×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Roxiget 2017 - napsütésben és esőben is megállja a helyét 

Megjelent: 2017. szeptember 09. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
    Hírek 

Szeptember első szombatján a Kéktó Szabadidő Park, a Csepel-sziget egyik legismertebb zenei fesztiváljának színtere már évek óta. Idén tizenharmadszorra került megrendezésre a Roxiget rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny.

Szeptember 02-án, szombaton a tehetségkutató verseny, nem sokkal 12 óra előtt kezdődött el a nyárutónak megfelelő, verőfényes napsütésben. Az Öröm a Zene néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat egyik megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutató verseny fennállása óta a legerősebb mezőnnyel büszkélkedhet. A 23 benevezett zenekarból a demok meghallgatása után a zsűri tagjai 8 zenekart juttattak az élő döntőbe, ahol a Sorbonne Sexual visszalépése után - másik tehetségkutató döntőn való részvételük és a már megnyert Baranya-megyei versennyel a hátuk mögötti magyarázattal - 7 zenekar versengett a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A változatos zenei világokat képviselő formációk az Öröm a zene Pest megyei versenyét adó Roxiget élő döntőjén, a sorsolás szerinti sorrendben mutathatták meg hangszeres tudásukat, előadókészségüket, a 9 fős remek zenészekből álló zsűri előtt. A zsűri tagjai: Andrásik Remo (Hanosz főtitkára), Ábrahám Zsolt (ex-HS7), Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros), Kiss Sándor (Skyhős), Kovács Ákos Dadan (manager), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex-P. Box, Beatrice), Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies).

A díjazott zenekarok sorrendje 1. helyezett: Telma Lincoln & Minimyst, 2. helyezett: Fangler's, 3. helyezett: Kései Kitérő, 4. helyezett: The Bluebay Foxes, 5. helyezett: Szabadtéri 4akkordos Performansz, 6. helyezett: Saturday Overnight, 7. helyezett: Névtelen Utca.

A dobogósokon kívül a Saturday Overnight zenekar kapott még különdíjat, sőt az egyéni teljesítmények is elismerésre kerültek. A versenyzők visszajelzései alapján jó hangulatú versenynek voltak a részesei, remek zsűri előtt, kiváló technikai feltételek és szervezés mellett, ahol lehetőségük volt a többi zenésszel is megismerkedni.

A fődíjat, mely 100.000 Ft értékű Hangáruház utalvány, valamint a Városi Könyvtár és Közösségi Ház díját, videoklip készítésését a HSC Stábiskolával (netto) 350.000 Ft értékben a Telma Lincoln & Minimyst zenekar nyerte. A díjátadás befejező momentumaként Andrásik Remo átadta az Öröm a zene szervezők közössége nevében az Újfalus Gábor díjat Telma Lincoln énekesnőnek, mely díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozódik minden megyei versenyen.

A Budapest Music Expo keretében megrendezésre kerülő Öröm a zene október eleji döntőjébe pedig a budapesti Telma Lincoln & Minimyst formáció jutott, ahol 19 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 2 millió forintos fődíjért, mely a Hanosz és a Cseh Tamás Program felajánlásai. A döntést a tehetségkutató sorozat koordinátora Andrásik Remo jelentette be a színpadon, kiegészítve azzal a rendhagyó döntéssel, hogy az erős mezőnyből a szintén budapesti Fangler's zenekar is továbbjut az országos döntőbe.

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek. Legjobb előadónak: Szecskó Donátnak az Audmax Kft. felajánlásában egy Profi AE6100 típusú mikrofon lett a nyereménye, a zsűri döntése szerint: a Kései Kitérő énekes-gitárosaként. Legjobb gitáros: Magyar Balázst a Kései Kitérő gitárosát választották a zsűri tagjai, aki a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte. Legjobb basszusgitáros: Lőrincz Balázs lett a The Bluebay Foxesból, aki szintén a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte. Legjobb dobosnak pedig Kisvári Bencét hozta ki a zsűri, a Frangler's beugró dobosát, aki a Tajti Music Hangszerparadicsom 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.

