rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88322968
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Dool - Here Now, There Then (2017)

Lemezismertetők

Szó se róla, a hírverés messze megelőzte a csapatot, amelynek rebesgetik már egy ideje a nevét, és amelyben a néhai The Devil's Blood két tagja is szerepet vállalt. Sokan most biztosan csak néznek, hogy miről beszélek, mert bár a holland okkult rock zsenik szép kis rajongótábort építettek fel rövid idő alatt - a The Thousandfold Epicentre című lemezük pedig feliratkozott örök tízpontos kedvenceim közé -, azért mégis csak underground formációról van-volt szó. Ilyen előzmények után persze nem kis elvárásokkal van az ember a kiadvány felé, de szerencsére nem kellett csalódni...
The Devil's Blood 2. felvonást várt valaki? Pech. Lépjünk már túl az okkult rock kicsit misztikus, kicsit ódon és kicsit teátrális bevonatú vázán, ez nem az a pálya. Gondolom az alkotóknak se lesz könnyű megszabadulni ettől, annak ellenére, hogy itt a zene és a szövegek nagy részét Ryanne van Dorst énekesnő írja. Oké, némi hasonlatosság persze van - amit az In Her Darkest Hour-ban is megidéznek, mi hidegrázás már -, de alapvetően a pszichedelikus és a post rock irányából kell megközelíteni ezt a nyolc szerzeményt.

Kimérten, kapkodás nélkül építkeznek, mint ahogy mindjárt a tíz percnél is hosszabb nyitó dal kiválóan mutatja. De nem csak erre az egy nótára igaz, magára a teljes lemezre is. A Vantablack misztikus örvénylése könnyedén beszippantja a hallgatót hipnotikus lüktetésével, csak a szellősebbnek tűnő Golden Serpents hallatán eszmélek, hogy a The Gathering és a Blue Öyster Cult egyaránt a hatások között lehet, félelmetesen jó érzékkel vegyítik a különféle témákat. Ami önmagában is szép teljesítmény, úgy meg még inkább, hogy Ryanne fantasztikus orgánuma elsőre rabul ejti az embert: semmi felesleges modorosság, nyerseség és valami punkos vadócság annál inkább, mégis megmarad nőiesnek, mi több, karakteresnek.

Egyszerre felemelő, mégis szomorkás ez a majd' ötven perc, és nem lövik el a puskaport az első félidőben. A tempósabb Oweynagat (ennek van egy akusztikusba ültetett klipje is a neten, talán még hangulatosabb), vagy a She-Goat semmiben sem maradnak el az előbb említett nótáktól. Egyszóval végig tartják a nívót (talán csak a csöpögős The Death of Love kivétel), a dalok mellett pedig a teljes produkció, úgy, mint a hangzás - ez Pieter Kloos (The Devil's Blood, Motorpsycho) szakértelmét dicséri - és a booklet is módfelett igényes.

A gyűjtők meg válogathatnak, hogy a hagyományos digipak CD-n túl a 700 példányra limitált 18x18 cm hardcover borítású CD, vagy a 300 darabra limitált box-set izgatja jobban őket (utóbbiban ott az exkluzív fehér vinyl LP és a limitált CD is), de a kiadótól már megszokhattuk, hogy rendre különlegességekkel kedveskednek a telhetetlen gyűjtőkedvvel megáldott rajongóknak, csak bírja a pénztárca.

Sokszori végighallgatást követően határozott meggyőződésem, hogy felesleges az idejekorán sírba szállt nagy nevű elődöt emlegetni, ez a produkció bőven megáll a saját lábán. Talán rögösebb lesz az út és elkerülhetetlen a hasonlítgatás, mégis érdemes a hallgatónak felülemelkedni ezen, máris gazdagabb lesz egy hangulatos élménnyel.

9/10
Track lista:

1. Vantablack
2. Golden Serpents
3. Words On Paper
4. In Her Darkest Hour
5. Oweynagat
6. The Alpha
7. The Death of Love
8. She-Goat

Közreműködő zenészek:

Ryanne van Dorst - ének
Nick Polak - gitár
Reinier Vermeulen - gitár
Job van de Zande - basszusgitár
Micha Haring - dob


Kiadó:
Prophecy Productions
Honlap:
facebook.com/allthosewhowanderaredool
dool-nl.bandcamp.com 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.43 Seconds