×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pulzus 43 - 1984 március - Marketing Miklós kalandjai 

Megjelent: 2017. október 12. csütörtök 18:05
Szerző: Fiery
    Rockmúzeum 

Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV egyetlen csatornáján keresztül végre mi, fiatalok is kaptunk valamit a hatalomtól. A műsorban nem csak rock muzsika szólt és ezt - utólag belátva - nagyon okos húzásnak mondanám, hiszen így egy tágabb zenei világban nőhettünk fel. A következő hónapokban arra teszek kísérletet, hogy részeként kiemeléssel mutassam meg, mik voltak a legfontosabb témák abban az időben. Aki pedig rendszeresen követi a sorozatot, képet kaphat arról is, hogy kik voltak az állandó vendégek, és kik maradtak ki a médiából... Kellemes olvasást mindenkinek! - FieryHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Az óra körbejár

Az elmúlt jó néhány adásban a Pulzus műsora igyekezett továbbra is megfelelni az elvárásoknak, így hát vagy a hatvanas-hetvenes évek nagy öregjeit, vagy az aktuális divat csapatokat mutatta be. Eközben egyre több olcsó külföldi klip érkezett, de ebben az adásban mégis csak volt egy gyöngyszem, a Def Leppard. Azért ez szomorú, hogy már annak is örülni kell, ha nyolc részenként feltűnik legalább egy valamire való rock muzsika, és már az se hazai.

A műsor hozta kiegyensúlyozott formáját és - később még meglátjuk - nem beszélt olyan "apróságokról", mint például ebben az évben nyitott ki utoljára a legendás Budai Ifjúsági Park, ezen a nyáron volt a legnagyobb "eltitkolt" balhé a Pusztavacs Rock Fesztiválon. Persze, azért jó dolgok is történtek, hiszen megjelent a Vadászat című HBB dupla album, szárnyalt Feró a Bikinivel, de ne siessünk előre.

Ezt csináld utána!

1984 marketing királya Fenyő Miklós, és ehhez nem férhet semmi kétség. Az elmúlt években csak az Lgt lehetett jelen átlag minden második-harmadik műsorban, vagy a Neoton, úgy hat-nyolc részenként. Fenyő viszont beindította a hengert és nemcsak egymás után két adásban szerepel, de mindkétszer beszélget, és pörög, ahogy azt addigra már megszoktuk tőle.

Persze a Pulzus is nagy örömmel ült rá a break őrületre, és irányította egy teljesen másik irányba a zeneszerető fiatalokat, onnan pedig már nincs visszaút. A jó kalmár pedig miért ne adjon el ötezer ugyanolyan rossz minőségű, műanyagpulóvert a gyapjú helyett, ha arra van igény? Főleg, ha az igényt ő generálta. Miklós nem először bebizonyította, hogyan kell ezt csinálni. Persze Miklós életében a szakmai mélypont még csak ez után jön, addig is nosztalgiázzunk egy kicsit, hogy ez is divat volt egyszer...

Gyere és hozd magaddal a pénztárcádat

Módos Péter: Februári adásunkban bemutattunk Önöknek egy új táncot, a break-et, amelyet Fenyő Miki és néhány elképesztően hajlékony srác segítségével, Nyugat-Berlin egyik tánc klubjában vettünk föl, még az előző Fenyő Miki önálló nagylemez egyik dalára. Rövid kis film beszámolónk nem várt nagy sikert aratott, a sok levél tanúsítja ezt, így az érdeklődésre való tekintettel visszatérünk erre a dologra. Köszöntöm ezúttal a Pulzus stúdiójában Fenyő Mikit, így élőben, neked mik a benyomásaid, mit hallottál?

Fenyő Miklós: Nagyon sok telefont kaptam, telefonhívást, levelek özönlenek és mostanában borzasztó sokan kérdeznek a break-ről, tehát a műsor és az ott elhangzott szám és a tánc nagyon felkeltette az érdeklődést, ami tulajdonképpen az én vágyaimat igazolja.

Módos Péter: Említetted, hogy egy újságíróval is beszélgettél ez ügyben.

Fenyő Miklós: Igen, Fábián Tiborral beszélgettünk arról, hogy milyen érdekes lenne megtanítani a fiatalokat, akik ehhez tehetséget vagy kedvet éreznek.

Módos Péter: És sikerült már valamilyen?

