×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pulzus 39 - 1983 november - Mintha mégis! 

Megjelent: 2017. szeptember 14. csütörtök 12:05
Szerző: Fiery
    Rockmúzeum 

Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV egyetlen csatornáján keresztül végre mi, fiatalok is kaptunk valamit a hatalomtól. A műsorban nem csak rock muzsika szólt - és ezt utólag belátva nagyon okos húzásnak mondanám -, hiszen így egy tágabb zenei világban nőhettünk fel. A következő hónapokban arra teszek kísérletet, hogy részeként kiemeléssel mutassam meg, mik voltak a legfontosabb témák abban az időben. Aki pedig rendszeresen követi a sorozatot, képet kaphat arról is, hogy kik voltak az állandó vendégek, és kik maradtak ki a médiából... Kellemes olvasást mindenkinek! - FieryHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Felajánlás - rock and roll

A lényeg az East együttes új albumának a bemutatója, avagy mégsem. Előző adásban a P. Box volt a vendég, és mi ugye mi az István a király rockoperával voltunk elfoglalva, miközben a banda egy nagyszabású koncertet tervezett. Ekkoriban még nem igazán volt divat itthon támogatói koncertet tartani egy harmadik fél javára. Volt is zörgés-hörgés rendesen, ugyanis ez egy nagyszerű ötlet volt.

Egy bulin "kimarad" a pénz? Nagy kaland, akkor majdnem minden napra jutott egy buli, viszont a jó tétemény miatt olyanok is elmentek, akik csak úgy nem járnak, tehát ez egy hatalmas ingyen reklám volt. Persze, ekkoriban már voltak gyengébb próbálkozások, például az R-Go részéről, de maga az elv, csak a rendszerváltás után lett elfogadott. Az addigi fikázók elsőként szállhattak be az "ingyen bizniszbe"... Na, de kik is lehettek a zsörtölődők, és mennyire lehetett erős a hangjuk, ha a televízióban is magyarázkodni kellett? Erre a kérdésre a békesség kedvéért direkt nem adjuk meg a választ.

Megjött a parancs

Az East együttes közben csendesen kiadta legújabb albumát, olyan dalokkal, mint a Mintha mégis, Rések a falon, Idegen, stb. A banda egy új, eddig ismeretlen énekessel jelent meg, Tisza József személyében. Ami érdekes, a közönségnek bejöttek az új zenei elképzelések, a zenekar azonban mégsem szerette annyira, talán éppen az új hullámos hatások miatt.

Ezt a lemezt, ezt a zenei világot a Hanglemezgyártó Vállalat erőltette, de a megjelenés után már nem támogatta. Érdemes elolvasni Módos Péter csodálatos lemezajánló konfját, az mindent elmond. Az anyag hamar el is tűnt. A társaság megalakulása óta nagyszerű zenét játszik, de kellett 13 év, hogy a Takáts Tamásos felállást már végre tényleg elfogadja a közönség. Ha valakire, hát rájuk vonatkozik a mondás: ha nyugaton születnek...

Módos Péter: Jó estét kívánok a novemberi Pulzus szerdai nézőinek, és akik valamilyen oknál fogva szombati ismétlésünket tisztelik meg figyelmükkel, azoknak természetesen jó napot. Mindenekelőtt elnézésüket kérem, hogy most kivételesen nem zenével kezdünk, hanem egy sokkal prózaibb dologgal. Októberi adásunk egyik szereplője, a P. Box együttes száma előtt elmondtam, hogy a zenekar felajánlja a novemberi koncertjének tiszteletdíját az épülő Nemzeti Színház javára, olyan példát mutatva ezzel, amely mindenképpen követésre méltó.

Azóta egy-két - zenei nyelven szólva hamis - disszonáns hang is elhangzott ez ügyben, mi szerint a zenekar igen olcsó módját választotta önön népszerűsítésére. Nos, a mi álláspontunk az, hogy az e fajta önreklámozás olcsó, vagy nem olcsó, de mindenképpen hasznos a magyar kultúra szempontjából, és ezért követendő. Sőt, még azt is hozzá tenném, hogy nem csak hasznos, de szimpatikus is. Figyelembe véve azt, hogy az önnépszerűsítésnek léteznek egyéb, jól ismert - szó mi szó -, kevésbé hasznos módszerei is. És most már valóban következik a muzsika.

Új albummal jelentkezett a napokban az East együttes, melynek természetesen a muzsikán kívül két érdekessége is van. Sorrendben ez a harmadik East lemez, és a korongon új énekes mutatkozik be Tisza József személyében. A szám címe Mintha mégis, az operatőr Gyulai Gál Krisztián, a képfelvétel rendezője Tánczos Gábor. Következik tehát az East együttes...


East - Mintha mégis
Roxana - Babajan
Boros Lajos - Sakálok - Az én nyoszolyám egy kombinált szekrény
Zalatnay - Olcsó regény
Komár László - Valami elveszett az úton
Elvis Costello - koncert
Koncz Zsuzsa - Kisvirág
Cheap Trick - Reach Out - koncert

Készítette: Fiery

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 21. és 2018. június 06. között:

Klipmánia