×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Prince - Sign O' The Times - legendás film a mozikban (2017, info) 

Megjelent: 2017. december 04. hétfő 23:55
Szerző: szimpatic
    Kultúra 

Harminc évvel az eredeti bemutatója és másfél évvel az alkotó váratlanul korai halála után, visszatér a hazai mozikba Prince koncertfilmje, a Sign O' The Times, digitálisan restaurált képpel és újrakevert hanggal. A koncertfilmet premier előtt már december 08-án vetítik a budapesti Pólus Moziban...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Prince - teljes nevén Prince Rogers Nelson - a popzene egyik legnagyobb zsenije volt, akinek jazz-zenészek gyermekeként már hét évesen önálló szerzeményei voltak zongorán. Első lemezét 1978-ban, alig húszévesen vette fel, miután a Warner Records felfigyelt kiugró tehetségére, és a kiadó történetének legfiatalabb producereként egyből három albumra leszerződött vele.

Sokoldalú és képzett zenész volt, For You című debütáló lemezén mind a 27 megszólaló hangszert egymaga játszotta fel a stúdióban! Közel harminc éves pályája során 38 további stúdióalbumot készített és több, mint százmillió lemezt adott el, harminc alkalommal jelölték Grammy-díjra, amit hét alkalommal meg is nyert, sőt a Legjobb filmzene Oscar-díját és megkapta 1985-ben. Az extravagáns, provokatív stílusáról ismert énekes, producer és dalszövegíró kora egyik leginkább újító szellemű előadóművésze volt, a tavalyi évben váratlanul bekövetkezett halála mélyen lesújtotta a popzene világát.

Az 1987-es Sign O' The Times album szerteágazó zenei karrierjének egyik legkiemelkedőbb alkotása. A lemez a legkülönbözőbb stílusok rendkívüli egyvelegeként vezeti be a hallgatókat Prince sajátos zenei univerzumába, melyben a pop, rock, soul és funk mellett, helyet kapnak a spirituális balladák és az elektronikus műfajok is.

A rajongók ekkor találkozhattak először Prince zenekarának új, később legendássá vált felállásával. Shelia E a doboknál, Boni Boyer és a The Revolutionból, Prince korábbi bandájából ismert Dr. Fink a billentyűknél, a basszusgitáros Levi Seacer, a gitáros Miko Weaver és a frenetikus táncos Cat Glover mindenkit lenyűgöztek, fantasztikus hangulatú koncertek és turnék jellemzik ezt a korszakot.


A magasan képzett zenészekre jellemző, hogy dobszóló és egy instrumentális jazz-dal, Charlie Parker egyik szerzeménye is helyet kapott a koncertfelvételen. Az album szélesebb körű népszerűsítése érdekében, Prince úgy döntött, azonos címmel koncertfilmet készít, amit az Európa-turné rotterdami és antwerpeni állomásain rögzítettek, később Prince saját stúdiójában felvett dalokkal és számközi jelenetekkel egészítettek ki.

Az 1987-es év végére elkészült a koncertfilm, amely 14 klasszikus dallal - köztük olyan slágerekkel, mint a U Got the Look, Little Red Corvette, vagy a címadó Sign o' The Times - Prince ikonikus kiáltásaival és színpadi mozgásával megfűszerezve, már 30 évvel ezelőtt is zenetörténelmet írt és most egy alapos digitális felújítást és újrakeverést követően világszerte visszatér a mozivásznakra.

Az újbóli bemutató világszerte lehetőséget ad a rajongók számára, hogy újra találkozzanak és egy magával ragadó koncertfilm közösségi élményével, együtt emlékezzenek a zseniális zenészre és előadóművészre. A Sign O' The Times koncertfilm 2017. december 08-án, premier előtt látható a Pólus Moziban, 2018 januárjában pedig országszerte számos további helyszínen, többek között január 12-én, pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban is vetítik.

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Prince!

kép

Yes - Magnification (2001)

2018-04-24 12:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Mediawave - az Örömről és 1968-ról szól idén a Tartóshullám (2018)
Több, mint negyven izgalmas koncert, száznál is több film, kalandos közösségi programok - idén huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg

Tovább...
Con Spirito Egyházzenei Fesztivál @ 2018. május 15. - Országos
A Filharmónia Magyarország 2018-ban ismét különleges koncertekkel várja a zeneszeretőket a negyedik éve megrendezésre kerülő

Tovább...
Varázslatos gyereknap @ 2018. május 26. - Kós Károly Művelődési Ház
2018. május 26-án, szombaton 13:00-tól a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház vár mindenkit, aki egy kicsit is gyereknek érzi

Tovább...
Koncertek 2018. május 21. és 2018. június 06. között:

Klipmánia