×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Control Denied - The Fragile Art of Existence (1999, régi)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:30:54
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Egy régi kedvenc lemezről szeretnék most írni. Ami sajnos ezentúl mindig aktuális lesz, és a stílus meghatározó művészeinek mutatja az irányt. Ennek a zene mellett, sajnos oka Chuck Schuldiner, egy hihetetlen gitáros-zenekaralapító, vezéregyéniség súlyos betegsége, és halála is. sajnálatos, hogy ez így történt, és az is, sajnálatos, hogy ennek e lemeznek nem lesz folytatása, vagy ha lesz, akkor is Chuck nélkül készítik el. Nem akarom a zenekar többi tagját alábecsülni, de a Control Denied már soha nem lesz az amit ezzel a lemezzel létrehoztak.

1983-ban egy stílusalapító banda indult, a Death. Aminek az idők során sok lemeze jelent meg, sok sikert elértek. Az általuk indított hullámokon sok középszerű zenekar felmászott a dobogók tetejére, de ők maradtak a saját stílusuk királyainak. Nem adták el magukat és tehetségüket egy nagyobb siker érdekében. Sok magyar rajongójuk hordja a zenekar relikviát még most is, korábban szinte nem lehetett úgy menni sehova, hogy legalább egy póló ne tűnt volna fel valahol. És ez így volt rendjén. CLAWFINGER - Zeros and Heros

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:29:12
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A klófinger már volt egyszer a szigeten, és most idén is jön (ha jól selejtem). Ez, a nemrég megjelent legújabb lemeze már nem a kezdeti stílust takarja. Kevesebb a rap, és sokkal több a metál a zenéjükben, ami sokaknak fog tetszeni, és sok "nigger" rajongó fog csalódni benne. Persze nem bújtak ki a bőrükből, de a változások jól hallhatóak.

A Black Sabbath-tól más ismerős lemezcím egy elég minimál zenét tartalmazó albumot takar. A Metallica szerűen felépített dalok élőben biztosan nagyon nagy élményt adnak majd, mert ez a banda nagyon jó élőben. De nagyon brutálisan "taliga riffeket kezdtek el használni, és az énekhang is erősen emlékeztet James mélyebb hangjára. Ráadásul az ének dallamok is kicsit repetitívek, ahogy a nagy tesónál.


 Coldplay - A Rush Of Blood To The Head

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:25:20
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Van egy nagyon fiatal angol zenekar, akinek a munkásságát az utóbbi időkben minden díjkiosztó gálán magasra állított mércével mérve is elismerik. Ez a zenekar, aki a magyar médiákban nincs jelen (ennek okát csak a magyar médikusok tud6ják), sajnos. Pedig, munkájukat, lemezeik, klipjeiket magas művészi fokra emelték. Legutóbb a Grammy-t kapták, kettőt is, és ez csak a mostani leosztás. Én most úgy döntöttem, hogy elismerem őket azzal, hogy írok róluk.


 CIRCLE II CIRCLE - Watching In Silence (2003)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:17:21
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Zak a Savatage zenekar frontembereként debütált a publikum előtt. Jon Oliva fedezte fel őt, nem tudom milyen mélységekből elővadászva. Mindenesetre nagyon kellemes csalódás volt a bekerülése a zenekarba, a vele készített lemezekkel előbbre lépett a Sava zeneileg vele, progresszívebb és kiegyensúlyozottan jó lemezekre volt képes tőle (is) a zenekar. Hangja rövid idő alatt a zenekar védjegye lett. Azóta sem bírta megtalálni a Sava azt a hangot, ami a nagyságához illenék. De ez csak az én merész véleményem. California Guitar Trio With Tony Levin and Pat Mastelotto

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:27:20
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az InsideOut Kiadó gondozásában megjelenő kiadványok mindig különleges minőségi progresszív zenéket tartalmaznak. Vannak, amik kis hazánkban semmilyen támogatást nem kapnak, és el is sikkadnak. Pedig kiemelkedő zenészek, kiemelkedő alkotásairól van szó. Tulajdonképpen nem is értem, hogy ennek a remek kiadónak a termékeit miért annyira nehéz beszerezni. És miért nem lehet bizonyos kiadványaikat promótálni, kiemelten. Én régóta ácsingóztam erre a lemezre, aztán megtaláltam egy használt CD boltban, és nagyon olcsón jutottam hozzá. A zene minőségéhez mérten pedig ingyen. Megvettem volna én sokkal drágábban is, ha bárhol belebotlok, de ez kikerülte az összes beszerzőhelyemet. Pedig jó néhány van. Lehet, hogy az országba be sem hozták? A felelőst egy fekete pontnyi algoritmussal sújtanám.


 CATHEDRAL - The VIIth Coming (2002)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:22:09
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

az őrült Lee Dorrian és népi zenekara 1990-től végzi "sabbath" koppintását, nagyon kellemes eredményekkel. Lassú, doom-metáljuk az évek során túl sokat nem alakult a divathoz, inkább a divat lett alkalmazkodó hozzájuk, és még mákjuk is van, azzal, hogy az eredeti felállású "sabbath" csak nem áll újra össze.


 Cannibal Corpse - Worm Infested (EP, 2003)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:20:48
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Történelem: 12 éve elindulva, kis bandaként Buffalo-ból (New York) fedezte fel őket a Metal Blade, azóta nagyon-nagy utat jártak be, néhány állomás a pályájukból, kiragadva és érdekességként megemlítve: (aki fanatikus már elindult úgyis vásárolni). Szerepeltek az első Ace Ventura filmben, elsőként kerültek a Billboard Top 200 közé death metal zenekarként... a zenekar első számú célpontja lett, szövegei és főleg lemez borítói miatt az Amerikában működő "morál" szervezeteknek: Gore, PMRC, Lieberman, Dole... 2002. február 25-én megjelent Gore Obsessed című nagylemezük producere, a zseniális Neil Kernon alakította ki részben ennek az EP-nek is az igazán kannibálos hangzását...

Az EP kiadatlan 2001-es dalokat (1-2.), 2002-ben felvett Accept feldolgozást (3.), 1996.ban rögzített, Japánban megjelent bónuszt (4.), 1999.ben felvett, európai változat bónuszát és a 2001-ben rögzített 'taliga-féle No Remorse-t tartalmazza (limitált változat bónuszaként). Ez a kiadvány a megszállottaknak szól, akinek segít egyszerre minden érdekeset beszerezni...


 CALLENISH CIRCLE - My Passion / Your Pain (digi)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:13:34
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Metal Blade Records kemény zenei laborjából nemrég kikevert zenekara, amolyan elektronizált trash- némi death muzsikát készít. 2002-es lemezük (az első Metal Balde-es), a "Flesh_Power_Dominion" producere a legendás német Holy Mosesből való gitáros Andy Classen volt. És Niklas Sundin (Dark Tranquility) készítette hozzá a borítót. A lemezt jól megturnézták, ott voltak például a Hollandiai Ozzfest-en is. Előtte az Amon Amarth-al is járták a világot. Az új lemezük (azaz ez) még inkább atmoszférikus és melodikus, tartalmazza a saját védjegyeiket. A korábban leírt stábbal dolgoztak újra. A jól bevált csapaton ne változtass. CAGE - Darker Than Black

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:10:31
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Úgy kezdeném, hogy a lemezen 2 dalban közreműködik Roy Z, aki helyre tette például Halford vagy amikor még szólóban nyomult Dickinsont is. Itt 2 szólóval járul hozzá közjóhoz (MARCH OF THE CAGE, WINGS OF DESTRUCTION). Közreműködik még, az elsőként említett dalban Joe Floyd (Warrior) is, aki bele szólózik a dalba egy jókorát.

Az egész CAGE a 70-80-as évek brit rockjáról szól. Előtérben a Judas Priest áll, talán jobban, mint az anyabandánál néha. Kihasználják a 2 gitár adta klasszikus lehetőségeket, és élnek a lehetőséggel, hogy visszahozzák a hallgatóknak a korai heavy metált. Ahogy azt a nagy ősök kitalálták, sokan is szeretik őket e miatt. Lehet is, a dolog őszinte műfaj szeretettől bűzlik, és mint zenekari zenészek nyugodtak lehetnek.


 Bruce Springsteen - The Rising

Megjelent: 2003. július 09. szerda 22:35:30
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

marketing háború, Amerikáért!

Springsteen (született: 1949, szeptember 23. Freehold, New Jersey, USA.) egy igazi "amerikai álom" megtestesítő személy! Sikereit, bevallottan annak köszönheti, hogy megpróbál a lehető leg leg leg "átlagabb" lenni, emberileg, érzelmileg. Talán emlékszünk még arra, hogy legnagyobb sikerét a "BORN In The U.S.A." című dallal érte el. Ennek a lemeznek a marketing alapját az a világméretű sokk adja, mely az Amerika elleni terrortámadás miatt volt. Ami abszolút nem vicces téma, és amit bemutat egy tökéletesen átlagos Amerikai multimilliomos állampolgár szemszögéből. Őszinte leszek, ezt totálisan gusztustalannak tartok! Sajnálom a világot, hogy végig kellett élnie azt a bizonyos támadást. Remélhetőleg mindenki levonta a szükséges következtetéseket, és soha több nem lesz hasonló, soha többet terrorizmus. De, azzal, hogy ezt a kialakult érzelmi túlfűtöttséget, a piacon marketingfogásként alkalmazzák, azt nem díjazom.


 The Brian Setzer Orchestra - The Dirty Boogie

Megjelent: 2003. július 09. szerda 22:29:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Brian élete!

1992ben, Los Angelesben egy szép nyári napon csörgött Brian telefonja, és amikor felvette elhívták egy BigBand próbájára, így alakult meg ez zenekar.

Briant a rockabilly modernizálásával foglalkozó Stray Cats-ből ismerhetjük, aki tudja ki ő, az most elkezdett mosolyogni: igazi rock and roll fenegyerekek, gitár összetörés, közben pedig öltöny és jólfésült haj. Képzeljétek el Komár Lászlót, amikor jóféle gitárzene van mögötte! Na még attól is ez fényévekkel jobb!


 Boston - Corporate Amerika (2002)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 22:25:12
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Vegetáriánus rockerek visszavágnak a húszabálóknak!

a modern rock lemezek között nem baj, ha időnként nagy öregek is hallatják a hangjukat, kétség sem férhet hozzá, hogy a BOSTON nem egy mai kornak szóló zene, de nagyon pozitív életérzést és gondolatokat sugároz, még mindig, bár öregesen annyira de nem fáradtan.


 Blackmore s Night: Live - Past Times With Good Company

Megjelent: 2003. július 09. szerda 22:15:15
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

találós kérdés: mit tesz az a gitáros, aki kiöregedett, vagy elege lett a rock zenéből? A válasz: alakít egy folk zenekart, és Halász Judit-ban nyomja tovább az ipart!

Sacc/kb ez történt mister "sokfekete" úrral is, talált maga mellé egy elképesztően kellemes szőke hangú énekesnőt, aki még szereti is az ír farkas ölő kutyát (a cd belsejének a tanulsága szerint), amelyik fajta, mint tudjuk a sátán kutyájaként híresült el.


 Black Label Society - The Blessed Hellride

Megjelent: 2003. július 09. szerda 22:10:27
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Létezik egy saját stílussal, megjelenéssel, gitár hangulattal rendelkező gitáros fenegyerek. Aki az mellett, hogy jókedvű és hihetetlen mennyiségű sört bír elfogyasztani még fel is fedeződött. Ráadásul nem is akárki fedezte őt fel, hanem maga Ozzy, a fejleharapós ex black sabbath énekes, miután egy nagyon hasonlatos gitáros kihullott a kezei közül. Ragaszkodik is hozzá, amikor csak teheti vele dolgozik. Figyel rá, és segíti szóló karrierjét is. Lemezein viszont alig boldogul nélküle. Sikereinek része az a hosszú szőke hajú, térdénél gitározó, rugdalózó állat, aki az egész színpadot befutva őrjöngi, gitározza végig a koncerteket. És aki a stúdióban is diktálja a dalok ütemét, hangsúlyait. Zakk és Ozzy kapcsolata nagyon bonyolult apa-fia kapcsolat, barátság. Ozzy mindent megtesz, hogy sikeres legyen a fiú, és ezzel az ő szekerét is tolja. Ha nem lenne kiadója például erről a lemezről sok al szerepelne az utolsó Ozzy lemezen, de a kiadó is beleszól ahol csak tud. Így egy kevésbé kemény, durva Ozzy lemez lett, a kimaradt dalok jó része pedig erre a lemezre került.Összesen 93.978.419 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! BIOHAZARD - Kill Or Be Killed

Megjelent: 2003. július 09. szerda 22:07:49
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Őszinte Brooklyn-i NYHC zenekar a Bájohazárd. Nem egy értelmiségnek szóló zene, vagy szöveg. Viszont amit csinálnak azt szívvel-lélekkel csinálják. A legújabb dobhártya kikészítő alkotásuk, immáron hetedik a sörban. Egyszer, régen bizony még a NU előtti időkben volt egy kis időszak, amikor ez a hip-hop-RAP-Metál alias NewYork-HC by Brooklyn stílus számított a trendnek. Ebben a rövid időszakban a Bájó nagyon sikeresnek számított. Mivel a trend ment tovább, ők meg maradtak kifutott alóluk a világ, és szét is estek. Lemezeik is egyre önismétlődőbbé váltak. Aztán tagok is jöttek-mentek. Zenéjük is eléggé elanyátlanodott. Róluk nem is beszélve.


 Beseech - Souls Highway (2002)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 22:04:52
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ez egy nagyon tipikus gothic zenekar, azzal az egyéni skandinávos ízzel, ami nélkülözhetetlen a hazájában. Egyéniességük elsősorban abban van, hogy ők sötét pop-rock slágereket gyártanak, sötét és feszült, gitár-orientált slágereket. Egy "nehéz" hangú férfi- és egy "szőke" női hanggal. Az egész egy slágergyárnak tűnik, ha nem lennének ilyen fiatalok, akkor ez egy negatív jelző is lehetne, de ilyen korban, amiben vannak, ez bóknak számít...


 BATHORY - Norland II.

Megjelent: 2003. július 09. szerda 22:45
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Bathory ott folytatja az epikus norvég történetét, ahol az 1-es lemezen befejezte. Viking SAGA, aminek az első része nekem marhára nem tetszett, és ez sem győzött meg arról, hogy a zenekari agy nem a meghasadás szélére került. Persze skandináviában biztosan arat majd ezzel a hagyomány tisztelő dologgal. De én nem ott élek. Sem a keverés, sem a borító és sajnos a legfontosabb a zene sem győzött meg arról, hogy hallgassam. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a banda stílus alapító, és a korai lemezei néha, mint "fiatalkori emlék" elő is veszem, de ezzel a hamiskás énekű lemezzel nem bírok mit kezdeni.


 BATHORY - NORLAND I.

Megjelent: 2003. július 09. szerda 21:55:20
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Quorthon ott folytatja, ahol néhány éve abbahagyta, a műfaj ugyanaz, a hozzáállás is ugyanaz, ez már nem Black Metál, már nem is agresszió, ez már elbeszélő költemény, egyszerű norvég spirituálé. Kinézetre ez az alkotás maga a csőd, baromira zavaró műhibáktól hemzsegő borítója, és külalakja üvöltő módon cserét követel! Nem értem, hogy a Nuclear Blast miért égeti magát ezzel az odanemfigyeléssel! A design, az totál és nagyon ovális nulla!


 Babylon Whores - Death Of The West

Megjelent: 2003. július 09. szerda 21:52:35
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

1994, Hellsinki Death Rock ennek kúltikus bandának a megalakulását hozta (jó sok minden más mellett:) 2001 szeptemberéig ugrok, amikor is ezt a lemezt keverték, vagyis keverte Hiili Hiilesmaa (pl.: HIM), aki úgy tűnik a finn rock szakma zenekarainak mindegyikének keverője mostanság. A lemez (lehet, hogy pont ezért) kiválóan szól.


 Axel Rudi Pell - Knights Live (2-CD)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 21:48:23
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Axel zenéje valahogy sohasem érintett meg, pedig akkora tűz van a fiúban, és vérében van a rock műfaj is, valahogy nem tudott a szívembe jutni. Szóval számomra - szamizdatban - nyomták a fiúk! De, sokan lehetünk így, mert így a több mint a tizedik lemezével sem tudott eljutni a szélesebb közönséghez, mint pl. a szintén német Accept.Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Avantasia - The Metal Opera PT. II.

Megjelent: 2003. július 09. szerda 21:42:13
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Talán kezdjük ott, hogy van egy remek zenekar, az EDGUY. Aminek a tagjai elképesztően fiatalok. Az Edguy egy Power zenekar, nekem az Iron Maiden és a Helloween keveredésének tűnik. Merthogy van a zenekarnak egy remek hangú, és rettentően fiatal énekese: Tobias Sammet. Aki 1977 november 21-én született, 172 centiméter magas, barna szemű, és barna hajú. Különös ismertető jele, hogy minden amihez nyúl az jól sikerül. Az Edguy 2001-es Mandrake című lemeze óta sok idő telt el. Ezt a sok szabad időt kihasználva gyűjtötte össze, az Internet adta lehetőségeket is kihasználva erre a lemezre a barátait, zenész társait Tóbiásunk.


 Audioslave - Audioslave (2002)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 21:37:55
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Örömmel, és őszinte bizakodással vettem a kezembe a zenekar debütáló lemezét. A dolog nem jött volna össze, ha nincs Rick Rubin producer a világnak, aki szinte egyszerre tette "helyre" a új System lemezt, és ezt a zenekart. Szerettem a Soundgardent, főleg a BadMotorF lemezt, amivel tulajdonképpen elindultak megváltani a világot. És a Mátrix sem lett volna annyira jó film (lehet, hogy mégis?), ha a végén nincs a felrepülős jelenet alatt a RATM egyik legjobb dala.

Amikor kiderült, hogy győzött az ész, és egyesítették az erőiket (kösz Rick), elkezdtem várni ezt a lemezt. Elsőnek kaptam egy jó lökést az MTVből, az első számra készült klip kapcsán, ami egy merő energia bomba volt. Napközben láttam és azt hittem leesik az állványról a tévé készülékem, csodálkoztam is, hogy ez a dolog, hogyan kerül az "enimen" és egy "titimaca" banda közé. És lőn világosság: ebből a zenekarból, itten sztár lössz!


 A Tribute To The Four HORSEMEN

Megjelent: 2003. július 09. szerda 21:32:44
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Tegye fel az, aki nem tudja, hogy miről van itten szó? Mivel senki nem rakta fel a kezét, ezért túlzottan nem kell ecsetelnem, hogy csomó 'taliga feldolgozást préseltek a CD-re.

Sok mai banda próbálta már azt az őszinteséget lekoppintani, ami a korai 'taliga lemezeken volt. Sajnos a Metallica elég régen hallgat, így be kell érnünk ezekkel a régi dalokkal, amiket ezek a fentebb felsorolt bandák, többnyire egy az egyben el tudnak nyomni. Vannak persze totális őrületek is, ilyen például az Apocalyptica aki erre a dologra szakosodott, és elképesztően érdekesek itt is. A "házmester of szórót" úgy eljátsszák, hogy komolyzene lesz belőle. Totálisan őrültek és őrület, mint minden lemezük.


