×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 P. Box - Csúcson - 1983. IX. 20. - BIP 

Megjelent: 2005. december 20. kedd 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

1983 őszére eljutottak a csúcs közelébe a zenekarral. Vikidál 1982 végi bevétele megdobta a történetet, megírták a Kő kövön anyagát, rajta az örök rocksláger Zöld, a bíbor és a feketével, meg a többi kiváló dallal, ami '83 októberében jelenik majd meg. Sikert sikerre halmoznak, egy hónapja érte el Vikidál egyéni karrierje csúcsát, a Királydombon bemutatták az István a királyt, a közönség már itt Koppányozik. Később a zenekar koncertezik le az István anyagot, főképp a rockénekesekkel előadott, rövidített verzióval. De önálló koncerteken is játsszák már az ősz végétől a Szállj fel szabad madarat.

A program elég fix volt, a számsorrend nem nagyon változott, bepróbált anyagot játszottak hosszú ideig. Érdekessége a programnak, hogy a Varga Mikis első lemez számai közül is játszanak, immár Vikidál hangjára szabva.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1983. IX. 20.
BIP

Összjátékidő: 77:25

közönség: "Motyó! (vagy Jocó?)"
Egérszerenád (instrumentálisan)
konf: "Szevasztok. A színpadon a Pandora's Box. Szeretném, hogyha hallatnátok a hangotokat. Ma itt egy rádiófelvétel készül. És ma ketten szerepelünk: Ti és Mi."
Soha nem elég
konf: "Köszi szépen. Figyelj! Maradj a vonalban bárki közbeszól."
Maradj a vonalban
konf: "Köszi szépen. És a két új dal után egy jól ismert régi blues még az első lemezről. A címe ismert: A Hölgyválasz!"
Hölgyválasz
konf: "Köszi szépen . És a következő dal arról a vonatról szól, amely mindig mindig ugyanúgy minden nap megy ingajáratban oda-vissza, oda-vissza, oda-vissza. Nem hallom!"
Ingajárat
Szupergép
konf: "S megnyílik a föld. S a föld gyomrából előlép az elérhetetlen, a megfoghatatlan, Fantomlány"
Fantomlány
konf: "Köszi szépen. Most pedig következzék egy zenekari nóta, a dal címe: Táncolj Pandora"
Táncolj Pandora
közönség: "Király!!!"
konf: "Köszönjük szépen, Isten áldásával. (közönség: "Koppány! Koppány! Koppány!") Köszönöm, hogy szeretitek a történelmet. Végre. Bejelentenivalóm volna, mégpedig az: Október első hetében megjelenik a második nagylemezünk. Melynek címe: Kő kövön. Azonkívül e hét végén, azaz 25-én nyitjuk a Dési Hubert Művelődési házban a klubunkat. Minden rockrajongót szeretettel várunk. (közönség: "Ott leszünk") Most pedig a második nagylemez egyik dala, Cserháti István szerzeménye. Engedj...el."
Engedj!
konf: "Köszi szépen. És a már említett nagylemez másik nótája. Eléggé ismert. Valami Rock And Roll!"
Valami Rock And Roll
konf: "Jeah. Köszi szépen. És ez a dal erről a világról szól. Egy kicsit mindannyian idegesek vagyunk."
Az ideges
Halálkatlan
konf: "Köszi. Figyelj jóbarát. Nekem...ne mondd!"
Nekem ne mondd
konf: "Köszi szépen. És búcsúdalként búcsúzzunk együtt és emlékezzünk egy nagy elhunyt gitárosra. A dal címe: A zöld, a bíbor és a fekete."
A zöld, a bíbor, a fekete
konf: "Legyen az álmod szép. Köszönjük, hogy eljöttetek és meghallgattátok a bandát. Legyen az álmotok szép. Szevasztok!"
közönség: "Vissza! Vissza!" (sokszor)
konf: "Van egy szép magyar szó arra, hogyha a hálánkat ki akarjuk fejezni. (közönségből valaki: "Köszönjük") Köszönjük."
Soha nem elég (reprise)
lekonf: "Jeah! Köszi szépen. Szevasztok!"
közönség: "Vissza!" Vissza!" (Sokszor)
a közönségből egy sikoltó női hang: "Gyulaaa!"

CSÚCSON 1983. IX. 20. BIP

Egérszerenád (instrumentálisan)
Soha nem elég
Maradj a vonalban
Hölgyválasz
Ingajárat
Szupergép
Fantomlány
Táncolj Pandora
Engedj!
Valami Rock And Roll
Az ideges
Halálkatlan
Nekem ne mond
A zöld, a bíbor, a fekete
Soha nem elég (reprise)

December 23-tól pár napig a pmobil.hu oldalról letölthető lesz ez a koncert mp3-ban, karácsonyi ajándékként, Cserháti Pityire emlékezve, és emlékezve mindörökké Bencsik Samura is.

Bálint Csaba (2005.12.15.)

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Pulzus 55 - 1985 október - Bilincs kattan!
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Pulzus 52 - 1985 május - Pöcegödör és hullaszag
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Bergendy - kislemezek 03.
A Bergendy együttes első, önálló EP-je - négy számos kislemez - 1964 augusztusában került a boltokba. A zenekarhoz időközben Oroszlán György csatlakozott

Tovább...
Pulzus 57 - 1985 december - Feloszlik a P. Mobil
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei

Tovább...
Piramis, Mud @ 1975 - Lengyelország (Magyar Ifjúság, 1976)
Közvetlenül Révész csatlakozása után, Som kapcsolatainak köszönhetően, az akkoriban népszerű Mud lengyelországi turnéján játszhatott

Tovább...
Koncertek 2018. február 21. és 2018. március 09. között: