×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Klasszikus Rock énekesekről röviden: Ozzy

Megjelent: 2003. július 28. hétfő 00:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 
A kezdetek kezdete!

John Michael Osbourne alias "Ozzy" 1948. december 3-án született, (Anglia) Birmingham gyári negyedében. Jack és Lilliam Osbourne gyermekeként. Negyedikként a hat gyerek közül. Teszvérei: bátya – Paul, Tony, nővérei-húgai- Jean, Iris, Gillian. Nagyon kicsi 2 szobában lakott a család. Astonban a Lodge Road 14 szám alatt. És a család eltartásáért az anya és apa éjjel nappal dolgozott. És ez azon a környéken és abban az időben a környék átlagának számított. Az iskolában ragasztották rá az Ozzy nevet, vagyis inkább az "Oz-brain"-t. Lázadó volt, de mégis a magas hangjával opera előadásokban is énekelt. Amit apja nem szeretett. OSSIAN - hírek az új lemezről                        Megjelent: 2003. július 27. vasárnap 20:27:22
Szerző: pjuan
 Hírek 

 VOïVOD @ 1999.10.19. - Budapest, Almássy téri Szabadidõ Központ

Megjelent: 2003. július 27. vasárnap 08:00
Szerző: ary
 Koncertbeszámolók 

Vágtázó Halottkémek (hun), Today Is The Day (usa), VOIVOD (can), Neurosis (usa)

A VOIVOD elsõ alkalommal látogatott el Magyarországra, és úgy érzem minden rajongónak megérte az évtizedes várakozás. De kezdjük az elején... Már a kapunyitásnál óriási tömeg várt az Almássy téren. A pólókból és a félfüllel elkapott beszélgetésekbõl ítélve a két tengerentúli együttesre (Voivod, Neurosis) voltak a legtöbben kíváncsiak.


 Gillo Dorfles : A giccs

Megjelent: 2003. július 26. szombat 12:36:03
Szerző: pjuan
 Cikkek 
Az egyik értelmező szótár így határozza meg a giccs fogalmát: „A giccs látszólagos művészi alakítás, amely kellemes érzeteket keltő tartalmi (erotikus, politikai, vallásos, szentimentális) elemekkel pótolja a hiányzó formálóerőt.”


 VOïVOD F O R D Í T Á S O K: RRRÖÖÖAAARRR (1986)

Megjelent: 2003. július 26. szombat 08:00
Szerző: ary
  
- Korgüll, The Exterminator
- Fuck Off And Die
- Slaughter In The Grave
- Ripping Headaches
- Horror
- Thrashing Rage
- The Helldriver
- Build Your Weapons
- To The Death

Szövegek:
Snake
Fordította: Ary

 Készül a Frantic videoklippje                        Megjelent: 2003. július 26. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 The 69 Eyes - Paris Kills (2002)

Megjelent: 2003. július 25. péntek 16:24:42
Szerző: a-szz
 Lemezismertetők 

A finn The 69 Eyes zenekar legutóbbi lemeze még tavaly nyáron jelent meg, viszont mivel - az előző évhez hasonlóan - az idei Sziget nagyszinpadán is tiszteletüket teszik, talán érdemes ismét felhívni a csapatra a figyelmet.

Honlapjuk tanulsága szerint már egészen régóta, körülbelül 10 éve létezik a csapat és ad ki lemezeket, ami engem némileg meglepett, mivel csak az utóbbi években váltak ismertebbé, magam is csak az utolsó két lemezt hallottam. Ez persze, hogy az utóbbi években került előtérbe a csapat, nem csoda, hiszen a szintén finn HIM által elkövetett áttörés következtében lett népszerűbb ez a fajta zene, és nyílt meg a kapu a hasonló zenekarok előtt is. Ebből már nem nehéz kitalálni, hogy arról a fajta gótikus rock/metal zenéről van szó, amit manapság divatos 'love metal'-nak nevezni; a szóbanforgó korongon pedig a slágeresebb formájában mutatkozik meg a stílus. A HIM valódi tartalmat és mélységet tartalmazó dalai sokszor rendkívül szomorúnak tűnnek a 69 Eyes lemez 'slágerei' mellett, de természetesen ez nem negatív értékítélet.


 VOïVOD F O R D Í T Á S O K: WAR AND PAIN (1984)

Megjelent: 2003. július 25. péntek 08:00
Szerző: ary
 Kultúra 
- Voivod
- Warriors Of Ice
- Suck Your Bone
- Iron Gang
- War And Pain
- Blower
- Live For Violence
- Black City
- Nuclear War

Szövegek: Snake
Fordította: Ary


 Zero-G : Zero Gravity - lemezkritika

Megjelent: 2003. július 25. péntek 01:39
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mivel ezen az oldalon elsőként van szó a zenekarról, bemutatnám őket. (az információk és képek a zenekar honlapjáról valók, látogass el hozzájuk!)

A Sing Sing zenekar feloszlása után a ritmusszekció (Hangya és Marci) lázas keresésbe fogott, hogy megtalálják az elképzeléseiknek megfelelõ arcokat; egy dögös hangú énekest és egy gitárost. A keresés közel egy évig folyt de megérte. 2000 januárjában a zenekar már az alábbi névsorral megkezdte alkotó munkáját.


 Klasszikus Rock énekesekről röviden: Tribute Bon Scott! 1946-1980

Megjelent: 2003. július 25. péntek 00:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 

Eredeti neve: Ronald Belford Scott; Született: 1946. július 9.- Kirriemuir, skócia; Meghalt: 1980. február 19. - East Dulwich, Észak London, Anglia (Choked On Vomit)

Lemezborító: Bon Scott szóló dalai 1971-72-ből. (megjelent: 1997 március 25-én.)

Az AC/DC története és Bon Scott élete elválaszthatatlan. Az Ac/Dc sztori 1973 novemberben indult Sydney-ben. Amikor Marcolm Young megalapított egy zenekart Colin Burgess (dobossal, ex-Masters Apprentices), Larry Van Kriedt (basszusgitáros) és Dave Evans énekessel. Utoljára Angus Young csatlakozott a bandához. Decemberben vette fel az Ac/Dc nevet, és adta az első koncertjét "New Year?s Eve at The Chequers". A zenekar Chuck Berry, The Beatles, The Stones, Free dalokat játszott. 1974 februárjában ez a csapat vette fel a "Can I Sit Next To You Girl? / Rockin? In The Parlour" dalokat az EMI studiójában. Márciusban a csapatba lépett Neil Smith (ex-Rockery) basszusgitáros és Noel Taylor dobos. Áprilisban a Victoria Park-ban tartott koncerten vette fel Angus elsőként a mostanára már védjegynek számító iskolás ruháját. 20-án újra váltás: Rob Bailey (basszusgitár) és Peter Clack (dob) érkezik a csapatba.


 Nevermore - Dreaming Neon Black magyarul, másodszor.

Megjelent: 2003. július 24. csütörtök 16:00
Szerző: pjuan
 Kultúra 

Másodszor is egy teljes lemeznyi fordítás. Fordította: Swifty - "Isten hozott, itt a világ vége"

A teljes Dreaming Neon Black lemez szövegének magyarra fordítása található : ezen az oldalon! Óriási munka lehetett, nagyon köszönjük Swifty-nek!


 Nevermore Turné 2003         Megjelent: 2003. július 24. csütörtök 14:10
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Nevermore - Enemies of Reality (2003)

Megjelent: 2003. július 24. csütörtök 12:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Másik vélemény a lemezről > Ezt a lemezt talán még a SYL - City albumánál is jobban vártam, és ellenben a SYL lemezzel, itt nem kellett csalódnom, sőt, még a vártnál is sokkal jobb lett! Nem írok le minden számot, de 3 napja, mióta megszereztem csakis ezt hallgatom, ennyire nagyon rég nem lelkesedtem lemezért. Megvan benne ami kell: iszonyatos zúzás, nagyon jó dallamok, és depressziós hangulat. A zene talán a Politics of Ecstasy-n hallottakhoz áll a legközelebb, de még annál is agyamentebb, és komplexebb. Ennyire még soha nem zúztak Warrelék, helyenként egy modern metal bandának is beférne amit itt művelnek, főle az I, Voyager alaptémája.


 A NEVERMORE tagjairól!

Megjelent: 2003. július 24. csütörtök 08:40
Szerző: pjuan
 Cikkek 
Információs lap a zenekar tagjairól. Azoknak, akik még nem néztek utána a dolgoknak:)


Összesen 94.901.277 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Nevermore - Dreaming Neon Black - szövegkönyv magyarul.

Megjelent: 2003. július 24. csütörtök 08:00
Szerző: ary
 Dalszövegek 

Egy lemeznyi fordított gondolat.


