rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Leprous - Malina (2017)

 Látogatottság
Összesen
88225971
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Dead Cross - Dead Cross (2017)

Lemezismertetők

A 2015-ben alakult Dead Cross egy új hardcore-punk és heavy metál szupergroup Dél-Kaliforniából. A csapatban eredetileg Gabe Serbian énekelt-üvöltözött, de végül a Faith No More-s Mike Patton vette át a szerepét... A projektben a Slayer egykori dobosa, Dave Lombardo püföli a bőröket, vagyis a szintén nem teljesen normális Fantomas után, Dead Cross néven újra együtt tolja az ipart az énekes és a dobos...

Kettejük mellett a Retox nevű hardcore-punk agresszió két tagja, a gitáros Mike Crain és a basszusgitáros Justin Pearson szerepel a lemezen, de szerintem senki sem miattuk fogja ezt a bemutatkozó lemezt meghallgatni!
Dave Lombardo szerint: "Szimplán nyílegyenes, brutális punk-metálos, de egyértelműen nem metal. Szerintem világosan a punk stílus felé hajlik, mert ami megy mostanában a világban, kell a punk-hozzáállás, hogy segítsen átvészelni ezt a szart. Most nem a We Are The World-öt, vagy más hasonló szarságokat kell énekelni, mindannyian tele vagyunk dühvel, és jobban nem is lehet kiengedni a mérget, mint nyomni egy punk bandában, és punk zenét írni."

A 27 és fél perces dühkitörés és erőszakos füstölgés a Seizure and Desist skizofrén rohanásával kezdődik, amiben Patton mindent megtesz - az acsarkodástól a tiszta énekig -, hogy ne vegyük teljesen épnek az elméjét... A rohanós-jammelős punkzene és a mániákusan - néhol önmagának - felelgető ének az Idiopathic-ot is uralja, a refrén furcsa lassítását is mindig visszagyorsítják... és jöhetnek is Lombardo eszement tempói, amivel bedarálja a Obedience School-t is, ami olyan eszementen rohan, hogy a gitárosok is alig bírják követni! Mondjuk a gitáros Mike Crain nem is a technikai felkészültsége miatt került ide, de a jammelései azért így is végig ülnek...

És nincs megállás, a Shillelagh is őrülten pattog, de azért okoskodnak is benne, persze dühből... A Bauhaus-feldolgozás Bela Lugosi's Dead kilóg a lemezből a gótosan visszafogott misztikus sötétségével, de nyilván a horroros és okkultista jellege miatt, nem is véletlenül vették elő... Mindenesetre kellett már valami lassulás, hogy aztán feltűnjön a Divine Filth túlgyorsult őrületébe csomagolt üvöltözésének felesleges játékossága, amin a visítozó Grave Slave próbál túlmenni, Pattonos túlzásokba esve!

A művészet az művészet, gondolhatták: a vadul csapkodó The Future Has Been Cancelled, majd a színpadiasan elvont - de legalább időnként be-belassító - Gag Reflex esik egyik túlzásból a másikba, mintha az valami normális dolog lenne... Végül aztán csak belekötnek a vallásba is Church of the Motherfuckers címmel, ami olyan minimalista - és többnyire primitív -, hogy azt már fájdalmas hallgatni!

Dühös elmebaj és felesleges marháskodás ez az egész... A brutális ritmusok persze majdnem mindent elvisznek a hátukon, de azért Mike Patton bevehetné néha a nyugtatóit, mert ez az acsarkodós düh-fröcsögés, ebben az értelmetlenül lebutított és teljesen átlátszó formában túl sok hallgatójának fog agydaganatot okozni hosszabb távon!...

10/05
Track lista:

01. Seizure and Desist - 2:38
02. Idiopathic - 2:43
03. Obedience School - 2:50
04. Shillelagh - 2:32
05. Bela Lugosi's Dead (Bauhaus cover) - 2:34
06. Divine Filth - 2:20
07. Grave Slave - 1:59
08. The Future Has Been Cancelled - 2:17
09. Gag Reflex - 4:21
10. Church of the Motherfuckers - 3:24

Közreműködő zenészek:

Mike Patton (Faith No More, Tomahawk, Fantomas, Peeping Tom) - ének
Mike Crain (Retox) - gitár
Justin Pearson (The Locust, Retox) - basszusgitár
Dave Lombardo (Philm, Grip Inc., Testament, Slayer, Fantomas) - dobKiadó:
Ipecac, Three One G
Honlap:
facebook.com/deadcrossofficial
deadcross.bandcamp.com
ipecac.com/artists/dead_cross 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds