rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Essence of Datum - Nevermore (2017)

 Látogatottság
Összesen
88354565
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Vain - Rolling With The Punches (2017)

Lemezismertetők

A San Francisco-i Bay Area nem csak a thrash metáljától volt hangos a nyolcvanas évek végén, volt ott minden más is, például 1986-'91 között a Vain nevű sleaze-glam metálos zenekar is ott dolgozott, aminek a '89-es No Respect című bemutatkozó anyagát a műfaj legjobbjai között szokás emlegetni. Azóta persze sok idő telt el, '93-tól hellyel-közzel a Vain is újra dolgozni szokott, bár soha nem sietik el a folytatást... Most hat év telt el a 2011-es Enough Rope megjelenése óta, de a Rolling With The Punches-t így sem gondolták át teljesen...

Rövid és régimódi dalok, lendület, spontán hangulat, és kevés pénz a kivitelezésre, körülbelül ezek jellemzik a legjobban ezt az albumot, amit simán kiadhattak volna a kilencvenes évek elején is, nagyon nem lett volna más... Davy Vain ugyanolyan nyávogós, mint akkoriban, csak most talán a többiek dühösebbek kicsit, így lassulás és öregedés helyett, karcosabbak és erőszakosabbak kicsit az énekes hátterében.

A kellően karcos lendületet a címadó Rolling With The Punches adja meg, ami úgy is túl hosszúnak tűnik, hogy kevesebb öt percnél. A feszessége és fémessége, meg a kvázi gótos leülései azért rendesen működnek ezzel a nőiességéből építkező énekhanggal... A nyomulós Deliver The Passion simán elfért volna a korai időszakban is, bár ez a "pilincka", súlytalan hangzás nem segít túlzottan, de a refrén ösztönössége és lendülete magával ragadó így is, amire a régimódian heavyt toporgó-szaggatott Long Gone is rátesz pár lapáttal!

A költőibben repkedő Dark City után kapunk egy leülősebb Bury Some Pain-t is ebből az epikusabb vonalból, de ez a karcos és súlytalan hangzás nagyon megnehezíti a hallgatást és értékelést, annyira zavaros... Ráadásnak az It's a Long Goodbye is az enyelgéssel foglalkozik, immáron glam-rockosabban és színpadiasabban... Nekem ebből a balladai vonalból sokkal jobban inkább tetszik a riffjeivel a Rolling Stones karcosságát idéző Inside Out, bár írtak már ilyet is ennél sokkal jobbat... Aztán Davy Vain ismét önmagát adja a Don't Let It Happen To You karcos és súlytalan zenébe mártott nyomulása közben, amit aztán megpróbálnak erőből is megismételni Sacrifice címmel, de sem ezt, sem a zavarosabb Show Your Love-ot nem lehet rendesen értékelni, olyan aránytalanul szólnak...

Rövid és régimódi dalok, lendület, spontán hangulat, és kevés pénz a kivitelezésre, körülbelül ezek jellemzik a legjobban ezt az albumot, amibe sajnos bele is fulladnak. Kevesebb egoizmus, és több hely és tér a kísérő csapatnak talán segített volna, no és persze egy olyan hangmérnök sem ártott volna, aki a dalokból kihozza mindazt a dinamikát és súlyt, ami arányaiban bennük lenne... Mindez azért is akkora baj, mert Davy Vain énekhangja kifogástalan állapotban van ma is!

10/06


Track lista:

01. Rolling With The Punches
02. Deliver The Passion
03. Long Gone
04. Dark City
05. Bury Some Pain
06. It's a Long Goodbye
07. Inside Out
08. Don't Let It Happen To You
09. Sacrifice
10. Show Your Love

Közreműködő zenészek:

Davy Vain - ének, gitár
Jamie Scott - gitár
Danny West - gitár
Ashley Mitchell - basszusgitár
Louie Senor - dob

Lemezeik:

1989 - No Respect
1993 - Move On It
1995 - Fade
2005 - On The Line
2009 - All Those Strangers - 1991-es felvétel
2011 - Enough Rope
2017 - Rolling With The Punches

Vain - Tiszteletlenek - interjú 1991-ből


Kiadó:
Music Buy Mail
Honlap:
facebook.com/VAIN-290821814311015
twitter.com/davyvain
pledgemusic.com/projects/vain 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds