×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 God Forbid - IV: Constitution Of Treason (2005) 

Megjelent: 2005. szeptember 06. kedd 00:05
Szerző: o-porat
    Lemezismertetők 
Kiadó: centurymedia.com
Honlapjuk: www.godforbid1.com
Megjelenés: 2005. szeptember 20.
Stílus: metalcore

Ha a God Forbid-nak van egy mákja, akkor ez lesz az a lemez amivel kiugranak! A 2004-es Gone Forever , meg az első, eredetileg 99-ben kiadott, de később remasteredben is megjelent Reject the Sickness -ről is olvashattatok már nálunk, de eddig mindig valami hiányzott belőlük. Most azt hiszem, hogy minden irányban, de leginkább "szellemileg" nagyot lépnek előre. Ugyanis ez egy koncept lemez, amivel a csapat a civilizációnk apokaliptikus vízióját, műveletlenné válását tárja hallgatósága elé. Az őrült headbang mellé sok énekes rész is született. A durva tempók mellé agyas, koncepcionált témák érkeznek! Azt hiszem, ha most nem sikerül nekik a kiugrás, akkor nincs igazság! Nagyon ütős lemez ez!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Három részre tagolják mondandójukat. Az első, három dalból álló rész címe: Article I: Twilight Of Civilization. A nyitó The End of the World ennek megfelelően, vészjóslóan indul, ahogy a háborúk utáni apokalipszis is szokott. Durva kétlábgépes dal, hemény HC-s üvöltésekkel, kevés érzelemmel. A dalban: Civilizációnk félhomályban, a világnak pedig vége!

A második dal, a Chains of Humanity már némileg ad esélyt, mert zeneileg és szövegileg is szaggatott, gondolkodóbb, de még mindig HC-s. Itt már megjelenik az emberibb ének is (a HC-s üvöltés mellett), ami a lemez végére uralkodóvá fog válni. Ay első dalfolyamot az Into the Wasteland zárja, ami ismét nagyon durva dal. Kőkemény kétlábgépezés, kőkemény alapozás, és NU-s gitárszólók! A föld műveletlen marad!

A második összefüggő rész címe: Article II: In The Darkest Hour, There Was One. Vagyis lehet, hogy a legsötétebb órában megérkezik az EGY? Az első dal (The Lonely Dead) hat és fél perce még biztosan nem ad feloldozást, hiszen vad törzsi-HC dobokkal indul. Ez a dal kőkeményen menetel, és tele van embertelen üvöltéssel. A refrénekre érkezik meg a kimagaslóan jó énekhang, ami felelget az állatiasan üvöltüzőnek!

Katonás a Divinity, kődurván riffelnek benne. De, itt van a lemez legjobb énektémája is, ami vissza fog majd később is térni. Az biztos, hogy a HIT is bontogatja szárnyait. De ez még a KORN-osan induló Under This Flag-ben nem fog eljönni. Ugyanis itt is sokáig durvulat van, Byron Davis minden üvöltését kiadja magából!

Gyülekezünk a zászlajuk alatt?

A rész záró nótája To the Fallen Hero címmel, rádiós bejátszással indul. Az elsöprő lendület marad, a végéig. Amikor belassulnak, emberien progresszív hangot ütnek meg. Majd belép a NU-san éneklő, de emberi hang!

A harmadik rész címe: Article III: Devolution, vagyis visszafejlődés. Normál énekkel közlik, hogy Welcome to the Apocalypse (Preamble). A dal egy előszó. A végső rész kezdetét vette! Úgy tűnik, hogy az apokalipszis győzött! A négy perces nóta végén hosszú rádióbejátszással teszik biztossá a végkifejlet! Amihez az első lépés a Constitution of Treason-ban (Árulás alkotmánya) érkezik. Politikus, meg HC-san üvöltözős is, de nagyon toppon van a két gitáros Coyle hangja is! Ez a lemez legjobb dala!

legvégül elektroakusztikus gitáron vezetik be a Crucify Your Beliefs (Megfeszítik a Hiteidet) című nótát, ami persze poklot és eget is bejár. A dal rendkívül jó. talán életükben nem írtak hasonló minősgileg durva, sokszínű nótát, mindent bele HC-s sebességgel, mégis értelmesen!

Összefoglalva: Kétségtelen, hogy ez az eddig legjobb lemezük. Hogy mire lesz elég, azt egyenlőre csak találgatni lehet! Nálam nagyot léptek előre a ranglétrán!

10 / 9


Track lista:

Article I: Twilight Of Civilization

01. The End of the World
02. Chains of Humanity
03. Into the Wasteland
Article II: In The Darkest Hour, There Was One

04. The Lonely Dead
05. Divinity
06. Under This Flag
07. To the Fallen Hero
Article III: Devolution

08. Welcome to the Apocalypse (Preamble)
09. Constitution of Treason
10. Crucify Your Beliefs

Közreműködő zenészek:

Byron Davis - ének
"Doc" Coyle - gitár, ének
Dallas Coyle - gitár, ének
John Outcalt - basszusgitár
Corey Pierce - dob

Lemezeik:

REJECT THE SICKNESS 1999,
DETERMINATION - 2001,
OUT OF MISERY - 2001,
GONE FOREVER - 2004,

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

God Forbid - Equilibrium (2012)

2012-04-11 00:05:00

kép

God Forbid - Earthsblood (2009)

2009-02-17 00:05:00o-porat írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Machine Head - Catharsis (2018)
Az 1991-ben, a kaliforniai Oakland-ben alakult Machine Head a groove-thrash metal egyik legsikeresebb képviselője, 3 milliónyi lemezt adtak el világszerte. A Robb Flynn

Tovább...
Cavalera Conspiracy - Psychosis (2017)
A 2007-ben induló Cavalera Conspiracy elkészítette a 2014-es Pandemonium folytatását Psychosis címmel, ami a negyedik teljes anyaguk. A Sepultura

Tovább...
Rudán Joe - Még egy tárral (2017, Dionysosrising)
Milyen igazságtalanok vagyunk, mikor az "őszinte, kemény rock" klasszikus képviselői közül rendre kihagyjuk recenzióm képviselőjét, holott talán ő az egyedüli,

Tovább...
Cannibal Corpse - Red Before Black (2017)
Majd' három évtized halálfém, mi kell még, külön regény? Nem hiszem, hogy tiszteletköröket kellene futni az egyik legpatinásabb death metal banda új lemeze

Tovább...
Yardbirds - Yardbirds '68 (2017)
Újabb különlegesség jelent meg Jimmy Page saját kiadójánál, közel ötven év után napvilágot látott a Yardbirds utolsó koncertfelvétele, amit nem sokkal a feloszlásuk

Tovább...
Koncertek 2018. február 20. és 2018. március 08. között: