Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Zártosztály és a Bakancsos Edda tagjai @ 2017. július 13. - Miskolc

 Látogatottság
Összesen
87347224
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Warrant - Louder Harder Faster (2017)

Lemezismertetők

Az 1984-ben, Hollywood-ban alakult Warrant-ra a glam metal fénykorának egyik csillagaként gondolunk ma is, a '89-'96 közötti időszakban 10 milliónyit adtak el a lemezeikből szerte a világban, a Cherry Pie-ra meg mindenki jó szívvel emlékszik vissza, annyira jó kedvű volt. Aztán a csapat zenészei 2006-környékén új életet kezdtek, kiadták a Born Again albumot a csapat egykori vezetője, Jani Lane nélkül, akinek a 2011-es halála miatt már biztosan elmarad majd a nagy újraegyesülés... Eredetileg a Black 'N Blue-s Jaime St. James vállalta a csere szerepét, aki utóbb visszatért az eredeti csapatához... Azóta egy sorlemezt sikerült csak összehozniuk, a 2011-es Rockaholic-ot, amin már az egykori Lynch Mob-os Robert Mason énekelt, aki a most megjelenő Louder Harder Faster-en is bevállalta a frontvonalat a csapat régi zenészei - és a producerként szereplő Jeff Pilson - előtt...
A Warrant 2017-ben is tele van energiával és érzelemmel! Sokkal karcosabbak és ösztönösebbek lettek, mint egykor voltak, sőt, már-már sokkal inkább sleaze rock műsornak tűnik az övék, tagadhatatlan Ac/Dc hatásokkal, de mindez a stílus-módosulás teljesen természetesnek tűnik az előadásukban! Jani Lane túláradó dallamai és idétlenkedései nélkül, talán eredetileg is ilyenek lettek volna... és talán így nem is mentek volna ki olyan könnyedén a divatból, mint az végül megtörtént velük!

A Louder Harder Faster cím tehát nem a véletlen műve, tényleg hangosabbak, keményebbek és gyorsabbak lettek, ami a nyitó Louder Harder Faster ismerős nyomulása, karcos gitárja és beüvöltött refrénje közben, azonnal le is eshet bárkinek... A visszafogottan bekígyózó Devil Dancer, a slágeresebb Perfect, a beindulós Only Broken Heart és az ellenpárja, romantikusan zongorával balladázó U In My Life is lazán érzékelteti, hogy tele vannak energiával és érzelemmel! Aztán az akusztikus induló Music Man-ből feltör a klasszikus blues-hard, amit végül a naivabb érzelmek váltanak fel Faded címmel, mielőtt a begyorsuló New Rebellion kezd el őrülten vonaglani, ezzel is körbejárva a műfaji határokat... A lemez vége nagyon jól sikerült, a dögös Big Sandy, a szaggatóan drámázó Choose Your Fate, és a monoton rock-slágerként belépegető Let It Go is bizonyítja, hogy a Warrant-ban még mindig van valami, aminek az érettsége könnyedén beránthatja az időközben felnövő régi rajongóit is!

Végül bónuszként átadják a délieknek még az I Think I'll Just Stay Here And Drink című ismert country-rock sláger karcos feldolgozását, amit eredetileg Merle Haggard adott ki az 1980-as Back to the Barrooms lemezén, így keresve a kapcsolatot az odaát egyedüliként - nem csak digitálisan - lemezeket vásárló déliekkel, de mindez csak érthető plusz, a Louder Harder Faster amúgy is eladná magát mindenki másnak, aki kedveli a karcosabb, mégis slágeres amerikai rockzenét, jó tökösen előadva... Amiből persze készült már ennél izgalmasabb is, de manapság ennyi hitelességre futja a "majdnem legjobbak"-nak úgy általában!

10/08
Track lista:

01. Louder Harder Faster
02. Devil Dancer
03. Perfect
04. Only Broken Heart
05. U In My Life
06. Music Man
07. Faded
08. New Rebellion
09. Big Sandy
10. Choose Your Fate
11. Let It Go
Bónusz:
12. I Think I'll Just Stay Here And Drink

Közreműködő zenészek:

Robert Mason (Lynch Mob, Cry Of Love) – ének
Joey Allen – gitár, vokál
Erik Turner – gitár, vokál
Jerry Dixon – basszusgitár, vokál
Steven Sweet – dob, percussion, vokál

producer: Jeff Pilson (Dokken, Last In Line, Foreigner, Starship, stb.)

Lemezeik:

1989 - Dirty Rotten Filthy Stinking Rich
1990 - Cherry Pie
1992 - Dog Eat Dog
1995 - Ultraphobic
1996 - Belly to Belly
1997 - Warrant Live 86-97 - live album
1999 - Greatest & Latest - újra rögzített régi dalaikkal
2001 - Under the Influence - feldolgozások
2006 - Born Again
2011 - Rockaholic
2017 - Louder Harder Faster


Kiadó:
Frontiers Music
Honlap:
warrantrocks.com
facebook.com/warrantrocks 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds