Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282644
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Turbo @ 2017. április 01. - A38 Hajó

Koncertbeszámolók

Másfél év szünet után ismét aktivizálta magát a Turbo, hogy milyen hosszú távon, az még kérdéses. Az előttük fellépő Jónás Vera műsorát sajnos nem tudtam meghallgatni...


A zenekar szinte észrevétlenül lépett pódiumra, egy visszafogott dallal (The tide) kezdett, amit manapság csupán olyan öntörvényű zenekarok engednek meg maguknak, mint pl. a Pearl Jam. Nem véletlenül említem őket, ugyanis Tanka Balázs farmerdzsekijén - többek között - a '90-es évek egyik meghatározó rockbandájának a felvarrója volt látható, a Paradise Lost és a Pokolgép társaságában, hátán pedig Kukovecz Gáborék 1989-es Éjszakai bevetés című albumjának borítója. (És akkor még nem is beszéltem a dzseki alatt viselt piros-fekete flanelingről.)

Generációk, egymással szemben álló zenei színterek békülnek össze? Talán, mindenesetre ma elég valószínűtlen olyan eset, mint amikor 1987-'88-ban egy gyanútlan koncertlátogató Deep Purple felvarróban jelent meg a Pokolgép-koncerten, amelynek következményeként hazafelé súlyos testi fenyítésben részesítették, imigyen tudósítva vele: "Ennek nem itt van a helye!"

Ellentétben a zenekar nevét skandáló kórussal, ami végre életre kelt, bár még zsenge üzemmódban, Öt-hat évvel ezelőtt többen azt jósolták, hogy pár éven belül ezrek fognak tombolni a Turbo koncertjein. Nos, ez sajnos - egyelőre - nem valósult meg, viszont igen, hogy valaki Portugáliából jöjjön el a fellépésükre. Az illető úriember vezetékneve a női nemi szerv vulgáris megnevezése - nem tudom, hogy felvilágosították-e őt erről -, mindenesetre a reakciót, azt hiszem, nem kell ismertetnem, amikor Balázs közölte a fenti információt a publikummal.

Hogy a Turbo két frontemberes zenekar, az ezen az estén is bizonyítást nyert, Jero - akárcsak két évvel ezelőtt - előadta a rövid szólószámát, és - ellentétben Miklóska Lajossal - senki nem akadályozta meg az önmegvalósítását, ahogy azt sem kísérte negatív reakció, hogy terepszemlét végzett a nézőtéren hangszeres játék közben. (Akárcsak két ével ezelőtt a zenekar utolsó hangos koncertjén, az A38 teraszán.)

A két órás koncerten elhangzott két dal az akusztikus lemezről - véleményem szerint érdemes lenne ebben az irányban is továbbhaladni -, a Just be for e dawn és a Kingdom of dust - végre hallhattam élőben ezt a dalt -, Jónás Vera vendégszereplésével -, valamint olyan, ritkábban hallható dalok, mint az Out of my mind. A csúcspontot számomra a Snakes and membranes jelentette. A klasszikus rockbandák dalaihoz méltó szerzemény, mesterien megoldott fezsültséggel teli, és harmonikus részek váltakozásával. Ha csak ezt a dalt írták volna meg, már letettek volna valamit arra a bizonyos asztalra.

Nagyon remélem, hogy ez a bolondok napján adott koncert nem egy alkalmi összeállás, hanem egy új fejezet nyitánya. És ha újabb magyar nyelvű dalok is születnek, talán a fenti jóslat is valóra válhat. Mert szép dolog négy-ötszáz fős lelkes közönség, de a Turbo nagyobb közönségsikert érdemel.Drpeter
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertbeszámolók
· Szerkesztette: Drpeter


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertbeszámolók:
2004.04.23 Wigvam Rock Klub - KARTHAGO


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds