Iron Maiden - Dance Of Death (2003, EMI)

Megjelent: 2003. szeptember 27. szombat 04:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: Headbanger MetalNews

Három év telt el a 2000-es nagy comeback, a Brave New Word lemez megjelenése óta. Akkor újra Bruce Dickinson ragadta magához a frontember pozícióját a Maidenben, sőt Adrian Smith gitáros visszatérésével három főre nőtt a hathúrbűvészek száma a bandában. Hihetetlen módon az egész reunionnak még a távozó Blaze Bailey énekes is nyertese lett, hiszen azóta felépítette saját zenekarát, ahol az ő hangjára szabott dalokkal szerez kellemes perceket a fémhívőknek. RAMMSTEIN: részletek az új DVD-ről                        Megjelent: 2003. szeptember 27. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Mahasz TOP 40 (2003. 09. 16. - 2003. 09. 22.)                        Megjelent: 2003. szeptember 26. péntek 12:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 The Sleepy Gathering                        Megjelent: 2003. szeptember 26. péntek 00:58:35
Szerző: balp
 Hírek 


 BEATALLICA                        Megjelent: 2003. szeptember 26. péntek 00:56:18
Szerző: balp
 Hírek 

 Queen: új album?                        Megjelent: 2003. szeptember 26. péntek 00:53:25
Szerző: balp
 Hírek 

 Hallgass bele néhány új dalba: Six Feet Under

Megjelent: 2003. szeptember 26. péntek 00:00
Szerző: pjuan
 Aktuális 
Hallgass bele az Six Feet Under új lemezének, aminek a Bringer Of Blood (CD + Bonus DVD.) Megjelenés: 2003. 09. 23 (Amerikában).

 Virgin One 2003: Demo

Megjelent: 2003. szeptember 25. csütörtök 03:02:01
Szerző: kicsi
 Demók 
Na, amikor meghallottam az 1. számot (Zuhanok) megelőző intro-t, leestem a székről. Aztán csalódnom kellett, mert bejött a szokásos „magyar” hangzás. Azért nem szeretnék senkit megijeszteni. Ez egy nagyon jól megszólaló Demo. Csak nem szabad berakni egy külföldi anyag után! :)


 EX-WARLOCK gitáros váltotta fel DEROSSO-t a DOKKEN-ben!                        Megjelent: 2003. szeptember 25. csütörtök 00:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Pokolgép történelem (1980-2001)

Megjelent: 2003. szeptember 25. csütörtök 00:00
Szerző: pjuan
 Cikkek 

1980-1986 - Sok-sok évvel ez előtt, egy messzi, messzi galaxisban, Kukovecz Gábor, Varga "Pepe" Tibor, valamint Paksi Endre együtt zenéltek egy amatőr formációban, ahonnan együtt vonultak katonának is. A leszerelés után már komoly szándékkal folytatták, dobosok tucatjait fogyasztva. Koncertjeik is voltak, melynek rendszeres látogatója volt az akkor még teljesen ismeretlen Kalapács Józsi. Az egyik buli után végül odasétált a csapathoz, mondván , szívesen énekelne a zenekarban. Amerikai sikersztorihoz hasonlóan a közönségből érkezett énekes azóta maga is legendás alakja a hazai rock életnek. "Kalács" érkezése felkavarta az állóvizet, többek közt mert magával hozta ugyancsak énekes barátját, Németh Lacit. Józsi "hivatalosan" 82-ben lett a zenekar tagja, ami akkora már nyolctagúra bővült. Szükség is volt a legénységre, mivel számaikat teátrális látvánnyal párosították. Például, Ave Cézár című dalukhoz egyikőjük Cézár jelmezét öltötte magára. Intróként már akkor, az azóta is gyakran alkalmazott Orf: Carmina Burana-ja szolgált. Kukovecz Gábor akkori beceneve a Hóhér is jelmezének volt köszönhető. Kalács és Németh Józsi párducmintás bőrmellényben hirdette az igét olyan dalokban, mint a Cirkusz és Rács, vagy a Gladiátorok. Mivel Gábor a Prognózisos Vörös Pistinél is tanult gitározni, fel is léptek előttük. Vörös is csak akkor illetődött meg, mikor az öltözőben a maszkokat húzták fel. Ekkor már a Pokolgép nevet használták, aminek Vörös Pisti azonnali megváltoztatását javasolta. Az eredeti elképzelés Kommandó volt, de kiderült, hogy ezen a néven már másik banda is fut, így az akkori dobos, Neográdi Dezső javaslatára a Pokolgép nevet vették fel...


 Stílusok: Experimental Rock

Megjelent: 2003. szeptember 24. szerda 10:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 
Az allmusic.com felsorolásával lehet vitatkozni. Tekinthetjük a felsorolást vitaindítónak is.

Forrás: allmusic.com

 2003. november 4-én jelenik meg a P.O.D. új lemeze

Megjelent: 2003. szeptember 24. szerda 10:00
Szerző: o-porat
 Aktuális 
címe: "Payable On Death" címmel. Az első single a "You Will" c. számból készül. Belehallgatáshoz kattints a számokra:

 DALRIADA

Megjelent: 2003. szeptember 24. szerda 08:27:54
Szerző: o-porat
 Aktuális 
A soproni,ssúlyos folk-metal hatosfogat nekilátott rögzíteni első komoly anyagát!!!

 ALICE COOPER új albuma 4 különböző borítóval jelenik meg...                        Megjelent: 2003. szeptember 24. szerda 00:00
Szerző: o-porat
 Hírek 


Összesen 89.881.074 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Hopika - Mindaz Mi Belülrõl Jött

Megjelent: 2003. szeptember 24. szerda 00:00
Szerző: pjuan
 Demók 
A zene: Mostanában sok demo-t hallgatok. Szeretem a feltörekvő zenekarok zenéit hallgatni. Azt gondolom ezek a "kezdő" zenekarok lesznek 10 év múlva azok, akik meghatározzák itthon a műfajt. Amikor megérkezett a cd elsőként a borítójával sikerült csak megismerkenem. Elég jól sikerült. Aztán jöhetett a zene. Van ezekben a fiatal bandákban valami. Elsőnek: őszinték. Másodiknak: még harapnak. Harmadikként: tudják, hogy még fejlődniük kell. Ez mind a Hopikára is igaz. Megkaptam tőlük a demojukról és a lemezükről szóló, (ezaz) eddig megjelent kritikákat.

 LIMP BIZKIT - RESULTS MAY VARY - limitált DVD-s változat                        Megjelent: 2003. szeptember 23. kedd 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Mantra Porno - Ganja police (2003)

Megjelent: 2003. szeptember 23. kedd 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Vegyünk egy bandát, akinek a zenéje kellően illik a jelenlegi nemzetközi trendbe. Massive Attack, Morcheeba, Nine Inch Nails, Portishead, Moby vezeti az underground zenei listákat, meg a nem annyira földalatti listákat is. Ez a tény hazánkban senkit nem dob fel. Kishazánkban ezek a zenekarok csak a szigeten jelentenek fellépőt, de a lemezeik továbbra sem vezetik a Mahasz listáit. Lehet, hogy ennek így kell lennie, mert zenei hallás+ ilyenek terén, körülbelül a béka segge alatt vagyunk, amit köszönhetünk a remek énekzene oktatásnak is, meg a remek közüzemi médiáknak is. Úgy gondolom, hogy ez társadalmi probléma, és miért írtam pont ide?


 Aerosmith - biográfia

Megjelent: 2003. szeptember 23. kedd 00:00
Szerző: pjuan
 Cikkek 

A kezdetben hagyományos rhythm and blues zenét játszó együttest Steven Tyler énekes és Joe Perry alapította 1970-ben, de csak három évvel később jelent meg a bemutatkozó albumuk, mely a zenekar nevét viselte. A Toys In The Attic című albumukat a kritika a hetvenes évek közepének egyik kiemelkedő alkotásaként tartja számon, a lemez két évig nem került le a Billboard százas listájáról, és tartalmazott egy slágert is (Walk This Way).


 Stílusok: Neo-Prog

Megjelent: 2003. szeptember 22. hétfő 10:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 
Az allmusic.com felsorolásával lehet vitatkozni. Tekinthetjük a felsorolást vitaindítónak is.

Forrás: allmusic.com

 Dave Gahan - Andy Fletcher                        Megjelent: 2003. szeptember 22. hétfő 00:00
Szerző: o-porat
 Hírek 


Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Michael Vescera Project - The Altar (2003)

Megjelent: 2003. szeptember 22. hétfő 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mike szólólemeze ez, őt az Obsession, Loudness, Yngwie Malmsteen zenekarokból lehet ismerni, és egy igazi melodikus hard rock/heavy metal lemezt készített, így harmadik MVP lemezként. Előző munkái (Windows - 97, Animation – 99) nem voltak ennyire jók. Itt viszont a segítségére siető muzsikusok listája (lásd fentebb) olyan magasra tették a mércét, hogy nehéz volt még neki is átugrania. Mármint a minőségi mércét. Végülis sikerült. Csak ki fogja ezt észrevenni? Publicitása a lemeznek nem nagyon van.

Természetesen nem rugaszkodott Mike el az eddig sikeresebbnek mondható műfajoktól. A korábbi, főleg a Malmsteen-es idők mély hatással voltak a zenészi tevékenységére. Így, akik az ott eltöltött időkben szerették meg a hangját, azok most nem fognak csalódni. A zenéről pedig egy remek csodacsapat gondoskodik, minden dalban szinte mások, de ők is rányomják a bélyegüket a lemezre. Ugye nem kell mondanom ki az a Roland Grapow például. Remélhetőleg mindenki tudja, hogy milyen zenei kvalitásokkal rendelkezik.


