×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Edguy                        Megjelent: 2003. július 23. szerda 01:19:46
Szerző: o-porat
 Hírek 


 Klasszikus Rock énekesekről röviden: Robert Plant

Megjelent: 2003. július 23. szerda 00:09:01
Szerző: o-porat
 Cikkek 

West Bromwich, Stafforshire-ben, 1948. augusztus 20-án született. Szövegíró, énekes, szájharmonikás. 16 évesen az éneklés miatt hagyja ott az iskolát. Belép egy blues zenekarba a "The Crawling King Snakes"-be, ahol összeismerkedik Bonhammel. Majd következik a "Tennessee Teens", majd 66-67-ben saját néven jelentet meg kislemezt a CBS. Birmingham-ben sztár.


 John Arch - Twist Of Fate EP (2003)

Megjelent: 2003. július 22. kedd 08:49:04
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ugyan ez csak egy EP, és csak 2 számot (28 percet) tartalmaz, de mégis ezzel van tele a metál szaksajtó. Egy klasszikusnak számító progresszív hang hallatja újra rajta a hangját. Önmaga mellé olyan új és régi társakat válogatva, amitől az EP kimagaslik az amúgy nagyon erős élvonal mezőnyéből. Nemrég volt még az OSI lemez megjelenése, mégis annak a projectnek a zenészei közül választhatta maga mellé a műfaj nagyágyúit. Ilyen muzsikusok szinte kizárt, hogy szar lemezt adnak ki a kezükből, és ez most is igaz. Ez a lemez, ha szereted a Fates Warning korai munkásságát, ha nem nagyon magas színvonalú zenét tartalmaz.


 Diamond Dave új lemeze.                        Megjelent: 2003. július 22. kedd 00:16:25
Szerző: pjuan
 Hírek 


  Marilyn Manson - The Golden Age Of Grotesque (2003)

Megjelent: 2003. július 21. hétfő 23:30
Szerző: betu
 Lemezismertetők 

Marilyn Mansont azt hiszem nem kell bemutatnom. Sokkal fontosabb viszont, hogy az új lemezről, a zenéről és az album koncepciójáról írjak, mert ez egy lemezkritika, és köztudott, hogy Mansonnak minden lemeze más és más, nem lehet az egész Marilyn Mansont egy album alapján bemutatni.


 Ozzy és a Voivod koncertje Edmontonban

Megjelent: 2003. július 21. hétfő 19:24:48
Szerző: ary
 Koncertbeszámolók 
2003. június 6., Skyreach Centre

írta: Bentdogg
fordította: Ary

Négy órát ültem a Harley nyergében, "a motorozáshoz átkozott hideg van" időjárásban, hogy ott legyek Ozzy fuckin' Osbourne koncertjén Edmontonban, Kanadában.


 Félix és Rose

Megjelent: 2003. július 20. vasárnap 22:18:07
Szerző: nova
 Kultúra 
Kívül-belül rózsaszín-de a moziból kilépve rájövünk, hogy ez nem is olyan rossz szín... Még mindig kételkedsz? Akkor olvasd el, hogy miért!

 Nightbreed fesztivál, 1. nap - 2003. július 18., Ecsegfalva

Megjelent: 2003. július 20. vasárnap 09:50
Szerző: a-szz
 Koncertbeszámolók 
A dark/gothic/black zenék híveinek az utóbbi időben szinte kötelező nyári programnak mondható az ecsegfalvi Nightbreed fesztiválon való résztvétel. Egy igen hangulatos rendezvényről van szó, ahol minden nyáron két napban - és főleg éjszakában - az említett stílus hazai képviselőinek színe java fellép; olyan körülmények között (éjszaka, szabadtéren), ahogyan ritkán láthatjuk őket, pedig ezen körülmények között nyújtják az ilyen zenék az igazi élményt. Idén a fesztivál első napján volt több engem is érdeklő zenekar, így csak azon voltam kint, bár a 2. nap fellépői között is van néhány, akiknek nagyon szívesen megnéztem volna a fellépését (pl. Doomsday, Land Of Charon...).


