Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282541
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 P. Mágnes - Texas (2017, dal)

Rövid hírek

2017. március 31-én debütált a P. Mágnes együttes legfrissebb klipje a legnépszerűbb videómegosztón. Az idén öt éves banda legújabb felvételét egy amerikai út ihlette. A Texas című vadonatúj szerzeményben Matejevszki Iván texasi és las vegasi élményeit öntötte dalba a banda egyik gitárosa, Boudny Ferenc zeneszerző...

Matejevszki Sztefanov Iván énekes a hatvanas években többek a Pikk együttesben énekelt, melyben együtt kezdett Kiss Zoltán Zéro basszusgitárossal (Tűzkerék, Scampolo, Jam, Sprint, Óceán, Korál, Karthago, Fáraó, KGB, stb.), Mikulcza Sándor szólógitárossal (ős-Edda, Kati és a Kerek Perec) és Lukácsi Gábor dobossal (Tűzkerék). Később, a hetvenes évek elején pedig Vikidál Gyula énekest váltotta a kései Pannónia frontembereként. Ezek mellett Iván még sofőrködött és roadolt a korszak egyéb olyan népszerű zenekarainál, mint a Ferm, vagy a Scampolo.

Matejevszki Iván bolgár nemzetiségű, anyanyelvi szinten beszél bolgárul, még arra is volt példa, hogy nemzetiségi esten bolgár rockslágereket adott elő eredeti nyelven. A zene mellett másik szenvedélye a konyhaművészet. Barátainak rendszeresen szokott főzni. Jellemzően nagy tételben, hatalmas fazekakban. Miután Doszpod Béla filmrendező barátjával, hobbiból saját szakácsműsort készített, meghívást kapott a Chili TV Kézzel írott receptek című műsorába is, ahol Bereznay Tamás mesterszakáccsal főzhetett együtt.Negyvenévnyi kihagyás után, - mely idő alatt méretáru kereskedéssel foglalkozott - kezdte újra a színpadi éneklést. Idén öt éve, 2012-ben alapította a P. Mágnes együttest, melynek neve a Borat című film egyik "emlékezetes" poénja alapján született.

A klasszikus rockot és bluest játszó formáció nagyjából három éve szilárdult meg, azóta a P. Mágnes változatlan felállásban játszik, melyben hétpróbás zenészgárda muzsikál. Matejevszki Iván mellett Boldizsár Zoltán "Bozó" gitáros (Bulldózer, Nadene, Unpluggeddon), Bíró László "Metál" basszusgitáros (Acapulco, Feri's and the Rakets, Nothing Special), Kapiás Gábor "Kapi" dobos (Kripton, Amarcord, Sub Bass Monster, Animal Cannibals, Colorado Maffia, stb.), és Boudny Ferenc (Donor, Eretnex, Acapulco, Feri's and the Rakets, Nothing Special) gitáros, szaxofonos, fuvolista, hangmérnök, zeneszerző és zenei rendező alkotják még a bandát, mely az igen népszerű feldolgozások mellett, számos slágergyanús saját dalt is leszállított már az évek folyamán.Boudny Ferenc tinédzserkora óta foglalkozik csöves gitárerősítők építésével és javításával. Házi stúdiójában készülnek az együttes hangfelvételei. Mellette két évet dolgozott a Liget Stúdióban is, Mohácsi Emil szárnyai alatt. Mindezeken túl, Feri nagyon szereti a kétütemű szocialista veterán autókat és motorokat, melyek közül birtokol is néhány eredeti példányt.

Iván jelenleg is képzi a hangját, mestere Éliás Jr., aki rendszeres vendége a buliknak. Rajta kívül még számos további zenészbarát is fel szokott lépni a P. Mágnes színpadán, így például Szűcs Antal Gábor "Totya" szólógitáros, Lőrincz Tibor "Tibike" énekes, Gál Péter hegedűs, Szigeti Edit énekes, gitáros és Sudár Péter énekes, gitáros.

A Matejevszki Iván vezette P. Mágnes együttessel legközelebb 2017. április 15-én, szombat este a Prága Sörházban lehet majd találkozni. A P. Mágnes 5 éves jubileumi turnéjának további eseményei folyamatosan kerülnek fel a banda internetes felületeire. Az aktuális koncertdátumokat az együttes weblapján, illetve hivatalos facebook-oldalán érdemes vadászni.


 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rövid hírek
· Szerkesztette: Joze


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rövid hírek:
A PIRAMIS zenekarnak már kicsi a Sportaréna (2006)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds