×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 MOTÖRHEAD - Stage Fright 2DVD (2005, SPV/Steamhammer) 

Megjelent: 2005. október 16. vasárnap 12:00
Szerző: ary
    DVD ajánló 
Forrás:
Headbanger MetalNews

Nem lehet azt mondani, hogy eseménytelenül telne a Motörhead számára a 2005-ös év. Az idén harmincéves fennállását ünneplő banda februárban Grammy-díjat kapott a Legjobb Metal Teljesítmény (Best Metal Performance) kategóriában a "Metallica: The Ultimate Tribute Album"-on szereplő ütős Whiplash feldolgozásért. Márciusban a jubileumi évhez kapcsolódva az Eagle Entertainment "Classic Album" sorozatában jelent meg az Ace Of Spades album születését és utóéletét zenekari interjúkkal, korabeli élő videó-felvételekkel feldolgozó DVD. Egy másik Motörhead klasszikus, az 1979-es Bomber kétcédés deluxe változatát pedig a Sanctuary jelentette meg nemrég, ahol a második korongon az album dalainak alternatív és élő változatai szerepelnek. Persze a Motörhead jelenlegi kiadója sem hagyja ki a jeles évfordulót és a dupla Stage Fright DVD-vel köszönti fel a zenekart.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A dvd első felét a 2004. december 7-i düsseldorfi koncert másfél órás felvétele teszi ki. Másfél órán keresztül dübörög a pokoli mozdony a Philipshalle-ban. "We are Motörhead, we play rock and roll." - ahogy Lemmy is mondja, amikor köszönti a német rajongókat, és tényleg ennyire egyszerű a dolog. Odaáll ez a sokadik x-et taposó három fazon a színpadra, és hihetetlenül jól érzik magukat a közönséggel együtt. Nyomják a rock and rollt feszesen, keményen. Mikkey Dee dobszólója például a Sacrifice közepén valami iszonyat fergeteg. Csak így érdemes dobszólót nyomni. Rögtön utána a Just 'cos You Got The Power-ben Lemmy másik harcostársa, Phil Campbell gitáros is megmutatja mitől döglik a légy.

Mivel elől egyedül Phil Campbell és a nagyrészt mikrofon állványhoz kötött Lemmy próbálja bemozogni a teret, ezért sok vágással és gyors kameramozgásokkal oldották meg, hogy a dvd képi világa is ugyanolyan lendületes legyen, mint a zene. A szett-listát nagyrészt a csapat pályafutásának első két évtizedéből állították össze. A '95 utáni szerzemények közül csak a tavalyi Inferno album dalai képviseltetik magukat a műsorban. Talán pont ezért nincs túl nagy átfedés a 2001-es Boneshaker videóval, tehát aki birtokolja azt, minden szívfájdalom nélkül beruházhat ebbe az anyagba is.

A második lemezen található extrák fő eleme egy jó háromnegyed órás interjúfüzér, melyben a Motörhead körül segédkező roadcrew mesél a banda hétköznapjairól, a kulisszatitkokról, a számukra is emlékezetes régi nagy sztorikról. Aztán láthatunk még backstage jeleneteket a DVD-felvétel előkészületeiről, bemutatkoznak a német rajongók és egy los angelesi fellépés kapcsán megnézhetjük, hogyan járul Lemmy elé a koncert utáni bulin az amerikai metal élet színe-java. A kettes korongon nem csak videó-anyagok, hanem egy DVD-ROM rész is van mobiltelefonra letölthető csengőhanggal (Life' A Bitch), háttérképpel, az Overkill dal egy high-tech formátumú példányával és a banda teljes diszkográfiájával. Szóval, jó sok extra cucc.

A Motörhead egész évben a 30. szülinap jegyében koncertezik. A tavaszi észak-amerikai körút után szeptembertől Európában is a Corrosion Of Conformity-vel turnéznak majd a Motörhead trió. A nyári fesztiválfellépések egy részét azonban kénytelenek voltak lemondani, mivel Lemmynél extrém dehidratáció (tehát vészes kiszáradás) lépett fel és emiatt számára rövid pihenőt írt fel az orvos, amíg a szervezete újra meg nem találja az egyensúlyt. Todd Singerman menedzser szerint, Lemmy igen egyszerűen oldja meg a nyári hőség okozta folyadékvesztés pótlását: "egy kicsivel több jégkockát tesz a kólás Jack Danielsbe". :) LONG LIVE LEMMY!


"Stage Fright - Live 2004":

01. Dr. Rock
02. Stay Clean
03. Shoot You In The Back
04. Love Me Like A Reptile
05. Killers
06. Metropolis
07. Over The Top
08. No Class
09. I Got Mine
10. In The Name Of Tragedy
11. Dancing On Your Grave
12. R.A.M.O.N.E.S.
13. Sacrifice
14. Just 'Cos You Got The Power
15. Going To Brazil
16. Killed By Death
17. Iron Fist
18. Whorehouse Blues
19. Ace Of Spades
20. Overkill


imotorhead.com

MOTÖRHEAD cuccok a Headbanger kínálatában

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Motörhead - Bastards (1993)

2018-03-10 12:05:00

kép

Motörhead - March ör Die (1992)

2018-01-09 00:05:00

kép

Motörhead - 1916 (1991)

2017-11-27 12:05:00ary írta: 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. június 25. és 2018. július 11. között:

Klipmánia