×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Walk The Line - Johnny Cash életrajzi filmje 

Megjelent: 2005. szeptember 23. péntek 12:05
Szerző: o-porat
    Kultúra 


Mit várhatunk a mozikban: alias filmek 2005-ben... - sorozat

November 18-án mutatják be Amerikában Johnny Cash életéről és legendáiról készült filmet. A film abban a korban játszódik, amikor még Elvis Presley, Jerry Lee Lewis és Carl Perkins volt a sztár (akik meg is jelennek a filmben)... A country koronázatlan királyáról szóló film címszereplője Joaquin Phoenix lesz, akinek a nagy filmjei a 8MM és a Gladiator voltak. Rendezője James Mangold lesz, aki a Cop Land-et (1997), Kate & Leopold-ot (2001) és az Identity-t (2003) is jegyzi. Most Mangold a forgatókönyvet is megírta, Gill Dennis-el. Emlékezzünk meg Johnny Cash-ről!

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Életrajz a www.danubius.hu-ról: Johnny Cash (1932-2003) a huszadik század egyik legnagyobb hatású amerikai zenésze volt. Mély, bariton hangjával és szolid gitárjátékával sikerült egyedi hangzást találnia. A country és folkzene műfajaiban saját stílust teremtett, a folkzene nyers őszinteségét a rock ’n roll lázadó hangjával vegyítette, mindehhez párosult a country kiábrándultsága. Karrierje egy időben indult a rock ’n roll születésével. Kihívó viselkedése, egyszerű, de kifejező dalai miatt sok kritikus az egyik első rocksztárnak tekinti, életútját végigkísérte a drog és az alkohol. Fénykorát a hatvanas-hetvenes években élte, de legutolsó két albuma szintén Grammy-díjat kapott.

Több mint 1500 dalt rögzített, és különböző kiadóknál 500 albuma jelent meg. Ő volt a legfiatalabb zenész, akit beválasztottak a Country Music Hall Of Fame tagjai közé, egészen 1998-ig, amikor Elvis is bekerült a country legjobbjainak sorába. 48 dala jutott be a Billboard Top 100-as listájába, hasonló eredménnyel csak a Beatles és a Rolling Stones büszkélkedhet. Pályafutása alatt 11 Grammy-díjat kapott, köztük 1999-ben elnyerte a Grammy Életműdíjat. A slágerlisták élén szerepelt szólistaként, duettben, trió vezetőjeként és a híres Highwayman Quartett tagjaként is. Az 1969-es évben ő adta el a legtöbb lemezt világszerte, havonta 250 ezer eladott példánnyal akkoriban még a Beatles teljesítményét is felülmúlta. 1961 és 1971 között a Johnny Cash Show című tévéműsorában meghívott vendégei között olyan nevek szerepeltek, mint Bob Dylan, Stevie Wonder, Ray Charles, Neil Young, Neil Diamond, Kenny Rogers és Roy Orbison. 1975-ben megjelent, Man in Black című önéletrajza több mint másfélmillió példányban kelt el világszerte. Azon ritka előadók közé tartozik, aki több mint 50 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Több klasszikus westernfilmben is felbukkant, többek között Kirk Douglas oldalán a Pisztolypárbaj című moziban. I Walk The Line című slágerét száznál többen is feldolgozták. 38 éven át koncertezett szerte a világon, többek között Magyarországra is ellátogatott a nyolcvanas években.

Johnny Cash hosszas betegeskedés után 2003. szeptember 12-én egy Nashville-i kórházban hunyt el.A film szereplői:

Joaquin Phoenix .... Johnny Cash
Reese Witherspoon .... June Carter
Ginnifer Goodwin .... Vivian Cash
Robert Patrick .... Ray Cash
Shelby Lynne .... Carrie Cash
Dan John Miller .... Luther Perkins
Dan Beene .... Ezra Carter
Larry Bagby .... Marshall Grant
Lucas Till .... Jack Cash
Ridge Canipe .... J. R. Cash
Hailey Anne Nelson .... MTV video "Embrace The End"

További szereplők:

Ashlen Bell .... Joanne Cash - young
Brad Birkedahl .... Scotty Moore
Shane Bowen .... JR's Agent
John Carter Cash .... Bob Neal
Samuel Cole .... Reba Cash's Baby
William Cole .... Reba Cash's Baby
Brian Deas .... NCO officer
Scott Doney .... Extra
Kerris Dorsey .... Kathy Cash
Jeff Droke .... Prisoner (Front)
Wyatt Entrekin .... Tommy Cash
Jeff Evans .... Folsom prison assistant to warden
J.D. Evermore .... Ginger Haired Man
Joe Fick .... Bill Black
Glenn Alan Gardner .... Texarkana Stagemanager
Gavin Lindsay Goode .... Prison Guard Sniper, Stage Guard
Jamie Grant .... Police Officer
Rhoda Griffis .... Dime Store Manager
Cody Hanford .... Tommy Cash age 9
Ross Harkins .... Record Executive
Victoria Hester .... Carlene Carter
Deborah Leigh Higdon .... Extra
Nancy Higdon .... Featured Extra/Funeral Pianist
Tyler Hilton .... Elvis Presley
Johnny Holiday .... Carl Perkins
Micheal Ingersal .... Reba's Husband
Bethany Ivey .... Extra
Shooter Jennings .... Waylon Jennings
Clare C. Johnson .... Audrey Parks
Delaney Keefe .... Cindy Cash
Rhianna Kelling .... Vegas Maid
Sandra Ellis Lafferty .... Maybelle carter
Jason Lewin .... Band member
Valarie Lewis .... Anita Carter
Katie Lindsey .... Rosey Nix
J.P. McNeely .... Musician
Donald Meyers .... Record Company Executive
Tracee Mae Miller .... Bertie Perkins
McGhee Monteith .... Reba Cash
Halee Estelle Moore .... Roseanne Cash -baby
Carly Nahon .... Reba Cash (young)
Vince Palazola .... Prisoner
Waylon Payne .... Jerry Lee Lewis
Ron Perrone Jr. .... DJ Fontana
Chris Plumlee .... Stage Hand
Tom Powers .... Featured Extra
Johnathan Rice .... Roy Orbison
Dallas Roberts .... Sam Phillips
Brittany Shaw .... Etta Grant
Clay Steakley .... Fluke
Frank Hoyt Taylor .... Passionate Preacher
Danny Vinson .... Texarkana Emcee
Tim Ware .... A&R Man #1
J.W. Williams .... Pill Man
Robert Wolverton Jr. .... Extra (Sheriff in elevator) and Larry bagby III - stand in for entire shoot
Jim Wright .... Military SupervisorFilm bemutató: apple.com/trailers

Film honlapja: walkthelinethemovie.com

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Walk The Line!

kép

Criss - Cat #1 (1994)

2012-09-10 12:05:00o-porat írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Szántai Lajos - A mindenséggel mérd magad! @ 2018. február 24. - Uránia
Szántai Lajos - A mindenséggel mérd magad! - Mitikus magyar történelem Nimródtól napjainkig - Mátyás király ünnepe - hangoskönyv bemutató

Tovább...
Koncertek 2018. február 21. és 2018. március 09. között: