Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Essence of Datum - Nevermore (2017)

 Látogatottság
Összesen
88354666
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Máthé József Fiery - A Jankai (2017, könyv)

Kultúra

Kollégánk, Máthé József Fiery második rocktörténeti könyve jelent meg a napokban. Legutóbbi kötete Papp Gyuláról csak négy hónapja került a polcokra, de itt az újabb kötet termékeny szerzőnktől, méghozzá egy újabb szenzációs billentyűsről. A szenzációs jelző szerencsére mindkettőjüknél mind hangszeresen, mind emberileg értendő. Fiery szerencsés kézzel választ. Kiváló sztorikönyv készült el!

Jankai Béla a Stress, a Prognózis, a Piknik Klub, a VM Band, a Boxer, Zámbó Jimmy, a B-project, az Omega, a Dinamit, a B52 és nem utolsósorban a Triász billentyűse - ezen felül a magyar kereskedelmi televíziózás aktív szereplője, továbbá a BackStage Pub főnöke - élete egy vidám és kalandos forgatag. S mindezekről beszélni is tud. Aki ismeri, az tudja, milyen szenzációs humorérzékkel teszi ezt, aki viszont személyesen még nem beszélgetett vele, annak ez egy kötelező kötet!

Mit is mondhatnék, mit is emelhetnék ki? Az első magyar metálzenekar, a Stress indulása? Radics Béla? Erdős Péter? A Prognózis-sztori? A Pusztavacsi Csata? Egy Barkas turnébusszal a világ körül? Szovjet-turné? Hogyan működik igazából Amerika, vagy a zenei kereskedelmi televíziózás? A Fásy Mulató és a szépségkirálynő választások? Zámbó Jimmy pisztollyal kezében? Milyen a 2000-es évek Omegája? Ember legyen a talpán, aki követni tudja a történeteket.

Csodálkoznék, ha valaki ebben a sztoridömpingben nem talál magának érdekeset. Mindemellett ez nem egy bulvárponyva. Őszinte, de nem szenzációhajhász, nem tereget szennyest, viszont rocktörténetileg is pontos és kimerítően alapos, kiváló kordokumentum a könyv.

Béla mindennek megadja a módját, minden produkciója igényes. Így ez a könyv is az, a maga 250 oldalával, nagyjából 200 színes - korábban nem publikált - képpel (fotókkal, plakátokkal, eredeti dokumentumokkal), keménykötésben. 3000 forintért kapható a BackStage Pubban, a Rockmúzeumban, és hát leginkább Béla szülinapi koncertjén 2017. április 23-án a Barba Negrában, ahol egy fergeteges életműkoncerten koronázza meg élete elmúlt 55 évét.


Bálint Csaba (2017.04.18.)
rockmuzeum.ini.hu
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Kultúra
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Kultúra:
Walk The Line - Johnny Cash életrajzi filmje


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.66 Seconds