Egyéni különdíjként: Pálmai Zoltán zsűri tag a legtehetségesebb dobosnak: Kisvári Bencét választotta, a Fangler's beugró dobosát, aki a Pálmai Dobakadémián 5 alkalmas dobkurzust nyert az alapító felajánlásában. A legnépszerűbb és legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek: Az Anna & the Barbies díját a Fangler's zenekar nyerte, mely egy budapesti, vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége. A Pál Utcai Fiúk zenekar díját a Kései Kitérő zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége. A Depresszió díját a Saturday Overnight zenekar nyerte, mely egy meghívás a decemberi Barba Negra Music Clubba, lemezbemutató koncertjükre és backstage látogatásra.

A döntős zenekarok egyenként 20.000 Ft értékű Hangáruház utalványt is nyernek az Audmax Kft. felajánlásában, a felhívásban ígértek szerint. Az utalványok mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló Kerekes István grafikus által készített oklevelét is. A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után a vagány k Lucy zenekar kezdte a fesztivált, a műfajhoz társuló pogózás sem maradt el a szerény, de aktív közönség soraiban.

Kora estétől a gyülekező felhők alatt helyi zenekarok birtokolták a színpadot, így a saját szerzeményekkel kiálló alteros Parafrázis, majd a tinédzserek kedvence, az isaszegi No Respect mozgatta meg a főként középsulis közönségét, a legrégebbi miklósi banda, a Divina Machina külföldi rock dalokkal készült Petrik Beával és Kiss Vikivel az élen. Az esti fényekben az újabb generációs népszerű rock csapat, a Depresszió egyedi látvánnyal nyűgözte le a szitáló eső ellenére közel két ezer főre duzzadt közönségét. Az időjósok által prognosztizált eső este 9 körül érkezett meg intenzívebben. Az esőben már csak pár százan tartottak ki a nagyon várt Anna & The Barbies koncertjére, de ők óriási lelkesedéssel.

Pásztor Anna a tőle megszokott extrém küllemekben vonta magára a figyelmet, minden közhelyet elutasító egyénisége húzta magával a zenekart és rajongót a hamisítatlan magyar rock 'n' roll hangulatba. Melegszívűségét ölelésekben is mérhettük, hiszen a koncert végén az első sor minden tagja részesülhetett Anna hálás, közvetlen köszönetében. Jövőre újra Roxiget! További info a roxiget.hu oldalon!

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Roxiget 2016 - felhívás!

2016-07-02 12:00:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

All But One - A Night Worth Forgetting (2018, klip)
Új dallal és videoklippel jelentkezett a budapesti székhelyű All But One zenekar. Az új single-nél az első lemezes Square One-daloktól

Tovább...
Ideas - elválnak útjaik Kun Anitával (2018)
13 év közös munka után távozik az Ideas zenekarból Kun Anita énekesnő. A búcsú teljesen baráti, és a tervek szerint a jelenlegi felállás még három alkalommal lesz

Tovább...
Soulwave - Hazakísérlek (2018, klip)
Új klippel jelentkezik a Soulwave! Április 25-én jelent meg a zenekar legújabb klipje, a Hazakísérlek. Ez a single tekinthető a nem sokára megjelenő nagylemezük

Tovább...
Dreyelands - Stages (2018, info)
A nemzetközileg elismert magyar progresszív metal zenekar, a Dreyelands új stúdióalbummal jelentkezik, amelyet május 24-én jelentetnek meg szerzői kiadásban, Stages

Tovább...
Sting & Shaggy - 44 / 876 (2018, info)
Megjelent! A lemezt a két énekes szülőhelye, az Egyesült Királyság és Jamaika szigete inspirálta: a cím is a két ország körzetszámából áll össze. A két Grammy-díjas

Tovább...
Koncertek 2018. június 22. és 2018. július 08. között:

Klipmánia