×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 B52 lemezbemutató @ 2017. augusztus 10. - Barba Negra Track 

Megjelent: július 26. szerda 18:05
Szerző: Fiery
    Koncertmenü 

2017. augusztus 10-én megrengenek a Barba Negra Track falai, hiszen erre az időre jelezte érkezését Magyarország nehézbombázó legénysége, a B52 zenekar. A rock and roll zenén edződött csapat első lemezbemutatójára készül, nem csoda hát, hogy hatalmas a várakozás!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Szóval a B52 együttes lemezbemutató koncertje nem egyszerű vállalkozás Budapesten, augusztus elején, hiszen mindenki nyaral, strandol, vagy bárhol van, csak éppen nem a főváros izzadó aszfaltjain. A kánikulától függetlenül, a szervezők mégis telt házban reménykednek. De mi adhat okot a reményre?

A lemez idén áprilisban jelent meg, de a rengeteg előre lekötött vidéki fellépés miatt csak erre az időpontra sikerült összerántani a bandát egy fővárosi nagy projektre. Az anyag egyébként elég ütősre sikeredett. Azok, akik szeretik a Foreigner, Journey, Quiet Riot igényes zenei világát, azok egészen biztosan élvezni fogják a koncert minden egyes percét.

Az albumon megjelenő dalok mindegyike slágergyanús még akkor is, ha némelyik csak Néhány perc örömet ígér. A lemezen Kálmán Gyuri elárulja nekünk, hogy Az a dal vagyok én, no de melyik? A választ majd ő maga adja meg. Mindig elérkezik életünkben egy olyan szakasz, amikor meg kell pihennünk, ilyenkor elrepülünk messzire, és persze nem egyedül, ilyenkor, ha kis időre is, de kikötünk valakinek a szigetén, erről szól a Vár egy sziget című dal.

A banda egyik első közös szerzeménye a Szeresd így, tehát ez már bejáratott sláger, amit rendszerint követelnek is a rajongók. Az Álmodj tovább, egy gyermek szeretetéről szól. Ezen a szeszélyes, forró nyáron, ha valami jól esik, az Csak a szél és semmi más, hiszen felüdít és erőt ad. Az anyag tele van könnyen fütyülhető, dúdolható slágerekkel, dallamos és könnyű rock-stílusban az egyik legerősebb a Vándor csillagok című szám.


Persze nem minden szól a szerelemről, a zenekar átad némi ízelítőt a rock zenészek életéből, erről szól a rock n' roll, A harang nekünk szól. És ha már a rock életérzésről beszélünk, ide tartozik a soha véget nem érő utazás, és hiába érnek mindenhová, Mindentől távolmaradnak. Ezek után vajon miről szól az Éjszakai járat című dal? De vissza a romantikához, és jöjjön egy kultikusnak ígérkező sláger, a Szerelem kútja. Az album utolsó száma a tizenkettes, ezen kívül egy igazi búcsúdal, a legénység által szintén egyik legkorábban bemutatott rock nóta, a Tűz és jég.

A látványosnak ígérkező támadást természetesen a B52 zenekar tagjai garantálják. Az alapzajt (dobok) az a Pálmai Zoltán szolgáltatja, aki egyedüliként mindhárom tiltott rock bandában megfordult. A P. Mobil, a Hobo Blues Band és a Beatrice ex-dobosa minden tudásával és tapasztalatával csapkodja majd a bőrt. Járdány Barna megbízható basszus játéka elengedhetetlen a dallamok behatárolása miatt, és amikor felbőg a mélyhang, érezhetjük igazán, hogy minden a helyére került.

A szólógitáros posztját az a Szűcs János bitorolja, aki nem mellesleg Keresztes Ildikó csapatának alappillére, kezei között minden hang megtalálja a helyét... A zenekar frontembere az a Kálmán György, aki a Dinamit együttesben tűnt fel, és mostanában a Sipos Petit is sorai között tudó Triásszal aratja sikereit. Egyéni, jellegzetes rekedtes hangja egyediséget kölcsönöz a banda muzsikájához.

A zenekar vezetője Jankai Béla, aki a Prognózis és az Omega együttesek virtuóz billentyűse volt hosszú évekig. Jankai Béla az idén töltötte be az ötvenötödik születésnapját, ez alkalomból egy teljes életrajzi könyv is megjelent róla. Aki teheti, mindenképpen nézze meg a "szuperszonikus repülést", mert az előadott rockslágerek és a kitűnő hangulat garantált ezen az estén! Én ott leszek, találkozzunk!

Írta: Fieryrovat lapozó


Még, még, még...

kép

Bergendy - kislemezek 12.

2017-11-23 12:05:00

kép

Bergendy - kislemezek 11.

2017-11-22 12:05:00
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Motörhead - Orgasmatron (1986)
1986 izgalmas év volt. Geopolitikai szinten, mert az USA áprilisban végigbombázta Líbiát egy nyugat-berlini robbantásos merénylet miatt, majd még ugyanazon hónap végén jött a

Tovább...
Revolution Saints - Light In The Dark (2017)
A 2014-ben induló, amerikai Revolution Saints szupergroup-trió 2015-ös Revolution Saints lemeze - amiről kétszer is írtunk annak idején - után, nem

Tovább...
Vuur - In This Moment We Are Free - Cities (2017)
A holland Anneke van Giersbergen idén pont tíz éve, 2007-ben szállt ki a Gathering-ből, de hiába a kommerszebb szóló karrierje, ma is mindenki az atmoszferikus doom

Tovább...
Appice - Sinister (2017)
A rockzenén belül egyedülálló, hogy két testvér ugyanazon a hangszeren fusson be nemzetközi karriert és kerüljön a szakma elitjébe. A két Appice tesóval ez történt, mind a ketten a csúcsra

Tovább...
Icefish - Human Hardware (2017)
A Portnoy-féle Sons of Apollo mellett alakult egy másik rendkívül érdekes progresszív metál szupergroup Icefish néven. A Human Hardware címmel bemutatkozó csapat húzóneve a sok más

Tovább...
Klipmánia