×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én! 

Megjelent: 2005. február 05. szombat 12:00
Szerző: o-porat
    Koncertmenü 

Időpont: 2005. február 27.; Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna; Jegyár: 8.900 Ft (Állójegy); Vendég: Apocalyptica

RAMMSTEIN biográfia: Az egykori NDK területéről származó együttes tagjai: Flake Lorenz (billentyűk), Oliver Riedel (basszusgitár), Christoph Schneider (dobok), Paul Landers (gitár), Richard Z. Kruspe-Bernstein (gitár) és Till Lindemann (ének). Tagcsere nem történt az együttes 1993-as megalakulása óta.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Paul és Richard szinkronizált, monoton, ám precíz és a végletekig leegyszerűsített gitárjátéka egyedivé teszi a Rammstein zenéjét, de ezek mellé szükség volt egy billentyűs hangszerre, ami ellensúlyozza a gitárok sajátos stílusát. Flake-t nem volt valami könnyű beszervezni az együttesbe, de szükség volt rá, mert technós hangzású szintetizátor játékával egészült ki és vált igazán "ipari" hangzásúvá a Rammstein zenéje.

Ramstein eredetileg egy légierőbázis Németországban, ahol 1988-ban egy légi bemutatón három repülőgép összeütközött. A komor hangzású Ramstein nevet ez a tragédia további komorsággal töltötte meg és ez megtetszett a névválasztás előtt álló zenekarnak. Hozzátettek még egy "m" betűt és így lett a nevük RAMMSTEIN.

A kezdetekkor a Rammstein is szembesült az újonnan alakult zenekarokat sújtó nehézségekkel. Rengeteg kiadó utasította el őket és debütáló albumukat (Herzeleid), míg végül a Motor Music kiadó "bevállalta". Az album első kislemeze a "Du riechst so gut" egy kezdeti videóváltozattal jelent meg először, de 1998-ban új videóklipet készítettek a dalhoz. A "Herzeleid" nagylemez 1995. szeptember 24-én került a boltokba és nagy siker lett Európa német nyelvterületein. Ezt követte az 1996 januárjában, megjelent második kislemezük a "Seemann".

A lemezsikerek után 1995-ben és 1996-ban olyan neves együttesekkel turnéztak Európában, mint a Project Pitchfork, a Clawfinger és a Ramones. Sajátos hangulatú, extrém színpadi látványosságokban, különösen tűzben bővelkedő koncertjeikkel sok új rajongót szereztek maguknak.

Mielőtt második albumuk megjelent volna, előzetesként kiadták az "Engel" és a "Du hast" kislemezeket, mindkettő rövidesen aranylemez lett. Ezzel egyidőben a Herzeleid ismét visszakapaszkodott a lemezeladási listákra és több, mint egy évig fent is maradt.

1996. augusztusában a készülő második album egyik videójához kerestek rendezőt, ebből a célból hanganyagaikat elküldték David Lynchnek is, aki akkor éppen Lost Highway című filmjén dolgozott. Ugyan a forgatás miatt nem ért rá videót rendezni, de a Herzeleid zenéje annyira megtetszett neki, hogy végül két dalt, a "Heirate mich" és a "Rammstein" címűeket felhasználta betétdalként kultuszfilmjében. A Lost Highway című film ismertette meg és szerettette meg sokakkal a Rammstein zenéjét.

Azóta az együttes több filmhez kölcsönözte a zenéjét, így például a "Du hast" című dal a Matrix filmzenealbumon található, míg az "Engel" a Mortal Kombat betétdala volt.

1997. augusztusában jelent meg a "Sehnsucht" albumuk, ami azonnal a listák élére került. Szintén ebben az évben jelent meg Kraftwerk feldolgozásuk, a "Das Modell", majd 1998-ban a Depeche Mode tribute albumról kimásolt "Stripped".

Az Egyesült Államokban, 1997-ben turnéztak először a már befutott KMFDM előzenekaraként. Sikeresebbek voltak, mint amennyire egy előzenekarnak "lennie szabad" és néhány helyen valósággal "ellopták" a show-t.

A következő évben már önállóan turnéztak az államokban és a világ számos pontján. Ekkor volt az ominózus Family Values balhé, amikor Észak-Amerikában a rendezők leparancsolták őket a színpadról és "közszeméremsértés" vádjával néhány órára letartóztatták őket.. mondhatni kicsit mellbe vágta a rendezőket a hagyományosnak nem mondható show.

Az első koncertalbumuk "Live aus Berlin" címmel 1999. augusztusában jelent meg. Óriási sikert aratott. Harmadik stúdióalbumuk "Mutter" címmel 2001. április 2-án a nemzetközi Anyák Napján jelent meg. A lemezről előbb a "Sonne" majd a "Links 234" jelent meg kislemezen. Az új album megjelenése után májusban ismét turnézni indultak, hogy megismertessék a világgal harmadik lemezüket.

Idén októberben megjelent "Reise, Reise" lemezük a mostani eladások alapján valószínűleg felülmúlja a Mutter sikerét is. A német szövegek mellett néhány sor angol szöveg is szerepel rajta, de a Rammstein eddigi sikerei azt bizonyítják, hogy nemcsak a német közönség vevő német nyelvű szövegeikre.

Kevés olyan zenekar van manapság, akiknek fő koncepciója, hogy minden létező hatáselemet bedobnak a koncertjeiken. Egyik fő attrakciójuk a monumentális pirotechnika, de egyéb látványos elemekkel is operálnak, amiktől a Rammstein-koncertek felejthetetlenek.

Lemezeik: 1995 - Herzeleid; 1997 - Sehnsucht; 1999 - Live aus Berlin; 2001 - Mutter; 2004 - Reise, Reise

Apocalyptica biográfia Instrumentális zenéjüket nehéz lenne bármely eddig ismert kategóriába besorolni. A számok alapvetően vonós hangszerekre épülnek, a fő motívumot mindig cselló és hegedű játssza, de a dinamikát a pergő dobok biztosítják.

Tagok: Eicca Toppinen; Paavo Lotjonen; Perttu Kivilaakso

Az Apocalyptica finn csellóegyüttes, 1993-ban alakult. Különlegességük, hogy klasszikus hangszereken hard rockot és heavy metál számokat szólaltatnak meg, a csúcspontot a Metallica zenéje jelentette. Először a Metallica dalait szólaltatták meg klasszikus hangszereléssel.

A zenekar karrierjében a nagy áttörést az 1995-ös meghívás jelentette Helsinkibe a Teatro-ba, a főváros elsőszámú heavy metal klubjába. Az első albumuk 1997-ben jelent meg, melynek nem is lehetett más a címe, mint ' Plays Metallica By Four Cellos'. Ebből a lemezből mára világszerte egymillió darabot adtak el.

Egy évvel később megjelent második albumuk, amin a Metallica, a Faith No More, a Sepultura és a Pantera dalai mellett saját szerzeményeik is hallhatók.

Számos lemezük jelent meg és mostanra bejárták az egész világot. 2000. december 13-án egy teljes estés önálló koncertet adtak a Petőfi Csarnokban.

Legutolsó albumuk 2003. februárjában jelent meg Reflection címmel.

Forrás: www.muco.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: RAMMSTEIN !o-porat írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Cannibal Corpse - Red Before Black (2017)
Majd' három évtized halálfém, mi kell még, külön regény? Nem hiszem, hogy tiszteletköröket kellene futni az egyik legpatinásabb death metal banda új lemeze

Tovább...
Yardbirds - Yardbirds '68 (2017)
Újabb különlegesség jelent meg Jimmy Page saját kiadójánál, közel ötven év után napvilágot látott a Yardbirds utolsó koncertfelvétele, amit nem sokkal a feloszlásuk

Tovább...
Whitesnake - The Purple Tour Live (2018)
A 66 éves David Coverdale tavaly abba akarta hagyni a zenélést, de szerencsére nem tette... A 2015-ben kiadott The Purple Album-mal akarta keretbe foglalni a

Tovább...
Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Beth Hart & Joe Bonamassa - Black Coffee (2018)
Beth Hart énekesnő és - a nemrég a Black Country Communion-ba is visszatérő - Joe Bonamassa gitáros harmadik közös stúdió lemezét adja most ki

Tovább...
Koncertek 2018. február 20. és 2018. március 08. között:

Klipmánia