Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87354155
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!

Koncertmenü

Időpont: 2005. február 27.; Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna; Jegyár: 8.900 Ft (Állójegy); Vendég: Apocalyptica

RAMMSTEIN biográfia: Az egykori NDK területéről származó együttes tagjai: Flake Lorenz (billentyűk), Oliver Riedel (basszusgitár), Christoph Schneider (dobok), Paul Landers (gitár), Richard Z. Kruspe-Bernstein (gitár) és Till Lindemann (ének). Tagcsere nem történt az együttes 1993-as megalakulása óta.


Paul és Richard szinkronizált, monoton, ám precíz és a végletekig leegyszerűsített gitárjátéka egyedivé teszi a Rammstein zenéjét, de ezek mellé szükség volt egy billentyűs hangszerre, ami ellensúlyozza a gitárok sajátos stílusát. Flake-t nem volt valami könnyű beszervezni az együttesbe, de szükség volt rá, mert technós hangzású szintetizátor játékával egészült ki és vált igazán "ipari" hangzásúvá a Rammstein zenéje.

Ramstein eredetileg egy légierőbázis Németországban, ahol 1988-ban egy légi bemutatón három repülőgép összeütközött. A komor hangzású Ramstein nevet ez a tragédia további komorsággal töltötte meg és ez megtetszett a névválasztás előtt álló zenekarnak. Hozzátettek még egy "m" betűt és így lett a nevük RAMMSTEIN.

A kezdetekkor a Rammstein is szembesült az újonnan alakult zenekarokat sújtó nehézségekkel. Rengeteg kiadó utasította el őket és debütáló albumukat (Herzeleid), míg végül a Motor Music kiadó "bevállalta". Az album első kislemeze a "Du riechst so gut" egy kezdeti videóváltozattal jelent meg először, de 1998-ban új videóklipet készítettek a dalhoz. A "Herzeleid" nagylemez 1995. szeptember 24-én került a boltokba és nagy siker lett Európa német nyelvterületein. Ezt követte az 1996 januárjában, megjelent második kislemezük a "Seemann".

A lemezsikerek után 1995-ben és 1996-ban olyan neves együttesekkel turnéztak Európában, mint a Project Pitchfork, a Clawfinger és a Ramones. Sajátos hangulatú, extrém színpadi látványosságokban, különösen tűzben bővelkedő koncertjeikkel sok új rajongót szereztek maguknak.

Mielőtt második albumuk megjelent volna, előzetesként kiadták az "Engel" és a "Du hast" kislemezeket, mindkettő rövidesen aranylemez lett. Ezzel egyidőben a Herzeleid ismét visszakapaszkodott a lemezeladási listákra és több, mint egy évig fent is maradt.

1996. augusztusában a készülő második album egyik videójához kerestek rendezőt, ebből a célból hanganyagaikat elküldték David Lynchnek is, aki akkor éppen Lost Highway című filmjén dolgozott. Ugyan a forgatás miatt nem ért rá videót rendezni, de a Herzeleid zenéje annyira megtetszett neki, hogy végül két dalt, a "Heirate mich" és a "Rammstein" címűeket felhasználta betétdalként kultuszfilmjében. A Lost Highway című film ismertette meg és szerettette meg sokakkal a Rammstein zenéjét.

Azóta az együttes több filmhez kölcsönözte a zenéjét, így például a "Du hast" című dal a Matrix filmzenealbumon található, míg az "Engel" a Mortal Kombat betétdala volt.

1997. augusztusában jelent meg a "Sehnsucht" albumuk, ami azonnal a listák élére került. Szintén ebben az évben jelent meg Kraftwerk feldolgozásuk, a "Das Modell", majd 1998-ban a Depeche Mode tribute albumról kimásolt "Stripped".

Az Egyesült Államokban, 1997-ben turnéztak először a már befutott KMFDM előzenekaraként. Sikeresebbek voltak, mint amennyire egy előzenekarnak "lennie szabad" és néhány helyen valósággal "ellopták" a show-t.

A következő évben már önállóan turnéztak az államokban és a világ számos pontján. Ekkor volt az ominózus Family Values balhé, amikor Észak-Amerikában a rendezők leparancsolták őket a színpadról és "közszeméremsértés" vádjával néhány órára letartóztatták őket.. mondhatni kicsit mellbe vágta a rendezőket a hagyományosnak nem mondható show.

Az első koncertalbumuk "Live aus Berlin" címmel 1999. augusztusában jelent meg. Óriási sikert aratott. Harmadik stúdióalbumuk "Mutter" címmel 2001. április 2-án a nemzetközi Anyák Napján jelent meg. A lemezről előbb a "Sonne" majd a "Links 234" jelent meg kislemezen. Az új album megjelenése után májusban ismét turnézni indultak, hogy megismertessék a világgal harmadik lemezüket.

Idén októberben megjelent "Reise, Reise" lemezük a mostani eladások alapján valószínűleg felülmúlja a Mutter sikerét is. A német szövegek mellett néhány sor angol szöveg is szerepel rajta, de a Rammstein eddigi sikerei azt bizonyítják, hogy nemcsak a német közönség vevő német nyelvű szövegeikre.

Kevés olyan zenekar van manapság, akiknek fő koncepciója, hogy minden létező hatáselemet bedobnak a koncertjeiken. Egyik fő attrakciójuk a monumentális pirotechnika, de egyéb látványos elemekkel is operálnak, amiktől a Rammstein-koncertek felejthetetlenek.

Lemezeik: 1995 - Herzeleid; 1997 - Sehnsucht; 1999 - Live aus Berlin; 2001 - Mutter; 2004 - Reise, Reise

Apocalyptica biográfia Instrumentális zenéjüket nehéz lenne bármely eddig ismert kategóriába besorolni. A számok alapvetően vonós hangszerekre épülnek, a fő motívumot mindig cselló és hegedű játssza, de a dinamikát a pergő dobok biztosítják.

Tagok: Eicca Toppinen; Paavo Lotjonen; Perttu Kivilaakso

Az Apocalyptica finn csellóegyüttes, 1993-ban alakult. Különlegességük, hogy klasszikus hangszereken hard rockot és heavy metál számokat szólaltatnak meg, a csúcspontot a Metallica zenéje jelentette. Először a Metallica dalait szólaltatták meg klasszikus hangszereléssel.

A zenekar karrierjében a nagy áttörést az 1995-ös meghívás jelentette Helsinkibe a Teatro-ba, a főváros elsőszámú heavy metal klubjába. Az első albumuk 1997-ben jelent meg, melynek nem is lehetett más a címe, mint ' Plays Metallica By Four Cellos'. Ebből a lemezből mára világszerte egymillió darabot adtak el.

Egy évvel később megjelent második albumuk, amin a Metallica, a Faith No More, a Sepultura és a Pantera dalai mellett saját szerzeményeik is hallhatók.

Számos lemezük jelent meg és mostanra bejárták az egész világot. 2000. december 13-án egy teljes estés önálló koncertet adtak a Petőfi Csarnokban.

Legutolsó albumuk 2003. februárjában jelent meg Reflection címmel.

Forrás: www.muco.hu 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: o-porat


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.49 Seconds