×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 AMORPHIS - Far From The Sun (2003)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 16:39:58
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az Amorphis időközben sztár lett. Lemezeiket a világ minden táján a banda rajongói várják. Merre mennek tovább, milyen irányba lépnek. Merthogy minden lemezük más. Alapvetően megváltozott a koncepció a kezdetektől. Mostanra lenyugodtak, és egyszerűsödtek e lemezeik, a közemberek számára sem riasztó hangorgia, mint az induláskor. Nyugodt és romantikus metál zene lett. Ami viszont, sajnos maradt azok az apró hibácskák, ami miatt én még mindig nem bírok beléjük szeretni. Annihilator - Double Live Annihilator (2003)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 16:21:28
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Alice In Hell (1989) és Never, Neverland (1990) óta baromi sok dolog történt az Annihilator környékén. Például annyi tagi jövés menés volt, hogy az már teljesen követhetetlen. A jelenlegi csapat: Joe Comeau - ének, Russ Bergquist - basszusgitár, Curran Murphy - gitár, Randy Black - dob, és majdnem elfelejtettem: Jeff Waters - minden.


 ANGRA - Rebirth (2001)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 16:04:16
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Szeretnék nektek bemutatni egy pofátlanul fiatal, és pofátlanul marhajó zenekart. Az ANGRA, aki szereti a TURILLI féle himnikus dalokat, egy jó kis játékos fílinggel, tudásból, és progresszív módon megfuttatva. Minden dal olyan, amit az ember elképzel a JÓ kategóriában. Vannak ének centrikusak (pl.: 7), vannak zene centrikusak, dallamosak, és sodróak, szintetizátorosabbak, és gitárosak. Minden, ami a mostani power és progresszív keverék zenekaroknál szükséges egy jó mulatáshoz.


 Bloodbath - Resurrection Through Carnage (2002-12-13)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 15:47:56
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Néhány évvel ezelőtt Mikael Akerfeldt, az Opeth énekes/gitárosa, Dan Swanö valamint két Katatonia tag megjelentetett Bloodbath néven egy EP-t, minden komoly szándék és hozzáállás nélkül, csupán saját szórakoztatásukra, amely 3 old school death metal számot tartalmazott... ZZ TOP - Öltözz Bluesba!

Megjelent: 2003. július 08. kedd 09:53:42
Szerző: pjuan
 Cikkek 

23. szerda - ZZ Top - Petőfi Csarnok 7900 Ft
Talán a 80-as évek elején ment egy zenei közvetítés sorozat a televízióban az Esseni Rockpalotából. Az egyik koncertet véletlenül megnéztem. Amit láttam és hallottam nagyon nagy hatással volt rám. Azóta is rajongója vagyok az együttesnek és a zenei stílusnak. Ez a Texasi rock trió a ZZ TOP, és a rhythm and blues. Amikor meghallom a bluest olyan érzés fog el, hogy előző életemben biztos valahol a Mississippi folyó mellett éltem. Egészen fent északról ered a Mississippi. Átszeli Észak Amerikát, és délen a Mexikói öbölbe folyik bele.


 MARILLION - koncertbeszámoló (2003-01-11)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:48:21
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 
MARILLION - koncertbeszámoló
Helyszín: Paris / Trabendo
Időpont: 2002. november 30.
Fotók : SSuperFranck / Sébastien www.thisfrenchengine.com

Nem tudjuk nem megosztani veletek ezt a csemegét: A Marillion a közelmúltban koncertet adott a francia fan-club tagjainak és a megmaradt helyekre bejutott néhány szerencsés rajongó részére.

Várakozásteljes, bensőséges hangulat fogadta a színpadra lépő bandát. Az első szám mindjárt meghatározta e nagyon különleges show hangulatát, hiszen a koncerteken igen ritkán előadott fantasztikus " Seasons Ends "-el kezdődött a program. Igaz, hogy a Trabendo kisméretű színpadának oldalában, egy oszlop mögött álltunk, és még a fényképek sem sikerültek igazán, na de ezalatt abban a kitüntetett helyzetben lehettünk, hogy szinte testközelből láthattuk a bandát, akik 2 és negyedórányi különleges élménnyel ajándékoztak meg minket. A program jórészt a Brave-ről és az Afraid of Sunlight -ról állt. A hangulat fokozódott, ahogy a poposabb számok következtek, valamint különlegességek az Anoraknophobia-ról. Az energikus " Between you and Me ", "Quartz", "Map of the world" ezután a klasszikus "Man of a Thousand Faces". Ezután a " Afraid of Sunlight ", majd a zseniális " Mad ", a 94-95-ös évek Marillionjának rajongói kedvéért, ez volt ám a csemege! Aztán a " This Town Trilogie"-val emelt a zenekar a magasba minket!


 Longbow - TORONTO, DEMO 2002 (2003-02-16)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:38:15
Szerző: pjuan
 Demók 

1998-ban Esztergomban alakult, alter - grunge - kaliforniarock (ők írták, én meg elhittem:) műfajú zenéjük megérdemli, hogy írjak róluk. Angolul és magyarul nyomják, felváltva. "Kispál és a Borz" jellegű szöveg és zeneszerű képződményükkel, mivel a tatabányai zeneegylet tagja a zenekar, mindenhol lehet találkozni az országban. Ne lepődjön meg senki, ha látja a nevüket egy plakáton, ezért is írok róluk.


 Egy percnyi siker...

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:30:50
Szerző: pjuan
 Cikkek 

Parafrázisok puffanásaként izmozik a pince-banda, és nem csak a pia üvölteti a hangfalakat. Nehéz idők járnak a kompromisszummentességre. Sajátos elárulása dívik önmagunknak. Aztán maradnak a mindenkori parafrázisdurrantások. Ettől még nem kell senkinek elmenni gyónni. Az pedig egy másik kérdés, hogy ki kíváncsi minderre. Kalapács koncert a Ráday Klubban (2003-03-08). Előzenekar: WISDOM

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:22:06
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

Tényfeltárás, egy Kalapács koncerten.

Nehéz az eset, ha az ember szombaton, előre meg nem fontolt szándékkal koncertlátogatóvá akar válni. Így kerültem a Kalapács koncertre. 1/2 10 körüli érkezés után nehéz volt kivárni az előzenekar gyanánt fellépő fiatal, de annál lelkesebb WISDOM zenekart. Akik az 5-600 Kalács fanatikust voltak elhivatott bemelegíteni. Saját és feldolgozás dalaikat kellően intenzíven adták elő, a félig meddig a sörözőkben tanyázó publikumnak. Akik már a kocsmában pokolgép dalokkal szórakoztatták volna magukat, ha a rendező nem csitítgatja őket. A WISDOM zenekar dalai akár jók is lehetettek volna, ha a megszólalás csak kicsit jobb, de hát majd legközelebb jobban szólnak. Mindenesetre a közönség bemelegedett, hogy a sörtől vagy a WISDOM hatására azt nem tudni. A közönségben sok érdekesség volt. Voltak vidéki Kalapács fanok, akik követik a zenekar minden lépését. Volt anyuka az 5 év körüli, szőke kékszemű gyerekével és a "sejtekbe építő" zenehallgatási projectjével. De túlnyomórészt a 20-as korosztály képviseltette magát, akik rendben, fegyelemben figyelték a látottakat. Jól neveltségükről mindenesetre hosszútávú következtetéseket mernék levonni, ha lenne értelme. Mert mindig meglepődöm, ha egy kigyúrt, tetovált, hosszúhajú ember elnézést kér, ha rálép véletlenül a lábamra :)) Lenne máshol, másik miliőben élő fiataloknak tanulnivaló ettől a társaságtól!


 On-Line interjú Bátky Zoltánnal (Stonehenge) (2002-11-27)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:09:01
Szerző: pjuan
 Interjúk 

Tegnap sikerült beszélgetnünk on-line, ICQ segítségével BZ-vel, ezt a "kötetlen" csevelyt szeretném most megosztani veletek!


 Ákos - Új Törvény

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:57:32
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Előrebocsátom, hogy Ákos és az őt körülvevő profizmust csak dicsérni lehet, talán hasonló sincs nálunk, a PRODUKCIÓ zenegyárként zakatol, előre látom a klipeket és a lemezbemutató koncert hangulatát! Na, akkor ennyit a s*ggnyalásról!


 Ajattara - Kuolema

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:48:19
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az Amorphis-t méltán sokan szeretik. Ez a zenekar, a frontember Pasi Koskinen black/dark metál projectje. Viszont van egy óriási bajom vele. Na nem a zenével, hanem a kiadó hozzáállásával. Engem nem zavar ha egy CD-t védenek másolás ellen.


 Agnostic Front - Discipline (split) - Working Class Heroes

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:41:15
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Hardcore / PUNK fanatikusoknak kellene több egy AGNOSTIC FRONT / DISCIPLINE közös turnénál, és egy közös koncert lemeznél? Bár a lemez hangzása egy garázsban rögzített DEMO felvétellel tud csak vetekedni azért ezeket a dalokat a stílus kedvelői biztosan ismerik, így nem részletezem.


 ACCEPT - Metal Blast From The Past (DVD/CD)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:27:56
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

legújabb szokás szerint, a DVD/CD-ket úgy készítik, hogy nem adnak 2 lemezt, inkább egybe sajtolják őket, és az egyik fele ez, a másik meg az, jól elvesztettük a design-olt borítót. Viszont költséghatékonyabb megoldás, imádom a marketinget. ..Összesen 93.025.911 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! ABORYM - With No Human Intervention (2003)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:19:19
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A zenekar tagjai között van Csihar Attila aki a Tormentor, Mayhem, Plasma Pool zenekarokban már ismerős lehet nektek. De a zenekar magyar kapcsolatát nem csak ez jelenti, belelapozva a CD, amúgy nagyon durva, és nagyon hatásos papírjaiba meglepődtem, hogy bizony Attila magyarul is belerejtett a világ számára üzenetet, ettől a felfedezéstől majdnem dobtam egy hátast (aki belehallgat a CD-BE és észreveszi, az bizton állíthatom szintén el fogja dobni magát hanyatt). A 3. U. V. Impaler című dal így indul: (idézem)


 Ablaze My Sorrow - Anger, Hate And Fury (2002)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:04:21
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

az Ablaze 1993 nyarán alakult, alapító tagjai Magnus Carlsson (gitár) és Martin Quist (gitár/ének), néhány héttel késöbb csatlakozott hozzájuk Anders Brorsson (basszusgitár) és Fredrik Wenzel (dob), és már készen is volt a zenekar.


 Metallica - St. Anger (2003)

Megjelent: 2003. július 07. hétfő 22:15:52
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Sokszor és sok médiában elmondták Jamesék, hogy ez a lemez nem az elmúlt lemezek rádió-barátabb, szupersztár attitűdökkel teli stílusában készült. Senki nem hitte el nekik? Az biztos, hogy mostanában Lars elfelejtette a 2 láb gépet használni, és a keményebb zenék kedvelőinek nem kedveztek, annyit mint kellett volna. NA ENNEK VÉGE!


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Mobilmánia - Vándorvér - ez még nem a pokol (2017)
Nehéz helyzetbe kerültem, amikor írni akartam a Mobilmánia Vándorvér című albumáról. Nem a tartalma, vagy a minősége miatt, inkább azért, mert a passzio-n

Tovább...
Lénárd László - interjú 2. rész (2017)
Ha a hazai rockújságírásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Metal Hammert. Az 1986-ban indult hard rock - heavy metal magazin immár három

Tovább...
Omega 55 @ 2017. december 16. - Steel Aréna, Kassa
Amikor az Omega 2012-ben 50 éves fennállását ünnepelte, nem voltam biztos benne, lesz-e még részem koncertjeikben, arra meg főleg nem számítottam, hogy

Tovább...
Taurus - biztató indulás? (Magyar Ifjúság, 1972)
Ha van ellentmondásosan megítélt együttes R. B. Kapitány pályáján, akkor az a Taurus. Van, aki szerint ez volt az a zenekar, amelyben

Tovább...
Edda művek @ 2017. október 28. - Agora MSH, Szombathely
Nehéz az Eddá ról bármit írni, legyen szó koncertről, vagy lemezről. Mert mit nem írtak még le róluk, akár én, akár bárki más? Már régen nem

Tovább...
Klipmánia