×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 DEFTONES - Deftones (2003)

Megjelent: 2003. július 17. csütörtök 00:14:16
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Korn és a Limp Bizkit mellett a Deftones a NU metál egyik legnagyobb követője. Sikereiket elsősorban az államokban érik el, Európa csak figyeli, hogy mit is kap tőlük. Lemezeik elsősorban ott fogynak, és igazán mi itthon fel sem foghatjuk, hogy mekkora sztárok, hogy adhatnak el milliós példányszámokban lemezeket. Merthogy ez talán a három nagy banda között a legelvontabb. A leg-depressziósabb és a leginkább nyugtalanítóan depressziós. Queensryche - Tribe (2003)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 18:07:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A queensryche-nak van mit jóvá tenni. Sok hír érkezett mostanában a zenekar tájékáról. Talán a legfontosabb hír volt, hogy CHRIS DEGARMO valamilyen formában, de közreműködik a TRIBE-on, vagy még a zenekar tagja is? Később érkezett a hír, hogy az államokban indul egy közös Dream Theater – Queensryche turné, bemutatandó ezt a lemezt. Vagyis beindult a marketing háború a Queensryche mellett. Közben sok pletyka keringett, de az lassan világossá válik, hogy az új lemez enyhe visszakanyarodás önmagukhoz.


 Type O' Negative - Life Is Killing Me

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 17:53:03
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
A Type O' Negative idén végre ismét új albummal jelentkezett. Ők az a fajta zenekar, akik nem munkáik mennyiségére - hiszen legutóbb 4 éve adtak ki sorlemezt - hanem inkább minőségére helyezik a hangsúlyt. Amikor ugyanis albumot adnak ki, akkor általában hosszú, és mégis minden másodpercében igényes művekkel állnak elő.

 Gorgoroth - Twilight Of The Idols (2003)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 17:52:10
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A norvég Gorgoroth része a black metal műfaj úgynevezett "elitjének", annak az underground körnek, akik a norvég színtér felbukkanásának szinte kezdete óta képviselik a műfajt. Viszonylag rendszeresen adják ki lemezeiket, melyek színvonala nem egységes; de számomra semmiképpen nem helyezik a kedvenc black zenekaraim közé őket, annak ellenére, hogy vannak tetszetős momentumok zenéjükben. A bandának mindenképpen komoly kultusza van a stílus igaz híveinek körében; és élő fellépéseik sem túl gyakoriak, ellentmondásosak arról a néhány koncertjükről is a visszajelzések. (Ennek tükrében különösen érdekes esemény lesz, hogy szeptember 6-án Budapesten is megtekinthetjük őket.) Viszont mindenképpen becsülöm őket hozzáállásukért, hiszen muzsikájuk minden kommersz momentumot nélkülöz... Dead Soul Tribe - Murder Of Crows (2003)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 17:50:42
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Dead Soul Tribe tavaly kiadott első lemeze igazi zenei csemege volt a progresszív metalzenék kedvelőinek. Főként az egykori Pscyhotic Waltz zenekar rajongóinak, hiszen a legendás csapat énekese tért vissza. Igaz, ezúttal a Devon Graves nevet viseli. Az a lemez Devon régi zenekaránál valamivel elszállósabb, egyben kissé talán modernebb zenét tartalmazott, de egy igazi egyéniség jellegzetes ízét érezni lehet minden munkáján, és ezen lemez esetében ez fokozottan érvényesült. Különösen nagy élményt jelentett a zenekar tavalyi Summer Rocks fesztiválos fellépése is számomra, annak ellenére, hogy a korai időpont és a nagy meleg miatt nem voltak ideálisak a körülmények. Nagyon sajnáltam hát, hogy nem tudtam jelen lenni a banda nemrégiben lezajlott Mega Pub-os koncertjén; viszont az új lemez mindenért kárpótol. - Szilasi Zoltán írása


 30 éves a QUEEN első lemeze (2003)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 12:13:37
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
1973

A klasszikus Black Sabbath felállás virágkorát éli, és az év első felében a Vol.4. lemezzel turnézik Európában, ősszel pedig a decemberben megjelenő Sabbath Bloody Sabbath albumon dolgozik.

A Led Zeppelin is az ötödik albumánál tart (Houses Of The Holy), és a zenekarról szóló, 1975-ben a mozikba kerülő The Song Remains The Same filmet is ebben az évben forgatják.

A Gillan/Blackmore/Glover/Lord/Paice felállású Deep Purple szintén a legjobb formájában van, az előző évi Machine Head album Smoke On The Water dala igazi rocksláger, és ebben az évben adják ki a híres Made in Japan koncertalbumot. - Ary írása


 Voivod - Egy hosszú beszélgetés Jason Newsteddel (2. rész)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 01:02
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by Scott Alisoglu @ live4metal.com

Kíváncsi lennék néhány dalra az új lemezről: Gasmask Revival és Les Cigars Yolants. Ezek miről szólnak?

A Les Cigars Yolants repülű szivarokat jelent. Ez onnan jött... – ah, minden titkot kiadok (haha) – amikor először játszottuk azt a riffet, úgy szólt, mit John Bonham dobjai a Led Zeppelinben. Nagyon király, régi Led Zep íze van. Azonnal erre gondoltam, azt gondoltam, hogy szóljon a repülő szivarokról, és rögtön elkezdtünk űrhajókról, ufókról beszélgetni, amik úgy néznek ki, mint a repülő szivarok. Aztán a marihuána legalizálásáról alkotott véleményünket is beleírtuk. Ez a mi választásunk, ha valamit elhatározunk, akkor együtt csináljuk végig, akármilyen nehéz is. Valamit tenni kell vele, mert "felrepít". A repülő szivar a legjobb elnevezés az ufóra is. Innen indult az egész, hogy legyen egy kis rejtett utalás is, ki ne vesszenek a Voivodból az űrlények. Aztán kapcsolatba hozható a mi repülő szivarjainkkal is, amik az űrbe juttatnak minket.


 Voivod - Egy hosszú beszélgetés Jason Newsteddel (1. rész)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:56:48
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by Scott Alisoglu @ live4metal.com

Mit mondanál Jason Newstedról? A srác a Metal Blade kiadó művészeként kezdte a pályát a Flotsam And Jetsamban, továbblépett, hogy a világ talán legsikeresebb metal zenekarában, a Metallicában játsszon és most a Voivod tagja, ami elég ironikus, hiszen ők is a Metal Blade-től indultak. Jason basszusjátékával jelenteti meg 13. lemezét a Voivod március 4-én. Hosszú bevezető helyett inkább ugorjunk neki a hosszú interjúnak... Symphony X: interjú Michael Romeo-val

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:48:36
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by CrashTest (www.metal-rules.com)

A Symphony X kítűnő minőségű, neoklasszikus, progresszív metalt nyomat 1994 óta, amikor a zenekar vezetője és gitárosa Michael Romeo egyesítette erejét a billentyűs Michael Pinellaval, a basszusgitáros Tom Millerrel, a dobos Jason Rulloval és az énekes Rod Tylerrel. Tyler alig egy év után kiszállt, és a zenekar az igen tehetséges Russel Allent igazolta a megüresedett helyre. Kifizetődő húzás volt, a zenekar számára igazán értékes momentumok következtek. Szakmailag elismert albumokat jelentetnek meg, és az elmúlt néhány évben sikerült egy Észak-Amerikára vonatkozó terjesztési szerződést is tető alá hozniuk. Michael LePond basszusgitáros 1998-ban csatlakozott, kiteljesítve ezzel a mai napig érintetlen felállást. Jelenleg Amerikában turnéznak a Blind Guardian társaságában, akik szeretnék ismertté tenni a nevüket a világnak ezen a táján is. A csapat hatodik stúdiólemezét jelentette meg THE ODYSSEY címmel november 5-én (van még egy koncert és egy válogatás lemezük). November végén lehetőségem volt szót váltani Michael Romeo-val Austinban (Texas) egy buli előtt.


 E-mail interjú Cselőtei Lászlóval és Lénárd Lászlóval!

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:29:24
Szerző: pjuan
 Interjúk 

Szeretnék bemutatni nektek 2 olyan Lászlót, akit egyetlen rockernek sem kell bemutatni, mindenki ismeretlen ismerősként köszöntheti Cselőtei Lászlót és Lénárd Lászlót. Kicsit utazzunk az időben. 1986. novembert írunk. Még javában bomlik a szocializmus, PC is csak a ködös távolban látszik, az élet, a HT1080Z iskola-számítógép és a Komodor64 körül forog. Valamikor ekkor jelenik meg az “Első magyar hard rock és heavy metal magazin”, a Metallica Hungarica, fekete-fehér “hobbi kiadványként”, 200 példányban. Aztán 2 év, és sok munka után kerültetek a REFORM Lap és Könyvkiadó RT-hez? Hogyan jött létre az első 30.000 példányszámú, színes lap? Biztosan felejthetetlen emlék, és sztori!


 Night Of Doom - Debrecen, Új Vigadó, 2003. május 3.

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:24:56
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 
Igazi underground megmozdulásnak lehettünk tanúi az Új Vigadóban, amint több egyelőre kevésbé ismert, de nagyon színvonalas zenét játszó metal csapat egy kisebb fesztivál keretein belül lépett fel ezen az estén. Magam nagyon kedvelem az ilyen megmozdulásokat, szerintem igen különleges hangulattal bíró koncertek ezek.


 Pokolgép, Armageddon, Chrysos Calva @ Lovarda, 030131

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:22:18
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

- Debrecen, Lovarda, 2003.01.31.

Az idei év első nagy Metal koncertjét városunkban az idén 20 éves Pokolgép adta. Ehhez képest bár kissé szerényebb volt az érdeklődés az általam vártnál, azért nagyon jó hangulatban telt az este.


 Without Face - Astronomicon (2002)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:20:08
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ugyan a Without Face második albuma már nyár közepén jelent meg, azóta sem tudott huzamosabb időre eltávolodni a CD a lejátszómtól, úgyhogy most is aktuálisnak érzem felhívni a figyelmet erre a nagyszerű alkotásra. Talán sokan tudják, hogy a veszprémi csapat új lemezét a legendás angol Earache kiadó adta ki, és a zenekar mostanában külföldön tartózkodik, intenzíven koncertezik Európa-szerte. Ez az album valóban bizakodásra ad okot, hiszen zenéjük rendkívül egyéni és színvonalas...


 Stratovarius: Ősi elemek és Brazília

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:14:26
Szerző: pjuan
 Interjúk 
interjú Timo Kotipelto énekessel
by Marcos Cardoso & Charles Dalla @ Planet Metal
2002, novemberÖsszesen 93.122.420 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Watch My Dying - Húsmágnes EP

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:04:40
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

a dalok: Terápia rezisztens - 0:40
Szájzár - 6:55
Eredeti testforma - 6:13
Jelennemlét - 1:20
Yang - 5:24
Húsmágnes - 7:04

a zenekar:
Veres Gábor ének
Eszenyi Imre basszusgitár
Bordás Zoltán dob
Maros László gitár, effektek.


 Stagediving 2003 Festival Tour - Debrecen, Lovarda, 2003. március 21.

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:02:08
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 
A Stagediving 2003 egy profin megszervezett, több zenekart felvonultató fesztiválturné, ami ezúttal debreceni állomásához érkezett. Nem is meglepő, hogy itt is megrendezésre került az esemény, hiszen több debreceni banda is részt vesz a turné egészén (Replika, Szeg); a fellépők nagy többségét egyébként is komoly gyakorisággal lehet látni városunkban játszani.


 Dying Wish, Vale Of Tears, Autumn Twilight, Chaos Of Disorder

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:57:09
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

- Debrecen, Új Vigadó Rock klub, 2003. 03. 29.

Példaértékű az az összefogás, ahogyan a Dying Wish más hasonló zenekarokkal szoros kapcsolatot tart fenn, és így segítik egymást és turnéznak együtt a csapatok. Ennek eredménye ez a közös turné is régi barátaikkal, a Vale Of Tears-el; az Autumn Twilight és a Chaos Of Disorder kíséretében.

A koncertet a nyiregyházi Autumn Twilight nyitotta, akik női énekkel előadott gótikus metalt játszanak. Hazánkban ez a vonal igen erős (lásd Without Face, Ideas, vagy a sajnálatosan már nem létező Evensong), így nem tudom őket az ország legjobbjai közé sorolni, ettől függetlenül ez is egy jó kis banda és ezúttal is jó koncertet adtak.


 Summer Rocks 2003, második nap

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:53:47
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

ANTHRAX, NIGHTWISH, CHILDREN OF BODOM, CASKET GARDEN
2003. június 5., PeCsa szabadtér

Az előző esti Maiden buli fáradtságával és egy üveg ájsztível érkeztem a PeCsához csütörtök délután. Az italomat persze nem vihettem be (okos rendezők), meg kellett inni a bejáratnál, ha nem akartam egyszerűen eldobni az egészet. Később, persze arany árban, már a büféből csillapíthatta mindenki a tikkasztó hőség, és a testmozgás okozta folyadékvesztés pótlását.

Amikor öt óra tájban beléptem a PeCsa szabadtérre a Casket Garden már a színpadon süvöltött. Elég tompa voltam még (bocs fiúk), így inkább a főbejárathoz, a butiksorra sétáltam. A büfék és a szokásos CD pult mellett éppen a Nightwish dedikált egy dobogón, fekete asztal mögött. Nem vagyok a csapat nagy rajongója, ezért csak kíváncsiságból mentem közelebb, hogy a rács mögül megnézzem őket. Tarja, az énekesnő, élőben sokkal, de sokkal szebb, mint bármilyen fényképen. Ahogy minden egyes emberre rámosolygott, aki elé került... Tündér. Gyorsan lecsekkoltam, hogy az Anthrax dedikálás fél hatkor lesz, és visszasétáltam a színpadhoz, ahol időközben a Casket Garden befejezte ténykedését, és már a Bodom cuccait pakolták fel. Amíg a roadok szorgoskodtak, addig én az embereket figyeltem. Rengeteg volt a tizen-x éves, legtöbben Nightwish és Bodom pólókban. A kiscsajok persze feketére kihúzott szemekkel, gótikus freskóként virítottak. Néhány hazai zenész is feltűnt a tömegben.


 Summer Rocks 2003, első nap: Iron Maiden koncertje

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:49:17
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

2003. június 4., Kisstadion

Az előzenekarokról nem tudok nyilatkozni, mivel a Maiden kezdése előtt tíz perccel érkeztem a helyszínre, de nem hiszem, hogy valami bepótolhatatlanról maradtam volna le. (Talán csak a Stray esetében, de őszintén szólva nem voltam kíváncsi rájuk.) Nekem ez a nap csak az Iron Maidenről szólt.


 Interjúnk a Doomsday zenekarral.

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:37:49
Szerző: pjuan
 Interjúk 
Hello Doomsday! Először is gratulálni szeretnék: a hozzám most eljuttatott 2001-es albumotok olyan igényes mind a borító, mind a zene és hangzás terén, amire őszintén szólva nem számítottam egy viszonylag kevéssé ismert zenekartól. Mondanátok pár szót az előzményekről azok számára, akik most hallanak először a Doomsday-ről?Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Katatonia - Viva Emptiness

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:34:33
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Katatonia zenekart a Metal zene kedvelői régóta a bánatos, fájdalmas, sötét zene megtestesítőjeként ismerhették. Legkorábbi munkáikkal kapcsolatban legtöbben a korai Paradise Lostot emlegették, bár szerintem annál jóval mélyebb és sötétebb zene volt az, amire talán még a black metal vonal is hatással lehetett. Ez utóbbi megállapítás már nem volt igaz egyik legjobb lemezükre, az 1996-os Brave Murder Day -re (de már az 1994-es Dance Of December Souls -on is háttérbe szorultak a blackes hatások); ami szintén a legmélyebb fájdalmakat hordozta magában olyan szinvonalú zenével megfestve, amire kevesen képesek. Jonas Renske énekes a hörgős témákat ezen a lemezen már nem vállalta, azt vendégként az Opethből Mikael Akerfeldt énekelte fel. Ez után a mestermű után komoly váltás következett, a Discouraged Ones sokkal nyugodtabb zenét rejtett, már a hörgést teljesen elhagyták, a zene viszont talán minden addiginál szomorúbb, fájdalmasabb volt. Véleményem szerint legjobb művük volt ez, ilyen mélységű zenét nagyon ritkán hallani. Kedvenc albumaim között a helye. Az azóta megjelent két lemezen (Tonight's Decision, Last Fear Gone Down) is ezt a vonalat vitték tovább, azonban ezen művek már sokkal kevésbé voltak mélyek és szomorúak, azt is mondhatnám, hogy egyre befogadhatóbbá váltak. Ezzel együtt nagyon színvonalas albumok ezek is.


 Overkill - Vörös és fekete célkereszt (interjú Blitzzel)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:31:02
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by Scott Alisoglu @ live4metal.com

Bobby ’Blitz’ Ellsworth a harmadik évtizedbe lépett zenekarával az Overkill-lel és nem látszik, hogy lassítani akarnának. A srácot fűti a lelkesedés, árad belőle a jókedv és a nevetés. Bármilyen kérdésed van, felel rá; semmi határozatlanság. A Killbox 13 című új lemez egy óriási élő albumot/DVD-t (Wrecking Everything Live) és egy zúzós stúdióteljesítményt (Bloodletting) követően jelent meg. Jó olvasást metalfejek!


 Opeth - Damnation

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:21:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Tavaly novemberben jelent meg az Opeth legutóbbi albuma, a zseniális Deliverance; és ekkor már tudhattuk, hogy tulajdonképpen egy két részes mű első fele volt ez, a folytatás pedig mostanáig váratott magára. Az előző lemez nagyszerűségét hallván még ez a pár hónapos várakozás is igen hosszúnak tűnt, amit csak annak megemésztéséhez szükséges rengeteg hallgatás enyhített. Biztos lehetett benne az ember, hogy a zenekar újabb mesterművet fog letenni az asztalra, ahogyan az már eddigi hat lemeze alkalmával mindig megtörtént; most azonban valami különlegeset, valami egészen mást ígértek, és ezt be is váltották.


 OSI Prog-rock stratégák (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:18:09
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by David Perri @ DigitalMetal.com

Az örök balfácán meséje a rockban, azokról a bandákról szól, akik igazán megérdemelnék a tömegek figyelmét és megbecsülését, de ritka eset, hogy elérik ezt a felsőbb státuszt. A listányi csapat között, akiknek már kijárna egy méretes siker, találjuk a Fates Warning, a Dream Theater és a Chroma Key zenekarokat. Habár az említett három banda markánsan különbözik egymástól, az őket alkotó zenészek professzionálisak és, ami a legfontosabb, saját egyéniséggel rendelkeznek. Így a világ prog-fanatikusainak legnagyobb örömére Jim Matheos (Fates Warning), Mike Portnoy (Dream Theater) és Kevin Moore (Chroma Key) összeálltak, hogy megalakítsák az OSI nevű új bandát. Az OSI, amennyire lehetséges, szembeszáll az elvárásokkal, hiszen nem található meg a felvételen a Fates Warningra és a Dream Theaterre jellemző technikai virtuozitás, míg Moore tárgyilagos, morózus természetének megrögzöttsége központi helyet foglal el, Matheos ellentétes hatású gitárjátékával szemben. Tulajdonképpen az OSI olyan albumot rakott össze, ami újraértelmezi a progresszív zenét, mindvégig folyamatos párbeszédet kezdeményezve a zenekar és a hallgató között, ami semmi másról nem szól, mint a zene intenzitásáról. Egy derűs és láthatóan magabiztos Kevin Moore-ral beszélgettünk az OSI debütáló anyagáról, az Office of Strategic Influence lemezről, és a Chroma Key jövőjéről.


 Opeth - Deliverance

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:04:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Aki ismeri az Opeth zenekart, annak talán kár is bármit mondani. Tudhatja ugyanis hogy ők mindig zseniális műveket adnak ki kezük közül. Az ő lemezeik nem egy-két meghallgatás, hanem hosszú, elmélyült ismerkedés után fedik fel minden titkukat, de már elsőre megérzi a hallgató azt a fantasztikus érzelmi töltetet, szépséget és erőt amit ez a zene ad. Jómagam pár hete ismerkedem legújabb művükkel, és bár nem állítom, hogy már teljesen befogadtam, azt biztosan mondhatom: ismét sikerült felülmúlniuk saját magukat, a Deliverancenek is legjobb lemezeik közt a helye.


 Nemesis - Terra Incognita

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:03
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 


Komoly várakozással tekintettem a hazai progresszív metal egyik élcsapatának, a Nemesisnek legújabb műve elé. Első két albumuk ugyanis nemcsak a hazai, de az egész prog. metal életben a számomra legkedvesebb alkotások között van. Azóta viszont a zenekar egy része lecserélődött, és az új felállást még csak egy igen jól sikerült, de főként újravett régi számokat tartalmazó promóciós anyagon hallottam, élőben sem sikerült még elcsípni, az igazi bemutatkozásuk ez a lemez. Úgy érzem, méltó módon sikerült folytatnia a zenekarnak munkásságát.

 MOZART! - musical a Budapesti Operettszínházban

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:50:16
Szerző: pjuan
 Kultúra 


Múlt szombaton volt szerencsém megnézni a MOZART! című musicalt az Operettszínházban. Hatalmas az érdeklődés a darab iránt (mi is már két hónappal korábban megvettük a jegyet) és a látottak/halottak tökéletesen igazolták a várakozásokat.


 Marduk - World Funeral

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:38:06
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A svéd Marduk ma a black metal vonal egyik legnépszerűbb csapata. A zenekar már a 90-es évek eleje óta működik (igaz, rengeteg tagcsere történt azóta) és tart ki a stílus mellett, és több igen jól sikerült lemezt is tett le az évek alatt az asztalra. Igy a korai időszakból az Opus Nocturne volt szerintem a legjobban sikerült darab, sok hangulatos tételt tartalmazott a 98-as Nightwing is, személyes kedvencem pedig a legutóbbi La Grande Danse Macabre.

 Opeth: interjú Peter Lindgren-nel

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:33:44
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by Keith McDonald (Metal-Rules.com)


A death metal úttörői közé számító Opeth egy jóval aggresszívebb, epikus részekkel teli brutális ajándékkal, a Koch Records gondozásában megjelent Deliverance albummal tért vissza. Ezen az anyagon (a Koch/MFN égisze alatt a második, összességében a hatodik nagylemez) a svédek tovább tágítják zenei horizontjukat. A közönség által nagyon jól fogadott Blackwater Park után az Opeth visszatért death metal gyökereihez. A stockholmi metal színtéren 1990-ben történő felbukkanásuk óta elismerést vívott ki magának a csapat. Lehetőségem volt találkozni New Yorkban Peter Lindgrennel gitárossal, aki a zenekarról és a legújabb metal mesterműről mesélt.


 Kamelot: interjú Roy Khan énekessel

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:23:12
Szerző: pjuan
 Interjúk 


by EvilG @ metal-rules.com


Kezdjük az új albummal, az Epicával. Csak azt akarom mondani, hogy eddig ez a kedvenc Kamelot lemezem, és tök jó! Igazán óriási munkát végeztetek!

”Oh, köszi szépen!”

Mit gondolsz, hogy tud ennyire termékeny, mégis kreatív lenni a csapat, és majdnem minden évben egy új anyaggal meglepni a rajongókat?

”Hm, nem tudom. Annyi biztos, hogy a magunk számára próbáljuk érdekessé tenni a dolgot. Mindig új kihívásokat keresünk, új dolgokat építünk be, és ez teszi számunkra izgalmassá az egészet. Ha az embereknek is tetszik odakint, az a ráadás.”


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Piramis együttes (Pesti Műsor, 1975)
Bár a Piramis már fél éve működött, amikor Révész Sándor belépésével létrejött a klasszikus felállás, a zenekar első korszakáról

Tovább...
Lénárd László - interjú 3. rész (2017)
Ha a hazai rockújságírásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Metal Hammert. Az 1986-ban indult hard rock - heavy metal magazin immár három

Tovább...
Black Sabbath - The End (Live in Birmingham) (2017)
Itt a vége, fuss el véle... '13-ban volt 13 és Live... Gathered In Their Masses, utóbbi inkább turnéünneplőnek, '16-ban meg lett The End EP és

Tovább...
Europe - Walk the Earth (2017)
Az 1979-ben, a svédországi Upplands Vasby-ban alakult Europe '86 környékén lett egész Európa Bon Jovi-ja, még a sarki fűszeres is velük fütyülte a végső visszaszámolást, de mindez a

Tovább...
Pulzus 45 - 1984 június - Kotta nélkül
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Koncertek 2018. február 23. és 2018. március 11. között: