×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Edda Művek @ 2018. július 07. - Agárdi Popstrand         Megjelent: július 03. kedd 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 


 Lord @ 2018. július 14. - Barba Negra Track         Megjelent: július 03. kedd 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 The Night Flight Orchestra - Sometimes the World Ain't Enough (2018)

Megjelent: július 03. kedd 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Night Flight Orchestra ötlete 2007-ben merült fel, amikor Björn "Speed" Strid énekes és David Andersson gitáros a Soilwork-kel turnézott és közben a hard rock legendák dalairól nosztalgiázott... Aztán az extrém metálos haverokkal összerakták 2012-re a Internal Affairs-t, majd 2015-re a Skyline Whispers-t és 2017-re az Amber Galactic-ot, amiken kommersz rádiós rock-zenét műveltek, némi AOR-ral és szatírával vegyítve... Ez folytatódik most a negyedik lemezen is, amit 2018. december 11-én nekünk is elhoznak!


MA! -  Lich King, Seax, Ravage @ 2018. július 18. - Blue Hell & KVLT

Megjelent: július 03. kedd 12:00
Szerző: palszabolcs
 Koncertmenü 

Noha nyáron inkább a fesztiválokra pörög rá a koncertre járók többsége, de attól underground klubkoncertekben sem lesz hiány. Aki az Exodus után még csillapíthatatlan vágyat érez egy újabb thrash-mulatság után, az 2018. július 18-án bátran célozza be a Blue Hell műintézményt, ahol a Terranis Productions jóvoltából három remek amerikai banda - a Ravage, a Seax és a Lich King - veszi birtokba a színpadot! Khemmis - Desolation (2018)

Megjelent: július 03. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Khemmis nevű stoner-doom metál zenekar 2012-ben indult Denver-ben. 2015-ben adták ki első lemezüket Absolution címmel, amit a 2016-os Hunted, tavaly pedig egy split követett... A csapatot a Rolling Stone és a Pitchfork is dicsérte, mivel a klasszikus heavy metál témákba oltják a stoner-doom-ot, bátrabban használva régimódi dallamokat a megszokottól... Most pedig itt van az új korong Desolation címmel, amit bandcamp-en meg is hallgathatunk, hisz bátraké a szerencse...


 The Carbonfools @ 2018. július 20. - Kobuci Kert

Megjelent: július 03. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Különleges és szép hosszú koncerttel készül a Carbonfools zenekar erre a csodálatos július 20-i estére. Rengeteg dal szól majd a Kobuci színpadán, némelyik úgy, ahogy még soha, vagy csak nagyon ritkán hallhattad!


 Radar - interjú Makuval (2018)

Megjelent: július 02. hétfő 18:05
Szerző: csikiroland
 Interjúk 

A Radar zenekar nem mondható egy inaktív bandának, a koncertnaptárjuk erre az esztendőre is igen szépen megtelt. A közönség azonban nem csak élőben hallgathatja a kisvárdai illetőségű együttes muzsikáját, hanem az eddig megjelent három hanghordozón is. A hármas szám hamarosan változni fog, hiszen az együttes tagjai stúdióba vonultak, és hamarosan megjelentetik negyedik albumukat. A készülő új lemezről Mák "Maku" István énekessel beszélgettem...


 Bánkitó Fesztivál @ 2018. július 11-15. - Nádas Kemping, Bánk         Megjelent: július 02. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 


 Winger - Winger (1988)

Megjelent: július 02. hétfő 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A New York-i glam-metálos Winger '87–ben alakult eredetileg Sahara néven, amit Alice Cooper javaslatára vett saját nevére a csapatot vezető Kip Winger, aki akkoriban Alice csapatát erősítette. Aztán a következő nagy dobás '88-ban következett, amikor a gyorsan formálódó csapat kijött az első lemezével, és onnantól kezdve pár évig megállás nélkül szórták az időtlen hajasbaba slágereket!

Ezen az idén 30 éves bemutatkozó anyagon - amit a műfaj egyik legismertebb producere, Beau Hill segített világra - szám szerint és legalább négy klipes-rádiós sláger van, amiket minden hard rock rajongónak kötelező ismernie. A Madalaine, a Seventeen, a Headed for a Heartbreak és a Hungry, de a többi dal sem rossz, csak sablonosabb... Viszont itt van a Hendrix-féle Purple Haze bravúros feldolgozása, amibe Dweezil Zappa is besegített... Ezzel a '88-as bemutatkozó lemezével vett fénysebességű repülő rajtot a Winger zenekar!


 Vinnie Moore @ 2018. november 13. - Dürer Kert

Megjelent: július 02. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

November 13-án első alkalommal ad koncertet Budapesten, a Dürer-ben a nyolcvanas évek második felét meghatározó, s azóta is fontos szerepet betöltő gitárhős nemzedék egyik legfontosabb tagja, Vinnie Moore.

Az 54 éves amerikai zenész a mások mellett Yngwie Malmsteen, vagy Tony MacAlpine nevével is fémjelzett, neoklasszikus hatású, virtuóz és technikás, ugyanakkor dallamos zenei irányzat meghatározó képviselője. Első két szólóalbuma, a Mind's Eye és a Time Odyssey máig etalon a színtéren.


 Paul Rodgers - Free Spirit - Celebrating The Music Of Free (2018)

Megjelent: július 02. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ötven éves lett a blues-hard rock műfaj egyik legnagyobb hatású zenekara, a Free, ami Londonból indulva 1968-1973 között forradalmasított a műfajt, meghódítva az egész világot. A zenekar egykori énekese, a Middlesbrough-i születésű, most 68 éves Paul Rodgers 2017 májusában úgy döntött, hogy eme kerek évfordulót egy hónapnyi turnéval ünnepli, aminek záró felvonása 2017. május 28-án volt a Royal Albert Hall-ban, és ez a fellépés most koncert cédén és filmen is megjelenik!

Paul a Free-ben lett a rockénekesek egyik archetípusa, akit Robert Plant, vagy Brian Johnson ugyanúgy a legfontosabb hatásaként emleget, mint mondjuk Paul Stanley, vagy idehaza Vikidál Gyula és Tunyó. Főhősünk énekhangja ma is tökéletes állapotban van, amit a másik kultikus zenekarának, a Bad Company-nak az emlékkoncertjein ugyanúgy bizonyított, mint a Queen dalainak éneklésekor, többek között nálunk is. Most pedig eljött az ideje, hogy karrierjének és kultuszának a legfontosabb zenekarát is megünnepelje!

A Free klasszikus felállásából Paul Kossoff gitáros és Andy Fraser basszusgitáros már rég elhunyt, de Simon Kirke dobost sem hívta meg az énekes, viszont megfelelő társakra lelt Deborah Bonham-nak - John Bonham húgának - kísérő csapatában, így Pete Bullick gitáros, Ian Rowley basszusgitáros és Gerard Louis "G" billentyűs mellett - legnagyobb névként - Rich Newman dobost hallhatjuk ezek a szinte tökéletes felvételen, ahol a Free nagy hatású életművét ünnepelhetjük együtt mi is az énekessel!


 Honeybeast - Élet a Marson (2018, info)                        Megjelent: július 02. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Ozone Mama. Asphalt Horsemen @ 2018. augusztus 01. - Barba Negra Track

Megjelent: július 01. vasárnap 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az Ozone Mama és az Asphalt Horsemen közös nyári koncertje augusztus 01-én lesz a Barba Negra Track-ben.

A bulinak az ad különlegességet, hogy nemrég az Ozone Mama és Székely Marci énekes útjai különváltak, és azóta már meg is találták új frontemberüket, aki a korábban a Jaggers-ben szereplő Szeleczki Dávid lett! És változás még, hogy az eddig állandó vendégként billentyűző Lukács László is teljes jogú taggá vált.

Az új felállás korábban, például a körmendi AlteRába Fesztivál-on és a kunfehértói Fehértone Fesztivál-on már látható és hallható lesz, de a budapesti közönség csak ezen a Barbá-s bulin találkozhat velük elsőként! Addig is itt bepillanthatunk a felkészülésbe!


 Guns N' Roses – Appetite For Destruction: Locked N' Loaded (2018, info)                        Megjelent: július 01. vasárnap 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 


Összesen 97.513.887 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Stormwitch - Bound to the Witch (2018)

Megjelent: július 01. vasárnap 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A németországi Heidenheim-ben, '81-től Stormwitch-ként dolgozó heavy-power metálos csapat '94-ig hét stílusosan dramatikus - itt-ott okkult - sorlemezzel lepte meg a rajongóit, ráadásul sokat jártak hazánkba, amitől komoly rajongói bázisuk alakult ki nálunk, még a "tiszteletbeli magyar zenekar" címét is megkapták. '89-ben végül egy koncert albumot is kiadtak Magyarországon - Live in Budapest címmel. Aztán az 1994-es Shogun megjelenése után feloszlottak...

2002-ben tértek vissza, azóta kapaszkodnak a megérdemelt helyükre, nem túl jelentős sikerrel. A 2004-es Witchcraft után alaposan meg is váratták a rajongóikat, mire kijöttek a 2015-ös Season of the Witch című legutóbbi lemezükkel, ami nem sikerült túl fényesen. Azóta Stoney Stoner gitáros helyére Tobi Kipp, Micha Kasper dobos helyére pedig Marc Oppold érkezett, akikkel ez a Bound to the Witch sokkal szerethetőbb és németesebb metál albumra sikeredett!


 Eric Steckel @ 2018. október 07. - BackStage Pub

Megjelent: július 01. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A kiváló amerikai blues-rock gitáros, Eric Steckel nemrég Berlinben járt egy fesztivál-fellépés erejéig, valamint a jövő heti Rory Gallagher Tribute Fesztivál is apropója volt a gyors európai kiruccanásnak.

Ősszel tér vissza, hogy több helyen is bemutassa új albumát. Első budapesti koncertje október 07-én lesz a BackStage Pub-ban! Jegyek a tixa-n már kaphatók!


 Ozzy Osbourne - Live & Loud (1993)

Megjelent: július 01. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 70 évesen nem túl jó formában lévő Ozzy bácsi - a Black Sabbath eltemetése után, - manapság szólóban a búcsú turnéjának második körét futja No More Tours 2 címmel, de azt is mindenki tudja, hogy nem ez az első alkalom, amikor visszavonulni készül! Így volt ez már jó 26 éve, '92-ben is, amikor a No More Tears-környékén rosszul lett és az orvosok sclerosis multiplexet és parkinson kórt diagnosztizáltak nála, majd némi sokk után bejelentette, hogy no more tours...

Szerencsére utóbb kiderült, hogy a diagnózis hibás volt, így a visszavonulásból sem lett semmi, pedig a turné közben még az ős-Sabbath tagjait is sikerült összerántania egy reunionra a kaliforniai Costa Mesá-ban... Az erről a turnéról készült Live & Loud cédé és film máig Ozzy kultikus koncertkiadványának számít, ahol a sokk okozta érzelmi töltet, meg a zseniális háttércsapat kihozta Ozzy-ból is a legszebb formáját!


 Florence And The Machine - High As Hope (2018, info)                        Megjelent: július 01. vasárnap 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Kex @ 1970 - Bercsényi kollégium

Megjelent: június 30. szombat 18:05
Szerző: Drpeter
 Rockmúzeum 

Tudvalevő, hogy az MHV nem kényeztette el a Kex-et. Egyetlen megjelent kislemezük - Család - Elszállt egy hajó a szélben - is csak a Szépleányok, ne sírjatok című filmben történt szereplésüknek köszönhetően láthatott napvilágot. Érdekesség, hogy a Hanglemezgyártó Vállalat, eltérően több más zenés filmtől - Ezek a fiatalok, A kenguru - nem jelentette meg a film zenéjét, ennek következtében több dal - a Syriustól hallható két szerzemény - a mai napig kiadatlan maradt...


MA! -  Braindogs @ 2018. július 18. - Kobuci Kert

Megjelent: június 30. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Akiknél talán csak Tom Waits játssza jobban a saját dalait - Braindogs a Kobuciban!

Örömzenélésként indult, de azóta is, amikor lehet összeállnak, hogy eljátsszák annak a fickónak a dalait, akit mindannyian csodálnak. A hazai koncertélet legnagyobb nevekből álló tribute-zenekara, a Braindogs július 18-án a Kobuci Kert-ben Tom Waits-dalokba illő estére készül!Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Black Sabbath - Live at Last (1980), Past Lives (2002)

Megjelent: június 30. szombat 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Bár a virtuális térben ezernyi ős-Black Sabbath koncert felvétel kering - például ez az 1970-es és ez az 1975-ös -, valójában a hetvenes évekből egyetlen felvétel jelent meg hivatalosan, az is két '73-as koncertről lett összevágva. Az 1980-as Live at Last még úgy jelent meg, hogy '79-től Ozzy már nem volt a csapatban, a zenekar épp' a helyettesét kereste, de a kiadó és Patrick Meehan producer úgy gondolta, hogy a tagok tudta és beleegyezése nélkül is kiadhatja két '73-as koncertről összevágott felvételüket, mintegy búcsúként Ozzy-tól, meg tőlük.

A tagok természetesen bootleg-nek tartotta a dolgot egészen 2002-ig, amikor Past Lives címmel újra kiadták, de már két másik koncertről mögé vágtak egy második cédét, kiegészítésekkel... A kritika nem szerette egyiket sem, de ettől még mi rajongók örülhettünk egyáltalán annak is, hogy csúcs formában hallhatjuk a csapatot a hőskorban, amikor a csöves erősítőket túlvezérelték a moziban ütő hallgatóság nagy örömére, és úgy dörrentek meg a régi nagy dalok, ahogy azóta sem soha, hisz az elektronikus világ előre gyártott torzítóinak a világában, hasonló hangzás már nem lehetséges!


 Flow Sportegyesület - Kamaszodva kezet fogva (2018)

Megjelent: június 30. szombat 12:00
Szerző: szimpatic
 Aktuális 

A tolerancia és az elfogadás a mai világban hiánycikk. Nagyon kevés ember fogadja el az értelmileg sérülteket, még kevesebben vállalják a kapcsolatteremtést velük. És leginkább a kamaszokra jellemző, hogy nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, amikor egy értelmileg sérülttel találkoznak. Ezért hívta életre a Kamaszodva kezet fogva programot a Flow Sportegyesület, az FSZK és az EMMI támogatásával, mely 2018 márciusa és májusa között zajlott...


 Armored Saint - Revelation (2000)

Megjelent: június 30. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A világ legpechesebb csapata. A világ legalulértékeltebb csapata. A '82-ben, Los Angeles-ben alakult Armored Saint-re akármelyik jelző illik, már csak azért is, mert sokkal többen ismerik őket annak okán, hogy Joey Vera '97-ben a Fates Warning-ba, John Bush meg '92-ben az Anthrax-ba került, vagy hogy a Kill 'em All után a Metallica is akarta őt, mintsem ahányan a lemezeiket hallották!

Ez pedig annyira szomorú, hogy most megpróbálok javítani a helyzeten! Így elővettem a 2010-es La Raza és a 2015-ös Win Hands Down előtti öt sorlemezüket, hogy a tradicionális heavy metal kedvére tegyek, kielemezzem azokat! A '87-es Raising Fear után jöttek a nagy drámák, előbb a sikertelenség miatt kirúgta őket a kiadójuk, majd egykori gitárosuk, Dave Prichard elhunyt leukémiában... Mindez annyira feldühítette a csapatot, hogy újraépítette önmagát! És új kiadónál kiadta karrierjének legfontosabb lemezét Symbol of Salvation címmel, amin Jeff Duncan és Phil Sandoval gitárosok játéka tökéletesen kiegészítette egymást! A siker ellenére, '92-ben végül mégis szünetre mentek, mivel John Bush átment az Anthrax-ba énekelni... A szünet '99-ig tartott! 2000-ben kijöttek a Revelation című ötödik sorlemezükkel, de meg sem közelítették vele a Symbol of Salvation-t, így nem sokkal utána, 2003-2006 között megint hosszabb szünet következett...


 Diamond Head, Gin Annie, Statement @ 2018. november 06. - Dürer Kert

Megjelent: június 30. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A brit heavy metal új hullámának - NWOBHM - a legendás zenekara, a Diamond Head idén ősszel nyolc országot és 22 várost érintő európai körútra indul, mely november 06-án a Dürer Kert-be is elér... de ezt már mis is megírtuk!

Most már az sem titok, hogy a turnéhoz, így a hazai állomáshoz is a Wolverhampton-i hard--melodikus rock banda, a Gin Annie, a szintén hard rock-ban utazó, dán Statement és a francia post-rock zenekar, a Blinding Sparks is csatlakozik!


 Ihsahn @ 2018. november 11. - A38 Hajó

Megjelent: június 29. péntek 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Hetedik nagylemezével végre Budapestre is eljut a norvég black metal színtér egyik legikonikusabb frontembere és dalszerzője, a szólóban progresszív útra lépő Ihsahn! November 11-én, első magyarországi koncertjén a Ne Obliviscaris-szal és az Astrosaur-ral lép majd fel az A38 Hajó-n.

A koncertprogram javát a nemrég megjelent Ámr album dalai teszik ki, a pályafutás nagy szerzeményei mellett. A jegyértékesítés június 29-én, pénteken reggel indul, elővételben november 10. éjfélig: 4900 Ft., a koncert napján és a helyszínen: 5900 Ft-os áron!


 Idióták - Túl Komoly (2018, szöveges klip)                        Megjelent: június 29. péntek 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Kalapács - Örökfekete (2018, Dionysosrising)

Megjelent: június 29. péntek 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Mivel oldalunk elsődleges missziója a kukaturkálás mellett a magyar metal élet széplelkének ápolása is - bár lehet, hogy e kettő tevékenység néha egybe esik - lássuk hát, mire ment hazánk szegecsekkel díszített élő történelemkönyve. És most remeg meg kezemben a klaviatúra, mert Kalapács Józsit a színtér egyik legszimpatikusabb szereplőjének tartom, akinek kedvességéről, jó értelembe vett antisztárságáról (bár a fogalom második tagja sajnálatos, vagy örömteli módon megfelelő alany hiányában értelmezhetetlen itthon) több alkalommal személyesen is volt alkalmam megbizonyosodni:

Higgyétek el, a vele készült interjúkból összeállt kép nem a fedősztorit próbálja valósággá transzformálni, ami alatt a magyar metal (és klasszikus hard rock) élet bizonyos szegmenseit elborító, személyeskedéssel és paranoiás gyanakvással tarkított, a "kevés erőforrást" újra - és újra elosztani kívánó, áporodott szagú valósága rejtőzik. (Többek között ezt jelzi a 20 éve változatlan felállás, így Kalács mellett mindenképpen meg kell említeni a Beloberk testvéreket is, akik - amennyiben a színtéren betöltött konstruktív tevékenységet nézzük -, mindenképpen ott állnak Józsi mellett.)


 Omnium Gatherum, Wolfheart, Nothgard @ 2018. november 12. - Dürer Kert

Megjelent: június 29. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

The Burning Cold címmel augusztus 31-én jelenik meg a melodikus death metalt nyomató finn Omnium Gatherum új albuma, amelynek keverését és maszterizálását Dan Swanö végezte, a producer pedig Teemu Aalto volt. Jó hír, hogy az Omnium Gatherum az új albumot nálunk is bemutatja, mégpedig a Wolfheart és a Nothgard társaságában. A koncert november 12-én lesz a Dürer Kertben!


 Armored Saint - Symbol of Salvation (1991)

Megjelent: június 29. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A világ legpechesebb csapata. A világ legalulértékeltebb csapata. A '82-ben, Los Angeles-ben alakult Armored Saint-re akármelyik jelző illik, már csak azért is, mert sokkal többen ismerik őket annak okán, hogy Joey Vera '97-ben a Fates Warning-ba, John Bush meg '92-ben az Anthrax-ba került, vagy hogy a Kill 'em All után a Metallica is akarta őt, mintsem ahányan a lemezeiket hallották!

Ez pedig annyira szomorú, hogy most megpróbálok javítani a helyzeten! Így elővettem a 2010-es La Raza és a 2015-ös Win Hands Down előtti öt sorlemezüket, hogy a tradicionális heavy metal kedvére tegyek, kielemezzem azokat! A March of the Saint című '84-es bemutatkozó korongjukhoz nem véletlenül öltöztek szegecselt cuccokba, amit a Phil Sandoval gitáros nélkül, négyesben rögzített Delirious Nomad előtt levetkőztek, hogy aztán a Raising Fear kapcsán - ha csak képletesen is, de - visszavegyék azokat... Aztán jöttek a drámák, előbb a sikertelenség miatt kirúgta őket a kiadójuk, majd egykori gitárosuk, Dave Prichard elhunyt leukémiában... Mindez annyira feldühítette a csapatot, hogy újraépítette önmagát... és új kiadónál kiadta karrierjének legfontosabb lemezét Symbol of Salvation címmel... majd hosszabb időre beszüntették a tevékenységüket!


 Fatal Error - Ördögszekér (2018, klip)                        Megjelent: június 29. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

          

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Cikipédia 8. - 4. rész - Miért fontos nekünk a Tabán!
Hivatalosan 50 évvel ezelőtt, 1968-ban indult útjára a Tabán fesztivál. Azóta rengeteg felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak. Zenekarok tűntek

Tovább...
Lgt @ 1978 - Tabán
1973 nemcsak a hazai rock, de a Rockünnep történetében is korszakhatár. A Magyar Ifjúság beszámolója a május 01-i koncertről itt olvasható! Ekkor rendezték meg utoljára a gellérthegyi

Tovább...
Korál 40 - Amikor vége az utolsó dalnak is @ 2018. május 05. - Budapest Aréna
1978. május 01., Budai Ifjúsági Park - egy zenekar bemutatkozása a közönség előtt. Majdnem pontosan negyven évvel

Tovább...
The Dead Daisies - Burn it Down (2018)
A 2012-ben alakult ausztrál-amerikai Dead Daisies - a folyamatos tagcseréje közben - mára az egyik legjobb XXI. századi hard rock zenekar lett. 2016-ban

Tovább...
Jack White - Boarding House Reach (2018)
A 42 éves, Detroit-i születésű John Anthony Gillis, művésznevén Jack White a 1997-2011 között forradalminak számító White Stripes garázs-duó miatt mindenkinek ismerős

Tovább...
Koncertek 2018. július 18. és 2018. augusztus 03. között: