rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282681
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Révész Sándor - Változtam

Lemezismertetők

A "Kölyök" ötven éves. A "Kölyök" ismét a rock bizniszben. Egy legenda került vissza a rajongói életébe. Születésnapja környékére, júniusra tervezte a lemez megjelenését, de betegsége (hörghurut gyulladás) miatt, csak most jött ki ez a lemez. Amit film és turné fog követni. Őszintén szurkolok neki, és hogy ez a nagyon beteg hazai rock élet ne eméssze magába.(a filmről nyilatkozta (Liverpoolban forgatott, Beatles - Paul McCartney-ról): - Ennek a hihetetlenül óriási formátumú embernek a munkássága és a hozzáállása hatvan évesen teljesen lenyűgözött Maga Liverpool és amit az utolsó koncertjén tapasztaltam, ösztönzőleg hat a magunkfajta zenészemberekre. Azt éreztem, hogy ha ő ennyire elszántan ott van a színpadon, akkor nekünk is ezt kell tennünk. Abban, hogy rátettem régi Piramis dalokat a lemezre benne volt az is, ahogyan Paul McCartney megszólaltatta a régi Beatles slágereket. Arra gondoltam, ha esetleg soha nem lesz Piramis koncert, akkor legalább én mentsem át ezeket a nótákat a mának.) A dolgot úgy kezdem, hogy szerintem ő minden idők legjobb hangú énekese. Olyan ő a hazai rock életben, mint Lennon a világ zenei életében. A fiatalok ezt nem érthetik, de a középkorúaknak a Generál, majd sokkal inkább a Piramis sokat jelentett. Ez egy életérzés volt, ami még most is sokakat megérint. Nem véletlen, hogy 5 alkalommal tudták megtölteni a Sportcsarnokot, annakidején. Akkor ott sem lehetett csalódni bennük, ahogy most ezen a lemezen sem lehet csalódni egy dalban sem. Átgondoltan modernizálta a Kölyök a dalait. A legjobbakat vette elő, hozzátett néhány új szerzeményt, és most végre újra köztünk van.

A hangja olyan, mint 20 éve. Még hozzá is tud tenni a régi dalokhoz. Érettebb és mélyebb lett, és még a fiatalságának naívsága és őszintesége is ott cseng a hangjában. Valahogy olyan ez a lemez, mintha tökéletes lenne. Pedig biztosan nem az. Mégis nagyon sokat fognak belőle eladni, és nagyon sokáig fogjuk hallgatni, mert ez a lemez értékesebb, minthogy elfelejtsük. Szinte undergroundban adták ki, de ez nem lesz semminek az elrontója, ismét szájról-szájra fog járni a hír, mint régen.

A zenekar, aki segíti a Kölyköt: Erdélyi Pétert, Sipeki Zoltánt, Studniczky Lászlót, Gyenge Lajost, Kálmán Tamást, Kriskó Zoltán pedig összefogja a szálakat. Ez egy nagyon ütőképes csapat. Régiek is beszáltak egy-egy szólóra, Závodi János is közbeszól. ÉS még sokan mások.

Olyan dalok, mint az őszintén akarok élni, becsület, vagy a szólólemezéről: Vigyázz a madárra, mint utolsó dal, olyan dalok, amikkel bármikor sikeres lehet valaki. Főleg akkor, ha olyan hangja van, mint a Kölyöknek. Akinek a hangja nagyon toppon van. Egyedül a becsületet sikerült annyira modernizálni, hogy elég nehéz befogadni a régi szurkolóknak, de lehet, hogy ezt a remake-et nem is nekik készítette. Új dalai viszont sokkal populárisabbak. Keleties dal is akad, ami a most szokásos keleti vonószenekarral készült, mint Plant-Page lemezein. Nagyon hasonlatos. De ez sem baj.

Talán az egyetlen hibája a lemeznek, hogy eléggé egy hangszínt használ. Néhányszor meghallgatva a lemezt, egymás után, megtelik az ember a Kölyök hangjával. Benne maradnak a magasak a fülben. Szinte ki sem lehet mosni belőle. Mondjuk ez mindig így volt, csak a Piramisos időkben volt ellenpontja, a teljesen fa hangú Gallai Péter, aki időnként beleszólt. Itt ez a dolog hiányzik. De ennyi a hibája a lemeznek, és nem több.

Az pedig külön szégyen a mai honi médiában, hogy a dalok címét nem lehet megtalálni sehol :)
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: o-porat


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.43 Seconds