×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Dr. Rock - jótékonysági koncert @ 2017. november 04. - Péterfy Baleseti Központ 

Megjelent: 2017. november 02. csütörtök 00:00
Szerző: Fiery
    Koncertmenü 

A november 04-i, szombat esti fellépők névsora tulajdonképpen egy sportcsarnokos bulit sejtet, ám a helyszín ennél érdekesebb.

Révész Sándor, Závodi János, Benkő László, Debreczeni Ferenc és Jankai Béla ezúttal egy jótékonysági koncerten lép fel. Helyszín a Péterfy Baleseti Központ Dologház utcai bejárója. Az este házigazdája természetesen a Dr. Rock zenekar, vendég a B52...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
Hogyan született az ötlet, hogy kórházban legyen rock koncert?

Tasnádi László: Van a Dr. Rock zenekar és az ő barátai. Az élet úgy hozta, hogy vannak orvosok és vannak betegek, akik összejöttünk. Egy éve kialakult két olyan lehetőség, amin szívesen vettünk részt. Ilyen volt a Gyöngyösi kórház jótékonysági koncertje, amit Jankai Béla és Benkő Laci szervezett, ahol fellépett a Dr. Rock, a B52, valamint az Omega egy része. Ezt a koncertet később megismételtük, az is sikeres volt.

Mindkét bulit látta és hallotta a mi kórházigazgatónk, akinek ez nagyon tetszett. Legközelebb, amikor összefutottunk, rám kérdezett, hogy mikor lesz újra ilyen jó kis koncert. Azt feleltem, hogy azt nem tudom, mert ez csak két ilyen ad hoc koncert volt, de ha te is úgy gondolod, akkor szívesen megismételjük a mi kórházunkban is. Ő beleegyezett, így a megszokott baráti társaság mellett a Révész - Závodi duó is eljön. Ez a kapcsolat úgy jött össze, hogy én Janót kezeltem, Révész Sanyit pedig egyszer egy kollégámmal operáltam. Akkor ígéretet kaptam, hogy egyszer eljönnek vendégként, és ezt most november 04-én váltanak valóra. A pénzből vásárolni fogunk a gyerekosztálynak valamit, de hogy mit, az természetesen a bevételtől függ.

Mikor találkoztál először a dokikkal?

Debreceni Ferenc: 1999-ben a népstadioni Omega koncerten egyébként ők voltak az ügyeletes orvosok. Akkor történt, hogy olyan lett a lábam, hogy a koncert után már nem tudtam lábra állni, ölben vittek az öltözőbe. Volt valami korábbi sérülésem, amíg a buli tartott, az adrenalin működött, addig nem éreztem semmit. Aztán másfél óra múlva, amikor már az alkohol is feloldotta ezt az adrenalint, akkor már nem akart működni, így hát a betegükké váltam, gyakorlatilag három nap múlva szívesen láttak egy kisebb fajta beavatkozásra.

Hogyan kerültél képbe?

Debreceni Ferenc: Aztán én is beteg lettem, és elkerülhetetlenül bekerültem a kórházba. Ott feküdtem az ágyon, egy szobában, a harmadik emeleten, egy furcsa hétvégi délutánon - amikor az élet nincsen, csak a halál -, egyszer csak körbe vett négy orvos. Megkértek, hogy menjek velük. Előtte nem ismertük egymást személyesen, de mást nem tehettem, elindultam velük egy másik épületbe. Mentünk mindenféle zegzugos utakon, még a föld alatt is. Kezdtem egyre jobban betojni, iszonyú csövek, kábelek a falakon, keresztül-kasul, megjelölve színekkel, azonnal eszembe jutott a Kóma című film. Jézus Mária, ezek elvisznek engem valahova, rákötnek valami olyan színű csőre, amiben valami teljesen más valami van. De mi lehet az indokuk, talán nem szeretik az Omegát, vagy nem tudom, hogy mi lesz itt a vége.

Aztán egyszer csak vége a folyosónak, kicsit följebb mentünk. Egy pinceterületre értünk, az ajtóra kiírva, hogy Rehabilitáció, azt sem tudtam mit jelent a szó. Biztosan ott fognak engem meggyilkolni, de amikor kinyílt az ajtó, teljesen más gondolatok csaptak meg. Bordásfalat láttam, meg tükörfalat, na mondom, mi ez megérkeztünk a balett intézetbe? De amikor tovább nyílott az ajtó, akkor végre megláttam a hangszereket, billentyűk, gitárok, meg a dobfelszerelést, és megnyugodtam, hogy itt valami egészen másról, talán nekem is tetsző dologról van szó. Akkor végre elárulták, hogy ők a Dr. Rock zenekar, akik két műtét között muzsikálnak is.

Ekkor megkérdeztek, hogy lenne-e kedved beszállni?

Debreceni Ferenc: Egy bulira szólt a meghívás, két-három számra - mert Benkő Lacit már korábbról ismerték -, és lenne-e kedvem játszani. Mondhattam nemet? Megtörtént a dolog, nekem is megtetszett, mert ott a pincében hasonló jó hangulat van, mint itt a BackStage-ben. Dörgött a magyar rock, hiszen előtte Laci azt tanácsolta a fiuknak, hogy magyar rockzenét játsszanak A-tól Z-ig, és ezt mi próbáljuk tartani a mai napig is.

Megvolt a buli, nekem nagyon tetszett és mondtam, hogy szólnak előtte, és időm van, úgy tehetem, akkor szívesen beugrom egy-két számra. Jöttek egyszer, jöttek még egyszer, jöttek harmadszor, de akkor már azt mondták, hogy igen, de nem csak pár számra, hanem a teljes repertoárt. Mondom, mi történt? Sajnos a dobos doki elment az intézetből messzire, így nem tudta vállalni a közös bulikat, így még egyszer áment mondtam a véglegesre, így itt maradtam.

A jótékonysági koncert, hogyan kerül képbe az Omega szekció?

Debreceni Ferenc: Mivel a Dr. Rock repertoárjában van jó néhány Omega szám, valamit csak a zenekar játszik, de a Lacit sokszor megszoktuk hívni. Ő volt a Dr. Rock mentora, amikor én még nem ismertem a srácokat. Laci ötlete volt, hogy csak magyar rockzenét játsszanak, amiket ők szeretnek, és ebbe belefért az Omega is. De hát van Edda, Piramis, Balázs Fecó, de Kft is. Mindenki nem lehet benne, de egy-két jelentős dallal benne van a zenekar interpretálásában.

Debreceni Ferenc: A koncerten ugye Révész Sanyiék is fellépnek, a már korábban említett okok miatt, Jankai Béla, mostanában orgonista hiányban szenvedünk, de szerencsére érkezett egy új billentyűs, akinek a faterjával még annak idején mulattunk is. Első sorban orvost szerettünk volna a posztra, hiszen én már úgyis civil vagyok a zenekarban, de nem sikerült, mégis aki mellett döntöttünk, egy nagyon kedves, ügyes srác, helyt tud állni. Laci pedig mindig is vendég volt két-három szám erejéig, és ezt most is megszeretné csinálni. Közben ők Bélával bemutatják, amit korábban duóban csináltak anyagot, és utána visszatérnek a Dr. Rock a színpadra.

A Dr.Rock egy orvosok által alapított magyar rockzenekar. A zenekar tagjai: Debreceni Ferenc, Kolyvek István, Kádas István, Tasnádi László, Bőze Tamás.

A Dr.Rock zenekar 1996-ban alakult az Országos Traumatológiai Intézetben. Alapító tagjai orvosok, akik nem elégedtek meg azzal, hogy a betegek életét munkájukkal keserítsék, megpróbáltatásaikat még zenéléssel is fokozni kívánták. Azóta szabadidejük egy részét ezzel töltik. Az együttes repertoárja főként a magyar rockzene klasszikus gyöngyszemeiből áll, melyeket a zenekar önkényesen a saját képére formál, de emellett természetesen saját szerzeményeket is játszik.

Az együttes rendszeresen fellép a Traumatológiai Intézet klubjában, de koncerteket ad az ország több pontján, hazai és nemzetközi kongresszusokon, egészségügyi továbbképző-tanfolyamokon, bálokon, meg bárhol, ahová meghívják.

Készítette: Fiery

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Michael Schenker Fest - Resurrection (2018)
A 63 éves Michael Schenker '69-óta tartó karrierje tele van csodával! Sokat köszönhet neki az Ufo és a Scorpions is, miközben magánemberként

Tovább...
Voodoo Circle - Raised on Rock (2018)
A németországi Brüggen-ben, 2008-ban alakult Voodoo Circle a Whitesnake egyik legjobb klónja. A legutóbb Jorn lemezén szereplő - de a Level 10, a Silent Force, a

Tovább...
Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)
Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a

Tovább...
Fu Manchu - Clone of the Universe (2018)
A Fu Manchu eredetileg a kaliforniai Orange County-ban indult 1985-ben Virulence néven... Akkoriban őszinte hardcore-punkot toltak, mígnem '87–ben nevet és stílust

Tovább...
Counter Clockwise - Látszatfoltok (2017)
Tényleg nem értem azokat, akik már december elején összeírják az adott évre vonatkozó listájukat, pedig az év utolsó hónapja mindig tartogat meglepetést.

Tovább...
Koncertek 2018. május 23. és 2018. június 08. között:

Klipmánia