Riz Olivér - Anamé Frequency - Bevezetés a rezgések világába (2017) 

Megjelent: július 07. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
    Hírek 

A zene hatása az elmére és a lélekre: Új, rendhagyó lemezzel jelentkezett Riz Olivér! "A hit elengedhetetlen. Egészen biztos vagyok benne, hogy hitünkkel és szeretetünk által tudunk olyan csodák részeseivé válni, melyek átformálják világunkat." - Riz Olivér

Riz Olivér debütáló albuma, a Deep Within, és az azt követő 7 Kingdoms lemez sikerei után egy új, nem mindennapi projekttel tért vissza. Anaméval - Balázs Valéria - közösen egy zenés kísérletbe kezdtek: azt kutatják, hogy vajon a binaurális ütemek zenévé formálása milyen hatással van az elmére, az emberek közérzetére. Ebből a kísérletből született meg az Anamé Frequency.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Gyógyító harmóniák és dallamívek

A rezgések már önmagukban gyógyítóak, de van valami, ami hasonló erővel bír: a zene. Az elmúlt évek kutatása és intuitív munkájának eredménye az, hogy megfigyelhető, hogy bizonyos harmóniák és dallamívek milyen hatással vannak a testre és lélekre. Ez ma már nem csupán érezhető, hanem léteznek már olyan stúdiószoftverek is, melyekkel egy dallam íve vizuálisan is vizsgálható.

Mi az Anamé Music?

Az Anamé Music egy zeneműkiadó, mely gyógyító zenék sokaságát tartalmazza. Ezek a zenék az ember fejlődését és testi-lelki gyógyulását hivatottak szolgálni, nemcsak intuitív módon, hanem tudományos ismeretekkel is alátámasztva. A legtöbb Anamé Music darab 432 Hz-re, vagy 528 Hz-re van hangolva, ami megváltoztatja a zene hangmagasságát, és ezáltal azt a frekvenciasávot is, melyben ezek a hangok kifejtik hatásukat. A 432 Hz már az ősi Egyiptomban is jól ismert gyógyító frekvenciának számított, és köszönhetően a mai modern technikának, hangszereink könnyen hangolhatóak erre a rezgésre. Ezzel bővebben is foglalkozunk ebben a tanulmányban, hiszen ez a hangolás az Anamé Frequency egyik alappillére is.

Az Anamé Frequency egyik legfőbb - elsősorban az alfa hullámokra jellemző - hatása, hogy harmóniába hozza az agyféltekék működését, és segíti az agy egységes vérellátását. Szervezetünk olyan, mint egy hangszer. Folyamatos és megterhelő használat mellett a hangszer elhangolódik, és újrahangolásra szorul. A testünk sem működik másképpen. A földi élet jelenlegi körülményei mellett nagyon fontos, hogy az ember megtalálja az időt és módszert arra, hogy testét, lelkét újrahangolja és újratöltse. Az Anamé Frequency erre az egyik legjobb megoldás, mert a gyakorlásod alatt eltöltött 10-20 percben képes regenerálni a sejtjeid és energiához juttatni a szervezeted úgy, hogy közben alfa, théta, vagy delta hullámokat generál az agy.

Az erről szóló tanulmány ingyenesen elérhető az alábbi linkeken: google-drive-on, vagy a napmedia.hu-n, (illetve archívumként tőlünk).

A zene sokkal tisztább kommunikációs forma, mint a szavak.

Míg a remény sokaknak csak egy szó, a zenében ez kézzel fogható. A zene nem tud hazudni, vagy félrevezetni bennünket. Ha megnyitjuk a szívünket, akkor ez a remény képes megszületni benne. Az Anamé Music alapítói: Anamé, Harangozó Gábor és Riz Olivér. Hallgass bele itt!

"Ha meg akarod találni az Univerzum titkait, gondolkodj energiákban, frekvenciákban és rezgésekben!" - Nikola Tesla
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Riz Olivér!
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Formorket - Formorket (2017, info)
A Formorket zenekar elkészítette Formorket címmel utolsó albumát. A hétszámos anyag CD, kazetta és digitális formátumban egyaránt beszerezhető a Spiritside

Tovább...
Szupercella - Pileus EP (2017, info)
A Szupercella zenekar ötlete még 2012-ben született meg Orfűn, amikor egy fesztiválozó fiatalember a délutáni lazulás során elkezdte játszani egy másik vendég

Tovább...
Salvus - Erdő (2017, klip)
Erdő címmel elkészült egy új Salvus dal videoklippel felvértezve, mely idén többször is hallható volt a koncertjeiken. A klipet Lerch Péter rendezte és vágta, valamint itt

Tovább...
Szakcsi, Monniot, Barcza, Balázs - Density of Standards (2017, info)
A BMC Records korongjain elvétve találkozhatunk ilyen töménységben az untig ismert örökzöldekkel, mint amit Szakcsi kvartettje

Tovább...
Harap - Másnap (2017, klip)
Nemrég tette elérhetővé a Harap zenekar a Másnap című új dalát, amihez készült egy igen megkapó klip is.

A zenekar közben készül a visszatérő

Tovább...
Koncertek 2017. szeptember 26. és 2017. október 12. között:

Klipmánia