×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 MARILLION - koncertbeszámoló (2003-01-11)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:48:21
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 
MARILLION - koncertbeszámoló
Helyszín: Paris / Trabendo
Időpont: 2002. november 30.
Fotók : SSuperFranck / Sébastien www.thisfrenchengine.com

Nem tudjuk nem megosztani veletek ezt a csemegét: A Marillion a közelmúltban koncertet adott a francia fan-club tagjainak és a megmaradt helyekre bejutott néhány szerencsés rajongó részére.

Várakozásteljes, bensőséges hangulat fogadta a színpadra lépő bandát. Az első szám mindjárt meghatározta e nagyon különleges show hangulatát, hiszen a koncerteken igen ritkán előadott fantasztikus " Seasons Ends "-el kezdődött a program. Igaz, hogy a Trabendo kisméretű színpadának oldalában, egy oszlop mögött álltunk, és még a fényképek sem sikerültek igazán, na de ezalatt abban a kitüntetett helyzetben lehettünk, hogy szinte testközelből láthattuk a bandát, akik 2 és negyedórányi különleges élménnyel ajándékoztak meg minket. A program jórészt a Brave-ről és az Afraid of Sunlight -ról állt. A hangulat fokozódott, ahogy a poposabb számok következtek, valamint különlegességek az Anoraknophobia-ról. Az energikus " Between you and Me ", "Quartz", "Map of the world" ezután a klasszikus "Man of a Thousand Faces". Ezután a " Afraid of Sunlight ", majd a zseniális " Mad ", a 94-95-ös évek Marillionjának rajongói kedvéért, ez volt ám a csemege! Aztán a " This Town Trilogie"-val emelt a zenekar a magasba minket! Longbow - TORONTO, DEMO 2002 (2003-02-16)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:38:15
Szerző: pjuan
 Demók 

1998-ban Esztergomban alakult, alter - grunge - kaliforniarock (ők írták, én meg elhittem:) műfajú zenéjük megérdemli, hogy írjak róluk. Angolul és magyarul nyomják, felváltva. "Kispál és a Borz" jellegű szöveg és zeneszerű képződményükkel, mivel a tatabányai zeneegylet tagja a zenekar, mindenhol lehet találkozni az országban. Ne lepődjön meg senki, ha látja a nevüket egy plakáton, ezért is írok róluk.


 Egy percnyi siker...

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:30:50
Szerző: pjuan
 Cikkek 

Parafrázisok puffanásaként izmozik a pince-banda, és nem csak a pia üvölteti a hangfalakat. Nehéz idők járnak a kompromisszummentességre. Sajátos elárulása dívik önmagunknak. Aztán maradnak a mindenkori parafrázisdurrantások. Ettől még nem kell senkinek elmenni gyónni. Az pedig egy másik kérdés, hogy ki kíváncsi minderre.


 Kalapács koncert a Ráday Klubban (2003-03-08). Előzenekar: WISDOM

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:22:06
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

Tényfeltárás, egy Kalapács koncerten.

Nehéz az eset, ha az ember szombaton, előre meg nem fontolt szándékkal koncertlátogatóvá akar válni. Így kerültem a Kalapács koncertre. 1/2 10 körüli érkezés után nehéz volt kivárni az előzenekar gyanánt fellépő fiatal, de annál lelkesebb WISDOM zenekart. Akik az 5-600 Kalács fanatikust voltak elhivatott bemelegíteni. Saját és feldolgozás dalaikat kellően intenzíven adták elő, a félig meddig a sörözőkben tanyázó publikumnak. Akik már a kocsmában pokolgép dalokkal szórakoztatták volna magukat, ha a rendező nem csitítgatja őket. A WISDOM zenekar dalai akár jók is lehetettek volna, ha a megszólalás csak kicsit jobb, de hát majd legközelebb jobban szólnak. Mindenesetre a közönség bemelegedett, hogy a sörtől vagy a WISDOM hatására azt nem tudni. A közönségben sok érdekesség volt. Voltak vidéki Kalapács fanok, akik követik a zenekar minden lépését. Volt anyuka az 5 év körüli, szőke kékszemű gyerekével és a "sejtekbe építő" zenehallgatási projectjével. De túlnyomórészt a 20-as korosztály képviseltette magát, akik rendben, fegyelemben figyelték a látottakat. Jól neveltségükről mindenesetre hosszútávú következtetéseket mernék levonni, ha lenne értelme. Mert mindig meglepődöm, ha egy kigyúrt, tetovált, hosszúhajú ember elnézést kér, ha rálép véletlenül a lábamra :)) Lenne máshol, másik miliőben élő fiataloknak tanulnivaló ettől a társaságtól! On-Line interjú Bátky Zoltánnal (Stonehenge) (2002-11-27)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 03:09:01
Szerző: pjuan
 Interjúk 

Tegnap sikerült beszélgetnünk on-line, ICQ segítségével BZ-vel, ezt a "kötetlen" csevelyt szeretném most megosztani veletek!


 Ákos - Új Törvény

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:57:32
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Előrebocsátom, hogy Ákos és az őt körülvevő profizmust csak dicsérni lehet, talán hasonló sincs nálunk, a PRODUKCIÓ zenegyárként zakatol, előre látom a klipeket és a lemezbemutató koncert hangulatát! Na, akkor ennyit a s*ggnyalásról!


 Ajattara - Kuolema

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:48:19
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az Amorphis-t méltán sokan szeretik. Ez a zenekar, a frontember Pasi Koskinen black/dark metál projectje. Viszont van egy óriási bajom vele. Na nem a zenével, hanem a kiadó hozzáállásával. Engem nem zavar ha egy CD-t védenek másolás ellen.


 Agnostic Front - Discipline (split) - Working Class Heroes

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:41:15
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Hardcore / PUNK fanatikusoknak kellene több egy AGNOSTIC FRONT / DISCIPLINE közös turnénál, és egy közös koncert lemeznél? Bár a lemez hangzása egy garázsban rögzített DEMO felvétellel tud csak vetekedni azért ezeket a dalokat a stílus kedvelői biztosan ismerik, így nem részletezem. ACCEPT - Metal Blast From The Past (DVD/CD)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:27:56
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

legújabb szokás szerint, a DVD/CD-ket úgy készítik, hogy nem adnak 2 lemezt, inkább egybe sajtolják őket, és az egyik fele ez, a másik meg az, jól elvesztettük a design-olt borítót. Viszont költséghatékonyabb megoldás, imádom a marketinget. ..


 ABORYM - With No Human Intervention (2003)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:19:19
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A zenekar tagjai között van Csihar Attila aki a Tormentor, Mayhem, Plasma Pool zenekarokban már ismerős lehet nektek. De a zenekar magyar kapcsolatát nem csak ez jelenti, belelapozva a CD, amúgy nagyon durva, és nagyon hatásos papírjaiba meglepődtem, hogy bizony Attila magyarul is belerejtett a világ számára üzenetet, ettől a felfedezéstől majdnem dobtam egy hátast (aki belehallgat a CD-BE és észreveszi, az bizton állíthatom szintén el fogja dobni magát hanyatt). A 3. U. V. Impaler című dal így indul: (idézem)


 Ablaze My Sorrow - Anger, Hate And Fury (2002)

Megjelent: 2003. július 08. kedd 02:04:21
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

az Ablaze 1993 nyarán alakult, alapító tagjai Magnus Carlsson (gitár) és Martin Quist (gitár/ének), néhány héttel késöbb csatlakozott hozzájuk Anders Brorsson (basszusgitár) és Fredrik Wenzel (dob), és már készen is volt a zenekar.


 Metallica - St. Anger (2003)

Megjelent: 2003. július 07. hétfő 22:15:52
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Sokszor és sok médiában elmondták Jamesék, hogy ez a lemez nem az elmúlt lemezek rádió-barátabb, szupersztár attitűdökkel teli stílusában készült. Senki nem hitte el nekik? Az biztos, hogy mostanában Lars elfelejtette a 2 láb gépet használni, és a keményebb zenék kedvelőinek nem kedveztek, annyit mint kellett volna. NA ENNEK VÉGE!


          

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Jack White - Boarding House Reach (2018)
A 42 éves, Detroit-i születésű John Anthony Gillis, művésznevén Jack White a 1997-2011 között forradalminak számító White Stripes garázs-duó miatt mindenkinek ismerős

Tovább...
Kalapács - Örökfekete - előrendelés (2018, info)
2018. április 13-án pénteken jelenik meg a Kalapács zenekar tizedik, Örökfekete címre keresztelt friss nagylemeze a Hammer Records gondozásában. Az album nemrég

Tovább...
A Perfect Circle - Eat The Elephant (2018)
Már jó ideje feltámadt, de lemezt csak most ad ki az A Perfect Circle! Utoljára 2004-ben volt példa rá, hogy a Tool-frontember Maynard James Keenan

Tovább...
Omega, Karthago @ 2018. április 28. - Tokaj
Tokaj idén új fesztivállal jelentkezett, na nem olyan nagyszabásúval, csak egy kis egy színpados városi rendezvénnyel, amely a Halas-Boros Fesztivál és

Tovább...
Beszámoló: Cool Head Klan, Pannonikum @ 2018. március 16. - Crazy Mama
Dübörögjön a rock and roll! Négynapos hétvége azért nincs olyan sűrűn. Szerencsére az embereknek már van annyi pénzük,

Tovább...
Koncertek 2018. június 25. és 2018. július 11. között:

Klipmánia