×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 10. Boogiefeszt @ 2017. december 07-09. - Győr 

Megjelent: 2017. november 10. péntek 18:05
Szerző: szimpatic
    Koncertmenü 

Idén 10. alkalommal rendezik meg Győrben a Boogiefesztet 2017. december 07-09. között. Mint azt a győriek és a boogie-rajongók egyaránt jól tudják, a Boogiefeszt immár egy kerek évtizede minden évben a boogie-woogie, a blues és a feledhetetlen szórakozás fesztiváljaként pezsdíti fel Győr-szerte a fagyos téli hangulatot.

A 10. Jubileumi Boogiefeszt - Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivál sztárvendége ezúttal nem kisebb nevű előadó lesz, mint az In the Summertime című világsláger szerzője és előadója, Ray Dorset (Mungo Jerry), már csak miatta is mindenképpen érdemes lesz ellátogatni a fesztiválra...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
Az angol Mungo Jerry együttes 1970-ben alakult, neve T. S. Eliot Macskák-ciklusának egyik verséből - Mungojerrie and Rumpelteazer - származik. Már megalakulásuk évében világsikert arattak az In the Summertime című dalukkal, amely pályafutásuk legnépszerűbb slágere, és a könnyűzene egyik legismertebb örökzöldje lett. Ezt követően a Beatles-lázt idéző Mungo-mánia alakult ki az együttes körül.

A zenekar vezetője és egyetlen állandó tagja, Ray Dorset a későbbiekben dalszerzőként is egyedülálló sikereket ért el. A Mungo Jerry eddig három alkalommal: 1972-ben, 2006-ban és 2009-ben adott koncertet Magyarországon, Győrben pedig most először lesz élőben hallható és megtapasztalható a Mungomania-életérzés. Az esemény fényét tovább emeli, hogy Ray Dorset ezúttal közösen zenél majd a fesztivál házigazdájával egy fergeteges jubileumi koncertshow keretében december 09-én, a győri Audi Arénában. Az estre ellátogatók különleges zenei élménynek és természetesen hatalmas bulinak nézhetnek elébe, ugyanis egy rendkívül pörgős és sok humorral fűszerezett, egész estés show-műsor vár rájuk.

A fesztivál előadói közt a műfaj legrangosabb külföldi művészeit, a hazai zenei élet kiemelkedő zenészeit, valamint profi világbajnok táncosokat találunk. Érdekesség, hogy a vendégelőadók közt egy olyan zongoristát is láthatunk és hallhatunk majd, akit rokoni szálak fűznek Liszt Ferenchez, továbbá egy olyan amerikai énekesnő is fellép a fesztiválon, aki már több Broadway-szereplést is maga mögött tudhat.

A három napos fesztiválra hét országból összesen 12 fellépő érkezik, köztük olyan nagy nevekkel, mint Nicolle Rochelle és Christoph Steinbach, aki napjaink egyik legvirtuózabb boogie-woogie zongoristája. A visszatérők közt üdvözölhetjük Albert Koch szájharmonika-művészt és a lengyel Cherubinski & Cherubinska táncos-testvérpárt, akik hazájukban ötszörös bajnokok, és jelenleg a világranglista második helyezettjei.

A fellépők felsorolásából természetesen nem maradhat ki Dániel Balázs és formációja, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió sem. A rutinos fesztiválra járók már jól tudják, hogy Balázs egyben a fesztivál házigazdája és főszervezője is. A fiatal győri zenész nemcsak a legvirtuózabb magyar boogie-woogie zongorista, hanem egyúttal a műfaj magyarországi nagyköveteként is ismert.

A Mr. Firehand művésznéven előretörő ifjú zenésztehetség hazai sikeres fellépései mellett, rendszeresen koncertezik Európa-szerte, sőt már az Amerikai Egyesült Államokban is turnézott. Balázs formációja, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió jelenleg az egyetlen olyan magyarországi zenekar, amely tradicionális felállásban játszik boogie woogie-t egész estés produkció keretében. A tagok technikai tudásához remek hangulat, ütős poénok és a játékukat fűszerező színes elemek társulnak, az idei fesztiválra pedig igazi különlegességekkel készülnek.

A boogie woogie nemcsak a rock and roll őse és a jazz egyik válfaja: egyszerre zene, tánc és életérzés. Pezsgés, vidámság, a ritmus és a virtuozitás játéka, valamint zenei és táncos improvizációk jellemzik - mindezeknek köszönhetően a '30-as és '40-es évek Amerikájának zenei stílusa az első pillanattól fogva magával ragadja hallgatóját. Decemberben tehát mindenkinek Győrben a helye, aki lábában érzi a boogie-t - és annak is, aki még nem, mert ha valahol, akkor itt egészen biztosan magával ragadja és egy életre beszippantja majd a boogie-láz!
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Marco Mendoza - Viva La Rock (2018)
Az 54 éves mexikói-amerikai Dead Daisies basszusgitáros, Marco Mendoza Dániában készítette régóta várt harmadik szólólemezét, a Viva La Rock-ot, amit március 04-én

Tovább...
Dizzy Reed - Rock 'N Roll Ain't Easy (2018)
Az 54 éves Darren Arthur Reed - vagyis művésznevén Dizzy Reed - az 1991-es Use Your Illusion megjelenése óta számít a Guns N' Roses egyik legfontosabb

Tovább...
Michael Schenker Fest - Resurrection (2018)
A 63 éves Michael Schenker '69-óta tartó karrierje tele van csodával! Sokat köszönhet neki az Ufo és a Scorpions is, miközben magánemberként

Tovább...
Voodoo Circle - Raised on Rock (2018)
A németországi Brüggen-ben, 2008-ban alakult Voodoo Circle a Whitesnake egyik legjobb klónja. A legutóbb Jorn lemezén szereplő - de a Level 10, a Silent Force, a

Tovább...
Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)
Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a

Tovább...
Koncertek 2018. május 23. és 2018. június 08. között:

Klipmánia