×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Winger - Pull (1993)

Megjelent: július 07. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A New York-i glam-metálos Winger '87–ben alakult, a nevet Alice Cooper javaslatára vették fel. Aztán '88-ban kijött a bemutatkozó lemezük, majd '90-ben a folytatás In the Heart of the Young címmel, ami közben minden dallamokat kedvelő rocker szívét elcsavarták! Kinek-kinek más tetszett meg bennük, volt akit a romantikus-férfias-csajozós énekhang és slágeres refrén kapott el, volt olyan, akit a nyers és feszes ritmusozás, de olyan is akadt, akit a shedder gitárszólók rántottak be. Mindegy is, a lényeg, hogy a Winger-ből fénysebességgel lett a kommersz és rádiós rock-műfaj egyik új - és technikás gitárja miatt a megszokottól progresszívabb - királya, akinek a karrierje sebesen tört a csúcsra, olyan megkerülhetetlen slágerekkel az élen, mint a Seventeen az első lemezről, meg az Easy Come Easy Go a másodikról!

Aztán beütött a ménkő, a gazdasági csőd és az általa generált rossz kedv, ami a drogos grunge-ban testesült át rockzenévé! Úgyhogy a kilencvenes évek elejétől minden jó kedvű hajmetál bandának befellegzett, az emberek már nem voltak vevők a színes ruhákba bújtatott szőrös mellkasokra... A zenei piac bezárult a számukra! A legtöbb glam-sztár bepróbálkozott valami grunge-hoz közelivel, lehangoltabbal, keményebbel és egyszerűbbel, de ez a lényegi transzformáció senkinél sem lett sikeres. Így járt a Winger is, aki kihozta harmadik lemezeként a durvább és progresszívabb Pull-t, amit mindenki szeret ma is, a maga korában mégsem lett sikeres. A klipjeiket elfelejtette játszani a gyorsan a grunge-divat mellé álló MTV, pedig a Down Incognito és az Spell I'm Under is sláger lehetett volna, de így nem lett... és végül amilyen gyorsan jött a siker és kiugrás, olyan gyorsan el is fújta a szél a lehetőségeket, és a Paul Taylor billentyűs-gitáros kiszállásával amúgy is trióvá váló csapat végül hosszú időre láthatatlanná vált! Wednesday 13, Combichrist, Night Club @ 2018. július 25. - A38 Hajó

Megjelent: július 07. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A nyár közepén tér vissza az A38 Hajó-ra a Combichrist. A norvég-amerikai aggrotech zenekar és közönsége nem először találkoznak a Duna partján, hiszen pokoli elektró-bulijukkal már többször kiugratták a hajót a Duna andalítóan ringató hullámaiból. Ezúttal a Murderdolls egykori énekese, Wednesday 13 is játszik majd saját zenekarával a július 25-ei koncerten, a nyitócsapat pedig a Los Angeles-i darkwave duó, a Night Club lesz!


 The Skull @ 2018. október 08. - Dürer Kert

Megjelent: július 06. péntek 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Desszert Feszt és a Cudi Purci Booking szervezésében újra hazánkba érkezik a Trouble egykori énekese, Eric Wagner és csapata, a The Skull!

A doom metal csapat szeptember 07-én, The Endless Road Turns Dark címmel adja ki a 2014-es For Those Which Are Asleep folytatását, amit az amerikai Acid Muffin és a hazai Magma rise társaságában mutat be október 08-án a Dürer Kert-ben! Addig pedig mindenképpen érdemes meghallgatni az új lemez első közzétett dalát, a The Endless Road Turns Dark-ot!


 Gillian Carter, Lost Boys @ 2018. szeptember 03. - Auróra

Megjelent: július 06. péntek 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Szeptember 03-án érkezik az Aurórá-ba Gillian Carter a szép amerikai kiabálós zenéjével, aki előtt a kaotikus germán Lost Boys is fellép. A hazait a gyorsan kiabáló Another way, meg a bunkóságára is büszke Dispolgár teszi hozzá! Diamond Head - Lightning To The Nations (1980)

Megjelent: július 06. péntek 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az angliai Stourbridge-ben, 1976-ban alakult Diamond Head-ről mindenkinek az Am I Evil, a The Prince és a Helpless jut az eszébe, az sem miattuk, hanem a Metallica-ra és az amerikai thrash metálra tett hatása miatt! Értesültebbek tudják, hogy ők az egyik vesztesei az NWOBHM-hullámnak, amiben lifteztek le-fel. 1976-'85, majd '91-'94 között működtek, de az újrázás sikertelen lett, mert a heavy metalt időnként hard-rock-ra cserélték... De a legendás riffeket sorozatban gyártó Brian Tatler gitáros nem adta fel, 2002-től próbálkozik megint. A legutóbbi két lemeze a 2007-es What's in Your Head? és a 2016-os Diamond Head, de ezek már csak nyomokban emlékeztetnek arra a szintre, amivel a banda indult... Az említett régi dalok viszont ma is nagyot szólnak, és november 06-án végre mi is meghallgathatjuk őket az eredeti előadótól!

A csapat kalandos története ezzel az 1980-as kiadvánnyal kezdődött, rajta a már említett három legjobb dalukkal. Eredetileg a hét dalos album egy 12" vinyl-en jött ki a Happy Face Records nevű saját kiadójuknál, sima fehér tasakba csomagolva, amire kézzel írták az információkat. Mindezek miatt a The White Album megnevezést is ráragasztották a rajongók. Persze azóta már több neves kiadó is újra megjelentette Lightning To The Nations címmel, különböző bónuszokkal és grafikával feljavítva a megszólalásában sem túl rózsás kezdeti állapotot... Egy dolog viszont biztos: ezen a rövidke albumon három olyan metál klasszikus sláger található, ami nagyobb odafigyeléssel és kevésbé amatőr hozzáállással, könnyedén az elitbe emelhette volna őket a megjelenésekor!


 Petruska feat. Szeder - Az utcán (Illés feldolgozás klip, 2018)                        Megjelent: július 06. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Mr. Bison - Holy Oak (2018)

Megjelent: július 06. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Mr. Bison nevű heavy-psych-stoner-rock szellemi-ébresztő Pisa-környékén alakult 2009-ben. Unortodox felállásukban két gitáros és egy dobos dolgozik, basszusgitáros nélkül, de mindenki énekel és a torzító bekapcsolásával a mély tónusokat is megoldják. A Holy Oak már a harmadik lemezük, de a folyamatos dalszerzői és hangszeres fejlődésük most sem állt le, így ismét magasabb szintre léptek az albummal, ami a 2016-os Asteroid-t követi. Hetvenes évek vintage rock-témái mellett, mostanra eljutottak a Tool és RATM jellegzetességeinek a bekebelezéséig, amitől az eddig is erőteljes és intelligens dalaik új dimenzióba léptek...


 Insane @ 2018. július 10. - Rockmaraton Fesztivál         Megjelent: július 06. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 


 GGBT - Barta Tamás 70 @ 2018. július 07. - Rockmúzeum         Megjelent: július 05. csütörtök 18:14:29
Szerző: bcsaba
 Koncertmenü 

 Hiperkarma - Napsütötte rész (2018, klip)                        Megjelent: július 05. csütörtök 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Zártosztály - Őrült érzés (2018)

Megjelent: július 05. csütörtök 12:05
Szerző: szimpatic
 Lemezismertetők 

A Zártosztály idén nyáron sem feledkezik meg az 1985-'87-es, illetve a korábbi időszak, azaz a Bakancsos Edda rajongóiról. Ezek a koncertek egyaránt szólnak azoknak, akik akkoriban jártak koncertekre, de a fiatalabbaknak is, mert ők megtudhatják milyenek voltak "azok az évek, úgy '80 körül".

A tavalyi közel telt házas Barba Negrában tartott koncertjük felvétele megjelent a Hammer Records kiadásában dupla CD-n és DVD-n, és idén nyáron is fellépnek a tavalyi koncertek helyszínein: Miskolcon és Budapesten...


 Audionerve - Ghost Train (2018, klip)                        Megjelent: július 05. csütörtök 12:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 The Moonshine Brand - On The Waves Of Time (2018)

Megjelent: július 05. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Moonshine Brand a németországi Bielefeld-ből osztja fel nekünk a Holdat ezzel a jól időzített hanghullámokat tartalmazó első albumával! Az elmét nyugtató, fantáziadús vintage-stoner szabadságot sugárzó dalaik gondolatokat szörföznek az agyunkba, amit a szürkületben tudományos blablákkal akarnak a transzcendentális tér kék mezejébe juttatni... Fiatalos bolondság, de tehetségesek, és mindezt nagyon szórakoztató dallamokkal és áthallásokkal teszik, így érdemes a lemezükről megemlékezünk!


 Roy és Ádám Trió @ 2018. július 21. - Kobuci Kert

Megjelent: július 05. csütörtök 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Roy és Ádám Trió egyetlen nyári koncertje Budapesten a Kobuci-ban lesz július 21-én! Vendégként sok év kihagyás után újra színpadra áll a Tom Stormy Trio!Összesen 97.469.678 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Guitar Madness @ 2018. augusztus 23. - Barba Negra Track

Megjelent: július 04. szerda 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Hallottad már ugyanazt a rock-klasszikust három különböző gitárszólóval? Na és egy dalon belül? Ezen az augusztus 23-i Guitar Madness-estén bőven lesz alkalom erre is! A Barba Negra Track-ben a főbb szerepeket Dandó Zoli (sok más mellett Machine Mouse), Lukács Peta (Bikini) és ifjabb Tornóczky Feri (Hobo és Bandája) tölti majd be! A legjobb hazai modern gitárhősök egy színpadon, úgyhogy az esemény egyedülállónak és kihagyhatatlannak ígérkezik!


 Rhoda Scott @ 2018. november 11. - Budapest Sportaréna

Megjelent: július 04. szerda 18:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

2018. november 11-én vasárnap este 6 órától a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a 80. születésnapját ünneplő Rhoda Scott, aki korábban már több ízben is adott koncertet Magyarországon!

Hihetetlen, de igaz: a Hammond-orgona mezítlábas királynője idén ünnepeli a 80. születésnapját. Idén ősszel a Lady Quartet néven megismert formációban Rhoda Scott és három jazz tehetség érkezik a magyar fővárosba, ahol új oldalát is megmutatja az orgonista ikon. A koncerten a klasszikus mester legismertebb dalai lesznek hallhatóak, a trió stílusára jellemzően modern, virtuóz és meglepő harmóniai fordulatokban gazdag előadásmódban.


 Lizzy Borden - My Midnight Things (2018, Dionysosrising)

Megjelent: július 04. szerda 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

"Lizzie Borden fejszét fogott, négybe vágta anyját legott. Lendült kezében a balta, apját is feldarabolta..."

Így szól a népszerű amerikai gyermekmondóka, és aki ebből valami véres black, vagy death hordára következtet, az igencsak megcsúszhat (természetesen a vérben), mert fent (művész)nevezett úriembertől - aki a neve ellenére férfi - oly távol állnak a megnevezett stílusok, mint Puzsér Róberttől a csendes és visszafogott véleményformálás...


 Kapolcska - zárás (2018)

Megjelent: július 04. szerda 12:00
Szerző: szimpatic
 Kultúra 

Nagyszerű hangulatban, fantasztikus produkciókkal zárult az idén második alkalommal megrendezett Kapolcska Tábor és kis Fesztivál. A nyolc napos tehetségfejlesztő táborban 30 pedagógus segítségével 150 fiatal mélyült el és hozott létre produkciókat különféle művészeti ágakban, a családi mini fesztiválon pedig mintegy 2000 fős lelkes közönség élvezte a növendékek és a velük közösen is fellépő kiváló művészek előadásait...


 The Heretic Order - Evil Rising (2018)

Megjelent: július 04. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Heretic Order nevű horror-okkult heavy metál csapat 2014-ben alakult London-ban. Egy évvel később adták ki eddigi egyetlen lemezüket All Hail the Order címmel, amit most az Evil Rising követ, folytatva rajta a Mercyful Fate-féle sátánizmust és a King Diamond-féle horrort! A címadó dalhoz készített klip olyan is lett, amit ezek után várnánk, vagyis alul öltözött csajok, sátánista szeánsz kellékek és kecskeszarv minden mennyiségben, meg persze döngölés és gonosz színház, ahogy kell! És tulajdonképpen a teljes Evil Rising album sem szól másról, mint amit a teátrális és okkultista metál nagyságai annak idején kitaláltak!


 P. Mobil, Rotor @ 2018. augusztus 11. - Barba Negra Track

Megjelent: július 04. szerda 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Vészesen közeledik a nagy esemény időpontja! Szerintetek mindenki tud már az augusztus 11-i P. Mobil koncertről, amikor biztosan Csoda Történik majd a Barba Negra Track szinpadán is?! Ha ti is úgy gondoljátok, hogy nem, akkor itt az ideje, hogy hozzánk hasonlóan, mindenkinek elmondjátok! És duplán érdemes előre gondoskodni a jegyekről, hiszen a Rotor zenekar itt mutatja majd be friss lemezét, a Lehetetlen-t!Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Edda Művek @ 2018. július 07. - Agárdi Popstrand         Megjelent: július 03. kedd 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Lord @ 2018. július 14. - Barba Negra Track         Megjelent: július 03. kedd 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 The Night Flight Orchestra - Sometimes the World Ain't Enough (2018)

Megjelent: július 03. kedd 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Night Flight Orchestra ötlete 2007-ben merült fel, amikor Björn "Speed" Strid énekes és David Andersson gitáros a Soilwork-kel turnézott és közben a hard rock legendák dalairól nosztalgiázott... Aztán az extrém metálos haverokkal összerakták 2012-re a Internal Affairs-t, majd 2015-re a Skyline Whispers-t és 2017-re az Amber Galactic-ot, amiken kommersz rádiós rock-zenét műveltek, némi AOR-ral és szatírával vegyítve... Ez folytatódik most a negyedik lemezen is, amit 2018. december 11-én nekünk is elhoznak!


 Lich King, Seax, Ravage @ 2018. július 18. - Blue Hell & KVLT

Megjelent: július 03. kedd 12:00
Szerző: palszabolcs
 Koncertmenü 

Noha nyáron inkább a fesztiválokra pörög rá a koncertre járók többsége, de attól underground klubkoncertekben sem lesz hiány. Aki az Exodus után még csillapíthatatlan vágyat érez egy újabb thrash-mulatság után, az 2018. július 18-án bátran célozza be a Blue Hell műintézményt, ahol a Terranis Productions jóvoltából három remek amerikai banda - a Ravage, a Seax és a Lich King - veszi birtokba a színpadot!


 Khemmis - Desolation (2018)

Megjelent: július 03. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Khemmis nevű stoner-doom metál zenekar 2012-ben indult Denver-ben. 2015-ben adták ki első lemezüket Absolution címmel, amit a 2016-os Hunted, tavaly pedig egy split követett... A csapatot a Rolling Stone és a Pitchfork is dicsérte, mivel a klasszikus heavy metál témákba oltják a stoner-doom-ot, bátrabban használva régimódi dallamokat a megszokottól... Most pedig itt van az új korong Desolation címmel, amit bandcamp-en meg is hallgathatunk, hisz bátraké a szerencse...


 The Carbonfools @ 2018. július 20. - Kobuci Kert

Megjelent: július 03. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Különleges és szép hosszú koncerttel készül a Carbonfools zenekar erre a csodálatos július 20-i estére. Rengeteg dal szól majd a Kobuci színpadán, némelyik úgy, ahogy még soha, vagy csak nagyon ritkán hallhattad!


 Radar - interjú Makuval (2018)

Megjelent: július 02. hétfő 18:05
Szerző: csikiroland
 Interjúk 

A Radar zenekar nem mondható egy inaktív bandának, a koncertnaptárjuk erre az esztendőre is igen szépen megtelt. A közönség azonban nem csak élőben hallgathatja a kisvárdai illetőségű együttes muzsikáját, hanem az eddig megjelent három hanghordozón is. A hármas szám hamarosan változni fog, hiszen az együttes tagjai stúdióba vonultak, és hamarosan megjelentetik negyedik albumukat. A készülő új lemezről Mák "Maku" István énekessel beszélgettem...


 Bánkitó Fesztivál @ 2018. július 11-15. - Nádas Kemping, Bánk         Megjelent: július 02. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Winger - Winger (1988)

Megjelent: július 02. hétfő 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A New York-i glam-metálos Winger '87–ben alakult eredetileg Sahara néven, amit Alice Cooper javaslatára vett saját nevére a csapatot vezető Kip Winger, aki akkoriban Alice csapatát erősítette. Aztán a következő nagy dobás '88-ban következett, amikor a gyorsan formálódó csapat kijött az első lemezével, és onnantól kezdve pár évig megállás nélkül szórták az időtlen hajasbaba slágereket!

Ezen az idén 30 éves bemutatkozó anyagon - amit a műfaj egyik legismertebb producere, Beau Hill segített világra - szám szerint és legalább négy klipes-rádiós sláger van, amiket minden hard rock rajongónak kötelező ismernie. A Madalaine, a Seventeen, a Headed for a Heartbreak és a Hungry, de a többi dal sem rossz, csak sablonosabb... Viszont itt van a Hendrix-féle Purple Haze bravúros feldolgozása, amibe Dweezil Zappa is besegített... Ezzel a '88-as bemutatkozó lemezével vett fénysebességű repülő rajtot a Winger zenekar!


 Vinnie Moore @ 2018. november 13. - Dürer Kert

Megjelent: július 02. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

November 13-án első alkalommal ad koncertet Budapesten, a Dürer-ben a nyolcvanas évek második felét meghatározó, s azóta is fontos szerepet betöltő gitárhős nemzedék egyik legfontosabb tagja, Vinnie Moore.

Az 54 éves amerikai zenész a mások mellett Yngwie Malmsteen, vagy Tony MacAlpine nevével is fémjelzett, neoklasszikus hatású, virtuóz és technikás, ugyanakkor dallamos zenei irányzat meghatározó képviselője. Első két szólóalbuma, a Mind's Eye és a Time Odyssey máig etalon a színtéren.


          

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Kamelot - The Shadow Theory (2018)
Az 1991-ben, a floridai Tampá-ban alakult prog-power metálos Kamelot tizenkettedik sorlemeze a most megjelenő The Shadow Theory, ami a 2015-ös Haven-t követi - amiről kétszer is

Tovább...
Beatrice - beszámoló egy próbáról @ 2018. április 07. - Budapest SportAréna
Fennállásának 40 éves évfordulóját ünnepli az Arénában a Beatrice. Volt szerencsém egy próbán részt venni, ennek alapján azt

Tovább...
Rainbow - Memories In Rock II. (2018, Dionysosrising)
Nem is tudom, hogy most miként kellene úgy írni, hogy az írás azért mindenképpen szem előtt tartsa, az egyik legnagyobb rockbanda - rövid időn belül

Tovább...
Beszámoló: Roger Waters @ 2018. május 02. - Budapest Sportaréna
Roger Waters, a néhai Pink Floyd basszusgitárosa és dalszerzője ismét ellátogatott hozzánk legújabb turnéja

Tovább...
Led Zeppelin Session - különleges utazás a Zeppelinnel (2018)
2018. június 01-én a Bakelit Multi Art Center színpadán különleges koncertnek lehetünk szem és

Tovább...
Koncertek 2018. július 17. és 2018. augusztus 02. között:

Klipmánia