 Hegyalja fesztivál, 3. nap - 2003. július 11., Tokaj

Megjelent: 2003. július 19. szombat 10:50:13
Szerző: a-szz
 Koncertbeszámolók 
Immár hagyományosnak mondható a Tokajban évente megrendezésre kerülő Hegyalja fesztivál. Mivel az elmúlt években a fesztivál hangulatáról rengeteg jót hallottam, úgy döntöttem, ezúttal ezt idén nekem is meg kell tapasztalnom egy napra.

 MYSTIC PROPHECY - Regressus (2003)

Megjelent: 2003. július 19. szombat 10:45:39
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Úgy látszik, hogy GUS igazi heavy metál rajongó. A Dream Evil is és a Mystic is igazi heavy metál zenekar. A nagy ősök, a Judas és a maiden nyomdokain haladnak. És mindekét zenekar nagyon tehetséges zenészekből faragott. Roberto Liapakis énekes (Valley's Eve), Denis Edahl dobos (Raise Hell), Martin Albreht basszer (Valley's Eve) zenekara a Mystic Prophecy ősi metált készít, modern két láb gépes alapokkal. Középfekvésű énekkel, remek kemény gitárral, alig hallgató basszusgitárral. Viszont a dob ütemei olyan sodró lendületet adnak a daloknak, amit csak a legnagyobb zenekarok tudnak. A borító rajza is követi az ősi metál stílusát, és képileg teljesen beleillik a zene mitológiájába. A festmény, bár nekem nem tetszik, de a képi világa és a digi cd papírjának az összhatása is remek. Jó munkát végzett a designer a NuclearBlast-nál. 2001-es első ?Vengeance? című lemezük is hasonló mércét ugrik át.


 ENSLAVED - Ivar-szerv-ezet (2003-as interjú Ivar P.-vel)

Megjelent: 2003. július 18. péntek 12:25:54
Szerző: ary
 Interjúk 

by Sjoerd van den Berg @ Rockezine.net
2003. július 2.


Biztos elmondtad már sokszor, de beszélnél még egyszer R. Kronheim és Dirge Rep távozásáról?


 Vekeri-tó fesztivál, 2-3. nap - Debrecen, 2003. június 20-21.

Megjelent: 2003. július 18. péntek 09:32:17
Szerző: a-szz
 Koncertbeszámolók 
Debrecentől néhány kilométerre, szép erdős környezetben immár második alkalommal rendezték már a Vekeri-tó fesztivált. Ezúttal a rendezvény 2 naposról 3 naposra bővült, és a szinpadok száma is megnövekedett tavaly óta. Idén már 3 szinpadon is zajlottak rock/metal rajongókat vonzó programok; de a techno zene kedvelői is jól érezhették magukat a Soundwave sátorban, amit jómagam egyébként messziről elkerültem. Számomra főként az utolsó két nap kecsegtetett ígéretes koncertekkel, így ezekre látogattam ki.

 CHIMAIRA: Pozitív horror (interjú Mark Hunter énekessel)

Megjelent: 2003. július 18. péntek 00:47:50
Szerző: ary
 Interjúk 
2003. július 2.
by Graham Finney @ planet-loud.com


A clevelandi Chimaira egy félelmetes elektro-metal lemezt szabadított a világra tavaly a Pass Out Of Existence képében, és a műfaj nehézbombázóinak (Slayer, Hatebreed, stb) társaságában lezajlott több hónapos turnézást követően a hatos fogat megszállta a stúdiót, hogy elkészítsék az egyik legjobb metal albumot, amit valaha hallottál: az Impossibility Of Reason-t. A csapat legelső angliai látogatását megelőzően beszélgetett Graham Finney (@planet-loud.com) a frontember Mark Hunterrel a Chimaira nevű metal szörnyről...

 SEPULTURA: Fő az őszinteség (interjú Paulo Jr. basszusgitárossal)

Megjelent: 2003. július 17. csütörtök 22:49:40
Szerző: ary
 Interjúk 

Robert Graalman @ Rockezine.net
2003. április 3.


Mindenekelőtt, hogy vagy?

Másnaposan... de különben jól. Amsterdamban mindig ez történik. (haha) Nincs menekvés előle.Összesen 95.917.971 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! KFT koncert a Millenáris Parkban a zene ünnepén

Megjelent: 2003. július 17. csütörtök 00:19:16
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 
o-porat rövid koncert beszámolója.

 DEFTONES - Deftones (2003)

Megjelent: 2003. július 17. csütörtök 00:14:16
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Korn és a Limp Bizkit mellett a Deftones a NU metál egyik legnagyobb követője. Sikereiket elsősorban az államokban érik el, Európa csak figyeli, hogy mit is kap tőlük. Lemezeik elsősorban ott fogynak, és igazán mi itthon fel sem foghatjuk, hogy mekkora sztárok, hogy adhatnak el milliós példányszámokban lemezeket. Merthogy ez talán a három nagy banda között a legelvontabb. A leg-depressziósabb és a leginkább nyugtalanítóan depressziós.


 Queensryche - Tribe (2003)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 18:07:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A queensryche-nak van mit jóvá tenni. Sok hír érkezett mostanában a zenekar tájékáról. Talán a legfontosabb hír volt, hogy CHRIS DEGARMO valamilyen formában, de közreműködik a TRIBE-on, vagy még a zenekar tagja is? Később érkezett a hír, hogy az államokban indul egy közös Dream Theater – Queensryche turné, bemutatandó ezt a lemezt. Vagyis beindult a marketing háború a Queensryche mellett. Közben sok pletyka keringett, de az lassan világossá válik, hogy az új lemez enyhe visszakanyarodás önmagukhoz.


 Type O' Negative - Life Is Killing Me

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 17:53:03
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
A Type O' Negative idén végre ismét új albummal jelentkezett. Ők az a fajta zenekar, akik nem munkáik mennyiségére - hiszen legutóbb 4 éve adtak ki sorlemezt - hanem inkább minőségére helyezik a hangsúlyt. Amikor ugyanis albumot adnak ki, akkor általában hosszú, és mégis minden másodpercében igényes művekkel állnak elő.

 Gorgoroth - Twilight Of The Idols (2003)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 17:52:10
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A norvég Gorgoroth része a black metal műfaj úgynevezett "elitjének", annak az underground körnek, akik a norvég színtér felbukkanásának szinte kezdete óta képviselik a műfajt. Viszonylag rendszeresen adják ki lemezeiket, melyek színvonala nem egységes; de számomra semmiképpen nem helyezik a kedvenc black zenekaraim közé őket, annak ellenére, hogy vannak tetszetős momentumok zenéjükben. A bandának mindenképpen komoly kultusza van a stílus igaz híveinek körében; és élő fellépéseik sem túl gyakoriak, ellentmondásosak arról a néhány koncertjükről is a visszajelzések. (Ennek tükrében különösen érdekes esemény lesz, hogy szeptember 6-án Budapesten is megtekinthetjük őket.) Viszont mindenképpen becsülöm őket hozzáállásukért, hiszen muzsikájuk minden kommersz momentumot nélkülöz...


 Dead Soul Tribe - Murder Of Crows (2003)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 17:50:42
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Dead Soul Tribe tavaly kiadott első lemeze igazi zenei csemege volt a progresszív metalzenék kedvelőinek. Főként az egykori Pscyhotic Waltz zenekar rajongóinak, hiszen a legendás csapat énekese tért vissza. Igaz, ezúttal a Devon Graves nevet viseli. Az a lemez Devon régi zenekaránál valamivel elszállósabb, egyben kissé talán modernebb zenét tartalmazott, de egy igazi egyéniség jellegzetes ízét érezni lehet minden munkáján, és ezen lemez esetében ez fokozottan érvényesült. Különösen nagy élményt jelentett a zenekar tavalyi Summer Rocks fesztiválos fellépése is számomra, annak ellenére, hogy a korai időpont és a nagy meleg miatt nem voltak ideálisak a körülmények. Nagyon sajnáltam hát, hogy nem tudtam jelen lenni a banda nemrégiben lezajlott Mega Pub-os koncertjén; viszont az új lemez mindenért kárpótol. - Szilasi Zoltán írásaSorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 30 éves a QUEEN első lemeze (2003)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 12:13:37
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
1973

A klasszikus Black Sabbath felállás virágkorát éli, és az év első felében a Vol.4. lemezzel turnézik Európában, ősszel pedig a decemberben megjelenő Sabbath Bloody Sabbath albumon dolgozik.

A Led Zeppelin is az ötödik albumánál tart (Houses Of The Holy), és a zenekarról szóló, 1975-ben a mozikba kerülő The Song Remains The Same filmet is ebben az évben forgatják.

A Gillan/Blackmore/Glover/Lord/Paice felállású Deep Purple szintén a legjobb formájában van, az előző évi Machine Head album Smoke On The Water dala igazi rocksláger, és ebben az évben adják ki a híres Made in Japan koncertalbumot. - Ary írása


 Voivod - Egy hosszú beszélgetés Jason Newsteddel (2. rész)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 01:02
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by Scott Alisoglu @ live4metal.com

Kíváncsi lennék néhány dalra az új lemezről: Gasmask Revival és Les Cigars Yolants. Ezek miről szólnak?

A Les Cigars Yolants repülű szivarokat jelent. Ez onnan jött... – ah, minden titkot kiadok (haha) – amikor először játszottuk azt a riffet, úgy szólt, mit John Bonham dobjai a Led Zeppelinben. Nagyon király, régi Led Zep íze van. Azonnal erre gondoltam, azt gondoltam, hogy szóljon a repülő szivarokról, és rögtön elkezdtünk űrhajókról, ufókról beszélgetni, amik úgy néznek ki, mint a repülő szivarok. Aztán a marihuána legalizálásáról alkotott véleményünket is beleírtuk. Ez a mi választásunk, ha valamit elhatározunk, akkor együtt csináljuk végig, akármilyen nehéz is. Valamit tenni kell vele, mert "felrepít". A repülő szivar a legjobb elnevezés az ufóra is. Innen indult az egész, hogy legyen egy kis rejtett utalás is, ki ne vesszenek a Voivodból az űrlények. Aztán kapcsolatba hozható a mi repülő szivarjainkkal is, amik az űrbe juttatnak minket.


 Voivod - Egy hosszú beszélgetés Jason Newsteddel (1. rész)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:56:48
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by Scott Alisoglu @ live4metal.com

Mit mondanál Jason Newstedról? A srác a Metal Blade kiadó művészeként kezdte a pályát a Flotsam And Jetsamban, továbblépett, hogy a világ talán legsikeresebb metal zenekarában, a Metallicában játsszon és most a Voivod tagja, ami elég ironikus, hiszen ők is a Metal Blade-től indultak. Jason basszusjátékával jelenteti meg 13. lemezét a Voivod március 4-én. Hosszú bevezető helyett inkább ugorjunk neki a hosszú interjúnak...


 Symphony X: interjú Michael Romeo-val

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:48:36
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by CrashTest (www.metal-rules.com)

A Symphony X kítűnő minőségű, neoklasszikus, progresszív metalt nyomat 1994 óta, amikor a zenekar vezetője és gitárosa Michael Romeo egyesítette erejét a billentyűs Michael Pinellaval, a basszusgitáros Tom Millerrel, a dobos Jason Rulloval és az énekes Rod Tylerrel. Tyler alig egy év után kiszállt, és a zenekar az igen tehetséges Russel Allent igazolta a megüresedett helyre. Kifizetődő húzás volt, a zenekar számára igazán értékes momentumok következtek. Szakmailag elismert albumokat jelentetnek meg, és az elmúlt néhány évben sikerült egy Észak-Amerikára vonatkozó terjesztési szerződést is tető alá hozniuk. Michael LePond basszusgitáros 1998-ban csatlakozott, kiteljesítve ezzel a mai napig érintetlen felállást. Jelenleg Amerikában turnéznak a Blind Guardian társaságában, akik szeretnék ismertté tenni a nevüket a világnak ezen a táján is. A csapat hatodik stúdiólemezét jelentette meg THE ODYSSEY címmel november 5-én (van még egy koncert és egy válogatás lemezük). November végén lehetőségem volt szót váltani Michael Romeo-val Austinban (Texas) egy buli előtt.


 E-mail interjú Cselőtei Lászlóval és Lénárd Lászlóval!

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:29:24
Szerző: pjuan
 Interjúk 

Szeretnék bemutatni nektek 2 olyan Lászlót, akit egyetlen rockernek sem kell bemutatni, mindenki ismeretlen ismerősként köszöntheti Cselőtei Lászlót és Lénárd Lászlót. Kicsit utazzunk az időben. 1986. novembert írunk. Még javában bomlik a szocializmus, PC is csak a ködös távolban látszik, az élet, a HT1080Z iskola-számítógép és a Komodor64 körül forog. Valamikor ekkor jelenik meg az “Első magyar hard rock és heavy metal magazin”, a Metallica Hungarica, fekete-fehér “hobbi kiadványként”, 200 példányban. Aztán 2 év, és sok munka után kerültetek a REFORM Lap és Könyvkiadó RT-hez? Hogyan jött létre az első 30.000 példányszámú, színes lap? Biztosan felejthetetlen emlék, és sztori!


 Night Of Doom - Debrecen, Új Vigadó, 2003. május 3.

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:24:56
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 
Igazi underground megmozdulásnak lehettünk tanúi az Új Vigadóban, amint több egyelőre kevésbé ismert, de nagyon színvonalas zenét játszó metal csapat egy kisebb fesztivál keretein belül lépett fel ezen az estén. Magam nagyon kedvelem az ilyen megmozdulásokat, szerintem igen különleges hangulattal bíró koncertek ezek.


 Pokolgép, Armageddon, Chrysos Calva @ Lovarda, 030131

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:22:18
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

- Debrecen, Lovarda, 2003.01.31.

Az idei év első nagy Metal koncertjét városunkban az idén 20 éves Pokolgép adta. Ehhez képest bár kissé szerényebb volt az érdeklődés az általam vártnál, azért nagyon jó hangulatban telt az este.


 Without Face - Astronomicon (2002)

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:20:08
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ugyan a Without Face második albuma már nyár közepén jelent meg, azóta sem tudott huzamosabb időre eltávolodni a CD a lejátszómtól, úgyhogy most is aktuálisnak érzem felhívni a figyelmet erre a nagyszerű alkotásra. Talán sokan tudják, hogy a veszprémi csapat új lemezét a legendás angol Earache kiadó adta ki, és a zenekar mostanában külföldön tartózkodik, intenzíven koncertezik Európa-szerte. Ez az album valóban bizakodásra ad okot, hiszen zenéjük rendkívül egyéni és színvonalas...


 Stratovarius: Ősi elemek és Brazília

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:14:26
Szerző: pjuan
 Interjúk 
interjú Timo Kotipelto énekessel
by Marcos Cardoso & Charles Dalla @ Planet Metal
2002, november


 Watch My Dying - Húsmágnes EP

Megjelent: 2003. július 14. hétfő 00:04:40
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

a dalok: Terápia rezisztens - 0:40
Szájzár - 6:55
Eredeti testforma - 6:13
Jelennemlét - 1:20
Yang - 5:24
Húsmágnes - 7:04

a zenekar:
Veres Gábor ének
Eszenyi Imre basszusgitár
Bordás Zoltán dob
Maros László gitár, effektek.


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Nagy Feró és a Beatrice - Az első 40 év - Live! (2018, info)
Most pénteken, azaz február 16-án jelenik meg a Nagy Feró vezette Beatrice friss lemeze, mely a tavaly év végi Barba Negra Music Club-ban

Tovább...
Saxon - Thunderbolt (2018)
Az angliai Barnsley-ben, 1970-'76 között Blue Condition, majd '76-'77-ben SOB és '77-'78 között Son of a Bitch néven, végül 1978-óta Saxonként dolgozó NWOBHM zenekar a heavy metál egyik

Tovább...
Illés együttes - Goodbye London (2018)
Az Illés zenekar régi és újabb rajongói igazán felemelő örömhírt kaptak a közelmúltban. A Moiras kiadó, a Radics Béla Emléktársasággal karöltve rekonstruálta és szélesebb

Tovább...
Beszámoló: Rudán Joe Band, Stula Rock @ 2018. február 17. - Crazy Mama
Pacsirtacsata - Valahogy úgy alakult, hogy Molnár Péter "Stulá"-nak összeállt az első, Rudán Joe-nak a

Tovább...
Nagy Feró és a Beatrice - Az első 40 év - Live! (2018)
Na b@szki, ez az atombomba, nem a választási kampány: Ricse a nagyítóm alatt, hórukk! Nekem is furcsa a sok hörgő-morgó durvulat közepette, hiszen már

Tovább...
Koncertek 2018. május 27. és 2018. június 12. között:

Klipmánia