×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Apostol - 1975. II. 21. FMH 

Megjelent: 2004. október 25. hétfő 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
Furcsa egy zenekart volt ez. 71-72-ben jazzrockot játszottak sok fúvóssal, á lá Blood Sweet and Tears. A jövő reménységét látták sokan a zenekarban, majd olyan 74-75 körül elkezdtek slágerkedni. Nehéz a boldogséágtól búcsút venni, meg efféle marhaságok, szirupos hangvétel, egy másfajta közönségsiker. De egy idő után már ez sem kellett, külföldön kezdtek vendéglátózni. Aki hallotta a P. Mobil Láng Művházban felvett koncertját (amit hivatalosan is kiadtak "Első nagylemez") címmel, az nem fogja elfelejteni, amint a konferansz azt mondja: Ma este fellép az Apostol...(közönség: "FÚÚÚÚJ!") és a P. Mobil együttes (óriási üdvrivalgás)

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1975. II. 21.
FMH

Összjátékidő: 51'23"
forrás: anyaszalag

Ember hát szólj már
konf: "Nagyon szépen köszönjük. Kösz. Kösz. Kösz szépen és...nagyon szépen köszönjük. Köszi. Nagyon nagyon sok szeretettel köszöntünk mindenkit az Apostol együttes nevében is, nagyon jó szórakozást kívánva. Az első dalnak a címe: Ember, hát szólj már című dal volt. Németh Zolinak a szerzeménye. A következő pedig a Gyere, gyere gyorsan című címet viseli. Ez csak lányos zavarba fordulhat elő ilyesmi."
Gyere, gyere gyorsan
konf: "Köszi szépen. Állájn. Köszönjük. Kösz szépen. A következő dalnak ismét Németh Zoli a zeneszerzője. A címe pedig az, hogy Az én eszem. Egy, két, száz."
Az én eszem
konf: "Köszi szépen. Köszönjük. Nagyon szépen köszönjük. A következő dal az együttes legutolsó sikerét jelenti, a Made In Hungary-n értünk el a dallal második helyezést. A szám címe: Nehéz a boldogságtól búcsút venni."
Nehéz a boldogságtól búcsút venni
konf: "Köszönjük szépen. Nagyon szépen köszönjük. És a lírai hangvételű dal után egy kicsit gyorsabb, a címe: Ha szól a rock and roll."
Ha szól a rock and roll
közönség: "Vissza."
konf: "Kösz szépen. Köszönjük szépen. (2x) Kösz szépen. Ismét a Hölgyeknek szeretnénk kedvezni a következő dallal, asziszem az ő érzésviláguk ez a finomabb...lelki világ. A dalnak a címe az, hogy Felébredt az éjjel. Németh Zoli pillanatokon belül tenni fog arról, hogy a hangulat légies legyen."
Felébredt az éjjel
konf: "Köszönjük szépen. Köszi szépen. A...következő dalban a vokális zenét kedvelőknek szeretnénk eljátszani, a címe: Emlékezz rám."
Emlékezz rám
konf: "Nagyon szépen köszönjük. Köszönjük szépen."
Ne kérdezd, hogy hol vagyok
konf: "Nagyon szépen köszönjük. Köszönjük szépen. Kösz szépen. Ismét egy újabb Apostol dal következik a kicsit ismeretlenebbek közül, címe: Csavargó ének."
Csavargó ének
konf: "Köszönjük szépen. Köszi szépen. és a slágerkategóriában az első sikere a zenekarnak az Okosabban kéne élni."
Okosabban kéne élni
konf: "Köszönjük szépen."
I Can't Tell You (?)
közönség: "Vissza."
I Can't Tell You (reprise)
közönség: "A-pos-tol."
konf: "Nagyon szépen köszönjük, köszönjük a tapsokat és nagyon szépen köszönjük, hogy eljöttetek, szevasztok."

Ember hát szólj már
Gyere, gyere gyorsan
Az én eszem
Nehéz a boldogságtól búcsút venni
Ha szól a rock and roll
Felébredt az éjjel
Emlékezz rám
Ne kérdezd, hol vagyok
Csavargó ének
Okosabban kéne élni
I Can't Tell You (?)
I Can't Tell You (?) (repsrise)

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Apostol!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 65.
A következő Bergendy kislemez két önálló dalt

Tovább...
Bergendy - kislemezek 62.
A következő kislemezen szereplő dal 1975. július 14-én, hétfőn hangzott el először nyilvánosság előtt, a Magyar Rádió Tessék Választani című, a budapesti József

Tovább...
Bergendy - kislemezek 64.
A Bergendy 1976-ban két albumot is felvett. A Fagypont fölött miénk a világ című lemez egy jórészt a funk világába tett csodás kirándulás, olyan dalokkal, mint az

Tovább...
Bergendy - kislemezek 48.
A Bergendy nagy felállásának első önálló kislemeze a Fázom és a Mindig ugyanúgy című kompozíciókat

Tovább...
Bergendy - kislemezek 71.
A következő korong tulajdonképpen tekinthető reklám kislemeznek is, a borítóra is rá van írva, hogy City Grill. Hogy mi volt az a City Grill? Egyszerűen a magyar

Tovább...
Koncertek 2018. március 22. és 2018. április 07. között:

Klipmánia