Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

[Stömb] - Duality EP (2017)

 Látogatottság
Összesen
88311745
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Last Leaf Down - Bright Wide Colder (2017)

Lemezismertetők

Azt szeretem a Lifeforce kiadóban, hogy jócskán eltávolodva a kezdeti metalcore-hardcore vonaltól - bár ma sem mellőzve azt - igazán érdekes zenei világgal bíró csapatokat szerződtetnek az utóbbi időben, a különféle stíluselnevezések csak úgy röpködnek az újabb és újabb kiadványok kapcsán. Például itt ez a 2003-ban alakult svájci ötös, akik nemes egyszerűséggel shoegaze az erdőkből jelzővel határozzák meg zenéjüket, amitől máris ködbe burkolózó, meredek bércekre felfutó fenyvessel borított alpesi táj képe elevenedik meg a hallgató előtt...
Egyfelől komolyan örülök, hogy megint egy ilyen lemezt sodort utamba a sors, valahogy hiányzott már ez a borongós lebegés. Ugyanakkor volt bennem némi félsz, mivel elég könnyen be lehet tévedni az erdőbe, stílusosan szólva, ugyanis nem nehéz rálépni egy panelekkel kövezett és unalomba fulladó útra, pláne, hogy az Alcest korábbi lemezein tényleg kimaxolta ezt minden oldalról, de úgy, hogy közben végig izgalmas maradt. A lecke tehát fel volt adva, én meg mondhatni szűz füllel ültem neki az ismerkedésnek, mert a srácok előző és egyben debütáló lemezéhez nem volt szerencsém.

Ha hinni lehet az infóknak, akkor annak idején eredetileg egyfajta doom-dark metalos vonalról indultak a Katatonia hatására. Nos, ennek mára vajmi kevés nyomát lelni a zenében, legalábbis a visszafogott, lebegős riffelés mellőzi azt a fajta súlyt és mélységet, amit Jonas Renkse gárdája magáénak tudhat. Az Alcest, Les Discrets, Jesu, stb. zenekarok viszont hallhatóan a kedvenceik közé tartoznak, ahogy valószínűleg a kései Anathema is. Komplex témahalmozást tehát senki se várjon, ellenben kapunk egy jó adag, finoman lüktető post-rockos riffet, amelyek egészen váratlanul fordulnak át merengős melankóliába, majd ismét felhangosodva törik meg a szomorkás illúziót.

Ismerős kép, ugye? Naná, persze az ilyen egyben hallgatva az igazi, sokan nekifutottak már hasonlónak és sokan el is véreztek. Ami miatt bizalmat szavazok ezeknek a srácoknak, az, hogy a stílus keretein belül egészen kellemes dalokat írtak, a ritmusszekció tényleg biztos és változatos alapot nyújt a többieknek és, hogy Benjamin Schenk személyében egy kellemes hanggal bíró énekest tudhatnak a soraikban. Nincs hörgés, vagy ennek elvetélt kísérlete, de nem is teszi tönkre felesleges csapongással a nótákat. Ráadásul a sound is teljesen rendben van, és külcsín szempontjából sem lehet panaszkodni.

Hangulatos anyag, annyi szent, mégsem tudok maradéktalanul lelkesedni érte. Sőt, hangulattól függően vagy jólesően hallgatom, vagy a pokolba kívánom a homogén jellege okán, most éppen az előbbi, de mindent egybevéve sem tudom leszólni, mert korrekt, bár valódi izgalmakat nélkülöző alkotás.

7/10


Track lista:

01. Purple Skies
02. Ghost Trails
03. Blind Mind
04. Deaf Heart
05. The Path
06. Cold Wind
07. Existence
08. Suspire
09. Not The Same
10. Dust
11. Anything
12. Youth
13. Transcend

Közreműködő zenészek:

Benjamin Schenk - ének, gitár
Sascha Jeger - gitár
Pablo Echague - gitár
Danny "Bruno" Dorn - basszusgitár
Tobias Herzog - dob


Kiadó:
Lifeforce Records
Honlap:
lastleafdown.ch
facebook.com/lastleafdown 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.39 Seconds