Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

[Stömb] - Duality EP (2017)

 Látogatottság
Összesen
88314080
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Lock Up - Demonization (2017)

Lemezismertetők

Hajszál híján két évtizede, pedig mint ha csak tegnap történt volna, amikor híre ment, hogy Shane Embury a Napalm Death mellett összehozott egy projektet a Hypocrisy főnök Peter Tagtgren-nel (valamint a Dimmu Borgir-os Nick Barker-rel és az időközben elhalálozott Jesse Pintado (RIP) kollégájával) némi régisulis grind zajoskodáshoz. "Miért, a Napalm mit játszik-játszott?" - tehetné fel a kérdést a kevésbé járatos zenerajongó, de abban az időben a Words from the Exit Wound képében egy némiképp kísérletezős ízű, majdnem a banda feloszlásához vezető és a rajongók által sem igazán favorizált korongot készítettek el. Elhiszem, hogy emellett szüksége volt némi old school feelingre...
Az 1999-es Pleasures Pave Sewers korrekt gyalulás volt, de véleményem szerint a kettes Hate Breeds Suffering az igazi csonttörő ász, az aztán simára köszörüli az ember agytekervényeit, pláne, hogy itt Tagtgren bátyót a minden szempontból jobban a képbe illő Tomas "Tompa" Lindberg (ex-Grotesque, At the Gates, The Crown) váltotta a mikrofon mögött. Utólag is érdemes a zajbarátoknak e korong iránt kutakodni, aki esetleg még nem ismerné. Ezt követően azonban sokáig jegelve lett a történet, ugyan megjelent egy japán koncert felvétele és egy válogatás, de igazából a 2011-es Necropolis Transparent indította be újra a szekeret - amivel még Budapesten is megfordultak -, hat év elteltével pedig itt az új korong.

Nagy meglepetések kizárva, az előző lemezen csatasorba állt Kevin Sharp énekes (lásd még Brutal Truth, és akivel Embury a tavaly új lemezzel jelentkező Venomous Concept soraiban is közösen szaggat), valamint a Brujeria és a chilei Pentagram soraiból is ismerhető Anton Reisenegger gitáros ezúttal is a tagság részét alkotja. Ahogy hat éve, úgy hallhatóan most is gyorsan megtalálták a közös hangot, legalábbis nincs izzadtságszagú görcsölés, de valahogy mégis izgalmasabbnak tűnik ez az anyag, mint közvetlen elődje. Az alig 41 percnyi játékidővel bíró 14 nóta ugyanis kifejezetten kellemes hallgatni való, már ha az ember bírja az efféle düh-bombákat, ami jellegénél fogva sem képezheti hosszas fejtegetés tárgyát, de nem is elmélkedéshez való háttérmuzsika.

Ez kérem szépen egy profin összerakott támadás, amiről süt alkotóinak elkötelezettsége az extrém, zajos zenék irányába. A vén rókák azonban jól tudják, hogy a blastbeat hegyek közé ágyazva azért elég hatásos tud lenni néhány jól elhelyezett kimértebb tempóváltás, a címadó képében pedig egy némileg idegennek ható, a közép korszakos Napalm Death, vagy a Meathook Seed vénájában íródott, indusztriális hatásokat sem nélkülöző szerzeményt is kapunk. Furcsa, de cseppet sem rossz, ráadásul utána úgy tűnik, hogy az eddigiekhez képest is kétszeres fordulaton pörögnek. Hangszeres oldalról nehéz fogást találni rajtuk - ha csak nem jazz rajongó a hallgató -, Sharp mester pedig ezúttal is ordít, hörög, visít, ahogy a torkán kifér, kiváló összhangban a durván horzsoló soundba ágyazott riffekkel.

Nem agysebész bonyolultságú zene, nem is való, csak dühös alkalmakra, de mégis úgy érzem sokkal inkább működőképes ez nálam, mint a Necropolis Transparent. Extrémistáknak beszerzésre ajánlott darab, mások meg úgysem fognak tudni vele mit kezdeni.

9/10
Track lista:

01. Blood and Emptiness
02. The Decay Within the Abyss
03. Locust
04. Demonization
05. Demons Raging
06. Desolation Architect
07. Instruments of Armageddon
08. Sunk
09. The Plague That Stalks the Darkness
10. Foul from the Pure
11. Mind Fight
12. Void
13. Secret Parallel World
14. We Challenge Death

Közreműködő zenészek:

Kevin Sharp - ének
Anton Reisenegger - gitár
Shane Embury - basszusgitár
Nicholas Barker - dob

Lemezeik:

1999 - Pleasuser Pave Sewers
2002 - Hate Breeds Suffering
2005 - Play Fast or Die - Live in Japan
2007 - Violent Reprisal - válogatás
2011 - Necropolis Transparent
2011 - Thus the Beast Decapitated - split w Misery Index
2013 - Infinite in its Nothingness - single
2017 - Demonization


Kiadó:
Listenable Records
Honlap:
facebook.com/LockUpOfficial 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.78 Seconds