Fenyő Miklós: Igen-igen, tettünk lépéseket, úgyhogy örömmel jelenthetem, hogy április 01-én, és attól kezdve május 01-ig minden vasárnap két egymást követő foglalkozásban tanítjuk a fiatalokat a Budai Tánc Klubban, a break tánc fortélyaira.

Módos Péter: Éppen ezt látjuk itt a stúdió monitoron, légy szíves kommentáld, mit látunk most tulajdonképpen.

Fenyő Miklós: Hát, pillanatnyilag éppen Joseph volt látható, aki az egyik legnagyobb Nyugat-Német break sztár, és akivel, hát készítettük is a felvételt Nyugat-Berlinben, mutatja az alaplépéseket, az alap figurákat, amiket feltétlenül meg kell ahhoz tanulni, hogy utána valaki teljesen folyamatosan törékenyen tudja ezt táncolni. Mint látható, nem csak fiúk, hanem lányok is táncolják, tudni illik sokszor felvetődött ez a kérdés, hogy igaz, hogy ezt csak fiúk tudják táncolni? Ez természetesen nem igaz, úgy hogy itt már folyik a kiképzés.

Módos Péter: Mond ezt, hogy lehet, mint társastáncot járni?

Fenyő Miklós: Kérlek szépen, az a helyzet, hogy ez a tánc annyira új és annyira most születik, hogy ebbe minden belefér, tehát, hogy ha valaki az alapmozdulatokon túl úgy akar improvizálni, hogy partnerrel csinálja ezt, akkor ahhoz is lehetősége nyílik. Ugyan akkor ezt egyedül is meg lehet valósítani, valahol az önmegvalósításban jelentős lépés, hogy valaki egyedül egészen aktuális mozgásokra reagáljon a körülöttünk lévő világra.

Módos Péter: Én attól tartok, hogy nem fogom megkísérelni különösen ezt a békaügetést nem, ez kicsit fárasztó lenne számomra, arról nem is szólva, hogy a megfelelő szerelésem sincs hozzá. Ennek ellenére azért javaslom a kedves nézőknek, ha van hozzá kedvük, hogy próbálják ki. Úgy tudom komponáltál erre a célra két új dalt is.

Fenyő Miklós: Igen, két vadonatúj számmal szeretnénk most jelentkezni, mind a kettő dal a közeljövőben megjelenik lemezen, tehát egy kislemez A és B oldalán.

Módos Péter: Ha jól tudom... ne haragudj, hogy ilyen jól informált vagyok, de úgy tudom, hogy itt a televízióban már az egyiket föl is vettétek, egy később bemutatásra kerülő műsorhoz. Melyik is volt ez?

Fenyő Miklós: Igen, az egyik nemzetközi gála műsorban szerepel a két szám közül az egyik.

Módos Péter: Ebben ugyan ezek az előadók fognak táncolni, illetve táncosok?

Fenyő Miklós: Igen-igen, szintén a Nyugat-Berlin-i táncosaink fognak benne.

Módos Péter: De most térjünk vissza a mi műsorunkhoz, mit hallunk?

Fenyő Miklós: A mi műsorunkban pedig szeretném bejelenteni, hogy Jön a break!

Módos Péter: Tehát kedves nézőink, Jön a break, táncolják a nyugat-berlini táncosok, akikkel a múlt hónapban is találkoztunk, szerzője Fenyő Miklós.

Jézus Krisztus Szupersztár - magyar
Hair - magyar
Hacki Tamás - Titi Kaka
Fenyő Miki - Jön a break
Dana Gilespy - Pleszkán Frigyes - Oscar Petterson dal
Koós János - Tarzan
Def Lepard - koncert részlet
McCartney és Jacko - Say, Say, Say

Készítette: Fiery

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 68.
A következő A-oldalán Bergendy kislemez a Suli Buli című TV vígjáték zenéjéből tartalmaz

Tovább...
Bergendy - kislemezek 61.
Az 1974-es Tessék Választani című dalversenyben a Bergendy a Szellemvasút című kompozícióval

Tovább...
Bergendy - kislemezek 72.
A Bergendy (Szalonzenekar) utolsó kislemeze 1987 karácsonyára került a

Tovább...
Omega @ 1970 - Kisstadion
1970 a nagy lehetőségek és csalódások éve volt az Omega pályafutásában. Harmadik nagy-britanniai turnéjukra, amelynek során felvették volna angolul is a Tízezer

Tovább...
Pulzus 58 - 1986 január - Rossz idők
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Koncertek 2018. április 21. és 2018. május 07. között: