×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Armored Saint - Raising Fear (1987)

Megjelent: június 28. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A világ legpechesebb csapata. A világ legalulértékeltebb csapata. A '82-ben, Los Angeles-ben alakult Armored Saint-re akármelyik jelző illik, már csak azért is, mert sokkal többen ismerik őket annak okán, hogy Joey Vera '97-ben a Fates Warning-ba, John Bush meg '92-ben az Anthrax-ba került, vagy hogy a Kill 'em All után a Metallica is akarta őt, mintsem ahányan a lemezeiket hallották!

Ez pedig annyira szomorú, hogy most megpróbálok javítani a helyzeten! Így elővettem a 2010-es La Raza és a 2015-ös Win Hands Down előtti öt sorlemezüket, hogy a tradicionális heavy metal kedvére tegyek, kielemezzem azokat! A March of the Saint című '84-es bemutatkozó korongjukhoz nem véletlenül öltöztek szegecselt cuccokba, amit a Phil Sandoval gitáros nélkül, négyesben rögzített Delirious Nomad előtt levetkőztek, hogy aztán a Raising Fear kapcsán - ha csak képletesen is, de - visszavegyék azokat... Josh Smith @ 2018. szeptember 18. - Muzikum

Megjelent: június 28. csütörtök 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az amerikai blues gitáros, Josh Smith tavaly novemberi fantasztikus koncertje után, 2018. szeptember 18-án visszatér Budapestre, de már az új, Burn To Grow című lemezével a tarsolyában ad koncertet a Muzikum-ban!


 Loreena McKennitt @ 2019. március 29. - Budapest Sportaréna

Megjelent: június 27. szerda 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Loreena McKennitt a Lost Soul turné keretén belül Budapestre látogat! Loreena McKennitt eklektikus kelta-pop, világzenei művészetét élvezhetjük 2019. március 29-én este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénaban.

A koncerten várható szívből jövő muzsika, béke, nyugalom, lelki csend, emlékutazás, mely pompás mesebeli tájakra kalauzol. Várható a tradicionális kelta zenei világ harmóniában gazdag hangulata mélyen megélt és átélt dalok, ugyanakkor élvezhetjük a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadás minden pillanatát.


 23. Hellness Hétvége @ 2018. augusztus 17-18. - Arló

Megjelent: június 27. szerda 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

23. alkalommal kerül megrendezésre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Ózdtól néhány kilométerre található Arlón a Hellness Hétvége. Az igazán nagy múltra visszatekintő rendezvény talán az egyik legjobb, de mindenképp a "legzúzósabb" kisfesztivál az országban.

A szervezők idén se fukarkodnak a jóféle zúzdával, de a punk-rockerek, a thrash imádók, és a dallamos metalért rajongók sem fognak csalódni, ha augusztus harmadik hétvégéjét a festői szépségű Suvadás Ligetben tervezik eltölteni. Nézzük akkor a fellépőket! Black Sabbath - Cross Purposes Live (1995)

Megjelent: június 27. szerda 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ha Black Sabbath, akkor ugye Ozzy, esetleg Ronnie James Dio jut mindenkinek az eszébe, mint szellemi vezér és egyben frontember... Tulajdonképpen maga a csapat se nagyon akar emlékezni már az utóbbi korszakra sem, de a Tony Martin vezette időszakra még annál is kevésbé... A rajongók emlékezete viszont töretlen, így sokan szeretjük és hallgatjuk ma is a Martin-érát, legyen az a '87-es The Eternal Idol, a '89-es Headless Cross, a '90-es TYR, vagy a '94-es Cross Purposes, amit a méltatlan '95-ös Forbidden követett, sokáig utolsó Sabbath-sorlemezként megbújva a polcokon...

Mindezek közül is kiemelkedik a '94-es Cross Purposes, ami a Dio-val együtt érthetetlenül megbukó, '92-es Dehumanizer-t követően, újra magasba emelte a csapat zászlaját! Ezen az albumon Geezer mögött Bobby Rondinelli (manapság Axel Rudi Pell) ütötte a bőröket, akinél jobb választást nem nagyon lehetett elképzelni a turnén sem, hiszen akkoriban az volt a csapat nagy dobása, hogy Martin-nal egyszerre játszhatták élőben az Ozzy és Dio korszak nagy pillanatait, márpedig Bobby "töredező játékossága" tökéletesen illeszkedett mind a két korszak dalaihoz... Ennek - az amúgy Budapestet is érintő - turnénak a '94. április 13-án, a londoni Hammersmith Apollo-ban adott koncertjét vették fel erre az élő albumra, illetve hányattatott sorsú filmjére, ami VHS-en jelent meg...


 Margaret Island - Legszebb szavak (2018, klip)                        Megjelent: június 27. szerda 12:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 The Sea Within - The Sea Within (2018)

Megjelent: június 27. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Transatlantic-ból és Flower Kings-ből ismert Roine Stolt gitáros-dalszerző tavaly decemberben jelentette be, hogy új progresszív rock szupergroupot indít Sea Within néven... A csapatába meghívta szinte állandó basszusgitáros társát, Jonas Reingold-ot, a Yes-környékéről ismert Tom Brislin billentyűst, a Pain of Salvation-ből Daniel Gildenlöw-öt és Marco Minnemann dobost, de a lemezen egy sor ismert vendég is szerepel, a turnéra pedig a Flying Colors-ból ismert Casey McPherson-t is magukkal viszik... Itt van tehát a Transatlantic Stolt-féle verziójának a bemutatkozó anyaga...


 Maggie Reilly, David Paton - Eye In The Sky @ 2018. november 14-15. - MoM Sport

Megjelent: június 27. szerda 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Amikor legendák találkoznak, méltán várhatjuk, hogy varázslat történik. Pilot az Alan Parsons Project zenei magja, és Maggie Reilly, Mike Oldfield zenekarának hangja együtt fogják felnyitni a sikerszámokkal teli kincses ládájukat, amikor közösen lépnek fel 2018. november 14-én és november 15-én a budapesti MoM Sport-ban felejthetetlen zenei élményt nyújtva a közönségnek... Henrik Freischlader, Ben Poole @ 2018. szeptember 12. - A38 Hajó

Megjelent: június 26. kedd 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Dupla lemezbemutató koncert, csak Budapesten! A hazai blues-rock közönség egyik nagy kedvence tér vissza szeptember 12-én turnéi hagyományos helyszínére, az A38 Hajó-ra, ahol a tavaly betegség miatt elmaradt koncertjét pótolja, de már új felállással és egy vadiúj album dalaival. Természetesen a műsorban helyet kapnak majd korábbi, jól ismert Henrik Freischlader szerzemények is, és olyan feldolgozások, melyek a német gitáros példaképeitől, nagy kedvenceitől származnak.

Henrik különleges hangulatú A38-as koncertjeit ezúttal az a tény is a kihagyhatatlan kategóriába emeli, hogy az oszi turnén egyedülálló módon, Budapesten csatlakozik a zenekarával szintén lemezbemutató turnén lévő angol Ben Poole is, akit az elmúlt két évben már megismerhetett a magyar közönség a hagyományos Gary Moore Emlékestek műsorában. Az őszi klubszezont két kiváló gitáros lemezbemutató koncertjével indíthatjuk, melynek fináléjában jó eséllyel nem ússzuk meg a közös jammelést sem! Dio - Finding The Sacred Heart - Live In Philly 1986 (2013)

Megjelent: június 26. kedd 12:05
Szerző: Dionysosrising
 DVD ajánló 

Elmondtam már itt is, nekem tökéletes kikapcsolódás egy fasza koncert DVD megtekintése, nagytévén, hangosan, ahogy kell. És azt is tudom, hogy ezzel ha egyedül nem is vagyok, nem feltétlen jellemző, sőt megosztó elfoglaltság még a zenefanatikus rockerek között is. Tiszta sor, hogy egy igazi koncertélményt a DVD nem pótolhat, bár még erre is azt mondom (legfeljebb megyek ki a teremből), hogy egy portfelverő tömegben, rossz helyen végigálldogált, tikkadt-fülledt nyári fesztiválnál, ahol a zenekar világosban kezd és még ráadásul szarul is szól, szívesebben nézek végig kedvenc kanapémon pl. egy '86-os Dio koncertet. Armored Saint - Delirious Nomad (1985)

Megjelent: június 26. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A világ legpechesebb csapata. A világ legalulértékeltebb csapata. A '82-ben, Los Angeles-ben alakult Armored Saint-re akármelyik jelző illik, már csak azért is, mert sokkal többen ismerik őket annak okán, hogy Joey Vera '97-ben a Fates Warning-ba, John Bush meg '92-ben az Anthrax-ba került, vagy hogy a Kill 'em All után a Metallica is akarta őt, mintsem ahányan a lemezeiket hallották!

Ez pedig annyira szomorú, hogy most megpróbálok javítani a helyzeten! Így elővettem a 2010-es La Raza és a 2015-ös Win Hands Down előtti öt sorlemezüket, hogy a tradicionális heavy metal kedvére tegyek, kielemezzem azokat! A March of the Saint című '84-es bemutatkozó korongjukhoz nem véletlenül öltöztek szegecselt cuccokba, amit a Phil Sandoval gitáros nélkül, négyesben rögzített Delirious Nomad előtt levetkőztek, szintén nem véletlenül!


 Pretty Boy Floyd @ 2018. szeptember 18. - Roxxy Music

Megjelent: június 26. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

2018. szeptember 18-án a '80-as évek végének egyik kultikus glam-bandája, a hollywoodi Pretty Boy Floyd túrja fel a tatabányai Roxxy színpadát.

2017 végén új stúdióalbummal jelentkeztek a srácok Public Enemies címmel. A klasszikus felállásból ketten vannak ma már csak a bandában, Steve Summers énekes és a pár éve visszatért Kristy Majors gitáros. A frontember szerint ez a negyedik lemez az igazi folytatása a kultikus debütáló albumuknak, az '89-es Leather Boyz With Electric Toyz-nak.Összesen 97.505.588 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! TNT - XIII (2018, Dionysosrising)

Megjelent: június 25. hétfő 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

No, essünk neki, szóljon a TNT! Az 1982-ben alakult norvég brigád azon különleges bandák egyike, ahol a minőséget (is) meghatározó egyéni jellemvonások, a géniuszi szikrát jelentő többlet inkább visszahúzó erőként funkcionálnak, mintsem hype-ot robbantó, manistream expanzióként: a hasonló cipőben járó Lillian Axe, vagy a Tesla (nem, nem a feltaláló, vagy a lengyel híradástechnikai cég) biztos zenei nyelven is meg tudnák fogalmazni - nálam sokkal találóbban is - a lényeget.

Mert hiába az egyéni stílust magának mondható gitárhős- jelentőségét a jelenlegi zenei (metal zenei) fórumok már megkérdőjelezik, számomra némileg meghökkentő módon -, hiába a csillagokat is leéneklő énekes, aki a bül-bül madarakhoz hasonlóan sajnos a költözés szokását is magáévá tette, (még szerencse, hogy nem szarka lett belőle), ha nem a megszokott oldaláról közelítik meg az egyébként roppant konzervatív hallgatóközönség ízlését, és mernek, sőt, tudnak igazán progresszívak lenni...


 Depeche Mode - minden eddigi kislemez bakeliten is megjelenik (2018)                        Megjelent: június 25. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Szabó Gábor - In Budapest Again (2018)

Megjelent: június 25. hétfő 12:05
Szerző: bcsaba
 Lemezismertetők 

Egy hiánypótló kiadvány látott napvilágot nemrégiben. A világhírű magyar származású jazzgitáros, Szabó Gábor 1978-as és 1981-es tévés felvételeinek hanganyaga végre elérhető CD lemezen is. A legendás művész 1956-os disszidálása után, a hetvenes években - már amerikai állampolgárként - kétszer is hazalátogatott és a magyar jazz-zenész társadalom, illetve a rajongók nagy örömére koncerteket is adott.

A Magyar Televízió mindkét alkalommal rögzítette is a gitáros előadásait, amelyeket a televízióban leadtak, később mégsem jelentek meg semmilyen formában. Végül 2007-ben az 1974-es session kiadásra került CD-n és vinyl lemezen a Moiras Records jóvoltából. Sajnos ez a kiadvány rendkívül kis példányszáma miatt, ma már nehezen beszerezhető (e sorok írójának nagy fájdalmára). - Bollók Csaba írása


 Earthless, Pallbearerer @ 2018. augusztus 08. - A38 Hajó

Megjelent: június 25. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Tavaly a Paradise Lost előtti telt házas koncertje után visszatér Budapestre napjaink egyik legizgalmasabb doom zenekara, a Pallbearerer! A klasszikus értelemben vett progresszív rockzenét, a kilencvenes évek alternatív rockját és a doom időtlen súlyát ötvöző zenekar augusztus 08-án, az A38 Hajón ad majd teljes értékű koncertet.

Az este az Earthless riffjeivel tetőzik. Isaiah Mitchell és legendás heavy-psych zenekara, San Diego leghangosabb triója idén új nagylemezzel jelentkezett, a Black Heaven pedig az eddigi legdirektebb, leginkább letisztult anyaga lett a pszichedelikus vizuáljairól, kraut-rockos agymenéseiről és hendrixi szólóiról híressé vált zenekarnak!


 Armored Saint - March of the Saint (1984)

Megjelent: június 25. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A világ legpechesebb csapata. A világ legalulértékeltebb csapata. A '82-ben, Los Angeles-ben alakult Armored Saint-re akármelyik jelző illik, már csak azért is, mert sokkal többen ismerik őket annak okán, hogy Joey Vera '97-ben a Fates Warning-ba, John Bush meg '92-ben az Anthrax-ba került, vagy hogy a Kill 'em All után a Metallica is akarta őt, mintsem ahányan a lemezeiket hallották!

Ez pedig annyira szomorú, hogy most megpróbálok javítani a helyzeten! Így elővettem a 2010-es La Raza és a 2015-ös Win Hands Down előtti öt sorlemezüket, hogy a tradicionális heavy metal kedvére tegyek, kielemezzem azokat! Rögtön itt is van a March of the Saint című '84-es bemutatkozó korongjuk, amihez magukra kapták a szegecselt cuccokat!


 Zempléni Fesztivál @ 2018. augusztus 10-19. - Tokaj-Hegyalja

Megjelent: június 25. hétfő 00:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

Tíz felejthetetlen nap Tokaj-Hegyalján - ez a Zempléni Fesztivál! Újra gazdag és színes programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 27 éves Zempléni Fesztivál.

A 60 programból álló rendezvénysorozat augusztus 10-19. között magas színvonalú komolyzenei koncertekkel, táncelőadásokkal, jazz koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a helyi közönséget, és az ország más vidékéről, vagy külföldről érkező, minőségi kikapcsolódásra vágyó látogatókat. A nyár ezen legszebb időszakában válogatott művészeti svédasztalt kínálnak, amelyért érdemes több napot, akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni!Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Judas Priest - érdekességek @ 2018. július 24. - Budapest Aréna

Megjelent: június 24. vasárnap 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Alig pár hét, és július 24-én a heavy metál istenei, a Judas Priest Budapestre érkeznek - a 40 éves jubileumi turnéjával! Hosszú és rendkívül sikeres pályafutásuk tele van érdekes történetekkel, nézzük most belőle tízet...


 Európai Hidak - Baltikum és Lengyelország @ 2018. szeptember 16-26. - Müpa

Megjelent: június 24. vasárnap 18:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

A Baltikum és Lengyelország, ahogy még sohasem láttuk: szeptember 16-tól újra Európai Hidak fesztivál a Müpá-ban!

Idén a Baltikum - azaz Észtország, Lettország és Litvánia -, illetve Lengyelország köré épül a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozata, az Európai Hidak. A fesztivál már hatodik alkalommal válogat az izgalmas kulturális értékekkel bíró országok alkotásaiból: szeptember 16-26-ig világsztárok komoly és könnyűzenei koncertjein, rendhagyó kiállításokon, különleges irodalmi esten és szimpóziumon merülhetünk el a Baltikum és Lengyelország sokszínű kultúrájában...


 Rainbow - Man On The Silver Mountain - Live in Munich, 1977 (2006)

Megjelent: június 24. vasárnap 12:05
Szerző: Dionysosrising
 DVD ajánló 

Annak, hogy nagyon sokan mára már nem igazán lelkesednek a koncertlemezekért, megvan a maga (azt kell mondjam, nagyon is megalapozott) oka. Mostanában egy koncertlemez - tisztelet a nagyon ritka kivételnek, hirtelen nem is jut eszembe ezt igazoló példa - a nóták stúdióváltozata + közönségzaj, ráadásul mindez utólag erősen feljavítva a stúdióban...


 Sons Of Apollo - Signs Of The Time (2018, klip)                        Megjelent: június 24. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Chaotic Resemblance - Covenant (2018)

Megjelent: június 24. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Chaotic Resemblance nevű keresztény hard-glam rock csapat 2006-ban alakult az Oklahoma-i Poteau-ban. Eddigi egyetlen teljes lemezüket 2014-ben adták ki Get the Hell Out címmel, a Stryper gitáros Oz Fox produceri segítségével.

A most megjelenő Covenant a folytatás, amit Oz Fox mellett Josiah Prince is producerként segített a Disciple-ből, de vendégként Les Carlsen is feltűnik rajta a Bloodgood-ból! A keresztényi összefogásból olyan slágerek születtek, mint a Riot Anthem és a Jesus Is King, amikért mindenképpen érdemes meghallgatni ezt az albumot!


 Led Zeppelin - The Song Remains The Same (2018, remaster info)                        Megjelent: június 24. vasárnap 00:00
Szerző: bcsaba
 Hírek 

 Ister napok Szentendrén @ 2018. július 21-22. - Duna-korzó

Megjelent: június 23. szombat 18:05
Szerző: szimpatic
 Kultúra 

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több, mint egy évtizede megrendezendő Ister Napok-ra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény...


 Gregorian - Holy Chants @ 2018. december 13. - MoM Sport

Megjelent: június 23. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a karácsonyra! Decemberben ismét visszatér a Gregorian Budapestre a középkori, hagyományos és modern dalok fúziójával!


 Elhunyt Vinnie Paul (1964-2018)

Megjelent: június 23. szombat 14:11:40
Szerző: szimpatic
 Aktuális 

Dimebag Darrell bátyja és zenésztársa, a Pantera egykori és a Hellyeah jelenlegi dobosa, Vinnie Paul Abbott 2018. június 22-én, pénteken hunyt el Las Vegas-i otthonában! 54 éves volt! Álmában kapott szívrohamot!


 Def Leppard - And There Will Be A Next Time - Live In Detroit (2017)

Megjelent: június 23. szombat 12:05
Szerző: Dionysosrising
 DVD ajánló 

Volt már itt, nem is olyan régen Def Leppard koncertkiadvány-recenzió, ezért most nem lett volna, ha nem futok bele leárazva 3.900 pénzért a DVD+2CD kombóba, merthogy ennyiért nem hagyja ott az ember, ez tiszta sor. De ha már szemfülesen elhoztam a "bótbú", tartozok annyival, hogy beszámolok róla, tartogat-e bármi pluszt a Live In Detroit, ugyanis, a Viva! Hysteria mind képben, mind hangban egészen kiválóra sikerült...


          

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Jack White - Boarding House Reach (2018)
A 42 éves, Detroit-i születésű John Anthony Gillis, művésznevén Jack White a 1997-2011 között forradalminak számító White Stripes garázs-duó miatt mindenkinek ismerős

Tovább...
Kalapács - Örökfekete - előrendelés (2018, info)
2018. április 13-án pénteken jelenik meg a Kalapács zenekar tizedik, Örökfekete címre keresztelt friss nagylemeze a Hammer Records gondozásában. Az album nemrég

Tovább...
Ossian - Nyitott szívvel (2018, info)
A hónap végén megjelenik az Ossian Nyitott szívvel címre keresztelt válogatáslemeze, mely már előrendelhető a zenekar weboldalán keresztül! Ide kattintva meghallgathatjuk róla

Tovább...
A Perfect Circle - Eat The Elephant (2018)
Már jó ideje feltámadt, de lemezt csak most ad ki az A Perfect Circle! Utoljára 2004-ben volt példa rá, hogy a Tool-frontember Maynard James Keenan

Tovább...
Miklóska Lajos és a Korál, na meg Koncz Zsuzsa (2018)
A cikk a magyar rocktörténet fehér foltjainak feltérképezéséről, konkrétabban ennek rögös útjáról kíván szólni. Elkezdtem keresgélni, hogy

Tovább...
Koncertek 2018. július 18. és 2018. augusztus 03. között:

Klipmánia