátiával futnak önmaguk körül. Ennek a történetnek a töréspontja a Mute. Méreggel átitatott számvetés az album utolsó két dala előtt a teherről, amit ezen a hosszú úton magunkkal cipelünk, míg le nem érünk a legaljára.

A zenekart legközelebb az április 14-i lemezbemutatójukon lehet elcsípni, a Dürer Kertben megrendezett Moshing Rabbits fesztiválon, ahol többek között a Strong Deformity és a Cadaveres társaságában játszanak.
Track lista:

01. Long Way Down
02. Tides
03. Becoming
04. Nyctalopia
05. Lataris
06. Mute
07. Devoid
08. Vessel (feat. Tadeusz Rieckmann)


Honlap:
facebook.com/stabbedband
stabbed.bandcamp.com 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rövid hírek
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rövid hírek:
A PIRAMIS zenekarnak már kicsi a Sportaréna (2006)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds