Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Leprous - Malina (2017)

 Látogatottság
Összesen
88225889
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 OrgonaPont @ 2017. augusztus 08-29.

Koncertmenü

Ha augusztus, akkor OrgonaPont országszerte! Nyáresti zenei randevúkra invitál augusztusban a Filharmónia Magyarország! Országos OrgonaPont sorozatának keretében a trombitának, fuvolának, hegedűnek és az énekhangnak is jut szerep a hangszerek királynőjének is nevezett orgona mellett...

A szabadság üdítő heteiben Győrtől kezdve, Pécsen át, Budapestig az ország tizenhat városában huszonnyolc koncertet magában foglaló OrgonaPont sorozat a nyár könnyedségét és különleges hangulatát ígéri. Meseszép templomok hűvösében azokat is várja a zeneszerző órások - Bach, Vivaldi, Mendelssohn, Liszt - muzsikája, akik kicsit könnyedebb, játékosabb hangulatra vágynak, hiszen filmzenékből is csendülnek fel népszerű dallamok.

Az önmagában is lenyűgöző orgonahangzás ezúttal hol trombita, hol hegedű, vagy éppen egy furulya virtuóz játékával egészül ki, izgalmas hangszerpárosításokat hozva el a közönségnek. Neves orgona, hegedű, furulya és énekművészek mellett, a Magyar Rádió Gyermekkara, a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara, Purcell Kórus és a Budapesti Tomkins Énekegyüttes is grandiózus hangversenyekkel készül.

Az OrgonaPont sorozat ötlete Szamosi Szabolcs orgonaművésztőtől származik. A Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatójaként erre az idényre is ígér zenei csemegéket: "Az OrgonaPont sorozat egyik kiemelt helyszíne Pécs, ahol négy koncerttel várjuk a családokat, fiatalokat és idősebbeket augusztus minden péntekén. Olyan remek művészek szólaltatják meg a hangszerek királynőjét, mint a Pécsi Bazilika orgonistája, Kovács Szilárd vagy a Junior Prima díjas Balatoni Sándor."

A fővárosban augusztus 11-én a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templomban 20 órai kezdettel Szamosi Szabolcs orgonaművész, Nyári László és Büttner Orsolya hegedűművészek közreműködésével Bach, Franck és Paganini zsenije elevenedik meg. A budapesti koncertsorozat második hangversenyén - az ökumené jegyében - a Budai Vár Evangélikus Templomában Bán István orgonaművész Avvakumovits Györgyi szoprán énekessel Barock Pure címmel lendületes örömzenélésre invitál.

Augusztus 29-én Szabó Balázs Junior Prima díjas orgonaművész és a Magyar Rádió Gyermekkórusa Esti dal koncertjén a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templomban varázsol éteri hangokat Kodály, Bartók, Liszt, Fauré műveiből.

Augusztus 16-án a szegedi Dómba érkezik a sorozat: Nyújtsd ki mennyből címmel Sebestyén Márta - Kossuth, Liszt Ferenc, Prima Primissima és Unesco-díjas előadóművész előadásában magyar népdalok és egyházi népénekek csendülnek föl, szólóban éppúgy, mint orgonakísérettel. Ehhez Szamosi Szabolcs maga készítette el hagyományos dallamok orgona-átiratait. Mint megtudtuk tőle, hallhatjuk kortárs hazai szerzők kompozícióit is, így Koloss István Tinódi-dallamokra írt, latin egyházi szövegű szerzeményeit, valamint elhangzik egy részlet Tolcsvay László Magyar Miséjéből is, amelyet a szerző Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs részére írt át.

Ám Balatonlelle sem marad ki a nyáresti orgonavarázsból: Kosóczki Tamás orgonán, Solymosi Péter pedig trombitán idézi meg a Albioni, Purcell és Widor műveit augusztus 22-én a Római katolikus Plébániatemplomban. Az OrgonaPont és egyben a nyár méltó zárásaként Haydn - A teremtés című oratóriuma csendül fel a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekarának és a Purcell Kórusnak az előadásában. Vashegyi György vezényletével az est augusztus 25-én a Pécsi Bazilikában monumentális hangzású zenei élményt ígér!

Jegyek kaphatók a Filharmónia Magyarország jegypénztárában - Kodály Központ -, a jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszínen. Jegyár: 1900 Ft; az augusztus 25-ei koncertre 2900 Ft. Jegyár kedvezmények: diák, nyugdíjas, illetve pécsi Tüke kártyával, vagy Filharmónia bérlettel rendelkezők számára 1500 Ft, az augusztus 25-ei koncertre 2400 Ft. További információk az orgonapont.hu oldalon találhatók.
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: jazz


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.39 Seconds