Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Nightfall (1987)

 Látogatottság
Összesen
87383889
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Örökség koncert @ 2017. május 28. - Barba Negra Track

Koncertmenü

Az időjárás nem tud róla, mégis azt kell mondanom, hogy nyakunkon a nyár. A zenekarok kibújnak a klubok meleget és fedelet biztosító védelme alól, és megkezdődnek a szabadtéri koncertek. Nem történik ez máshogyan az Örökség esetében sem. Május végétől számukra is megkezdődik a szabadtéri nagyszínpadokra való átállás.

A nyári fellépéssorozat 2017. május 28-án indul Budapesten, a Barba Negra Track-ben, ahova a zenekar tagjai és a szervezők ezúttal is nagy szeretettel meghívnak mindenkit.A hatodik év

A hat esztendeje működő zenekar két lemezt mutathat fel, valamint készített egy bónusz albumot a 2012-es Olimpia tiszteletére, de megjelent az egyik legsikeresebb koncertjük DVD-n is. A megszokott felállások helyett jóval több hangszernek jut szerep a koncerten. A nem mindennapos projekt részvevői; Géczi Erika, Kosz Szilveszter, Mr. Basary, Nagy László, Szabó Miklós, Jelinek Zsu, Szilva János és Kovács Marci.

A mai világban nem egyszerű a nagy létszámú zenekarok élete. Divattá váltak az "ingyenes" falunapok, az olcsó "egycédés zenekarok", még a Rádió Rock is javarészt kétakkordos alternatív zenével traktálja megmaradt hallgatóit, kinek lenne igénye a rock zenére, a hangszerek játékára? Aki nem tudná, az Örökség zenekar a dallamos soft-rock irányzatot célozta meg, de a "hozott" stílust sem felejtették el. Ugyanis ők vitték végig Koltay Gergely csapatának, a Kormorán együttesnek a legsikeresebb tíz évét. Az Örökség repertoárjában ugyanúgy szerepet kapnak a nosztalgikus időszak dalai, mint az új szerzemények.

Vendég a háznál

Ezen a napon a hortobágyi illetőségű Chrome Rt. lesz a vendégzenekar. A csapatot alkotják: Kovács Attila ének, Kenyeres Mirtinke billentyűk, vokál, Dobi Bálint szólógitár, Dobi Attila basszusgitár és Gém Péter dobok. A két banda között régi barátság van, ezért nem is volt kérdés - amikor jött a lehetőség -, hogy kivel játsszanak együtt.

A Chrome Rt. büszkélkedhet a nemrég bemutatott Rózsa Sándor legenda szabadtéri előadás fináléjának zenéjével és szövegével, de már több közös projektben is szerepeltek Oszter Sándorral, valamint Géczi Erikával, az Örökség zenekar énekesnőjével is. Az Örökség zenekar tehát hatodik éve működik, számos megmérettetéssel a hátuk mögött. Május 28-án újabb nagy kihívás előtt állnak, hiszen nem más hely, mint a Barba Negra Track színpadán várják rajongóikat. Hangulatfokozónak pedig nosztalgiázzunk egy kicsit, hívjuk elő emlékeinkből egy 2012-es koncertajánlót:

Egy kis nosztalgia

Egy évvel ezelőtt indult önálló útjára az Örökség zenekar. Maguk mögött hagytak egy országszerte ismert és elismert nagy nevet, a Kormoránt. Úgy gondolták, akkor hiteles a produkció, ha az elhangzott mondatok mindenkinek a szívéből és őszintén szólnak. Csendben és továbbra is tisztességesen kezdték újra szervezni életüket. Az úton - melyen elindultak - voltak, akik támogatták a csapatot és voltak - ha nem is sokan - akik örültek volna, ha nem sikerül. 2011. április 09-én telt ház előtt, zajos sikerrel mutatkoztak be az Angyalföldi Művelődési Központban. Ők az Örökség zenekar!

Azóta számos siker részesei. A közönség szereti őket, ahová csak lehet, elkíséri kedvencét. Mégis ez a márciusi koncert számít a zenekar életében a legfontosabbnak. Muzsikusnak és rajongónak egyaránt kötelező a megjelenés, hiszen 1 évesek lettek. Ünnepelni pedig csak barátokkal lehet igazán. A buli jó hangulatúnak ígérkezik, tele meglepetésekkel. Nagyon sokan vártuk már ezt a napot, mert sajnos mostanában kevés öröm ér bennünket mindennapi életünkben. Adjuk át magunkat a zene élményeinek, legyünk minél többen!

Dalokban persze nem lesz hiány. Hiszen a "Kormoránban eltöltött évek" bőséges választékot kínálnak, mert az Örökség együttes legénysége - és leánysága - nem csak zenélt a színpadon, hanem alkotott is, rengeteg maradandó, szép dalt. De ami a legfontosabb, azóta születtek új szerzemények is, melyeket a novemberi koncerteken már hallhattunk is. (Néhány amatőr felvétel a youtube-on is kering). A közeljövőben pedig végre megjelenik az együttes első hivatalos DVD-je, mely igyekszik visszaadni az előadás hangulatát. A kiváló minőségű felvételeken szintén megszólalnak a régi ismert, valamint a vadonatúj slágerek is.

Új hír a zenekar háza tájáról, hogy már javában folynak a stúdiómunkák is. Hiszen hamarosan kapható lesz az oly rég óta várt első album is. Úgyhogy akad tennivaló még bőven. Továbbra is megmarad a népzenei hangzással felvértezett izgalmas rockzene, valamint a csapatra annyira jellemző vokális hangzás, amellyel az együttes a névjegyét letette.


Készítette: Fiery
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: Fiery


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.63 Seconds