×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Scorpions - Born To Touch Your Feelings - Best of Rock Ballads (2017, info) 

Megjelent: 2017. október 23. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
    Hírek 

A német banda zenészeit mindig is a balladák mestereiként tartották számon, így igazán időszerű volt, hogy egy új válogatáson csokorba gyűjtsék ezeket a szerzeményeket. A november 24-én megjelenő Born To Touch Your Feelings - Best of Rock Ballads kiadványról nem hiányozhatnak az olyan himnuszok, mint a Wind of Change, a Send Me an Angel, a Follow Your Heart, vagy a Lonely Nights. Sőt, két új track is helyet kapott a korongon!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

"Egy jól megírt ballada egyenesen a rajongók szívébe talál!" - véli a Scorpions énekese, Klaus Meine, és a germán együttes nem egy dallal bizonyította már, hogy különleges érzékük van a lelket megérintő melódiák megszólaltatásához. "Ezek a számok mindig képesek arra, hogy érzelmeket váltsanak ki a hallgatóságból. Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy a Wind of Change manapság nagyon népszerű az Egyesült Államokban. Az ott élő embereknek semmit nem mond a vasfüggöny, vagy a berlini fal, de mégis át tudják érezni jelen helyzetükben a szöveg üzenetét. Ők is vágynak a változásra, a békére és a reményre, hiszen a nukleáris fenyegetés és a különböző zavargások a mindennapok részévé váltak..." - tette hozzá Meine.

A Scorpions balladái valóban nagy hatással vannak a világra, amit az is bizonyít, hogy az 1984-es Still Loving You nóta megszületése után Franciaországban rengeteg szülő adta gyermekének a Sly nevet. A nyilvánvaló gyöngyszemek mellett számos más kincset is rejt majd a CD-n, dupla bakeliten, valamint digitálisan is elérhető Born To Touch Your Feelings: ezúttal az olyan kevésbé ismert nóták, mint a Gypsy Life, az Eye of the Storm és a When The Smoke Is Going Down is méltó helyükre kerülnek.

A 17 dalt tömörítő válogatáson két új felvétel is felbukkan: a Rudolf Schenker által jegyzett Always Be With You, illetve a Matthias Jabs kezei alól kigördülő Melrose Avenue. Az éppen 40 éve megjelent Born To Touch Your Feelings dal tiszteletére elnevezett album borítóját a modern látásmódjáról híres fotográfusnő, Ellen von Unwerth készítette; a produceri munkálatokat pedig Mikael Nord Andersson és Martin Hansen látta el.

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Scorpions - Tokyo Tapes (1978)

2017-01-07 00:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Aranyakkord (Kiss Tibi - Vastag Gábor) - Otthon lenni valahol (2018, klip)
Kettejük hobbi projektje, az Aranyakkord első, Üzenet van című dalát most egy kelet-európai country dal, az Otthon

Tovább...
Alapi István - szerződés az amerikai Arabesque Records-al (2018)
Alapi István, az Edda Művek gitárosa leszerződött az amerikai Arabesque

Tovább...
Alapi István - Borlai Gergő feldobolta az új albumot (2018)
Mint arról már hírt adtunk, Alapi István új gitáralbumán Borlai Gergő dobol... - Szilágyi Norbert írása,

Tovább...
The Trousers - You Got me Rollin' (2018, dal)
Jelenleg is a 2015-ben megjelent - a hazai és a nemzetközi sajtóban is nagyon pozitív értékelést kapott - Mother Of Illusion című lemezének folytatásán

Tovább...
Omega Diatribe - Divine Of Nature (2018, dal)
2018 első harmadában, Trinity címmel jelenik meg a harmadik Omega Diatribe stúdió anyag, amit ezúttal már az újonnan érkezett frontemberrel, Lucsányi

Tovább...
Koncertek 2018. március 22. és 2018. április 07. között:

Klipmánia