×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pulzus 52 - 1985 május - Pöcegödör és hullaszag 

Megjelent: 2017. december 14. csütörtök 18:05
Szerző: Fiery
    Rockmúzeum 

Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV egyetlen csatornáján keresztül végre mi, fiatalok is kaptunk valamit a hatalomtól. A műsorban nem csak rock muzsika szólt - és ezt utólag belátva nagyon okos húzásnak mondanám -, hiszen így egy tágabb zenei világban nőhettünk fel. A következő hónapokban arra teszek kísérletet, hogy részeként kiemeléssel mutassam meg, mik voltak a legfontosabb témák abban az időben. Aki pedig rendszeresen követi a sorozatot, képet kaphat arról is, hogy kik voltak az állandó vendégek, és kik maradtak ki a médiából... Kellemes olvasást mindenkinek! - FieryHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
Nem csak a száz éveseké a világ

1985 a bepállott tömény unalom éveként kezdődött, valahogy nem sikerült érdekes anyagot találni. Maradtak a rég bevált kapcsolatok, és természetesen maradt a Locomotiv GT. Lassan már nekem sincs miről írnom, ezért írom ki a zenekar teljes nevét. Elérkezett az az időszak, amikor már nem a "nagyöregek", hanem a nagyon öregek kerülnek képernyőre, ami a fiatalok számára még inkább érdektelenné teszi a műsort.

John Mayall és a Beatles mellett megjelenik Gregor József, és ott van a mindig, mindenhol bevethető Alfonzó is. Természetesen őket szeretjük, tiszteljük, becsüljük, de az ő helyük soha nem lehetett volna egy fiataloknak szóló könnyűzenei műsorban. A kevésbé öregek között megtaláljuk Komárt és Kovács Katit, valamint Dinnyés Józsefet. De hova soroljuk az Lgt-t?

A Pulzus sikeresen leamortizálta saját magát. Hiába erőltetik Limahlt, vagy Michael Jacksont, a tévénézők nem tudták díjazni a produkciót. Ebben az időszakban kezdett már valóban apadni a koncertlátogató közönség létszáma is. Felmerül a kérdés, vajon a "támogató" médiának mennyi köze lehet a teljes érdektelenség kialakulásához?

A Pulzust pedig már simán lehetett volna úgy reklámozni, hogy az Lgt együttes támogatásával, és az Lgt koncerteken épp fordítva. Mint nem régen írtuk, ekkor már Presserék is az utolsó lehetőségeiket merítették ki. Persze, a Tabánra azért továbbra is lehetett számítani, hiszen minden sorozat vonzza a népet, főleg, ha az ingyen van.

A papa, a bácsi és a tatuska

Módos Péter: Elnézést kérek, nem tudom röhögés nélkül megállni, bocsánat, a mellettem helyet foglaló művész urak, Alfonzó és Komár László. Ez a komolytalanságom oka egyébként. Ne haragudj Józsi bácsi, hogy kerülsz te bele ebbe a képbe?

Alfonzó: Az előbbi szavadhoz hozzá fűzve, mindig mikor leülök a színpadon, faarccal mindenkit megetetek azzal, hogy azt mondom: gyerekek, disznóság három gyerekem van, özvegyember vagyok és kiröhögnek a színpadon. A Laci szólt egyszer, hogy volna egy ötlete, énekeljünk együtt. Sokszor utánoztam Louis Armstrongot meg más énekeseket. Úgyhogy ráálltam és örülök neki, mert állítólag jó cég a Presser-Komár, nem rossz dolog.

Módos Péter: Magam is hallottam erről a cégről, Lacikám, hogy áll ez a dolog?

Komár László: Folytatva Józsi bácsit, együtt dolgoztunk a közelmúltban, és miután divat a duett most világszerte is, gondoltam, hogy én is vállalnék egy duettet, de mivel lánnyal már olyan snassz, gondoltam, hogy a Józsi bácsival elbűvölünk egy Táncdalt, Presser Gábor zseniális rock and rollját, melynek a címe: Hé papa.

Módos Péter: Tulajdonképpen ez következik, és most itt be is konferálhatnám akár a kedves nézőknek a dalt, azonban te meséltél nekem valami aranylemezről is.

Komár László: Ja, igen nagyon nagy boldogságomra a Halványkék szemek, tehát a harmadik nagylemezem arany lemez lett. Valamint az Emlék Elvis Presley című nagylemez is már bőven túl van a 100.000-es példányszámon.

Módos Péter: Hát úgy is mondhatnám, hogy ez egy "aranyeső".

Komár László: Például.

Módos Péter: Kedves nézők, azonban most nem ezekről a lemezekről, hanem egy leendő, a közeljövőben kiadásra kerülő lemezről egy dalt hallgassanak meg Presser Gábor, Sztevanovity Dusán szerzeményét, Héj papa címmel. Előadják Alfonzó és Komár László.

Beatles emlékezés
Dinnyés József - Radnóti - Majális
John Mayall reklám
Gregor Józseffel beszélgetés
Játék B. Tóthtal
We Are The World
Interjú Kovács Katival - Névtelen banda
Lgt - Ő még csak 14 Tabán - live 1985
Alfonzó és Komár László - Hej papa
B. Tóth a Kajagoogoo-ról

Készítette: Fiery

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 27. és 2018. június 12. között:

Klipmánia