 Kalapács, Superbutt, Szeg, Skizodigital, Last In Line, Shutdown - Debrecen

Megjelent: 2003. szeptember 21. vasárnap 09:40:54
Szerző: a-szz
 Koncertbeszámolók 
A Lovarda minden szeptember közepén nagyszabású heavy metal fesztivállal nyitja hagyományosan az évadot, nem volt ez másként idén sem. Ezúttal a hangzatos Kalapács-Szeg páros jelentette a 'húzóneveket', de nem szabad megfeledkezni a Superbuttról sem.

 Alice Cooper - biográfia

Megjelent: 2003. szeptember 21. vasárnap 00:00
Szerző: pjuan
 Cikkek 

"Alice csodaországban - vagy a rémségek piciny házában"

Elsõ együttesét 1965-ben alakította Phoenix-ben, elõbb Earwings, majd Spiders néven. Ekkor még nagyrészt a Who, a Rolling Stones és a Kinks dalait játszották, de fokozatosan saját számokat is kezdtek írni. Nevük rövidesen Nazz-ra, majd (az énekesé és a zenekaré egyaránt) Alice Cooperre változott.


 Papa Roach ''new''lemez...                        Megjelent: 2003. szeptember 21. vasárnap 00:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Limpbizkit Video                        Megjelent: 2003. szeptember 20. szombat 18:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Relikvia - Ismeretlen földeken

Megjelent: 2003. szeptember 20. szombat 14:15:49
Szerző: a-szz
 Lemezismertetők 
A 2000-ben alakult nyiregyházi Relikvia zenekar két demó elkészítése után idén jutott el első albumának kiadásáig. A csapat fejlődését lényegében a kezdetektől fogva követhetem, hiszen emlékeim szerint 2000 végén lehetett az első debreceni koncertjük, amit magam is láttam. Emlékszem, már ezen a koncerten éreztem valami különleges, elgondolkodtató, szomorkás de mégis szép hangulatot a muzsikájukban: egyéni atmoszférát tudtak már akkor is teremteni, egyébként (talán a feldolgozás miatt) a Moonspell nevét jegyeztem meg magamnak velük kapcsolatban. Azóta természetesen folyamatosan fejlődött, vált egyre egyénibbé a csapat muzsikája. Amit viszont minden egyes koncertjük láttán leszűrhettem magamnak: ez bizony hangulatzene, amit nem mindig képes átélni, átérezni az ember, a megfelelő hangulatban viszont nagyon is.

 Morfium: Préda

Megjelent: 2003. szeptember 20. szombat 14:13:35
Szerző: a-szz
 Demók 
A jászárokszállási Morfium zenekar idén immár második demóját adta ki idén, Préda címmel. A kiadvány külsőre is igényességet mutat: szines nyomdai borító, stb., amiről minden komoly hozzáállású demós zenekar példát vehet.

 SUNSCREEN - demo

Megjelent: 2003. szeptember 20. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Demók 
Amikor elsőnek váltottunk levelet Pacskával halál szimpatikus volt a srác. Bevallom, hogy az önbizalma fogott meg, egymásra találtunk, mert önbizalomból és egoizmusból nekem sem kell a szomszédhoz fordulnom segítségért. Akkor a zene másodlagos volt, bár lejött a profizmus.

 Fürgerókalábak: HANGVERSENYEINK         Megjelent: 2003. szeptember 19. péntek 18:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Mötley Crüe - Visszapillantó BOX Szet                        Megjelent: 2003. szeptember 19. péntek 10:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

          

Ajánló

Ez is érdekelhet

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)
A bonobók konfliktusaikat nem agresszíven, hanem szexszel oldják fel (forrás: Wikipédia). A Majmok bolygója óta sejtettem, hogy a csimpánzok néha többre képesek, mint

Tovább...
Rusted Peace - interjú Ragályi Pál énekes-gitárossal (2017)
Az egri Rusted Peace zenekar a 2007-ben alakult Panzer Division hamvaiból éledt újjá. Az énekes Ragályi Pállal beszélgettünk, hogy

Tovább...
Taurus - biztató indulás? (Magyar Ifjúság, 1972)
Ha van ellentmondásosan megítélt együttes R. B. Kapitány pályáján, akkor az a Taurus. Van, aki szerint ez volt az a zenekar, amelyben

Tovább...
Pulzus 38 - 1983 október - Kicsinyes bosszú?
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV egyetlen

Tovább...
Rock Fesztivál - jó az öreg a háznál (2017)
Az újságíró másképp látja a dolgokat, mint a rajongó, hiszen mindkettőnek más a feladata. Kritikus szemmel kell megírni észrevételeinket

Tovább...
Koncertek 2017. október 19. és 2017. november 04. között:

Klipmánia