×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 P. Mágnes - Iván 65 @ 2017. november 25. - BackStage Pub 

Megjelent: 2017. november 18. szombat 12:00
Szerző: Joze
    Koncertmenü 

2017. november 25-én, a budapesti BackStage Pubban kerül majd sor Matejevszki Iván - ex-Pikk, ex-Pannónia - énekes jubileumi koncertjére.

A P. Mágnes frontembere idén ünnepli 65. születésnapját, ezért a szombat esti ünnepi koncerten az együttes tagjain kívül fellépnek még Iván barátai, egykori zenésztársai is!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

A 19 órás kapunyitást követően, 20:00-tól a HatsBand melegíti be a közönséget, majd 21:30-kor kezdetét veszi az őrület. A különleges előadáson olyan hírességek váltják majd egymást a P. Mágnes színpadán, mint Kiss Zoltán Zéro - ex-Pikk, ex-Tűzkerék, Karthago, Fáraó, KGB -, Környei Attila - ex-Ferm, ex-M7, ex-R-Go -, Lukácsi Gábor - ex-Pikk, ex-Pannónia, ex-Tűzkerék, ex-P. Mágnes -, Lőrincz Tibor - Stress - és Szűcs Antal Gábor - ex-Hungária, ex-Bikini, Skorpió, Dinamit -, valamint további meglepetés vendég is várható...

A tavalyi ünnepi bulihoz hasonlóan, idén is érvényes a Free Beers! jelszó, hiszen az egész este folyamán szabad a sörcsap, a csapolt sörökre mindenki Iván vendége!

Matejevszki Sztefanov Iván a '60-as években, többek a Pikk együtesben énekelt, ahol együtt kezdett Kiss Zoltán Zéro basszusgitárossal, Mikulcza Sándor szólógitárossal - ős-Edda, Kati és a Kerek Perec - és Lukácsi Gábor dobossal - Pannónia, Tűzkerék. Később, a '70-es évek elején Vikidál Gyula énekest váltotta a kései Pannónia frontembereként. Ezek mellett sofőrködött és roadolt a korszak olyan népszerű zenekarainál, mint a Ferm és a Scampolo.

Bár Iván első gitártanára Szörényi Levente volt, végül mégis maradt a mikrofonnál. Negyvenévnyi kihagyás után, - mely idő alatt méteráru kereskedéssel foglalkozott - kezdte újra a színpadi éneklést. 2012-ben alapította a P. Mágnest, melynek neve a Borat című film egyik emlékezetes poénja alapján született.

A klasszikus rockot és bluest játszó formáció körülbelül négy éve szilárdult meg, azóta a P. Mágnes változatlan felállásban játszik. Tagjai: Matejevszki Iván ének, Kapiás "Kapi" Gábor dob, Bíró "Metál" László basszusgitár, ének, vokál, Boldizsár "Bozó" Zoltán gitár és Boudny Ferenc gitár, szaxofon, szájharmonika, fuvola, vokál.

Idén nyáron a P. Mágnes tagjai is feltűntek a mozivásznon Nagy Feró mellett a Pappa Pia című zenés filmben. Az együttes öt éves munkásságát egy nemrég elkészült promóciós gyűjtemény foglalja össze. A Szigorú a reggel - Best of P. Mágnes 2012-2017 című válogatás öt saját szerzemény mellett öt feldolgozást tartalmaz.

Érdekesség, hogy az Iván 65 elnevezésű nagy bulira egy nem kevésbé grandiózus fellépésről térnek haza a P. Mágnes zenészei. Boldizsár "Bozó" Zoltán és Boudny "Bodonyi" Ferenc, a csapat gitárosai is részt vesznek a nagysikerű, öt éve, minden évben megrendezett A Zene Gyógyító Ereje - The Healing Power of Music nemzetközi zenei utazó fesztiválsorozat soron következő osztrák állomásán.

A klasszikus muzsikusok elitje mellett, magyar rock, jazz és blues ikonok lépnek még fel 2017. november 22-én Ausztriában, Burgenland tartomány fővárosában, Eisenstadtban. A tervek szerint a The Letter... című gálán, többek között olyan nagy nevű pályatársakkal léphetnek majd a P. Mágnes gitárosok színpadra, mint Csanyi Zoltán (Kaszakő), Németh Gábor (Dinamit) és Török Ádám (Mini).

Közben zajlanak a próbák, készül az ünnepi műsor. 2017. november 25-én mindenkit szeretettel vár az ünnepelt és a fellépő művészek a BackStage Pubba!
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

P. Mágnes - Texas (2017, dal)

2017-04-03 00:00:00Joze írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Whitesnake - The Purple Tour Live (2018)
A 66 éves David Coverdale tavaly abba akarta hagyni a zenélést, de szerencsére nem tette... A 2015-ben kiadott The Purple Album-mal akarta keretbe foglalni a

Tovább...
Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Beth Hart & Joe Bonamassa - Black Coffee (2018)
Beth Hart énekesnő és - a nemrég a Black Country Communion-ba is visszatérő - Joe Bonamassa gitáros harmadik közös stúdió lemezét adja most ki

Tovább...
Moonspell - 1755 (2017)
A portugáliai Amadora-ban, 1989-1992 között Morbid God néven indult, azóta Moonspellként működő zenekar manapság a gothic metal egyik legfontosabb előadójának számít. A csapat legutóbb

Tovább...
Saxon - Thunderbolt (2018)
Az angliai Barnsley-ben, 1970-'76 között Blue Condition, majd '76-'77-ben SOB és '77-'78 között Son of a Bitch néven, végül 1978-óta Saxonként dolgozó NWOBHM zenekar a heavy metál egyik

Tovább...
Koncertek 2018. február 18. és 2018. március 06. között:

Klipmánia