Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87354053
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Phobia - Lifeless God (2017)

Lemezismertetők

Ó, igen, nincs is jobb muzikális élmény az agyat lassan cseppfolyósító harminc-akárhány fokban, mint az amerikai grindcore csapat vadiúj lemeze, így garantált a sejtek cseréje. 1990-es megalakulásukkal a színtér egyik régi motorosát köszönthetjük személyükben, ráadásul nálunk is szerepeltek már két koronggal, a 2008-as 22 Random Acts of Violence és a 2012-es Remnants of Filth egyaránt a műfaj kiemelkedő alkotásai, öt évvel és néhány tagcserével a hátuk mögött pedig itt az újabb teljes hosszúságú - na jó, ez relatív - korong a zajbarátok örömére...

27 év, a jelenlegivel együtt hét nagylemez, egy koncertlemez, kilenc EP, tíz split anyag, plusz tavaly egy gyűjteményes box, szóval elég termékeny a társaság, ha összeszámolom simán kijön évi átlag egy kiadvány. Grindcore csapatról lévén szó ez nem lehet meglepetés, az viszont már inkább, hogy jó ideje elég komoly szinten dolgoznak, ha csak az itt bemutatásra került anyagokat nézem, tényleg nem érheti szó őket. Jó, talán a zene nem lesz egyformán mindenki ínyére, pláne nem azokéra, akik a kimunkált, aprólékosan felépített dalokat kedvelik, ízes gitárszólókkal, mert ilyen persze nyomokban se akad itt. Politikai töltetű brutális darálás viszont igen és sokat elmond a lemezről, hogy húsz dal osztozik az alig 31 perces játékidőn. (Ami a szintjükön akár progresszívnak is nevezhető, hiszen az előző, tizennyolc számos lemezük nem érte el a húsz perc hosszúságot se, hehe.)

Most tényleg, szükséges ezt részletekbe menően elemezgetni? Vagy elhiszik a stílus kedvelői, hogy semmiféle iránymódosulás nem történt, hiszen a leghosszabb dal is alig két és fél percnyi, közben meg megy a crust-punk attitűddel vastagon átitatott szaggatás ezerrel, hiába cserélődött le a gárda a Mclachlan - Mackenzie duón kívül. Ha csak a dalcímeket nézem is világos, hogy ezúttal sem kellett sokat gondolkodni, milyen fantasy-történetekről írjanak, a sztori az utcán hever... Már a borító is beszédes, gyanítom, hogy finoman szólva nem lelkesednek a Trump-kormányzatért, az egyre inkább elharapózó erőszak és a globalizáció meg visszatérő téma. Nyilvánvaló, hogy ez sokakban visszatetszést kelt - különösen a múlt heti hamburgi történések után -, de attól még hiteles, hiszen a csapat mindig is ezek ellen emelte fel a hangját. Külön jó pont, hogy sok pályatársukkal ellentétben még a hangzásuk is agyszaggató, még jobban érvényesül a zene pusztító jellege.

Profi és ajánlott darab, ha nem akarsz sokat gondolkodni egy zenén, vagy ha netán valami fokozott igénybevételű fizikai munkához kell aláfestésnek. Nekem összességében ugyan egy hajszállal kevésbé tetszik, mint elődje, de ez ne tántorítson el senkit.

8,5/10
Track lista:

01. Out from the Ashes
02. Escalate to Madness
03. Killed It
04. Corpse Slayer
05. Damaged
06. Fuck Power Violence
07. Intimidator
08. Devotion
09. Human Default = Suck at Life
10. Everythings Vicious
11. Coward to Hate
12. Party in Hell
13. Tramatized
14. Outlaw Punks
15. Death to Freedom
16. Last Out
17. Torment Inside
18. New 4th Reich
19. From Where It Came
20. Lifeless God

Közreműködő zenészek:

Shane Mclachlan - ének
Bruce Reeves - gitár
Leon del Muerte - gitár
Calum Mackenzie - basszusgitár
Danny Walker - dob


Kiadó:
Willowtip Records
Honlap:
facebook.com/phobiagrindcore
phobia.bandcamp.com 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.43 Seconds