×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 EVOCATION - Dead Calm Chaos (2008)

Megjelent: 2009. március 29. vasárnap 00:05
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Némileg furcsa sztorit tudhat magáénak a svéd zenekar. Ugyanis még 1991-ben alakultak, a rákövetkező évben két demót is rögzítettek, koncerteztek olyan csapatokkal, mint a Ceremonial Oath, a Dismember, a Dark Tranquillity és a Liars In Wait, aztán 1993-ban beszüntették a tevékenységüket. A tetszhalott állapot egészen 2005-ig tartott, ekkor újra aktivizálódott a banda, majd 2007-ben jelent meg a bemutatkozó korong „Tales from the Tomb” címmel, ami kizárólag olyan anyagokkal említhető egy lapon, mint az Entombed és a Dismember korai kiadványai.



 Impending Doom - The Serpent Servant (2009)

Megjelent: 2009. március 29. vasárnap 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Két Impending Doom nevű metál bandáról lehet tudni. Az egyik egy kilencvenes években létező német sátánista death-black horda, ami már nem létezik, szóval annyira nem is lényeges. Ez az Impending Doom 2005-ben, a kaliforniai Riverside/Corona környékén tűnt fel, keresztény deathcore zenét játszik, és annyira nem is rossz! Ők egy The Sin And Doom Of Godless Men című EP után 2007-ben mutatkoztak be a Nailed. Dead. Risen. című közepesre sikeredett albummal. Két eredeti tag maradt mára a csapatban, amit nem igazán hallani ezen az új produkción...


 Jessie Galante @ 090401 - Wigwam Rock Club         Megjelent: 2009. március 28. szombat 18:05
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Clapton szülinapja @ 090404 - József Attila Művelődési Ház         Megjelent: 2009. március 28. szombat 18:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 


 RUINA - Ukruina (2008)

Megjelent: 2009. március 28. szombat 13:06:38
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Elsőre semmit sem mondott a némileg gyermeteg borítóba csomagolt lemezt megjelentető ukrán csapat neve, de egy kis böngészés után kiderült, hogy a Kroda (akik koncertlemezéről nemrég írtunk) egyik oszlopos tagja, Viterzgir hozta össze ezt a formációt. Ezúttal viszont nem a folkos témák a mérvadók, hanem egy sokkal zsigeribb, death és black metal hatásokat egyaránt mutató durvulatról van szó.


 Ingyen Deathwish / Malfunction Records MMIX Spring Sampler CD!

Megjelent: 2009. március 28. szombat 13:02:26
Szerző: pjuan
 Aktuális 

A Deathwish/Malfunction a Six Feet Under Records-al közösen letölthetővé tette a MMIX címre keresztelt bemutató anyagát. Az MMIX 19 zenekar egy-egy dalát (amiből 15 eddig kiadatlan volt), plusz két rövid "így készült" háttér információkat tartalmazó videót tartalmaz. A hardcore/punk/metal zenék szerelmesei egy órányi friss anyagot kaphatnak, ha IDE kattintanak!

A következő zenekarok dalai szerepelnek a MMIX letöltésében: The Hope Conspiracy, Narrows, Lewd Acts, Coliseum, Victims, Reign Supreme, Trap Them, Nails, Rot In Hell, Mother Of Mercy, Carpathian, 108, Ressurection, End of a Year, Doomriders, Pulling Teeth, Integrity, Supermachiner, J. Bannon, Rise And Fall


 Marilyn Manson: ingyen letölthető We're From America

Megjelent: 2009. március 28. szombat 12:17:15
Szerző: pjuan
 Aktuális 

Bár a régóta várt hetedik Manson-csapás The High End of Low címmel csak május 26-án kerül a lemezboltokba, a sötétség fejedelmének rajongói már március 27-étől kapnak egy kis ízelítőt az új lemezre épülő színpadias kegyetlenségeiből. A péntektől a marilynmanson.com oldalra kiszögezett We're From America az első olyan rontás, melyet a Marilyn Manson nyájból 2002-ben elcsatangolt bárányka, a basszeros Twiggy Ramirez tavalyi visszatérése után közösen készített a 2009-es VOLT Fesztivál legsötétebb csillagaival.

"Sokan gondolják majd, hogy az új szám csak politikai üzeneteket hordoz, pedig nem: a We're From America rólam is szól, hogy miként tudom megragadni azt a sok szart, amin most megyek keresztül a magánéletemben. Valaki megkérdezte tőlem, hogy miért vagyok ennyire elb***va? Azt válaszoltam azért, mert amerikai vagyok. Felfordul a gyomrom, ha arra gondolok, mennyi ember b***ta szét ezt az országot vagy ha eszembe jut , hogy mennyi embernek hagytam, hogy tönkretegye a magánéletemet. Együtt érzek Amerikával, de ettől még nem változom át egy fákat ölelgető patrióta rockerré" – szól Marilyn igéje az új rock-apokalipszis első felvonásáról, a péntektől marilynmanson.com oldalról ingyen letölthető We're From America-ról, melyet április 13-án az Arma-God Damn-MotherFucking-geddon rádió-premierje követ.

Vitathatatlan, hogy a megannyi Mansonhoz köthető külsőség és belsőség – amelyekkel riogatni szokás a koncertjeire igyekvő ifjakat és szüleiket – telis-tele van hollywoodi túlzásokkal és egy jó adag paródiával, amelyek csak arra jók, hogy felbosszantsák a jóérzésű nyárspolgárokat. MM legújabb megnyilatkozása azonban láthatóan szívből jön, és kiérződik belőle a személyes lelki vívódások valódisága.

Forrás: sziget.hu/volt


 Ingyen NIN|JA 2009 Tour Sampler CD

Megjelent: 2009. március 28. szombat 12:06:38
Szerző: pjuan
 Aktuális 

Talán már mindenki tudja, hogy Trent Reznor búcsúturnénak mondva koncertezteti a Nine Inch Nails-t. Két vendég bandát hívott az amerika szerte május-júniusban tartott NIN|JA turnéra. (Amúgy a Nine Inch Nails európába is át fog látogatni, többek között június 19-én az ausztriai Nickelsdorfban tartott Nova Rock fesztiválon is fellépnek!)

A NIN|JA turné egyik vendége a kult-legenda Jane's Addiction, akikről jó ideje nem volt hallható semmi... és akik nevének kezdő betűi kiadják a turné nevének mozaik szavában az utolsó két betűt. Nos, Perry Farrell énekes, Dave Navarro gitáros, Eric Avery basszer és Stephen Perkins dobos még 2008-ban döntötte el, hogy folytatja... így kerültek a Nine Inch Nails mellé. A másik vendég a Rage Against the Machine, Audioslave gitáros Tom Morello új bandája. A Street Sweeper-t Boots Riley hip hop énekessel rakta össze. Zenéjüket leginkább egy jobban sikerült Rage Against the Machine-klónnak lehetne mondani.

A NIN|JA turné örömére a ninja2009.com segítségével ingyenesen letölthetővé tették a NIN|JA 2009 Tour Sampler névre keresztelt, 6 dalos válogatás EP-t, amin 2-2-2 dallal szerepelnek a közreműködő zenekarok. A Nine Inch Nails rockosabb arcát mutatja két eddig kiadatlan dalában. A részben Trent Reznor által producerelt Jane's Addiction két újra felvett dalt tett fel, amiből az első egy elszállás, törzsi dobokkal, a második a bandától megszokott minőségű rockos darab. A Street Sweeper két dala hip-hop énekes rock, a Rage Against the Machine-hoz képest legyengített, de még így is nagyon politikus darab. Trent Reznor-tól megszokhattuk, hogy nem aprózza el a dolgot, úgyhogy további érdekességekért érdemes a remix.nin.com oldalra látogatni!

Irány a ninja2009.com, mert egy e-mail megadása után mindenki igyen meghallgathatja a 6 friss stúdió dalt!



 Mesélek, ha érdekel... 14. rész, folytatás: most már kérem a jegyeket is...

Megjelent: 2009. március 28. szombat 12:00
Szerző: georg
 Cikkek 

Minden előző koncert és jegyszedő tevékenység folytatása következik. Eddigre már Majorfalvy barátommal rekordot is döntöttünk, amikor a Népstadion 26-os szektorában kettőnkről készült egy fotó, amikor a Magyarország-Luxemburg válogatott mérkőzés összes ott ülő néző-rendező-székfoglaló személyek mi voltunk - ketten - és ez meg is jelent valami lapban. Így vonultam be a magyar sajtófotó történelembe. A sajnálatos, hogy az üres szektor fotózásának távlata miatt nem nagyon vagyok felismerhető: két pasi ül dideregve a lépcső melletti székeken... én az unokáimnak is mutatni fogom, hogy az a pontszerű felismerhetetlen ábra - ő a nagyapád...

Labdarúgó folytatás: 1984. szeptemberében lépett fel a „legendás sportarénában” – a Czabán Samu téri Volán pályán - az ott játszó csapathoz viszonyítottan majdnem annyira ismert, de nézőszámban „Fradi” méretű tábort megmozgató zenekar: a Motörhead


 Candlemass - Death Magic Doom (2009)

Megjelent: 2009. március 28. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Candlemass történetében, a Messiah Marcolin nélküli résznek nagyon jót tett 2007-ben a King of the Grey Islands (-2- -3- -4-). Azt hiszem, hogy a zenekar és rajongói számára egyaránt mérföldkő volt Robert Lowe érkezése! Az elvárások azóta csak fokozódtak, a tavalyi Lucifer Rising EP-vel csak raktak a tűzre egy lapáttal... ezek után nagyon jónak kell lennie a Death Magic Doom-nak, hogy ne essenek le a magasból...


 Duende, Jamie Winchester @ 090414 - Gödör Klub         Megjelent: 2009. március 28. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 SzemFüles Fesztivál @ 090410 - Dürer-Kert         Megjelent: 2009. március 27. péntek 18:05
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2009: Zene mindegykinek

Megjelent: 2009. március 27. péntek 18:00
Szerző: o-porat
 Kultúra 

Azt még nem látom, hogy egy 16 éves fesztivál mikortól tekinthető nagykorúnak, de azt tudom, hogy idén is mindent elkövettünk, hogy csábítóan gazdag legyen a program: a japán animétől az északi horrorig, a thrillertől az áldokumetumfilmig országok és műfajok széles palettájáról válogathatunk. Hazánk legnagyobb nemzetközi filmes eseményén idén 26 ország 56 alkotása szerepel, amelyek 8 különböző szekcióban kerülnek bemutatásra. A korábbi évekből ismert blokkok mellett idén újdonság az Északi fények szekció, ahol a legjobb finn, dán és izlandi alkotások lesznek láthatók, köztük a tavalyi nyertes és idei zsűrielnök, Baltasar Kormákur új filmje, a Fehér nászéjszaka. Izgalmasnak ígérkezik A jelölt című dán politikai thriller is, amelynek főszerepében a tavalyi közönségkedvenc Csak egy szerelmesfilm sötét múltú kalandorát, Nikolaj Lie Kasst láthatjuk viszont.

Szintén újdonság, hogy a Hullámtörők-díjért versenybe szálló 8 film idén először önálló szekciót alkot, és esténként az Urániában azonos időpontban vetítjük. A fesztiválprogramból azonban nem hiányozhatnak a megszokott elemek sem. A tradíció továbbélését biztosítja többek között a távol-keleti filmek évről évre meghatározó jelenléte. A Mocsok című hongkongi akcióthriller a triádok bűnös világát a műfajtól szokatlan felfogásban, realisztikus akciójelenetekben bővelkedve tárja a néző elé. A földrajzilag is széles spektrumot átölelő Titanic fesztiválon Ausztráliát idén többek között a számos díjjal jutalmazott Célegyenes képviseli, amely sötét humorú politikai filmként az országba özönlő illegális bevándorlók kérdésével foglalkozik. A tavalyi fesztiválhoz hasonlóan most is számos dokumentumfilm szerepel a programban, ezeknek közel a fele zenei témájú, köztük a Gogol Bordello Non-Stop, amely a nemzetközi hírű gypsy punk zenekar életébe enged bepillantást. (A szerk.: Részletes információ a továbbra kattintva látható.)

A fesztivál nyitófilmje Matteo Garrone sokszoros díjnyertes alkotása, a Gomorra lesz, azon kevés filmek egyike, amelyek később hazai moziforgalmazásba kerülnek. A Titanic fesztiválon bemutatott kuriózumok többsége azonban csak ebben a 11 napban látható, úgyhogy érdemes résen lenni. - Horváth György, fesztiválkapitány


 The Doves - Kingdom Of Rust (2009)

Megjelent: 2009. március 27. péntek 12:05
Szerző: szimpatic
 Lemezismertetők 

Negyedik teljes lemezét készítette el az 1998-ban alakult manchester-bázisú The Doves! A Kingdom Of Rust három évet készült, még 2006-ban kezdtek el vele foglalkozni, így nagyon különlegesnek és átgondoltnak kell lennie... és az is. Az indie rock és a new prog érdekes fúziója!

Mivel három, főleg elektronikus zenékkel foglalkozó producer volt velük, így sok érdekes elektronikus hangzás került az új dalokba! A nagyágyúk: John Leckie, aki a Stone Roses, a Radiohead mellett dolgotott. Dan Austin, aki a Cherry Ghost és a Massive Attack-nak szállított ötleteket. Egy dalban (10:03) a Chemical Brothers-es Tom Rowlands is segített...



Összesen 97.469.584 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta!



 Saturday Of Suffering Party II. @ 090516 - Dürer-Kert         Megjelent: 2009. március 27. péntek 12:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Paria - The Barnacle Cordious (2009)

Megjelent: 2009. március 27. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 2001-ben Omaha-ban (Nebraska, USA) alakult Paria vad és kiszámíthatatlan, technikára kiélezett progresszív metalcore zenét játszik! 2002-ben mutatkoztak be a The Torn Instances című EP-n, amit 2004-ben az eddigi egyetlen, Misanthropos című lemezük követett. A most megjelenő The Barnacle Cordious-ra minden fronton sokat fejlődtek!


 BAPHOMET - The Dead Shall Inherit (1992)

Megjelent: 2009. március 27. péntek 00:00
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Nem, nem elírás az évszám, csupán arról van szó, hogy egy ősrégi, kazettán agyonhallgatott és régesrég elkoptatott anyagot a napokban begyűjtöttem CD-n, és kicsit elkapott a lelkesedés. Pedig igazság szerint különösebben nincs miért, mert noha az 1987-ben alakult buffaloi csapat igazán korrektül tolta a brutális death metalt, azért a környékről származó Cannibal Corpse, vagy kicsivel odébb az Immolation némileg magasabb színvonalat képviseltek.


 A Faithless is pörget a tizedik Hegyalján!         Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 18:05
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 THE IDORU, Black-Out, Esclin Syndo... @ 090404 - Dürer ker         Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 18:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Forgass az Aiming for Sunday-jel gitárért, fesztiválért!                        Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 17:55
Szerző: pjuan
 Hírek 


Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Green Day - 21st Century Breakdown (2009, info)                        Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 13:49:16
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Nehézzene: új blog és fórum a nehéz zenék drukkereinek

Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 13:47:36
Szerző: pjuan
 Aktuális 

Március közepétől új internetes tér nyílt azok számára, akik műfaji kötöttségek nélkül falnak minden igazán jó és technikás zenét – mindent, ami nehézzene. Nehézzene pedig az, ami nem könnyű: a fúziós jazztől a thrash metalig, az extrém hangszerektől a szokatlan megszólalásokig, a virtuózoktól az újítókig. Oldalunk, a Nehézzene fanatikus összefogásból jött létre, fiatal egyetemista újságírók és zenészek közreműködésével. Célunk, hogy naponta jelentkezzünk ajánlókkal, lemezkritikákkal, interjúkkal és beszámolókkal a leginkább nehéz zenék világából... > nehezzene.igen.hu


 Angertea - Szívragu klip (2009)                        Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 13:46:56
Szerző: pjuan
 Hírek 

 The City's Finest - A Different Kind Of Love (2009)

Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A City's Finest egy fiatal San Diego-i modern rock zenekar. 2006-ban mutatkoztak be az It's a Physical Addiction EP-jükkel, mostanra jutottak le a teljes (amúgy összesen csak 32 percnyi hosszúságú) albumig. Az A Different Kind Of Love hol a tini-punk lendületével, hol a koleszos hangulatú romantikával operál - amikkel nem mondhatóak túl egyedinek, viszont sok elektronikát és filmzenébe illő komolyzenét használnak, amivel kilógnak a hasonló műfajt játszó, milliónyi amerikai zenekar közül!


 Insane 10 éves Születésnapi koncert: Őrültek éjszakája!         Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 12:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Headbangers Ball és netes tartalom info (090326)

Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 11:55
Szerző: pjuan
 Aktuális 

A vasárnapi Headbangers Ball tartalmából: Az új Superbutt gitáros Ráznek Tomi Metal-Villájába látogattunk el. A Mrs. Headbanger rovatban a csajmágnes Subscribe zenekar frontemberének Csongor Bálintnak a barátnőjét Nagy Beát ismerhetitek meg. A Videokabinban Halász Feri (Depresszió) gyerekkora kedvenc klipjét a Guns and Rosestól a You Could Be Mine-t kommentálja. Az Acéltűben Poki Demon (Jolly Roger, Kiss Forever Band) villantja tetkóit. Rocker vagyok vállalom Uj Péterrel az Index főszerkeszőjével. Senior Hal rocker életmód rovatában, a Hogyan legyél metalosban ezúttal táskákat mutat be. Csoma Viki basszusgitáros az Alvin és a Mókusokból, új lemezükről és a legutóbbi tagcserékről beszél majd.

A www.mtv.co.hu oldalra sokak kérésére még több Headbangers Ball tartalom került! A "Legújabb Epizódok" menü alatt kattintsatok a 02.02. és 02.03. számú adásokhoz a rózsaszín nyílra. A nézhatő videó melett tudtok egyéb rovatokra kattintani.


 Anubis Gate - The Detached (2009)

Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 2001-ben, a dániai Aalborg-ban alakult Anubis Gate hazájának szupergroupja! Az Invocator-os Jesper M. Jensen gitáros-billentyűs-basszer vezetésével, az Invocator-os társ, amúgy a Beyond Twilight-ban is szereplő énekes Jacob Hansen, és az Arcane Order gitáros-billentyűs Kim Olesen szereplésével nagyszerű prog/power muzsikát szoktak lemezre venni! Utoljára 2007-ben hallhattunk új dalokat az Andromeda Unchained című lemezen, aminek a folytatása sokkal progresszívebbre sikeredett...


 SCORCHED - The 5th Season (2008)

Megjelent: 2009. március 26. csütörtök 00:00
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

A svéd black metal horda az egyszemélyes formációk számát gyarapítja, amit a gothic/doom műfajban tevékenykedő Draconian gitárosa, Daniel Arvidsson hozott létre még 2003-ban. Két évvel később (és két demót követően) „Forever Dying Sun” címmel jelent meg bemutatkozó lemeze, amely a Marduk - Dissection - Satyricon munkásságával rokonítható és igazán nagyszerű zene révén az underground sajtóban elég jó visszhangot váltott ki.


 ABLAZE IN HATRED - The Quietude Plains (2009)

Megjelent: 2009. március 25. szerda 18:05
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

A finn doom/death metal zenekar rendesen megvárakoztatta rajongóit a bemutatkozó korong után, hiszen a Deceptive Awareness három évvel ezelőtt jelent meg. De az eltelt idő ellenére sem kell nagy változásokra felkészülni, ugyanúgy az éjsötét hangulatú, My Dying Bride, Swallow the Sun rokonságot mutató súlyosság a domináns a zenéjükben. Viszont a változatlan tagság ellenére is (leszámítva, hogy érkezett egy állandó billentyűs hölgy a soraikba) akad pár apróság, amely miatt a korábbihoz képest még pozitívabb a végső megítélés.


 Bemutatkozik a PEN új helyszíne, a Pécsi Bőrgyár!         Megjelent: 2009. március 25. szerda 18:00
Szerző: bcsaba
 Koncertmenü 

          

Ajánló





Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.










Ez is érdekelhet

The Dead Daisies - Burn it Down (2018)
A 2012-ben alakult ausztrál-amerikai Dead Daisies - a folyamatos tagcseréje közben - mára az egyik legjobb XXI. századi hard rock zenekar lett. 2016-ban

Tovább...
Jack White - Boarding House Reach (2018)
A 42 éves, Detroit-i születésű John Anthony Gillis, művésznevén Jack White a 1997-2011 között forradalminak számító White Stripes garázs-duó miatt mindenkinek ismerős

Tovább...
Kalapács - Örökfekete - előrendelés (2018, info)
2018. április 13-án pénteken jelenik meg a Kalapács zenekar tizedik, Örökfekete címre keresztelt friss nagylemeze a Hammer Records gondozásában. Az album nemrég

Tovább...
Ossian - Nyitott szívvel (2018, info)
A hónap végén megjelenik az Ossian Nyitott szívvel címre keresztelt válogatáslemeze, mely már előrendelhető a zenekar weboldalán keresztül! Ide kattintva meghallgathatjuk róla

Tovább...
A Perfect Circle - Eat The Elephant (2018)
Már jó ideje feltámadt, de lemezt csak most ad ki az A Perfect Circle! Utoljára 2004-ben volt példa rá, hogy a Tool-frontember Maynard James Keenan

Tovább...




Koncertek 2018. július 17. és 2018. augusztus 02. között:









Klipmánia