 Vörös István - Táncolj a világ tetején (jubileumi koncert)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 22:29:23
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Elsőként gratulálnék a honlaphoz, amilyen minőségű nagyon kevés van a magyar rockzenei életben. Minden információ megtalálható rajta, ami csak a művészre vonatkozik, ez egy, szinte egyedülálló fegyvertény, minőségi dolog ez.

Komolyan, úgy meglepődtem, hogy végre egy ilyet is láthatok, ráférne a hazai menedzsmentekre, hogy átgondolják a dolgot. Előre kell bocsátanom, hogy nem vagyok egy Prognózis fanatikus, így az itt elhangzott dalok közül sok nekem nem mond semmit. Viszont kellemes csalódás a zenekar és a dalok megszólalása, és az áthangszerelés, a dallamok kellemesen dübörögnek a fülembe. Olyan Joe Cocker féle buli hangulat árad belőlük.


 Candlemass - Documents of Doom (2DVD, 2002)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 22:18:02
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Ez a dupla DVD egy doom fanatikus számára óriási kincseket rejtett el, nem is mélyre. Az első része egy 1990-es koncert felvétel, melyen, mára már klasszikussá vált dalok sorakoznak, klasszikusan egyszerű előadásmódban és díszletek között.

Az 1986-os "Epicus Doomicus Metallicus" óta a mindenkori trendekkel szemben nyomulva is sikereket elérő Candlemass egységes zenekar volt abban az időben. Leginkább jellemző rájuk Messiah Marcolin hangja, és visszafogott, szinte elfojtottan agresszív zenéjük volt. Olyan volt ez, mintha Messiah és apostolai zenélnének, de ezen a koncert felvételen bőségesen meg mutatják, hogy mekkora energiák is feszülhetnek a Sabbath ízű, de tökéletesen egyéni dalokban. Sorakoznak a RIFF hegyek, ahogyan azt a mesterek mutatták, és ebben semmi pejoratív nincsen.


 Within Temptation - Mother Earth Tour (2DVD+LiveCD)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 22:11:59
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Nem tudom ismeritek-e a zenekart. Ha nem sokat vesztettetek. Egy énekesnő köré gyűltek össze a zenészek. Sharon den Adel hangja remekül hordozza magában az iskolázottságot, és a spontaneitást, az egész valahol a Nightwish és a the Gathering között helyezkedik el.

Benelux államok (Belgium- Hollandia- Luxemburg) nemzeti hagyományait alakítják rock formába. Azaz a flamand - vallon kultúra a kiinduló pont, ami valahol a kelta hagyományokkal rockon. Zenéjük DOOM szerű zenei alapokra rakott szintetizátor, fölötte operaszerű stílusban női ének, sok kórussal. Ezt a világ azon tájékán rettentően díjazzák. Aki szereti a Nightwish-t annak ez is nagyon be fog jönni.


 YES - Live From House Of Blues (DVD)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 22:06:36
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Június 18-án progresszív történelmi csoda érkezik Budapestre. Kitaláltátok? YES koncert lesz, köszönettel a szervezőknek. Ezért is fontos ez a 112 perces koncert DVD.

Bár számomra teljesen követhetetlen kik is alkotják a zenekart jelenleg, és itt a DVD-n is vannak ismeretlen arcok a zenekarban, de a progresszív zene egyik legnagyobb csillagának számító zenekar dalai akkor is figyelemre érdemesek, ha minden meghatározó tag távozott is a zenekarból. No, azért erről nincsen szó, reményeim szerint. Az biztos, hogy a DVD-n szereplő tagság már a múlt, de ha a hírek igazak akkor újra visszatért hozzájuk az alapító szintetizátoros Rick Wakeman. (akit itt a DVD-n egy fiatal tehetséges muzsikus helyettesít)


 Yngwie J. Malmsteen - Concerto Suite Live DVD (2002)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 21:59:51
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Sajnáltam volna, ha Yngwie nem dönt úgy, hogy kipróbálja zenei tudását nagyzenekari és kórus kísérettel, azt méginkább sajnáltam volna, ha erről nem én írhatok. 1998 környékén született dalok kaptak új köntöst, 2001 június 15-17.én rögzítették a koncerten, egy kb. a Magyar Zeneakadémia méretű és külalakú koncertteremben. (Shibuya Bunkamura Orchard Hall, Tokyo, Japán) Yngwie - Bach, Paganini, Mozart és Vivaldi emlékét próbálta megidézni, sikerrel.


 The Cult - Music Without Fear (Live DVD)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 20:32:49
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Telis tele Kulticizmussal

A DVD érdekessége, hogy nagy valószínűséggel mostanában nem fogunk hallani a CULT-ról, így ez egy fontos, talán a zenekar végét jelentő, talán búcsú kiadvány lett.

Koncert felvételt és érdekességeket tartalmaz a mozi. 86 percnyi színpadi show, és túlzásba vitt hangulatkeltés mentes koncertnek lehet szem és fül tanúja a néző.

A mosoly szünet utáni, 2001-es, "beyond good and evil" lemezen volt 1-2-3 nagyon stílusos dal, amitől libabőrös lett a rajongók (köztük én is) felkarja. A lemez, sajnos mégsem hozta meg (úgy látszik) a hozzá fűzött tervekhez tartozó pénzt. Így a zenekar földbe állt. Ezen a koncerten ebből semmi nem derül ki. Elég kis teremben, elég kis színpadon, de teltházas koncertről készült, és a zenekar is a sikerei mellett új dalokat is játszik, és nagyon a helyükön vannak a dallamok. Ahogyan ezt egy ekkora zenekarnál el is várja az ember.


 Asian Dub Foundation - Enemy Of The Enemy

Megjelent: 2003. július 08. kedd 20:14:14
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Csak, hogy mi rockerek is tudjuk, hogy a szigeten mi fog történni idén. És ne bámuljunk az ASIAN koncerten a semmibe ...

Öléggé útállom a nem annyira rockzenét. Ha az rap-dub mittudoménmi azt meg leginkább nem kedvelem. Ha már nem rock, nálam akkor inkább JAZZ. Alig-alig van ez alól kivétel. Nálam a legjelentősebb "nemrock" zenekarok között van az Asian Dub Foundation. A 88-as "Rafi's Revenge" lemez az nem tetszett, a 2000-es lemezük viszont baromi jól keveri a műfajokat, köztük a rock gitár hangok is megjelennek. Leginkább mégis az a zene is underground- politikus DUB zene maradt, világzenei alapokkal, legfőképpen Indiából importálva.


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Black Sabbath - The End (Live in Birmingham) (2017)
Itt a vége, fuss el véle... '13-ban volt 13 és Live... Gathered In Their Masses, utóbbi inkább turnéünneplőnek, '16-ban meg lett The End EP és

Tovább...
Lénárd László - interjú 3. rész (2017)
Ha a hazai rockújságírásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Metal Hammert. Az 1986-ban indult hard rock - heavy metal magazin immár három

Tovább...
U2 - Songs Of Experience (2017)
A '76-ban, az írországi Dublin-ban alakult U2 a tizennegyedik stúdió lemezét adja most ki Songs Of Experience címmel, ami egyértelműen a 2014-es Songs of Innocence folytatásának készült! Az új

Tovább...
Edda Művek - a tervezett 3. album (1983)
Az Edda Művek az első és második lemezzel óriási sikert ért el. Nem is volt kérdés, hogy 1982-'83 táján megkapják újra a lehetőséget. Bár a zenekarban a repedések jelei már

Tovább...
Joe Satriani - What Happens Next (2018)
A már 61 éves Joe Satriani legutóbb 2015-ben adott ki szólóban lemezt Shockwave Supernova címmel, amiről kétszer is írtunk annak idején. Most itt van a folytatás, a

Tovább...
Koncertek 2018. március 23. és 2018. április 08. között: