Jazz 0820 - ingyenes ünnepi örömzene @ 2018. augusztus 20. - Müpa

Megjelent: augusztus 18. szombat 00:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

Lendületes jazzel és a swing hőskorának három ikonikus alakjával zárja a nyarat a Müpa. Augusztus 20-án délutántól egészen a tűzijátékig az ingyenes Jazz 0820 különleges koncertjei várják a közönséget, az augusztus 24. és 26. között zajló New Orleans Swingfesztivál pedig a '30-as, '40-es évekbe repít vissza... Lord, Hungarica @ 2018. október 06. - Barba Negra Track

Megjelent: augusztus 17. péntek 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Lord és a Hungarica zenekar ad közösen koncertet október 06-án a Barba Negra Track-ben!


 Strains @ 2018. szeptember 03. - Robot

Megjelent: augusztus 17. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A belga Strains hozza magával hardcore-metál-ját szeptember 03-án a Robot-ba! Felkészülés gyanánt érdemes a csapat Denial című új gyalulását megtekinteni!


 Road @ 2018. szeptember 14. - Barba Negra Track

Megjelent: augusztus 17. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Road tart A Bátrak Éjszakája címmel izgalmas bulit szeptember 14-én a Barba Negra Track színpadán! Frank Turner & The Sleeping Souls @ 2018. október 31. - Akvárium Klub

Megjelent: augusztus 16. csütörtök 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Frank Turner és zenekara, a Sleeping Souls a 2018-as Be More Kind lemezbemutató turné keretein belül október 31-én az Akvárium-ba is ellátogat.

Frank a brit folk-punk egyik meghatározó alakja, közel két év után tér vissza hazánkba, hogy bemutathassa nektek legújabb albumát, melyben kombinálja a nyers érzelmekkel ellátott univerzális himnuszokat a már védjegyévé váló bonyolult folk és punk hangzással, átitatva újabb és merészebb kísérleti árnyalatokkal...


 Gus G. @ 2018. december 06. - A38 Hajó

Megjelent: augusztus 16. csütörtök 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Gus G., a görög származású gitárzseni december 06-án visszatér Budapest-re, ezúttal legújabb nagylemezét, az idén megjelent Fearless-t mutatja be a közönségének.

A gitáros Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) és Milos Meier (Dymytry) társaságában lép majd az A38 színpadára. A turnéhoz a Maxxwell és a Magical Heart csatlakozik.


 Zakir Hussain @ 2018. október 01. - MüPa

Megjelent: augusztus 16. csütörtök 00:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

Zakir Hussain a tabla királya-ként ismert mind a klasszikus indiai, mind a világzene és a fúziós jazz világában. A hindusztáni klasszikus zenei hagyomány és a kortárs, nyugati irányzatok ötvözésével korán kiérdemelte különleges rangját, amelyet aztán újabb és újabb nagy sikerű együttesekkel, lemezekkel és filmzenékkel nyomatékosított...


 Stanley Jordan @ 2018. november 17. - MüPa

Megjelent: augusztus 15. szerda 18:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

Stanley Jordan igazi kaméleon: nyitottság, képzelőerő, sokoldalúság jellemzi. A különleges, nyolcujjas tapping technikájáról ismert gitáros pályája 1985-ben indult, azóta klasszikus művek merész feldolgozásai, pop-slágerek kapcsán tett felfedezések, vagy éppen a jazz határait feszegető, ultramodern improvizációk révén újra és újra lenyűgözi közönségét... Necrot, Ghostchant @ 2018. szeptember 11. - Dürer Kert

Megjelent: augusztus 15. szerda 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A tavalyi év egyik nagy underground meglepetése volt a kaliforniai Necrot bemutatkozó nagylemeze, a Blood Offerings. Az album, ami a Decibel, a Revolver, a Stereogum, a MetalSucks, meg a Metal Injection évzáró listáin is előkelő helyet foglalt el, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának, egyben az Earache első aranykorának idejét eleveníti fel, amikor a death metal már a legmocskosabb hangzás volt a világon, de még nem ágazott tovább alműfajokká. A zenekar szeptember 11-én, a Dürer Kert 041-es termében tart műfajtörténeti áttekintést a Ghostchant társaságában, az A38 Hajó szervezésében.


 British Punk Invasion II. @ 2018. október 13. - Dürer Kert

Megjelent: augusztus 14. kedd 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A februári első felvonás után, ismét óriási brit punk buli lesz, ezúttal október 13-án a Dürer-ben!

A Lopunk nevű cover banda mellett fellép a '75-ben induló Sham69, a '80-tól dolgozó Anti-Nowhere League, a '77-ben kezdő Discharge, a '79-től aktív GBH és a '76-tól működő The Adicts! Online jegy a tixa.hu-n keresendő!


 Kalevala, Grimner, Kylfingar, Vorgrum @ 2018. szeptember 20. - Dürer Kert

Megjelent: augusztus 14. kedd 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A moszkvai Kalevala, a svéd Grimner és - speciális vendégként - az argentin Vorgrum mellett a jászsági Kylfingar adagolja majd a pogány folk-metált szeptember 20-án a Dürer-ben! Beugró 2990 forint.


 Zagar, Analog Balaton @ 2018. augusztus 19. - Friss Terasz, Badacsony

Megjelent: augusztus 14. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

2018 nyári szezonjának zárásaként egy csodás természetközeli helyre, a Badacsony festői lankáira - a Friss Terasz-ra - invitálja a rajongóit a Zagar. Egy igazi hullócsillagos balatoni estnek nézünk elébe, méghozzá galaktikus zenékkel. A magyar elektronikus zene éllovasa idén új lemezen dolgozik - remélhetőleg az ismert slágerek mellet új Zagar számok is felcsendülnek majd meglepetés vendégekkel.

Az augusztus 19-i estet a fiatal feltörekvő budapesti duó, az Analog Balaton nyitja, a koncertek után pedig Galactic Jackson pörgeti majd a lemezeket. Garantált kozmikus élmény lesz! A 2018-as évben még további különleges, a Telekom együttműködésével megvalósuló projektekre is készül a Zagar. Érdemes figyelni a híreket a Telekom Electronic Beats oldalon.


 Xavier Rudd @ 2018. október 03. - A38 Hajó

Megjelent: augusztus 13. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Ausztrália egyik érdekes hangja, egyben egyik legnépszerűbb énekese, a multi-instrumentalista, versenyszörfös, az aboridzsinok és más kisebbségek szabadságjogainak harcosa, Xavier Rudd elképesztő műsorral érkezik a Hajó-ra október 03-án, egy új, páratlanul korszerű szellemiség elismert képviselőjeként...


 Junkies - Tabu 20 @ 2018. szeptember 01. - Barba Negra Track

Megjelent: augusztus 13. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Kereken 20 éves a Junkies legendás Tabu lemeze, amelyik az este folyamán, teljes terjedelmében elhangzik majd! A szeptember 01-i Barba Negra Track-es koncert vendége a Peter Kovary & The Royal Rebels és a Köpönyegforgatók lesznek!Összesen 98.202.122 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Bikini @ 2018. augusztus 31. - Barba Negra Track

Megjelent: augusztus 13. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Vannak "azok" a bizonyos esték, amiket klasszikus magyar zenekarokkal tölthetünk, és tiszta szívből imádjuk is őket! Minden alkalom ilyen, amikor a Bikini együttes vendégei lehetünk! Augusztus 31-én, a szabad ég alatt folytatják ezt a sorozatot, a Barba Negra Track-ben! Ne szakítsuk meg a folyamatot! Előzenekar a TV Manci lesz!


 Vangelis - filmzene-koncert @ 2018. november 08. - Budapest Sportaréna

Megjelent: augusztus 12. vasárnap 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

1492 - A Paradicsom meghódítása, Tűzszekerek, Szárnyas fejvadász, hogy csak egy párat említsünk azok közül a világsikerű zenék közül, melyeket november 08-án, a Papp László Budapest Sportaréná-ban szimfonikus nagyzenekar közreműködésével, csodálatos látvány kíséretében élvezhetünk újra. Az Oscar-díjas görög származású zeneszerző legfontosabb alkotásait hallgathatjuk meg ezen az estén!


 The Rasmus, The Shiver @ 2018. október 04. - A38 Hajó

Megjelent: augusztus 12. vasárnap 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Igen, van élet az In the Shadows után! A 2000-es évek elején tinilányok millióit elvarázsoló Rasmus a Sziget nagyszínpada és több klubbuli után, az A38 Hajó-n adja következő budapesti koncertjét 2018. október 04-én! A buli apropója ráadásul nem a nosztalgia lesz: legújabb, Dark Matters című albumuk 2017 októberében jelent meg, amivel több kontinenst érintő turnéra indultak. Magyarország-ra hat évvel legutóbbi, az azóta bezárt Club 202-ben tartott koncertjük után térnek vissza! A buli már most telt házas!


 Martin Smith & Band @ 2018. szeptember 14. - A38 Hajó

Megjelent: augusztus 12. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az Ez az a Nap bemutatja: Martin Smith, - az egyik legnagyszerűbb dalszerző és előadó a kortárs keresztény pop-rock mainstream világában - visszatér zenekarával a Hajó-ra egy újabb nagyszerű koncert erejéig!


 Fahrenheit, Tiansen @ 2018. augusztus 29. - Barba Negra Track

Megjelent: augusztus 12. vasárnap 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Már csak kevesebb, mint három hét van az augusztus 29-i, szabadtéri Fahrenheit buliig! Időközben kiderült már az is, hogy a Tiansen zenekar forrósítja majd a hangulatot a Track-ben a '90-es évek izgalmas rock-formációja előtt. Íme a csapat legfrissebb klipje az All day című dalhoz!


 Vikidál - Homonyik @ 2018. szeptember 09. - Csillebérci Szabadtéri Színház

Megjelent: augusztus 11. szombat 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Homonyik Sándor és Vikidál Gyula korábban, - a V'Moto-Rock-os Menyhárt János-sal trióban, mint MHV zenekar - hosszú éveken át zenéltek együtt.

Számos ismert sláger kötődik hozzájuk, többek között az Álmodj királylány, a Föld és Ég gyermekei, a Rock and Roll City és az Üzenem a távolból, stb. Hosszú kihagyás után, most szeptember 09-én először adnak együtt nagyszabású koncertet a Csillebérci Szabadtéri Színpad-on!Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Moto-Rock Weekend @ 2018. augusztus 23-26. - Hajdúnánás

Megjelent: augusztus 11. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Amióta létezik a rockzene, azóta elválaszthatatlan a motoroktól és a chopperektől. Különösen hangulatos az élmény, ha az előbbi kettőhöz egy pazar helyszín is párosul.

Hajdúnánáson, a Termálfürdő területe tökéletes találkozópont lesz augusztus 23-26. között a motorok és a zenék szerelmeseinek. A három napos rendezvényen minden korosztály számára kiváló programlehetőségeket kínálnak a szervezők, így nem kell aggódniuk a családosoknak sem. Ráadásul 10 éven aluliak számára a rendezvény ingyenesen látogatható, a belépőjegyet vásárló felnőttek pedig ingyen fürdőzhetnek a medencékben!


MA! -  Depresszió - 18 éves születésnap @ 2018. augusztus 18. - Barba Negra Track

Megjelent: augusztus 11. szombat 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

18 éves lett a Depresszió Zenekar, amit egy különleges koncerttel ünnepelnek meg augusztus 18-án a budapesti Barba Negra Track-ben. Az eseményről az alábbiakat mondta Halász Feri énekes-gitáros:

"18-19 évesek voltunk, amikor elindult a Depresszió, tehát az életünk felét a zenekarban töltöttük. Úgy gondoltuk, hogy ezt érdemes alaposan megünnepelni. Mivel nem kerek jubileum, és éppen a Válaszok után... című új lemezünkkel turnézunk, ezért csak ez az egy este fog a zenekar felnőtté válásának megünnepléséről szólni. Szerencsés volt a dátumválasztás, hiszen a 18.08.18. jól illeszkedik a 18-as koncepcióhoz, amit kitaláltunk a bulira..."


 Bohemian Betyars, Parno Graszt @ 2018. augusztus 16. - Budapest Park         Megjelent: augusztus 11. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Virtuózok @ 2018. szeptember 07. - Budapest Sportaréna

Megjelent: augusztus 10. péntek 18:05
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

Időutazásra hívnak a Virtuózok: Boros Misi és Bogányi Gergely szimbolikus kettősével indító, különleges koncerten idézik fel a televíziós tehetségkutató sikertörténetét szeptember 07-én a Papp László Budapest Sportaréná-ban.

Az est folyamán a műsor négy évadának győztesei és legemlékezetesebb versenyzői lépnek színpadra. A koncert a komolyzene könnyed, minden korosztály számára szórakoztató arcát mutatja be: a népszerű dallamok és virtuóz futamok a gyerekek számára is közel hozzák a klasszikusokat. A közönség az Aréná-ban hallhatja először élőben az idei nyerteseket, Beke Márk-ot, Balázs-Piri Somá-t, és a magyar operaáriákkal az egész országot meghódító vietnami énekest, Ninh Duc Hoang Long-ot...


 Tompox @ 2018. szeptember 15. - Legenda Sörfőzde

Megjelent: augusztus 10. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Évadzáró Tompox koncert lesz szeptember 15-én a Legenda Sörfőzde Center-ben!

A zenekar 2008 októberében alakult, Pócs Tamás (Tompox) alapította, aki a Solaris basszusgitárosa volt 29 évig, illetve az ismét aktív Napoleon Boulevard egyik alapítója is...


 Fekete Zaj - pár nap múlva kezdés @ 2018. augusztus 17-19. - Mátrafüred-Sástó         Megjelent: augusztus 09. csütörtök 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Skiltron, Lux Perpetua @ 2018. augusztus 17. - Supersonic - Blue Hell & KVLT         Megjelent: augusztus 09. csütörtök 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Sasquatch @ 2018. október 23. - Dürer Kert

Megjelent: augusztus 09. csütörtök 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A 10 éves Dürer Kert és az Emptiness Booking elhozza október 23-án a Los Angeles-i Sasquatch-t. A vintage rock banda társa a budapesti Grizzly és a kecskeméti Witch Bone Garden lesz!


 Zord Rocktábor @ 2018. augusztus 11. - MetalPit, Miskolc         Megjelent: augusztus 09. csütörtök 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Hobo – Volt egyszer egy Ifipark @ 2018. augusztus 11. - Várkert Bazár         Megjelent: augusztus 08. szerda 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

A Perfect Circle - Eat The Elephant (2018)
Már jó ideje feltámadt, de lemezt csak most ad ki az A Perfect Circle! Utoljára 2004-ben volt példa rá, hogy a Tool-frontember Maynard James Keenan

Tovább...
Omega, Karthago @ 2018. április 28. - Tokaj
Tokaj idén új fesztivállal jelentkezett, na nem olyan nagyszabásúval, csak egy kis egy színpados városi rendezvénnyel, amely a Halas-Boros Fesztivál és

Tovább...
Amorphis - Queen Of Time (2018)
A finnországi Helsinki-ben, 1990-ben alakult Amorphis elkészítette a sorban a 13. dallamokban, folkban és extrém megoldásokban progresszívan úszó heavy-doom metál lemezét Queen Of

Tovább...
Kamelot - The Shadow Theory (2018)
Az 1991-ben, a floridai Tampá-ban alakult prog-power metálos Kamelot tizenkettedik sorlemeze a most megjelenő The Shadow Theory, ami a 2015-ös Haven-t követi - amiről kétszer is

Tovább...
Sex Action - Sex Action I. (1992, remaster 2018, info)
A Record Store Day 2018 napjára egy igazi meglepetést is tartogattak! A rock rajongók és a lemezgyűjtők régi vágya teljesül azzal, hogy ismét

Tovább...
Koncertek 2018. augusztus 18. és 2018. szeptember 03. között: