Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87354166
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Kedvenceink: Mud

Cikkek

Ki gondolná, hogy már '66-ban létezett ez az együttes? Les Gray énekes ('46. április 09.) és Dave Mount dobos ('47. március 03.) alapította mint zenebarát iskolatársak. Nemsokára csatlakozott hozzájuk Rob Davies szólógitáros ('47. október 01.) és Ray Stiles basszusgitáros ('46. november 20.). Két esztendei amatőr muzsikálás után négy év profi zenélés következett, egyetlen kétes értékű dicsőséget mondhatva magukénak: ez a zenekar volt London legrosszabbul fizetett együttese!És, ami a történetük szomorúbb része, hogy miután Mickie Most siker-producer leszerződtette őket, Nicky Chinn és Mike Chapmann, a két legbefutottabb szerző pedig számokat írt részükre, s azok európai sikert arattak - az előnytelenül megkötött, öt évre szóló szerződés alapján: továbbra is a legrosszabbul fizetett együttes cím büszke tulajdonosai maradhattak... (Ezt különben nem rejtették véka alá; egy lengyelországi turnéjukon személyesen is meggyőződhettem heti jövedelmük mekkoraságáról.)

Pedig '73-ban, amikor berobbantak az élvonalba a Crazy című tangóparódiával (éjjel-nappal ezt játszotta Európa minden rádióállomása, még a tangó is kicsit visszajött a divatba, á la Mud), utána futószalagon gyártották a slágereket! Dynamite, Tiqer Feet, The Cat Crept In, Hypnosis, Rocket, This Lonely Christmas, stb. - a 6-16 év közötti koncert látogató és lemezvásárló réteg kedvence lett.

A Chinn-Chapman kettős ez idő tájt futtatta még a Sweet együttest és Suzi Quatrót; ők hárman uralták a kislemez-piacot. A Mud Rock című nagylemez '74-ben jelent meg, egy másik, a Better Than Working (léha cím: Jobb, mint dolgozni) '77-ben; de voltaképpen ezek sem egyebek, mint egy-egy LP-re zsúfolt kislemez füzér... A Mud legénysége alig várta, hogy leteljék a szerződés öt éve; előnyösebb formában sem újították meg, hanem maguk vették kezükbe sorsukat. Tény, hogy a slágergyáros szerző-kettős dallamait nem tudták azóta túlszárnyalni, de például Buddy Holly Oh Boy-feldolgozásával szép sikert aratott a Teddy Boy öltözékű négy fiú.

Forrás: Tardos Péter - Rockenciklopédia, 1980
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Cikkek
· Szerkesztette: o-porat


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Cikkek:
Slipknot történet - harmadik rész


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.58 Seconds