 Nevermore - Enemies Of Reality - 2003

Megjelent: 2003. július 24. csütörtök 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mindig nagy esemény underground metál l körökben a zenekar lemezeinek megjelenése. Lemezeik világszerte óriási eseménynek számítanak. Turnéik-lemezeik metál ünnepek. El sem tudom képzelni, hogy rossz lemezt készítenek. Nem is tették még soha. Ez a nemsokára megjelenő kiadványuk (jelenleg promo anyagról fogok nyilatkozni) is óriási alkotás, ehhez kétség sem férhet.

Nyilatkozataikban azt ígérték, hogy: belenyúlnak a Candlemass doomjától a Morbid Angel death-jébe?. Bár nekem sokkal okosabb és nagyon egységesen komplex, súlyos power lemeznek tűnik a lemez érezhetőek a dalokból az itt felsorolt hatásaik. Egységesen jó ez a lemez. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor fedezi fel őket a szélesebb média, mert nagyon megérdemelnék.


 Iron Maiden - Haláltánc, lépésről lépésre (2003)

Megjelent: 2003. július 23. szerda 09:58:45
Szerző: ary
 Aktuális 

Az Iron Maiden az alábbi "objektív" és teljesen "elfogulatlan" ismertetőt tette közzé hamarosan megjelenő Dance Of Death albumának dalairól a csapat hivatalos honlapján.


 Fontosabb koncertek:         Megjelent: 2003. július 23. szerda 07:48:14
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Morbid Angel hetedik albuma                        Megjelent: 2003. július 23. szerda 01:21:35
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Edguy                        Megjelent: 2003. július 23. szerda 01:19:46
Szerző: o-porat
 Hírek 


Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Klasszikus Rock énekesekről röviden: Robert Plant

Megjelent: 2003. július 23. szerda 00:09:01
Szerző: o-porat
 Cikkek 

West Bromwich, Stafforshire-ben, 1948. augusztus 20-án született. Szövegíró, énekes, szájharmonikás. 16 évesen az éneklés miatt hagyja ott az iskolát. Belép egy blues zenekarba a "The Crawling King Snakes"-be, ahol összeismerkedik Bonhammel. Majd következik a "Tennessee Teens", majd 66-67-ben saját néven jelentet meg kislemezt a CBS. Birmingham-ben sztár.


 John Arch - Twist Of Fate EP (2003)

Megjelent: 2003. július 22. kedd 08:49:04
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ugyan ez csak egy EP, és csak 2 számot (28 percet) tartalmaz, de mégis ezzel van tele a metál szaksajtó. Egy klasszikusnak számító progresszív hang hallatja újra rajta a hangját. Önmaga mellé olyan új és régi társakat válogatva, amitől az EP kimagaslik az amúgy nagyon erős élvonal mezőnyéből. Nemrég volt még az OSI lemez megjelenése, mégis annak a projectnek a zenészei közül választhatta maga mellé a műfaj nagyágyúit. Ilyen muzsikusok szinte kizárt, hogy szar lemezt adnak ki a kezükből, és ez most is igaz. Ez a lemez, ha szereted a Fates Warning korai munkásságát, ha nem nagyon magas színvonalú zenét tartalmaz.


 Diamond Dave új lemeze.                        Megjelent: 2003. július 22. kedd 00:16:25
Szerző: pjuan
 Hírek 

  Marilyn Manson - The Golden Age Of Grotesque (2003)

Megjelent: 2003. július 21. hétfő 23:30
Szerző: betu
 Lemezismertetők 

Marilyn Mansont azt hiszem nem kell bemutatnom. Sokkal fontosabb viszont, hogy az új lemezről, a zenéről és az album koncepciójáról írjak, mert ez egy lemezkritika, és köztudott, hogy Mansonnak minden lemeze más és más, nem lehet az egész Marilyn Mansont egy album alapján bemutatni.


 Ozzy és a Voivod koncertje Edmontonban

Megjelent: 2003. július 21. hétfő 19:24:48
Szerző: ary
 Koncertbeszámolók 
2003. június 6., Skyreach Centre

írta: Bentdogg
fordította: Ary

Négy órát ültem a Harley nyergében, "a motorozáshoz átkozott hideg van" időjárásban, hogy ott legyek Ozzy fuckin' Osbourne koncertjén Edmontonban, Kanadában.


 Félix és Rose

Megjelent: 2003. július 20. vasárnap 22:18:07
Szerző: nova
 Kultúra 
Kívül-belül rózsaszín-de a moziból kilépve rájövünk, hogy ez nem is olyan rossz szín... Még mindig kételkedsz? Akkor olvasd el, hogy miért!

 Nightbreed fesztivál, 1. nap - 2003. július 18., Ecsegfalva

Megjelent: 2003. július 20. vasárnap 09:50
Szerző: a-szz
 Koncertbeszámolók 
A dark/gothic/black zenék híveinek az utóbbi időben szinte kötelező nyári programnak mondható az ecsegfalvi Nightbreed fesztiválon való résztvétel. Egy igen hangulatos rendezvényről van szó, ahol minden nyáron két napban - és főleg éjszakában - az említett stílus hazai képviselőinek színe java fellép; olyan körülmények között (éjszaka, szabadtéren), ahogyan ritkán láthatjuk őket, pedig ezen körülmények között nyújtják az ilyen zenék az igazi élményt. Idén a fesztivál első napján volt több engem is érdeklő zenekar, így csak azon voltam kint, bár a 2. nap fellépői között is van néhány, akiknek nagyon szívesen megnéztem volna a fellépését (pl. Doomsday, Land Of Charon...).

 Hegyalja fesztivál, 3. nap - 2003. július 11., Tokaj

Megjelent: 2003. július 19. szombat 10:50:13
Szerző: a-szz
 Koncertbeszámolók 
Immár hagyományosnak mondható a Tokajban évente megrendezésre kerülő Hegyalja fesztivál. Mivel az elmúlt években a fesztivál hangulatáról rengeteg jót hallottam, úgy döntöttem, ezúttal ezt idén nekem is meg kell tapasztalnom egy napra.

 MYSTIC PROPHECY - Regressus (2003)

Megjelent: 2003. július 19. szombat 10:45:39
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Úgy látszik, hogy GUS igazi heavy metál rajongó. A Dream Evil is és a Mystic is igazi heavy metál zenekar. A nagy ősök, a Judas és a maiden nyomdokain haladnak. És mindekét zenekar nagyon tehetséges zenészekből faragott. Roberto Liapakis énekes (Valley's Eve), Denis Edahl dobos (Raise Hell), Martin Albreht basszer (Valley's Eve) zenekara a Mystic Prophecy ősi metált készít, modern két láb gépes alapokkal. Középfekvésű énekkel, remek kemény gitárral, alig hallgató basszusgitárral. Viszont a dob ütemei olyan sodró lendületet adnak a daloknak, amit csak a legnagyobb zenekarok tudnak. A borító rajza is követi az ősi metál stílusát, és képileg teljesen beleillik a zene mitológiájába. A festmény, bár nekem nem tetszik, de a képi világa és a digi cd papírjának az összhatása is remek. Jó munkát végzett a designer a NuclearBlast-nál. 2001-es első ?Vengeance? című lemezük is hasonló mércét ugrik át.


 ENSLAVED - Ivar-szerv-ezet (2003-as interjú Ivar P.-vel)

Megjelent: 2003. július 18. péntek 12:25:54
Szerző: ary
 Interjúk 

by Sjoerd van den Berg @ Rockezine.net
2003. július 2.


Biztos elmondtad már sokszor, de beszélnél még egyszer R. Kronheim és Dirge Rep távozásáról?


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Joe Satriani - What Happens Next (2018)
A már 61 éves Joe Satriani legutóbb 2015-ben adott ki szólóban lemezt Shockwave Supernova címmel, amiről kétszer is írtunk annak idején. Most itt van a folytatás, a

Tovább...
Edda Művek - a tervezett 3. album (1983)
Az Edda Művek az első és második lemezzel óriási sikert ért el. Nem is volt kérdés, hogy 1982-'83 táján megkapják újra a lehetőséget. Bár a zenekarban a repedések jelei már

Tovább...
Lévai Balázs - Beállás (2017, könyv)
Lévai Balázs a magyar elektronikus média látható részének talán legjobb nevű rockszakértője. Kiváló műsorai - például a Dob + Basszus - egyfajta

Tovább...
U2 - Songs Of Experience (2017)
A '76-ban, az írországi Dublin-ban alakult U2 a tizennegyedik stúdió lemezét adja most ki Songs Of Experience címmel, ami egyértelműen a 2014-es Songs of Innocence folytatásának készült! Az új

Tovább...
Lénárd László - interjú 3. rész (2017)
Ha a hazai rockújságírásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Metal Hammert. Az 1986-ban indult hard rock - heavy metal magazin immár három

Tovább...
Koncertek 2018. április 20. és 2018. május 06. között: