×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Vörös Istvánról... 

Megjelent: 2005. június 23. csütörtök 12:00
Szerző: bcsaba
    Cikkek 
Mikor kigondoltam, hogy a következő cikkemet Vörös Istvánról írom, természetesen tájékozódtam a honlapjáról is. Mivel a www.vorosistvan.hu az egyik legjobb zenekari honlap, hiszen valóban rengeteg infót tartalmaz, olyan kérdéseket is feltettem, amiket nem nagyon szoktak egy Rockzenésznek. - Csiki Roland írása

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Pisti mi a véleményed az alábbi dolgokról néhány mondatban?

- A Rockzene régebbi, és mai helyzete : Magyarországon a 60-as, 70-es években, és a 1980-as évek elején egy zenekar vagy egy előadó mozgatóereje az önkifejezési vágy volt, mely leginkább a szövegek útján hatott, és érintette meg a közönséget. 1990-től megjelentek Magyarországon is a nagy lemezkiadók, melyeknek elsődleges céljuk a divatkreálás és haszonszerzés. Az érték az önkifejezés néhány kivételtől eltekintve nem kivánatos a nagy kiadók számára. Mivel kapcsolataik szorosak a médiával, ezért jóformán csak az ő tredikeik szerepelnek a nyomtatott, és elektronikus sajtóban.

- Nincs szándékukban a zenei közízlés javítása, sőt...

- "Megasztárok", műanyag sztárok : Üzleti vállalkozás, ahol a „Megasztárok” csak eszközeik egy gépezetnek, melyeknek szintén elsődleges céljuk a profitszerzés. Ha kimennek a divatból úgy is ott az újabb vállalkozó. (Persze akadnak köztük tehetségesek.) Érdekes módon a „Megasztár” döntőben a legfontosabbról nem esett szó, hogy majd ha lehetőségük lesz rá, és lemezhez jutnak, milyen dalok fognak szerepelni a lemezeiken, mi lesz a tartalmuk, vagy csupán megmaradnak az angol nyelvű dalok tolmácsainak. Sajnos magyarul szinte alig énekeltek, pedig ég és föld angolul, vagy magyarul énekelni, és ha jól sejtem a Magyarországon kiadott lemezen ezt még magyarul kell megtenniük a közeljövőben

- Más zenei stílusok : Ma minden keveredik mindennel. Így aztán elég érdekes produkciók születnek. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy ellentétben a 60-as, 70-es, 80-as évekkel, nagyon silány a szövegvilág.

- Térjünk el egy kicsit a zenétől, mi a rövid véleményed az alábbi dolgokról?

- Politika : Hihetetlen

- Természet, és környezetvédelem : Világpolitikai mértékben jobban kellene foglalkozni vele, és érvényesíteni a szempontokat.

- Emberi gyarlóság : Együtt kell élni vele.

- Ami a legjobban felidegesít : Az igazsátalanság.

Vörös István legjei:

Legnagyobb nézőszám, ami előtt játszottál : Pusztavacs – 200000 lélek
Legnagyobb példányszámban eladott lemezed : Erről nincs hiteles adatom
Legtávolabbi koncerted : Mexikóváros
Leghosszabb koncert : Újévi Rock-Maraton a KÖSZI-ben 4 óra.
Legjobb koncert : Kisapostag – falunap

Remélem megtudtatok néhány olyan érdekes dolgot erről a színpatikus emberről, amit a honlapjáról esetleg nem sikerült.

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Vörös Istvánról..!
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia