×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Owls Are Watching - 4 Szellem EP (2017, info) 

Megjelent: 2017. augusztus 12. szombat 12:05
Szerző: szimpatic
    Hírek 

Az Owls Are Watching budapesti alternatív rock-punk zenekar 2012-ben alakult, műszaki egyetemista barátokból. Az első demójukat 2014-ben adták ki, a második lemezüket, a New World Order-t, pedig 2015. november 19-én mutatták be egy bemutató koncert keretében a Dürer kisteremében. Az album az első demóról ismert dalokat részben újrakeverve tartalmazta, négy új dallal kibővítve. A régi és az új dalokat már a Zsiráf Szand stúdióban Bodnár Péterrel, Bogyó-val vették fel és keverték meg. A New Word Order albumhoz az artworköt Kokai Barnabás készítette. A zenekar eddig két videó klipet készített az évek alatt, több budapesti és vidéki klubban is fellépett már...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!2015 májusától Nagy "Big" Gábor (Newborn, Idoru, Ghostchant, Positive Mental Attitude) időt kezdett szentelni a zenekarra, mint zenei producer, hogy segítsen a baglyoknak a kezdeti zenekaros "gyermekbetegségek" leküzdésében. Big ott volt a próbák nagy részén és onnantól az új dalok születésében is iránymutatást adott. Sok dolgot köszönhet a zenekar Gábornak, technikában és attitűdben. A dalok írásában mindenki részt vett, a zenekar menedzseri munkáit az OAW énekese, vitte Gábor vitte.

A csapat 2017 februárjában az új dalaival meglátogatta Botlik Mátyást a Grenma Studióban, ahol felvették az új immár magyar nyelvű dalaikat. Egy intró mellett négy dalt sikerült rögzíteni, amelyek témái az atyai hagyatékok továbbvitelét, a felelősséget, a szerelmi hülyítést, a társadalmi és gazdasági mókuskereket, valamint a magány pozitív oldalait célozták meg.

A 4 Szellem címre keresztelt EP 2017 augusztusában készült el. Általános végkicsengése pozitív és előremutató az erősen megfogalmazott társadalomkritika mellett. A dalok zenei stílusát tekintve merítenek a mindenkori post-hardcore és punk-rock vonalból, gyors és pörgős témáival, dallam-szerkezetével. A Világítótorony című daluk a klasszikusabb AFI-os és Foo Fighters-es stílust követi a rádióbarát, klasszikus dalszerkezetével és gitárszólójával. A többi dalban felfedezhető Iron Maiden-es tercelős téma, TurboNegro-s rock n roll és még Ghost B.C.-s hangulat is. Az EP artworkjét a zenekar énekese készítette, látszódik rajta, hogy "a baglyok nem azok, aminek látszanak"...

Idén májusban a ritmusgitáros Bundics Kornél lehetőséget kapott, hogy Bostonban dolgozhasson, és élt a lehetőséggel, több évre kiköltözött az USA-ba, így az Owls Are Watching ritmusgitáros nélkül maradt. Ennek és más behatásoknak köszönhetően, nem sikerült az eredeti tagokkal klipet készítenie a zenekarnak a lemezbemutatóra, de céljuk, hogy a jövőben készüljenek majd klipet az új dalokhoz.

Kornél kiutazása előtt még Barczi Andrással (Kötelező Közhelyek, Counter Clockwise) készített fotókat a zenekar. A lemez artwork-jéhöz a képek a Mechanical Melon-nél készültek. Idén nyáron ideiglenesen megszakította a kapcsolatot a csapat Nagy Gáborral, ezúton is ritmus gitárost keresnek a további új dalaikhoz és koncertjeikhez. A jövőben szeretnék a magyar nyelvű dark-punk-rock stílust tovább vinni, most is az új dalaikon dolgoznak.

Az Owls Are Watching zenekar 4 Szellem EP-je már a Youtube-on, a Bandcamp-en és a Soundcloud-on is meghallgatható, ingyenesen.
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Intim Torna Illegál - Élni jöttünk (2018, info)
"Örökbe fogadtam egy oroszlánt! Vagy ő fogadott engem örökbe?" - teszi fel a kérdést Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál frontembere és

Tovább...
Nomad - megismételhetetlen kaland a kihívások földjén (2018)
Ahogy az már korábban ismerté vált, április 28-án jelenik meg Vissza a végál.om..ra címmel a Nomad dupla koncertlemeze, amelyen nem kevesebb, mint

Tovább...
Margaret Island - örömfutás az Őrzőkért (2018)
A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyermekekért fut a Margaret Island április 14-én, szombaton a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Tovább...
Led Zeppelin - The Song Remains The Same (2018, remaster info)
A Led Zeppelin alakulásának ötven éves jubileuma alkalmából - egyben a 2014-ben indult remaster sorozat (1, 2, 3, 4, 5)

Tovább...
Dreyelands - Anger (2018, szöveges klip)
A hazai prog-metálos Dreyelands nyilvánosságra hozta a május 24-én megjelenő Stages című új albumának beharangozó dalát. A nyolc és fél perces Anger a gyász fázisain

Tovább...
Koncertek 2018. július 21. és 2018. augusztus 06. között: